Att visa pattar mot manssamhället

(inte rätt datum, började förra veckan men vi låtsas att det var igår...)

Läste om en fotoutställning idag på Arbetes Museum i Norrköping. Terra Nullius av Karin Klint, 24 år. Har sett en enda bild hittills som jag tyckte var fin, en naken kvinna mot en klippa, fanns på affischen som jag råkade se igår. Påminde om landskapsmåleri, Zorn å grabbarna.

Men när jag läser intervjun i gratistidningen Extra blir jag mörkrädd.

"Kvinnan är aktiv, stark och inget objekt" . Och vidare:

"Flera av hennes bilder har sin utgångspunkt i traditionellt landskapsmåleri, där kvinnan har blivit betraktad av en manlig konstnär.
  - Kvinnan har ofta framställts som ett sexuellt objekt, vacker och skör. Mina bilder är en kommentar till det.    
Alla bilder är självporträtt och kretsar kring temat kvinnlig identitet På en bild ligger Karin naken i ett kärr, på en annan klättrar hon på en klippa.
   - Min kvinna relaterar sig mera till naturen, till landskapet, än till mannen. Hon är där för sin egen skull."

Och vilket jävla skitsnack! Jag skiter väl fullkomligt för vems skull hon vresar upp pattarna, huvudsaken är att hon gör det! Sen tänker jag glo på dom bäst fan jag vill!

Hade detta varit en engångsföreteelse så hade jag kanske t o m tyckt att det var lite kul men nääää.... Vill minnas att Anna-Lena Brundin och Lill-Marit Bugge i sina rollfigurer Nancy och Carina för snart trettio år sedan (kanske en  överdrift...?) körde med samma tjafs. "Vi vill visa upp våra kroppar för vår egen skull, inte männens!" Och så drog dom fram pattarna.

Eller när föreningen Bara Bröst kräver att man ska få bada toppless för att det är jämlikt så. Gärna för mig! Tyckte 80-talet och topless var perfekt. Inget erotiskt, inget konstigt, bara perfekt. Men hur i helvete lyckas dom där feministlebbarna alltid få in manshat i allting, till och med pattvisning?

Jan är en God Man

Om någon tittar på Ljuramannens profil har två kategorier dykt upp under rubiken "Jag ogillar". Dessa två är Överförmyndarenheten och Goda Män.

Min autistiske som fick en god man när han fyllde 18. Jag ville det. Jag trodde såna stod för en rättvisa. Nu är det inte en god man han har fått utan en elak kärring som vi kan kalla Jan. Han har visserligen balle (tror jag) men beter sig som en kärring. Han har hand om sonens bankkonto som jag just idag fick veta innehåller 70 000 kronor.

Jag brukar åka med sonen på söndagarna. Under alla år har jag inte fått en krona av hans mor i ersättning, däremot fått betala underhåll som sedan har gått till Kronofogden pga det fascistsystem vi har i landet. Jag var arbetslös när vi skilde oss, det sket Försäkringskassan i, jag frågade om anstånd och fick en snorkig kärring i telefon som tyckte att jag skulle göra rätt för mig. Av den kommunala konsumentvägledaren fick jag rådet att ge fan i att betala och vara samhället skyldig tills jag dör. Det rådet följde jag. Och på den vägen är jag.

Exet däremot har fått en halv månadslön i vårdbidrag, barnbidrag, underhåll, bostadsbidrag... Dessutom anställde hon sig själv tillsammans med blufföretaget Assistansia som assistent åt sonen, Försäkringskassan gick bakom min rygg och godkände en fullmakt som bara en förälder hade skrivit på, modern. Mig frågade ingen.

Nu har sonens bankkonto som sagt nått summan 70 000:- När jag pratade med Jan för första gången för en månad sedan tyckte han att jag kunde få reseersättning 18 kr/mil då jag åker med sonen. Idag tycker han inte det längre. Han tycker om att sitta på sonens pengar. Han tycker om att vara god man åt andra handikappade också. Dessutom är han revisor åt en pensionsärsförening. Jan tycker om att sitta på pengar som ingen får röra. 

Jan är socialdemokrat. Jan tycker om rättvisa. För att vi ska få rättvisa i ett land har vi en massa regler. När det inte finns regler, vilka det inte gör i det här fallet , då hittar Jan på egna regler. Då blir det rättvisa i samhället tycker Jan.

Fan vad otydligt det här blev, nästan som ett blogginlägg. Man ska inte skriva blogg när man är upprörd. Fast när ska det i så fall bli något skrivet över huvudtaget? Fortsätter med mer detaljer om Jan om en stund. Eller i morgon.

 

Negerfittor och polisgrisar

En spårvagnsförare i Göteborg slapp åtal för att ha kallat en 20-årig svart tjej för negerfitta. GöteborgsPosten får berätta vidare:

"...för brottet hets mot folkgrupp finns ett spridningsrekvisit, skriver tingsrätten. Alltså ett krav på spridning av de olagliga uttalandena. Och "på sin höjd har två människor", förutom den 20-åriga kvinnan, hört vad spårvagnsföraren uttalat i vredesmod.

Därmed kan kravet på spridning inte anses uppfyllt, anser tingsrätten och friar mannen."

Och i veckan fälldes en femtonåring för att ha kallat två poliser för grisar och grymtat åt dem. 200 kr fick pojken böta.

Hur mycket pojkens rättegång förutom de 200 kronorna kostade Er skattebetalare skiter jag fullständigt i men det intressanta tror jag ligger i vem som säger vad till vem. För det första så tror jag att föraren inte gick att ta på allvar medan pojken talade sanning. Se åter citatet:  "på sin höjd har två människor....", i pojkens fall var det två grisar och med EU:s allt hårdare djurhållningsregler förolämpar man inte en gris hur som helst.

Metall sänker lönerna

Metall har öppnat för lönesänkningar i en historisk överenskommelse i svensk arbetsmarknadspolitik någonsin i modern tid.

Det är bra. Då kanske metalljobbarna äntligen fattar att arbete inte lönar sig.

RSS 2.0