Tiggare ett problem

SVT:s Östnytt idag:

"Tiggare som ber om pengar har blivit ett problem i Linköping och nu vill närpolisen stoppa verksamheten med hjälp av allmänheten. Håkan Stenbäck, chefen för närpolisen i Linköping, tror att det framförallt är människor från östra Europa som kommer hit och tigger och att vi kommer att få se allt mer tiggare framöver.
Han tror att Sverige snart kommer att behöva lagstifta ett förbud mot tiggeri. "

Kan man inte stifta förbud mot fattigdom i stället? I reportaget skyllde man kanske med viss rätt på EU och öppna gränser.  MEN, tänk nu när vi är med i EU, då skulle vi kanske gemensamt kunna utrota fattigdomen överallt, lika lön för både direktör och sme´, arbetsgivare och -tagare! Då skulle även jag kunna tänka mig att arbeta.

Men för vem är tiggaren det största problemet? För linköpingsbon i detta fall eller för tiggaren? Nog för att det förekommer organiserat tiggeri... eller? det har jag i alla fall hört... dom säger det... och så står det i tidningen... Hur som helst, även om man tigger organiserat kan den enskilde tiggaren knappast bli rik på sin provision.

Förresten, varför intervjuade inte Östnytt en enda tiggare? Kanske för att tiggaren inte förstår öscchötska? Eller kanske man inte vill att tiggaren ska förstå öscchöttska? Öscchötska tolkar kanske inte jobbar under påskhelgen? 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0