Internationella Kvinnodagen

Idag är det den 8 mars, vilket är detsamma som Internationella Kvinnodagen. Därför kan statistik vara på plats, ingen högtidsdag utan statistik! Eftersom jag är man och av naturen lat, snor jag helt sonika denna statistik från Pelle Billings blogg, varför göra samma jobb två gånger?


 • Hemlöshet - 75 procent män.
 • Självmord - mer än dubbelt så vanligt bland män och vanligaste dödsorsaken bland unga män.
 • Utbildning - 91 procent fler kvinnor tar ut en examen från universitet och högskola.
 • Sjukvård - varje år läggs det 50 miljarder kronor mer på kvinnors sjuklighet än på männens.
 • Vårdnadstvister - mer än 90 procen av enskild vårdnad tillfaller mamman.
 • Farliga jobb - 90 procent av dödsfallen på arbetsplatser är män.
 • Krig - värnplikten gäller bara män, och även när den tas bort är det männens uppgift enligt våra könsroller att försvara landet.
 • Livslängd - män dör 4,6 år tidigare än kvinnor.
 • Omskärelse - det är tillåtet att skära av förhuden på små pojkar, medan flickors och kvinnors kroppsliga integritet har skyddats i lagen i tre decennier.
 • Statsbidrag - det finns lagstiftat om särskilda statsbidrag till kvinnors organisering, men inte för mäns organisering. Vidare läggs 100-tals miljoner kronor på att bekämpa våld mot kvinnor, men inga pengar alls på att bekämpa våld mot män i nära relationer.


 • Jag skulle vilja komplettera Pelles statistik med 50 000 umgängesföräldrar med underhållsskulder, varav de flesta män.

  Men Glad Kvinnodag ändå!

  Läs även andra bloggares åsikter om ,

  pingat på intressant.se

    Dela

  Kommentarer
  Postat av: Mannan

  Lite svar på tal då:  Del av befolkningen som dras med inkontinens, hemoröjder, framfall, fistlar med flera skador efter förlossningar, inklusive nedsatt känsel i nedre regionerna: 100% kvinnor, 0% män.  Förklarar väl allt, eller hur?  Skämt åsido, Ljura. Det är lite skurkfokus på männen vid separationer, och visst kan vi kvinnor bli bättre på att dela med oss av vårdnaden också, och så vidare. Jämställdhet ska verka åt båda hållen!

  2010-03-09 @ 00:18:45
  URL: http://resurspank.blogspot.com
  Postat av: Ljuramannen

  Exakt Mannan! Och jag tänker inte ta i från er ert framfall...  Skämt här med får väl förtydligas, jag är också för jämställdhet. Barn ska ha rätt till sina BÅDA föräldrar, man ska bli bedömd efter sak, inte kön när man söker jobb osv. Orättvisorna handlar inte om kön, det handlar om klass. Den som är fattig är fattig, den som är rik är rik.  Det finns platser på jorden där feminister behövs. Här vilseleder man debatten, jag förstår exempelvis inte kraven på fler kvinnor på chefsposter, eftersom de flesta chefer som har gett mig sparken har varit just kvinnor.

  2010-03-09 @ 08:23:47

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0