Delgivningmän - ett hederligt folk

Det är onsdag och dags för de mörka krafterna att ta över. Åtminstone om man ser det från den ljusa sidan, deras som har råd med både panoramafönster och lysrör. Vi andra får nöja oss med den gamla 40-wattslampan man köpte på Willys strax innan dom togs ur sortimentet för att ge plats till den mer miljövänliga och bryssellobbade lågenergivarianten för endast det dubbla priset. Äh, miljö- och kärnkraftsdebatten tar vi i nästa inlägg eller till hösten för nu ska det handla om delgivningsmän. Det är temat jag fick i telefonkiosken på Ljuratorget, ur en hederlig gammal Tandberg-bandspelare, gömd på golvet under telefonapparaten. ”Onsdagens uppdrag: Delgivningsmän!” sa bandaren och sprängde sig själv och ICA-Ljura i luften. Pizzerian verkade stå kvar när jag gick förbi med uppdragen krage, hatt och solglasögon.

 

Vad säger man om delgivningsmän? Det är ett hederligt släkte. De gör sitt jobb. Inget ont i dem. Deras jobb i sin tur leder till att folk blir vräkta, får elen och telefonen avstängd, tvingas sova i bilar med handikappade vuxna barn som i Falköping, det är ju inte delgivningsmännens fel. De goda medborgarna till delgivningsmän ringer bara på, ber om en underskrift och går glatt till nästa adress med sina pennor och block. Och det kan väl inte vara något ont i det.

 

Skrev tidigare i höstas om delgivningsmän, men vi får ta det igen. Då hade jag ju hittat ett arbete men hade tydligen inte de rätta kvalifikationerna. Bolaget tackade inte ens för visat intresse, eller så kom handlingarna bort på posten. 

Men det finns rätt mycket som får en med ur mitt perspektiv sett sunt förnuft utrustad människa att undra vad det är för verksamhet man egentligen sysslar med. Så här såg alltså platsannonsen ut:

 

Aktiv Delgivning bedriver rikstäckande delgivningsverksamhet på uppdrag av inkassobolag. Då våra uppdrag ständigt ökar söker vi nu flera platsombud runt om i Sverige.

Vi söker nu en delgivningsman i Norrköping m. omnejd.

Du skall besöka privatpersoner i bostaden för att överlämna en delgivningshandling. Arbetet är flexibelt men arbetstiderna är övervägande kvällar och helger . Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet.

Våra krav är tillgång till bil, god lokalkännedom och ett gott ordningssinne.

Ersättning utgår per lyckat uppdrag

 
(
Själva ansökan jag skrev hittar ni här i repris. Förstår fortfarande inte vad som gick fel.)


Det här kravet Våra krav är tillgång till bil, god lokalkännedom och ett gott ordningssinne låter rätt harmlöst, det skulle lika gärna kunna handla om en fågelskådare eller någon som ska inventera de kommunala cykelställens allmäntillstånd. Så även ersättningsnivån. Jag skulle i alla fall inte betala särskilt mycket till någon vars tjänster inte kommer att innebära någon inkomst. Jag skulle tippa på att någon i cykelställsbranschen skulle tjäna mer på att få ett förfallet cykelställ rapporterat än vad inkassohajarna får in på en trasig privatekonom som inte kan bidra med annat än livhanken som inte ens forskningen eller organdonatorerna orkar ta hand om. 

 

Men här vankar de, delgivningmännen, av och an, år ut och år in och gör sitt jobb. Som sedan leder till att elektrikern, avhysningsfirman och några till också kommer göra sina jobb. Börjar det lukta gas?

 

I sedvanlig onsdagsanda kan ni läsa vad följande bloggare har för synpunkter i ämnet:


superskuldsatt.blogspot.com
resurspank.blogspot.com
obestand.blogg.se
metrobloggen.se/villerider
blogg.aftonbladet.se/18750
insolvenssthlm.blogspot.com
affesblogg.blogspot.com
systemsnyltarna.blogspot.com
dwights13.blogspot.com
inspirera-inspirera.blogspot.com
johnnyrockersblogg.blogspot.com
autodidact.blogg.se
http://nocashismyname.blogspot.com

 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Dela

Kommentarer
Postat av: Skuldsatt

Bra skrivet.Jag undrar varför du inte fick jobbet, ansökan var ju som klippt och skuren för deras kravprofil...Märkliga människor annars, som har som yrke att djävlas med folk...

2010-02-17 @ 09:26:22
URL: http://superskuldsatt.blogspot.com
Postat av: Tony

Bra skrivet. Jag har ingen förståelse för de som faktiskt tar anställning som delgivare. Urusel betalning för ett "arbete" där man dels riskerar sitt eget liv, samt endast förstör andras liv.Enda delgivningarna som jag tar emot och skriver på är de som kommer från polisens stämningsman.

Då vet jag att det går rätt till i alla fall.2010-02-17 @ 09:46:38
URL: http://www.fattiga-riddare.se/forum
Postat av: Inspirerar

Jag hade anställt dej direkt, förstår inte vad som gör att egen erfarenhet inte kan tillgodoräknas, det här är ytterliggare en bekräftelse på dumhet på detta val av yrke..:)

2010-02-17 @ 10:50:47
URL: http://inspirera-inspirera.blogspot.com
Postat av: Mannan

Om du fortfarande är arbetslös, kvalificerar det sig under rubriken "Obegripligt!"

2010-02-17 @ 11:12:33
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: No Cash

Det kanske inte blir ett framtidsyrke, eller?

2010-02-17 @ 11:24:29
URL: http://nocashismyname.blogspot.com
Postat av: Robert

Tur att du inte fick jobbet, tänk vad all spänning skulle ha slitit på dig. Du, Mike Hammer och Bond, tillsammans hade ni jagat i natten...MVH

Robert

2010-02-18 @ 10:34:11
Postat av: Inspirerar

Nu är mitt bidrag till bloggdebatten uppe, hoppas du hänger på ;)

2010-02-18 @ 14:03:56
URL: http://inspirera-inspirera.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0