Radio

Talade med Anders Borg i förra veckan i P1:s telefonväkteri och frågade vad han ansåg om folk som mig, som utan egen förskyllan ställs i ett livslångt utanförskap. Han tyckte att jag skulle skaffa mig ett jobb. Konstigt att han inte tyckte att jag skulle klippa mig också.

Han verkade trots allt förstå att det finns folk som jag och LOVADE att titta på regelverket. Innan valet ska jag fråga honom om han har gjort det. Många gånger.

Inslaget kan man ett tag till höra här, ca 23 minuter in i programmet:

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3108654

Brev till Mrs Anna Anka

Mrs Anna Anka

Hollywood

USA

 

Bäste fru Anka


Till att börja med vill jag gratulera för en lyckad tv-karriär i vårt från Er horisont både geografiskt och kulturellt avlägsna land. Skulle inte Ni bli framröstad som Årets Svensk skulle jag bli minst sagt förvånad.


Jag vill härmed erbjuda Er mina tjänster och är övertygad om att vi skulle få ett fruktbart samarbete på alla plan.


Det ryktas ju att Ni tänker slå Er in i politiken här i Sverige vilket vore högst önskvärt. Partisekreteraren hos Kristdemokraterna har ju uttryckt sitt gillande, något jag tror hela Sverige kan skriva under på. Visserligen har vissa inom partiet, exempelvis dess ledare tagit avstånd från hans uttalanden, men dylika bifigurer i partisammanhang är inget att bry sig om, Ni har ju själv träffande beskrivit den svenska jantelagen och dess falska natur, dvs. att alla som inte håller med en själv är avundsjuka.


Jag välkomnar Er alltså till Sverige. Och det är här jag själv kommer in. Jag kan nämligen erbjuda mina konsulttjänster vad beträffar Er kommande emigration. Jag har ett stort kontaktverk inom mäklarvärlden, i det politiska livet samt i sällskaplivet i övrigt. Jag kan erbjuda Er det mest fantastiska boende Ni önskar så länge pengar inte är ett problem, och det brukar det ju inte vara i Ert fall.


Jag rekommenderar att Ni bosätter Er i Östergötland, dess närhet till Stockholm samt dess undersköna natur gör att Ni kommer att trivas. I min hemstad har vi många fina bostadsområden som säkert kommer att falla Er i smaken. En tomt kan vi ordna vid havet i orörd mark som reserverats just för Er, Moder jord betraktar ju Er som sin absoluta medelpunkt och svenska landshövdingar är kända för sin hjälpsamhet så länge pengar åter igen inte är något problem.


Att sköta ett hem kräver sin kvinna och Ni har ju redan visat ett stort hjärta genom att ta hand om illegala invandrare och erbjuda dem arbete. I vårt land har vi hur många nationaliteter som helst att välja mellan, dock ej mexikaner och puertoricaner som Ni är van vid, men eftersom språket hittills enbart har varit ett problem för Er, kan vi garantera att ni kommer att känna Er som hemma. Vi har gott om andra sydamerikanska nationaliteter, sydeuropeer, afrikaner, you name it! Dock vill jag varna Er från att anställa ättlingar av forntida mongolstammar eftersom dessa ofta visar sig vara både krävande och arbetsskygga.


Er man behöver ju också ha ett arbete och även där är jag behjälplig. Har goda kontakter med en av de mer ledande orkestrar i nöjesbranschen som är villiga att ackompanjera honom när som helst. Vi har många exklusiva lokaler bara i min egen stad vars publik mer än gärna vill höra Er man sjunga Diana och se honom visa upp Er. Av dessa nöjessalonger kan jag nämna Olai Puben, Skeppet, Pizzeria Ljura… Platser ni som utlandssvensk säkert hört talas om.


Varför jag skriver på svenska, är för att jag som väluppfostrad svensk av den gamla stammen vill närma mig Er före Er man, ”Damerna först!” som vi sade på vår tid. Vill att Ni själv ska få smälta en illusion, en dröm, eftersom jag uppfattar Er som en känslig kvinna, och den kvinnliga intuitionen är ju den som mannen sedan följer. När Ni sedan bestämt Er, kan jag sköta det praktiska med Er man, enär ni själv ju är av uppfattningen att mannens plikt är att försörja kvinnan och Ert blivande partis slogan ”Kvinnan tige i församlingen”.


Den andra anledningen är att jag i skrivande stund är oklar med om Er man förstår vad Ni egentligen planerar, det som nu skrivs om Er är ju uteslutande på svenska, kan inte tänka mig att amerikanska medier skulle orka bry sig om en enda rad om Ert plastiska nonsensliv. USA är ju trots allt välsignad med kändisar som är både rikare, mer opererade och, tro det eller ej, ännu dummare än Ni. Jag inte alls övertygad att det i käre Pauls planer ingår att flytta till periferin för att bli en föredetting som försörjs av sin storkäftade kärring. Att vara föredetting i Sverige är inte lätt, tro mig, jag kan showbiz. I have met both Rock-Ragge and Burken.


Tänkte att Ni skulle få smälta mitt erbjudande under några dagar innan jag skickar det översatt till Er man. Om ni godtar mitt erbjudande, var vänlig och hör av Er snarast. Om däremot inte vill att jag skickar brevet till Mr Paul Anka, var vänlig och sätt in 1 000 000$ på mitt postgirokonto senast den 1/10 2009. Ni får numret i nästa brev.


Mvh Ljuramannen, Sunglasses & Cap Ltd.

 

 

 


HellsAngels/Intrum Justitia

NT idag:

"- Jag anser att Hells Angels och den sortens kriminella organisationer ska förbjudas. I dag ger inte lagstiftarna oss redskap att bekämpa dem, säger chefsåklagare Torsten Angervåg."

HA håller på med indrivningsverksamhet. Den som har råkat ut för det vet hur förnedrande det kan vara. Jag vet. Intrum Justitia var här förra veckan med en delgivning.

Jag ser ingen som helst skillnad i principen att hyra in torpeder. Om jag inte kan betala min elräkning till Eon, säljer de skulden till Intrum Justitia som lägger på så mycket de själva vill. Trots att man erbjuder Intrum en avbetalningsplan är svaret nej, "Vi ska ha våra stålar den 30:e annars..."

Det spelar ingen roll om du själv har orsakat din skuld eller om en högre makt har bestämt att just du ska knäckas. På det sättet har Hells Angels högre moral. De bestraffar inte folk för att de skiljer sig eller är okristliga i allmänhet, vilket det övriga samhället gör. Innan Hells Angels söker upp dig, bör du ha en hel del eget skit bakom dig, Intrum kan drabba vilken medelsvenne som helst.

Tänk den dag när man ser följande notis i tidningen:

"- Jag anser att Försäkringskassan, Intrum Justitia och den sortens kriminella organisationer ska förbjudas. I dag ger inte lagstiftarna oss redskap att bekämpa dem, säger chefsåklagare Torsten Angervåg."

Då kanske vi kan börja prata om demokrati i detta land!


Enmanskriget har börjat.

Fick in debattartikel i Folkbladet och även uppmuntrande ord av den alltid lika trevlige chefredaktören Christer Sandberg. Får se vart det leder. Enmanskrig mot en hel stat brukar inte slå väl ut. Men det känns riktigt upplyftande för en gångs skull.

Jan GodMan har till överförmyndaren sagt att han kommer att avsäga sitt uppdrag. Till exet hade han sagt något helt annat. Jag tror dock på det han har sagt till överförmyndaren. Han är ju trots allt en Man. En God Man.

Existensminimum tills jag dör (Folkbladet 4/9 -09; debattartikel av undertecknad)

Härom veckan såg jag en förstasida med rubriken "Tusentals STRUNTAR i underhåll". Vi lär bara i Östergötland vara ca 2000 män som ”struntar” i underhållet som sedan går till Kronofogden.

Jag är en av dessa män. Men inte för att jag struntar i något. Jag kan helt enkelt inte. Och som vårt system är skapat kommer jag aldrig heller att kunna, om jag så skulle vilja.

Försäkringskassan satte mig i denna rävsax den dag jag skilde mig i februari -98. Ett par år innan hade jag tjänat rätt hyfsat, vid tillfället för skilsmässan var jag arbetslös med A-kassa som enda inkomst.

Försäkringskassans regelverk är dock sådant, att man mäter underhållet efter inkomster man har haft två år bakåt i tiden. Jag ringde flera handläggare, överklagade, fick hela tiden ett nekande svar. När jag frågade dem hur jag skulle överleva svarade man kort: "Vi har våra regler".

Jag gick till min kommunala konsumentvägledare i Norrköping som först föreslog att vi skulle göra en budget tillsammans. När jag lämnade fram min månadskalkyl med A-kassa på plussidan och hyra, el, studielån samt underhåll som minus med slutsumman 20 kronor att leva på, insåg han att budgeten var klar. Jag skulle låta studielån och underhåll gå till Kronofogden och leva på existensminimum tills jag dör. Detta var hans enda råd. Samt följande ord som tröst: "Du är inte ensam".

 Tyvärr hade han rätt i just detta att jag inte är ensam. För många män innebär detta ett livslångt utanförskap. Vi omfattas inte av några Starta-eget-bidrag eftersom vi inte får starta företag. Omskola oss kan vi inte eftersom vi inte får någon möjlighet att betala igen gamla studielån. Och när vi väl får ett arbete och försöker komma ikapp tar Kronofogden allt över existensminimum.

Jag anser att vi är den mest diskriminerade gruppen i hela Sverige. För det första är det ingen annan grupp som beläggs med en ekonomisk fotboja för resten av livet. För det andra är vi helt nedtystade av politiker, media, hela samhället. Vi existerar inte.

Nu undrar jag vem det är som egentligen tjänar på oss? Våra barn? Riksbanken? BNP? Vem har nytta av ett samhälle som tvingar sina medborgare till utanförskap? För inte kan väl jag gagna samhället genom att ha en skuld som ingen någonsin kan få igen? Bestraffning är i och för sig ett gångbart knep för att få människor att hålla sig i skinnet, men om folkhemmet så benhårt följer Matteusevangeliets ord "Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt." (19:6) förstår jag inte varför översteprästerna på Försäkringskassan eller Kronofogden enbart bestraffar mannen. När det talas om Kronofogden och skuldfällor i tidningar talas det enbart om folk som lyxkonsumerat, skaffat dyra lån etc. Man skuldbelägger enskilda människor men talar inte om att även staten gör sitt bästa för att förödmjuka sina medborgare.

Det är val om ett år. Vore intressant att veta om någon politiker i något parti har några funderingar kring denna fråga. Vem vet, kanske även vi bortglömda rättshaverister kan bidra med en eller annan röst.

 


RSS 2.0