Lite OECD och en gammal tes igen

Sverige och svenskarna är flata och mjäkiga. Ingen ordning i skolorna, fångarna springer och köper glass i tid och otid, alla är sjukskrivna och tjänar bra och dom skuldsatta köper hus och hem och en ny Porsche. Åtminstone om vi frågar svenskarna själva vilken sverigebild man tror att utlänningarna har. Eller rättare sagt låter någon av kvällstidningarna ställa frågan till mannen eller kvinnan på gatan utanför tidningshuset.

 

Nu råkar OECD ha en helt annan sverigebild, nämligen den att man har en hårdare syn på skulder och skuldsanering än omvärlden och då har OECD pekat finger åt Sverige. Detta i sin tur har lett till en urvattnad skuldsaneringslag, vars syfte endast tycks vara att visa omvärlden att man är duktig, inte att göra livet drägligare för de skuldsatta eller att få hjulen i landet att rulla lite effektivare.

Om detta skulle vi blogga idag, onsdag, men det skiter jag i eftersom bland andra Resurspank och Nollkoll gör det så bra och uttömmande. Att göra samma sak en gång till och dessutom sämre är inte min melodi. Då skulle jag vara tvungen att erkänna det efteråt och det tål inte mitt uppblåsta ego, alltså lika bra att göra det före.

 

Tänkte istället skriva om nåt helt annat. Nämligen om min gamla tes, att ju fler kontroller desto mindre innehåll. Nu går Sven-Otto Littorin ut med att vi löser ungdomsarbetslösheten om vi kontrollerar dom där snorhyvlarna lite till.

 

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) vill öka trycket på unga som driver omkring utan att varken jobba eller plugga.

– Man får nog anstränga sig lite för att få försörjningsstöd, sade Littorin vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

 

Det låter ju bra. Och var ska dom anstränga sej nånstans då?

 

Han anser att åtgärder för den gruppen är en av de viktigaste utmaningarna de närmaste åren. Littorin ser tre typer av åtgärder som kan bli aktuella. En är att förbättra informationen mellan kommunen och Arbetsförmedlingen, så att jobbinsatser kan riktas mot de berörda ungdomarna.

 

Jaha? Information? Insatser? Men var?

 

Enligt ministern så sätter sekretessregler stopp för att kommunen lämnar över individakter till Arbetsförmedlingen. Han vill därför prova ett system för informationsöverlämning som finns i Danmark.

 

Jaha. Genom att införa mer kontroller så får vi mer jobb. Det var ju logiskt. Och för att förtydliga det effektiva i tänkandet drar han till med följande:

 

Littorin vill också införa fler morötter och menar att det måste löna sig mer för de unga att gå till Arbetsförmedlingen. Samtidigt kan han tänka sig att det behövs ställas hårdare krav på aktivitet för att kommunerna ska betala ut socialbidrag. Littorin är inte säker på att sådana krav i dag ställs i alla kommuner.

 

Tror han verkligen att jobben dyker upp bara för att man går till Arbetsförmedlingen? Och dom som redan har gått dit flera gånger? Tro mig Sven-Otto, det FINNS folk som både går, cyklar och t o m springer till Arbetsförmedlingen. Och vad är det för aktivitet han efterlyser från kommunerna? Det framgår inte, men däremot det faktum att dagens ungdom är ett jävla pack.

 

– Det är en salig blandning. Några är sjuka, några sitter hemma och spelar TV-spel förmodligen, och några reser. Det är svårt att få grepp om dem, säger Littorin.

 

Det är en minister det. Och tro inte att det är jag som hittar på repliker åt Sven-Otto, det kursiverade har jag lånat från bl a SVT och Aftonbladet


Men eftersom det är … höll jag på att säga, har varit onsdag, kräver god sed att ni läser följande bloggares syn på OECD, skulder eller vad det än må vara de små rackarna kan tänkas hitta på:


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://nocashismyname.blogspot.com/
http://wwwnoomi.blogspot.com
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Pingat på intressant.se och twingly.com


 Dela


Krönika, igen!

Det är ju sista lördagen i månaden och dags för en krönika i Folkbladet.

Pedofiler, Af-chef, myndigheters kontrollbehov... Allt som en god krönika kräver! Läs genast! Och berätta för grannen! 

Vissa saker känns nog igen för en flitig ljuramannabloggläsare (eller Ljugarmanna-, som sign. Jens vitsade till det in den långa jobbfabrikstråden) men vad gör man när fantasin tryter? Dessutom är ju upprepning all kunskaps moder, som min gamla skolmagister sa. Många gånger till och med.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

En artikel om de verkliga könsrollerna

I helgens PAUS-bilaga i Corren och NT intervjuades Pelle Billing av Carina Glenning delvis med anledning av Pelles föreläsning tillsammans med Ingrid Carlqvist på Arbetets Museum i Norrköping den 4 maj.

Nu finns intervjun som pdf-bilaga här. Ska det vända i könsrollsdebatten? Alltså inte att män ska ha all makt utan att vi skulle slippa de mest idiotiska avarterna av idiotfeminism och att män skulle tas på allvar i bland annat vårdnadstvister, bedömning av underhåll och att en tredjedel av den här bloggen inte skulle behöva skrivas en gång till. Av någon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Försäkringskassan kontra Fas 3

Idag träffade jag en kvinna som för ett halvår sedan förlorade sina tvillingar, om henne skrev jag här.

 

Nu är hon åter igen gravid och jag hoppas innerligt att det ska gå bättre den här gången. Hon har nu nio veckor kvar, inget arbete och vad vore väl bättre än att ta det lite lugnt och vänta i lugn och ro. Nähä, det går ju INTE för sig, hur skulle det se ut? Kvinnan i fråga SKA ut i fas 3, med lite tur hamnar hon hos Ivan Daza och hans jobbfabrik. Inte för att denna fabrik är någon lyckofabrik, men istället för att slita ut sig med klädsortering kan hon åtminstone ta det lugnt och inte göra någonting. Att välja mellan något som är slitsamt och hänsynslöst eller något som enbart är meningslöst och dumt, då kan det i hennes fall vara klokare att välja det sistnämnda.

 

Men VARFÖR ska samhället tvinga ut folk till meningslöshet när det inte är motiverat på något sätt? Jo, det måste kosta pengar att driva politik. Inte kan man gå hemma och få ersättning utan att individen ska kosta samhället ytterligare 225:- om dagen! När vi har ett sådant fasligt skattetryck i landet kan vi ju inte sitta och hålla på pengarna heller!

 

Ett annat exempel är en annan bekant som går på fas 3 och skulle behöva ha hand om sin sjuka mor. Han skulle vilja ha till stånd en deal med Försäkringskassan om anhörigvård halva dagen. Men det går ju inte! Han finns ju i jobb- och utvecklingsgarantin. Och denna historia känner jag själv igen.

 

I samma inlägg som kvinnan med tvillingararna, skrev jag om Ljuramannahustruns hjärna. För ca två år sedan opererades ju Ljuramannahustrun för en hjärntumör. Denna tumör var rätt godartad men satt rätt knivigt till, nämligen under hjärnan, vilket innebar att man var tvungen att lyfta på hjärnan, plocka bort tumören och sedan sätta tillbaka hjärnan på samma plats igen. Exakt hur detta går till överlåter jag åt läkarexpertisen att förklara, men att lyfta en hjärna och sedan sätta tillbaka den är en mer komplicerad historia än att göra samma procedur med en Saab V4-motor.

 

Nu mår Ljuramannahustrun rätt bra efter omständigheterna, men konvalescenstiden efteråt kräver sin tid. Just då hade jag avslutat ett vikariat på Sveriges Radio och hade blivit lovad av en kurator på sjukhuset att få vara hemma på anhörigstöd ett par månader. Och det lät ju bra. Tills ansökningshandlingarna kom tillbaka med beslutet att det inte alls gick för sig för Ljuramannahustrun befann sig inte i livets slutskede. Hon var alltså inte tillräckligt död.

 

Detta i sin tur innebar att jag sattes på åtgärd. Jag hamnade hos en privat arbetsförmedling där man lärde mig hur man uppför sig på intervju, skriver CV och pratar i telefon. Om det har jag för övrigt skrivit här. Just då var det poppis med privata aktörer på arbetsförmedlingsmarknaden och det var en sådan det handlade om. Företaget hette KFG och gick i konkurs för ett halvår sedan. Hur privat ett skattefinansierat företag är och hur det går till när sådana går i konkurs vet jag inte men så är jag ingen ekonom heller. Om det fanns några skattemiljoner som hamnade någon annanstans har jag ännu mindre aning om och spekulationerna överlåter vi åt konspirationsteoretikerna.

 

Men detta med Försäkringskassa och fas 3. Hade jag i det läget jag då befann mig i tvingats att konstuera projekt åt Jobbfabriken och fylla i deras närvarokontroller, hade jag antagligen begått något som vi inte ska prata högt om. Då hade jag förmodligen inte nöjt mig med att sjunga glada visor i lokalnyheterna. 


Jag har väldigt svårt att förstå den här logiken med att Försäkringskassan inte kan låta folk gå hemma hur som helst. Dom ska ut i arbetslivet. Men när det inte finns något arbetsliv? Då hamnar man i åtgärd. Som kostar skattebetalarna en massa pengar.


Vore det inte bättre om man fick gå hemma och sköta om en sjuk anhörig eller sin kropp inför en förlossning för samma summa som man ändå har rätt till, istället för att tvingas ut till en sysselsättning som inte ger ett skit men kostar skattebetalarna ännu mera onödiga pengar? Skulle inte den sittande regeringen just göra sig av med en massa offentliga kostnader? Jag bara frågar.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Mera teve, fas3 och Jobbfabrik

Måste bara länka fortsättningen på Östnytts granskning av fas3. Kjell Lundström borde få alla journalistpris som finns! Det här skulle kunna vara Killinggänget som gör parodi på DDR men tyvärr…

 

Först lite humlekuddar, äpplechips och hundpassning från Vingåker och sedan de tunga kanonerna. Tänk att såna här figurer får handskas med vanligt hederligt folk och regeringen överöser dom med pengar till ingen nytta alls. Fas3 har funnits i ett år, ingen vet om några jobb överhuvudtaget har tillkommit. Jobbfabriken däremot får 10 miljoner om året rakt ner i fickan. Hur många andra "jobbfabriker" det finns i landet vet jag inte men inte lär de minska i alla fall.

 

Gösta Landgren, chef för Af i Norrköping gör mig mörkrädd. Betalar man lön till honom? I så fall, varför då? Vad gör han för nytta?


”Har man gått arbetslös ett par år och kommer längre och längre från arbetsmarknaden får man börja träna det här vanliga på att gå i grupp och gå upp klockan åtta och gå hem halv fem och vara i grupp...”


För fan gubbe, jag är 50 år, ska du inte samtidigt ta och lära mej att borsta tänderna också och torka mej i röven?


Och Ivan Daza, som äger Jobbfabriken och därmed även min tid är fullkomligt lysande. Vad trodde han att han skulle vinna på att leka Elvis?  Såg själv på plats när han hade sina egna projektdeltagare som parallellfilmade Östnytts team ”så allt skulle gå rätt till”. När nu Östnytt talar om detta för tittarna och även det faktum att man inte fick prata med vilka deltagare som helst och framför allt inte i enrum, framstår Jobbfabriken som något mycket mer sektlikt, skumt och hemligt än Ivan förmodligen hade tänkte sig. Pucko!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Teve, kändisskap, pedofili å så lite fattigdom

 
Ska detta bli mitt genombrott? Östnytt idag.

Nuförtiden är det ännu viktigare att synas i teve än på Hylands tid, alltså såg jag till att göra det idag. Är man inte tillräckligt ung och snygg för att visa upp sig i Robinson, BigBrother eller Paradise Hotel eller tillräckligt dum för att ställa upp i Bonde söker annan bonde, Hemmafru söker idiot eller visar upp Sveriges skitigaste hem, då får man vackert börja med lokalnyheterna och tala om för länets invånare att man är arbetslös och sysselsatt. Med risk (?) för att aldrig få ett hederligt arbete, för vem vill anställa en bråkmakare som inte ens kan hålla sig i skinnet på det mest förnedrande stället samhället har hittat? En som dessutom TALAR OM det för folk utan skam, dessutom med en ful sångröst. Nästan lika mycket harakiri som att man skulle gå ut och tala om att man är pedofil.

 

Och apropå pedofili så tänker jag gå ut med det också. Jag har nämligen papper på att jag INTE är pedofil. Hur många av er har det?

 

Det var nämligen så att en gång i tiden hade jag jobb som modersmålslärare. När jag fick min senaste anställning i slutet av 90-talet hade landet fått en ny policy, alla nyanställda som jobbade med barn skulle skaffa ett intyg från Polismyndigheten på att man inte var dömd för något otuktigt. Minns hur min dåvarande chef skämdes när han begärde att jag skulle skaffa detta intyg.

 

Lite förnedrande kändes det ju, men när jag väl hade fått pappret i min hand vände jag naturligtvis kappan efter vinden som vilken god samhällsmedborgare som helst. Nu hade jag ju papper på min renlighet och var inte sen att visa upp det i tid och otid. ”Här! Du får se mitt papper så får jag se ditt! Va? Har du inget? Det var konstigt…”

 

Blir jag stoppad i en fartkontroll lämnar jag reflexmässigt fram körkortet och renlighetsintyget, tanten i mataffären har sett det, likaså bilreparatören, fastighetsskötaren och PRO-avdelningen som spelar bingo i lokalen bredvid soprummet. Tandläkaren går jag inte till mera eftersom han inte hade något papper att visa upp, och vem vill ha en pedofilnäve rotandes i käften? Jag utgår numera systematiskt från att alla som saknar dessa handlingar är pedofiler.

 

Detta apropå debatten om lärarlegitimationer. Jag är för. Jag är för att lärarna dessutom ska bära uniform med gradbeteckning, ett hakkors för lågstadielärare, två för adjunkt och ett i pannan för rektor. Eller åtminstone nån sorts mössa, gärna strutformad,  borde läraren ha så man kan skilja honom/henne från eleverna.

 

Men det var ju inte det vi skulle blogga om. Vi skulle blogga om fattigdom har onsdagsklubben bestämt. Vad säger man om fattigdom? Jag nöjer mig med att presentera följande musikstycke med orkestern Blå Häst: ”Dom är fattiga som inte äger pengar”.

 

Lite extra applåder kan ni ge till bloggkollegan Dwight som förutom att på beställning ha gjort youtube-klippet, även har spelat in och mixat detta alster. Beröm honom gärna här eller på hans egen blogg, han brukar bli glad då, trots att ingen märker det.


Vill ni läsa någon som eventuellt håller sig till ämnet har ni en massa andra bloggar att välja mellan. Och fler och fler blir vi! Denna onsdag hälsar vi Noomi välkommen till Klubben av Sanningens Budbärare! Alltså dessa:

http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://nocashismyname.blogspot.com/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Dela


En föreläsning man ej bör missa

Detta gäller dem som bor i Östergötland, men skulle någon av mina trogna läsare få för sig att åka till Norrköping från... låt oss säga Karesuando, Ystad eller Melbourne, Norrtälje icke att förglömma, är vi i Pappa-Barn-Sverige givetvis mer än glada. Och vad handlar det då om, jo:

Mamma – (pappa) - barn
Om det ojämställda föräldraskapet


Föredrag med INGRID CARLQVIST och PELLE BILLING på Arbetets Museum i
Norrköping, Laxholmskällaren, tisdagen 4 maj kl ­­­­­1800. Inträde 50:-, fika ingår.

Ingrid Carlqvist är journalist, författare och flitig bloggare i frågor som rör
rättssäkerhetsfrågor i vårdnadstvister. Hon upptäckte redan i början av 1990-talet
hur incestpaniken spred sig på socialförvaltningar och i domstolarna och skrev
om flera av de fall som sedan ledde till resningar och friande domar. Ingrid
kommer att ge en historisk tillbakablick som kan förklara hur vi hamnade i den
situation som nu råder där pappor är utsatta för en strukturell diskriminering i
vårdnadsfrågorna. Hon kommer dessutom tala om hur PAS, Parental Alienation
Syndrome, drabbar barn i svåra vårdnadstvister.

 

Pelle Billing (leg läkare) skriver, utbildar, föreläser och bloggar om jämställdhet och mansfrågor. Syftet med hans arbete är att få upp mansfrågorna på den politiska agendan, jämsides med kvinnofrågorna. Pelle kommer att prata om det ojämställda föräldraskap som finns i dagens Sverige och belysa pappors betydelse för sina barn. Han kommer även att presentera oväntade data över våld i nära relationer. Slutligen kommer vår bild av könsroller att utmanas genom en spännande berättelse om hur de uppstått och utvecklats.

Och den rockshowen kan ju inte bli annat än bra. 4 maj var det, en tisdag, skriv upp i almanackan!Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Skolans roll som uppfostrare

Sveriges Radio Jönköping:

En elev på särskolan på Finnvedens gymnasium stal på skolan. Skolan har stängt av honom och han får inte ta studenten. Men nu vädjar eleven om att beslutet ska ändras.

När fyra elever på Finnvedens gymnasium i Värnamo gjorde inbrott och stal på sin skola, så blev de avstängda för resten av terminen. En av eleverna, som är begåvningshandikappad och går i gymnasiesärskolan, har överklagat avstängningen och vill ta studenten i vår. 

 -Det här är ett sätt för oss att markera också inför de andra eleverna att vi inte accepterar stöld av skolans material, säger Stefan Widerberg (C) ordförande i barn och utbildningsnämnden i Värnamo.


Den 18-åring som överklagat avstängningen från Finnvedens gymnasium till förvaltningsdomstolen erkänner i sin överklagan att han vid tre tillfällen stulit från skolan. Ett skäl var att stjäla så hans mamma inte skulle behöva betala hans studentkläder. Både 18-åringen och hans mamma anser att Värnamo kommuns skolpolitiker inte tagit hänsyn till att han är begåvningshandikappad, lättledd av kompisar och går i gymnasiesärskola.


 -Om jag inte minns fel har han varit med vid flest stöldtillfällen, därför är det viktigt att han får samma straff, säger Stefan Widerberg.


Trots hans begåvningshandikapp?


 -Ja, säger Stefan Widerberg.


Så långt Sveriges Radio. Själv tycker jag att den här unge mannen inte ska behöva sätta sin fot i en skola, vars främsta uppgift borde vara att lära ut medmänsklighet och empati. Hans omtanke om modern tycker jag pekar på att han i det avseendet kan anses fullärd. Däremot tycker jag att de småländska skolpolitikerna borde få ett par privatlektioner av honom mot ett rimligt arvode. 


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Fattiga Riddare

Som ni vet har alla stormakter sina dagar då man paraderar, skjuter salut och hyllar Den Store Ledaren. Det brukar komma ett påbud uppifrån och alla lyder, jublar och gläds. Så även Den Underjordiska Bloggmaffian, idag kom ett sigillförseglat brev med texten ”Hylla Organisationen din bleke fan, annars får du en paketerarkrok genom näsan”. Efter att ha googlat på paketerarkrok hamnade jag här och beslöt mig för att lyda.


Fattiga Riddares forum
är faktiskt värt att hylla, oavsett paketerarkrok i näsan eller inte. När jag själv började reflektera över min situation för tio år sedan hade jag enbart ilska, uppgivenhet och ensamhet i huvudet. Ingen verkade bry sig, jag trodde att jag var ensam fastän jag visste att så inte kan vara fallet. När jag sedan började blogga för ett år sedan var början också rätt ensam tills jag av en slump kom i kontakt med Fattiga Riddare. Såg ett forum där det kryllade av folk i samma sits som jag, med olika bakgrunder men med de två gemensamma nämnarna att alla var skuldsatta och att allas liv tycktes bestå av en enda smärtsam fadosång. När Ulrika sedan kontaktade mig på bloggen och bad mig att bli en del av en onsdagsrörelse vars gemensamma skulder kommer att störta den rådande samhällsordningen, då hade jag hittat hem.


Nu är ju inte FR:s forum något tillhåll för oss självutnämnda nobelpristagare i litteratur, även om vi kanske tar en hel del plats.  För den som inte bloggar eller skriver själv, men behöver hjälp i frågor som berör skuldsättning, finns alltid någon kunnig att fråga. För kunnigt folk på forumet finns det! Jag är själv inte särskilt kunnig, jag bara tycker en jävla massa. Men de som kan svara helt sakligt, de finns hos FR.


En stor tillgång för Fattiga Riddare är att det för närvarande finns två medlemmar som jobbar hos Kronofogden. Dessa två, Gadreel och varinder, tycker inget personligen i sina svar, de svarar professionellt utifrån hur deras regelverk faktiskt fungerar. Vilken tillgång!


Så sätt igång och fråga eller tyck på forumet! Kollar man in gamla frågor och svar upptäcker man snart att ingen fråga eller tanke är för konstig, svår eller dum, det finns garanterat de som antingen redan har ställt frågan eller tänkt tanken. Ni hittar garanterat också något som är snäppet värre.


En ny bloggare tillkommer idag, Meggie, du är mer välkommen än du kan ana! Annars kan och bör ni läsa hur följande onsdagsbloggare ser på sakernas tillstånd denna onsdag:


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
 


Naturligtvis måste vi avsluta med en fado. Amália Rodriguez, varsågoda, lyssna och njut!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela


Långfingerfredag

Efter att ha gått hela dagen igår i en skön dröm fullt och fast besluten om att bloggkollegan NoCashs aprilskämt var ett faktablad från regeringen är det dags att återvända till verkligheten. Några dagars ledighet från det betungande stillasittandet i fas 3 motiverar till vila och eftertanke.

Eftersom folk inte längre tycks bry sig om att deras ende vän en gång i tiden blev fastspikad just idag är det dags att införa nya påsktraditioner. För att hinna smälta allt det nya tar vi en dag i taget och lever för en gångs skull i nuet, det vill säga i den stunden vi befinner oss i just nu. Vi tar dagen som den kommer helt enkelt. Just idag gör vi det som hör till Långfingerfredagen, de andra helgdagarnas texter kommer när de kommer.

 

Att peka långfinger är en tämligen ny tradition inom folkförolämpningens område. Men just för att traditionen är ny är den desto mer effektiv. Till och med ett dagisbarn förstår hur effektivt han eller hon kan få sin dagisfröken eller den pacifistiskt lagde manlige fjollan att gå upp i limningen genom denna gest. (Skriver mannen som har jobbat på skola, fritis och dagis och som dessutom har sin frisedel på hedersplats i guldram på vardagsrumsväggen.) Ju modernare förolämpning desto mer gångbar. Skulle barnet kalla dagistanterna för låt oss säga angamärr, avskrapsfnas, ohampling eller andra invektiv som kollegan Dwight hyser stor kärlek för, skulle tanterna förmodligen klia sig i huvudet.

 

Just idag är tanken att alla i hela Sverige åker hem till Beatrice Ask, Anders Borg, Claes Månsson samt några valfria alternativ och pekar långfinger utanför deras villor. Har i och för sig inte riktigt koll på dessa personers bostadsförhållanden, men desto mer fördomar om villafolk. Skulle de nu råka bo i samma andrahandsetta i Bagarmossen, åk då dit. Ju fler som samåker desto bättre.


Gemensamma manifestationer under långfredagen rekommenderas om man nu inte kan ta sig till Bagarmossen. I Norrköping samlas vi i Hörsalsparken klockan 17.00 och pekar långfinger rent allmänt och skriker okvädningsord utan rim och reson. Samma sak kommer att inträffa på Sergels torg i Stockholm, Götaplatsen i Göteborg, Gustav Adolfs torg i Malmö, Torget i Umeå samt moppeparkeringen utanför Gregers Pizza och Porrfilm i Gusum.

 

Annars rekommenderar jag er att köpa massvis med ägg för att koka och måla porträtt av Gunnar Axén på. När ägget är klart tittar man Ägg-Axén i ögonen, tar upp skeden och drämmer till. MEN: Koka inte upp alla äggen! Spar några till måndagens nya annandagstradition. Förvara dem gärna i solljuset på fönsterbrädet till dess.

 

Själv tänker jag åka och se på sonen som spelar fotboll mot fiender i samma division. Jag kommer att uppvigla hejaklackarna både på med- och motståndarsidan att peka långfinger och skrika domarjävel så fort någon gör något, typ rör sig på planen.

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela

RSS 2.0