Mera teve, fas3 och Jobbfabrik

Måste bara länka fortsättningen på Östnytts granskning av fas3. Kjell Lundström borde få alla journalistpris som finns! Det här skulle kunna vara Killinggänget som gör parodi på DDR men tyvärr…

 

Först lite humlekuddar, äpplechips och hundpassning från Vingåker och sedan de tunga kanonerna. Tänk att såna här figurer får handskas med vanligt hederligt folk och regeringen överöser dom med pengar till ingen nytta alls. Fas3 har funnits i ett år, ingen vet om några jobb överhuvudtaget har tillkommit. Jobbfabriken däremot får 10 miljoner om året rakt ner i fickan. Hur många andra "jobbfabriker" det finns i landet vet jag inte men inte lär de minska i alla fall.

 

Gösta Landgren, chef för Af i Norrköping gör mig mörkrädd. Betalar man lön till honom? I så fall, varför då? Vad gör han för nytta?


”Har man gått arbetslös ett par år och kommer längre och längre från arbetsmarknaden får man börja träna det här vanliga på att gå i grupp och gå upp klockan åtta och gå hem halv fem och vara i grupp...”


För fan gubbe, jag är 50 år, ska du inte samtidigt ta och lära mej att borsta tänderna också och torka mej i röven?


Och Ivan Daza, som äger Jobbfabriken och därmed även min tid är fullkomligt lysande. Vad trodde han att han skulle vinna på att leka Elvis?  Såg själv på plats när han hade sina egna projektdeltagare som parallellfilmade Östnytts team ”så allt skulle gå rätt till”. När nu Östnytt talar om detta för tittarna och även det faktum att man inte fick prata med vilka deltagare som helst och framför allt inte i enrum, framstår Jobbfabriken som något mycket mer sektlikt, skumt och hemligt än Ivan förmodligen hade tänkte sig. Pucko!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Kommentarer
Postat av: Mannan

Citerar:"Och Ivan Daza, som äger Jobbfabriken och därmed även min tid är fullkomligt lysande. Vad trodde han att han skulle vinna på att leka Elvis? Såg själv på plats när han hade sina egna projektdeltagare som parallellfilmade Östnytts team ”så allt skulle gå rätt till”. När nu Östnytt talar om detta för tittarna och även det faktum att man inte fick prata med vilka deltagare som helst och framför allt inte i enrum, framstår Jobbfabriken som något mycket mer sektlikt, skumt och hemligt än Ivan förmodligen hade tänkte sig. Pucko!"Herregud! Finns det verkligen ingen tillsynsmyndighet för den där hästhandeln!Ja, nu vet man ju vad man betalar skatt för. Den här regeringen har öppnat dammluckan på vid gavel och släppt fram en mängd lycksökare i människohanteringsbranschen. Heja Ljuramannen, heja Östnytt och PÅ DE JÄVLARNA!!Säger hon som inte ens är arbetslös, bara arg på blufferier.

2010-04-16 @ 06:14:03
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Robert

Skit, där kom frukosten upp...MVH

Robert

2010-04-16 @ 08:42:32
URL: http://systemsnyltarna.blogspot.com
Postat av: Ivan Daza

SVT ÖStnytt ljuger och missvisar information. Kjell Lundström, reportern, hindrades att utsätta våra konsulter för sina trakkasserande intervjumetoder. Därför filmade vi honom. Han hade ju också allt på film och det som de klipper ner det till är den förvrängda version som Kjell står för. Han säger ingen vet hur många ...som får jobb ur fas 3 och att Arbetsförmedlingen räknar med 1,5% men vi är redan uppe i 19% o det vet Kjell. Han lovade informera om det.

Postat av: Ljuramannen

Hej Ivan och tack för adressen Facebook, där jag svarar på så här på ovanstånde inlägg:"Kjell Lundström, reportern, hindrades att utsätta våra konsulter för sina trakkasserande intervjumetoder.”Varför hindrades han? Har inte ”konsulterna” rätt att yttra sig? Och hur visste du att Kjell skulle trakassera dem? Det är vuxna människor vi talar om som säkert kan svara på frågor utan förmyndare. Ivan, vad sägs om ett projekt om yttrandefrihet på Jobbfabriken med dig själv som förste deltagare?Varför denna maktdemonstration och misstänksamhet? Hade du låtit Östnytt vara så hade de gjort sitt reportage och gått därifrån, finns det inget att dölja så finns det inte. Nu framstår hela Jobbfabriken som en skum sekt som verkligen tycks ha något att dölja eftersom dubbel dokumentation behövs och folk inte får yttra sig utan din övervakning. Varför drog du frivilligt på dig denna reklam?... Visa merTror att vi ska lämna statistiken till dem som har skrivit den, jag åtminstone väljer att tro på Arbetsförmedlingens egna siffror än dina, som verkar lika tagna ur luften som dina 72 % nöjda deltagare.

2010-04-16 @ 13:53:52
Postat av: Yövalo Nattljus Noctumlux

Plus min mattelärare sa att all statistik ljuger, beroende vem som vinklar det och hur den vinklas."Det finns tre slags lögn: lögn, förbannad lögn och statistik."

- Mark Twain

2010-04-16 @ 14:05:57
URL: http://obestand.blogg.se/
Postat av: ulrika ring

Å jag tycker det är snudd på fantastiskt när Jobbfabrikens representant säger " Vem som helst får starta en sån här verksamhet" el. något liknande.Är det inte helt otroligt? 10 skattemiljoner per år och så ställer man inte större krav än "vem som helst"? Skattepengar finns. Och man är inte rädd om dom minsann..

2010-04-16 @ 14:12:17
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com
Postat av: Yövalo Nattljus Noctumlux

Jag vill också starta sådan verksamhet och tjäna flis. Visserligen skulle jag donera allt som jag inte skulle behöva efter skatt och utgifter till FR.

2010-04-16 @ 21:27:06
URL: http://obestand.blogg.se/
Postat av: Mannan

Såg på Facebook att du slipper Jobbfabriken nu, Pentti, och vill passa på att kommentera innan jag hugger tag i helgens bestyr. Jag tror du har lite tur för en gång skull, som kommer därifrån? Det känns märkligt att besöka det företagets hemsida, ännu märkligare att läsa om hur ledningen fått deltagare att videofilma SVT:s reporter vid inspelningen av reportaget därifrån, och när jag besökte Jobbfabrikens hemsida och såg det konstiga fotot på grundaren som stirrar konstigt på en nobelpristagare (?!?), fick jag nog. Gå därifrån och återvänd inte, du ska inte fara illa för det där är varken normalt eller friskt.

2010-04-17 @ 09:15:42
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Noomi

Det här låter skumt. Det är ungefär som folk äskar bidrag till att ta hand om trasiga ungdomar eller liknande. Kommunerna bara betalar utan tillsyn.

2010-04-17 @ 18:16:52
Postat av: Gubben

Är du säker på att Gösta .L. är ansälld,så han inte innefattas av arbetsmarknadspolitiska åtgärder från

Ottosson?:)!

Kanonbra blogg1

Följer den så fort jag får tid!!

2010-04-18 @ 21:38:38
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Postat av:Fas 3 Slav

Lycka till Pennti.

Du kan vara glad att du kommer bort ifrån fabriken.

Tycker Gösta L. skulle praktisera ett par veck på fabriken så får han se verkligheten.Arbetsmiljön kan ju inte vara bra där.När yttrandefriheten hålls inom stängda dörrar.

2010-04-19 @ 21:02:46
Postat av: Greven

Pennti kan vara djävligt glad som kom bort från skitfabriken.

Idag har Ivan Daza haft upprepade möten med deltagarna för att förklara och försvara sitt usla uppträdande i TV. Det är den stygga och fula journalisten Kjell från SVT som har förstört allt för den lille blatten (i det här sammanhanget ett positvt ord). Kjell sa och gjorde inte som Ivan ville. Ivan vill ju ha fullständig kontroll över hela verksamheten. Hellre en massa ja-sägare än kritiker. Ivan tål ingen kritik och har uppenbart nojiga drag.Storhetsvansinne tillsammans med paranoja är ingen bra kombination.2010-04-20 @ 13:01:39
URL: http://www.youtube.com/watch?v=hSX-kr0dp7I
Postat av: Ljuramannen

Tack för alla uppmuntrande inlägg.Greven och Fas3-slav: Jag har ännu inte formellt fått något papper på att jag är borta från Ivans fabrik, har endast ett muntligt besked. Tar ut några av de 20 lediga dagarna tills vidare.Egentligen synd om jag har missat Ivans uppträdande, som kulturmänniska älskar jag teater...

2010-04-20 @ 15:02:39
Postat av: Ivan Daza

Kul att läsa alla fördomsfulla inlägg i den här bloggen.Att Ljuramannen jobbade med ett arbetsmarknadsinriktat projekt: att informera myndigheter om deras informationsskyldighet på olika minoritetsspråk... och att dessutom erbjuda översättning till finska.. som ju blir ett jobb på kort tid. Verkar inte spela nån roll.Att 19% av deltagarna i Jobbfabriken Norrköping fått jobb redan fem månader från start, verkar inte ha någon betydelse.Att Kjell missade att ta med inlägg om export och sociala medieprojekt som han lovat, verkar inte heller ha någon betydelse.Och att vi (precis som alla anordnare) har en skydlighet att skydda identiteten på de som inte vill vara med på bild/eller TV kamera, verkar inte heller räknas.Istället är det flera här som utan vidare förståelse för ekonomi eller budget tror att det går 10 miljoner rakt ner i fickan på företaget. Hallelulja!Om det nu var så som ni verkar tro, skulle naturligtvis inte fas tre överhuvudtaget existera. Och den som inte trivs, se till att byta anordnare så fort det bara är möjligt. Ni drar bara ner stämmningen för de som har som mål och ambition att skapa nya jobb.Välkommen till en ny dag, med nya möjligheter./ Lillblatten, sektledaren & Elvis-wannebeen Ivan Daza.

2010-04-20 @ 23:51:42
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ljuramannen

Att jag påbörjade ett projekt om minoritetsspråkens ställning är korrekt. Inte för att jag ville utan för att jag hade blivit placerad på denna idiotfabrik mot min vilja. Vi tar det en gång till: Mot Min Vilja. Ivans sista strofer drar upp kärnan i hela problematiken:”Om det nu var så som ni verkar tro, skulle naturligtvis inte fas tre överhuvudtaget existera. Och den som inte trivs, se till att byta anordnare så fort det bara är möjligt. Ni drar bara ner stämningen för de som har som mål och ambition att skapa nya jobb.”Du har så rätt så, fas 3 skulle inte få existera i dess nuvarande form överhuvudtaget. Människor slussas in i något de själva inte får bestämma över. Jag hade velat ha en annan anordnare redan från början men fick inte. Nu har jag förhoppningsvis hittat en annan anordnare, men bara förhoppningsvis, så länge jag inte har pappret i min hand vågar jag inte tro på något. Att detta i sin tur skall ta två månader är inte klokt. Detta är inte Ivans fel, det är systemets. Kan inte förstå hur Arbetsförmedlingen så blint gör upp avtal med dessa storkolchoser som Jobbfabriken och Prio 1. Jobbfabriken borde vara en anordnare bland många dit folk finge gå FRIVILLIGT. Då skulle jag inte ha någonting mot Jobbfabriken.Om jag har dragit ner stämningen har nog stämningen krävt det. Jag skulle nog vilja påstå att vi har fått igång en diskussion, något som demokratier påstår sig vara betjänta av.Om siffran 19 % som har fått jobb efter Jobbfabriken stämmer är det bara att gratulera. Nu brukar tyvärr olika åtgärder ta åt sig äran även om jobben inte skulle bero just på deras verksamhet… Jag tror att även jag kommer att ha ett jobb så småningom, men då beror det nog inte på Jobbfabriken trots att jag har tillbringat över två månader i dess trygga förvaring.Dessa 10 miljoner är inte fördomar. Det är matematik. Låt vara att en del av pengarna går till verksamheten men det är ändå bortkastade pengar som svetsare Nilsson och några till betalar från sin skatt under en regering som förfasas över skattetrycket.Att Kjells reportage inte belyser vartenda projekt på Jobbfabriken kan bero på att Östnytt inte har entimmessändningar. Personligen tycker jag att det viktigaste kom fram. Detta att just Du, Ivan, skulle ha ett uppdrag av AF att skydda folk som inte vill vara med i tv är bullshit, vuxna människor kan själva tala för sig och avgöra om de vill bli intervjuade eller inte. Att ha egna filmare bredvid Östnytt som ”sanningens budbärare” framstod som Åsa-Nisse och gav Jobbfabriken en pajasstämpel, men gav det samtidigt ett mycket suspekt ljus. Parallellen med en sekt kan tyvärr inte undvikas./Finnjäveln och Ljuramannen Pentti Salmenranta

2010-04-21 @ 01:28:49
Postat av: Cajsa

Hur kan det komma sig att Daza får yttra sig om vad "Ljuramannen" gjort på jobbfabriken.

Trodde att handledare hade tystnadsplikt och inte fick uttala sig om enskilda personer.

Har själv skrivit på tystnadsplikt när jag varit handledare för arbetslösa och jag uppfattade det som om jag inte fick yttra mig om personen även om den yttrade sig om verksamheten. Kan det vara så att Daza brutit mot tystnadsplikten gentemot en Fas3ad.???

2010-04-21 @ 08:27:05
Postat av: Anders

Jag tycker att det är helt fel att angripa Ivan så hårt som ni gör i de här kommentarerna. Ivan utnyttjar bara läget och reglerna på ett maximalt sätt. Är det fel att tjäna pengar, är det inte något som alla vill. Är det inte bara vanlig svensk avundsjuka. Som Ivan sa igår, det stör att det är en "blatte" från Stockholm som driver framgångsrikt

förändringsarbete i Norrköping.Inslaget i östnytt hade dessutom inslag av rasism genom att visa passiva invandrare i ett kalt rum.Jag stödjer Ivan till 100%.

2010-04-21 @ 08:46:40
Postat av: Cajsa

Det är inte fel att tjäna pengar. Vem har sagt det?

Men att göra det på arbetslösa som är tvingade att medverka i FAS3.

Hur kan du få det till vanlig svensk avundsjuka.

När sa Ivan att det stör att han är blatte?

2010-04-21 @ 08:54:41
Postat av: Cajsa

Vad sa den här Daza på mötet egentligen!!!

Jag såg programmet och jag reagerade inte ens på att några personer satt i ett kalt rum. Det får man ofta göra när man är på åtgärder som arbetslös. (vit,grön såväl som svart)...så kom inte dragande med att det är rasism.

Det man undrade över när man såg programmet vad var det som skulle leda till jobb. (Har man varit i åtgärder vet man att de oftast inte leder till något jobb). Sen reagerade man självklart på att ägaren skulle filma också. Varför, har man rent mjöl i påsen så behöver man väl inte det. Det gjorde att jag och många med mig började undra.

2010-04-21 @ 09:05:36
Postat av: Ljuramannen

Ja kan också undra vad han har sagt på mötet... Att dra upp rasistkortet i den här diskussionen är att gå utanför ämnet. Att däremot stänga in folk, oavsett hudfärg, i kala rum och sedan inte få visa upp deras verklighet, det är brist på yttrandefrihet.Är det fel att tjäna pengar? Beror på hur man gör det. Han får tjäna hur mycket pengar som helst för min del, bara han gör det utan att folk ska bli tvingade till hans fabrik och dess kala rum.

2010-04-21 @ 09:43:51
Postat av: Linda Åberg, Höga Kusten Poeten

Anders: Att dra till med beteckningen rasim är ett bevis på att argumentationen tryter. Gå på sakfrågan istället: Varför människor tvingas in i detta system? Dessa Jobbfabriker är inget annat än "öppna anstalter".

Hela situationen är det yttersta beviset för en totalt havererad arbetsmarknadspolitik. Och detta bevisar dagligen att Alliansens Skattelinje(Arbetslinje) är ett cyniskt medvetet uträknat system.Tankesmedjan Timbro må ha varit inblandad i att utforma/designa den nu utförda politiken men de ytterst ansvariga är arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin, finansminister Anders Borg, statsminister Fredrik Reinfeldt som "välsignat" detta.

Det finns inget i Fas 3 som ens är i närheten av en frivillighetsbasis. Säger du nej till aktiviteten så säger du nej till "lönen".(Oavsett om det är aktivitetsstöd eller socialbidrag.)

Då får du klara dig bäst F-N du kan.Daza's egna filmare som motfilmade Östnytts team kan jämföras med maffiametoder. "Du filmar oss, då filmar vi dig. För säkerhets skull och framtida behov"Den arbetsförmedlare som sänder deltagarna till sådana här aktiviteter skulle skämmas. Och deltagarna borde får ersättning för samtida och framtida men.

Postat av: fas 3-slav

Sveriges lagstiftning för yttrandefrihet är unik.

Och den omfattar även alla oavsätt hudfärg.Om man nu startar en fabrik med dess omfattning så måste det finnas ett innhåll.Som alla deltagare kan köpa.

Det senaste jag hörde idag är att hela övervåningen luktar piss och att städerskan är indragen.

Men det är klart ingen ska klaga.Akta er på fabriken nästa vecka finns det dolda mikrofoner.

2010-04-21 @ 17:27:04
Postat av: Greven

Ivan behöver inga dolda mikrofoner. Det finns ett stort antal öron som gärna lyssnar och rapporterar.Jobbfabriken är en av de få platserna där långtidsrbetslösa kan göra "karriär". Fabriken erbjuder vissa utvalda jobb sam handledare, visserligen bara på 5 och en halv månad, men ändå.Chansen att få en riktig lön efter flera års arbetslöshet dämpar det mesta av kritiken.När man i dagarna sökte en ny handledare sökte nästan hälften av alla deltagare den tjänsten.Självklart håller man käften!

2010-04-21 @ 19:29:37
Postat av: Cajsa

Jag tänkte nästan det när jag såg programmet.

Vet att på den tiden när Datorteken fanns så var det ju vissa som kunde bli handledare.

Var det någon av dem som talade i programmet som var handledare med (lön).

Hur är lokalerna och reglerna och vad gör man där egentligen.

Det här med att översätta, tjänar företaget några pengar på det.

Livsboken, sälj den till någon och isåfall vad kostar den.

Vad får handledarna göra.

2010-04-21 @ 20:46:38
Postat av: AnonymMålet är 10 000 000 kr. i månade (2000PERS)

2010-04-22 @ 13:03:20
Postat av: Mikael Persson

Nu slutade jag läsa Ljuramannen. Har läst dig flertalet gånger med anledning av insolvens, men nu sjönk din trovärdighet mycket... Varför fixar du inte detta internt?Att gå ut och skvallra löser inga problem, dessutom vem vill ha en deltagare på en FAS 3-plats som har tendens att länka till media för minsta lilla sak? INGEN !!!

2010-04-22 @ 15:50:55
URL: http://www.imike.se
Postat av: Furious Rachel

Nu började jag läsa Ljuramannen... helt lysande! Din trovärdighet stiger bara ju mer jag läser och detta problem med tvingande meningslösa åtgärder bör definitivt föras ut i ljuset för närmare granskning. Jag vill ha medmänniskor som skvallrar om denna typ av verksamhet eftersom det är mina skattepengar som går in i girige Ivans ficka.

Märkligt att han som har tystnadsplikt röjer din roll på jobbfabriken... är inte det åtalbart?

Sen undrar jag när vi får se Ivans film...? Eller är den bara för internt bruk...?

Forza Pentti!

2010-04-22 @ 16:17:14
Postat av: Jens

Ja jag tror inte man får yttra sig så här som Mikael gör, när man har skrivit på TYSTNADSPLIKT eller behöver de inte göra det på JOBBFABRIKEN.

När jag läste Mikaels blogg så verkar ju han skvallra på de andra FAS3 ställena i NORKÖPING.

Nej jag säger också Forza Pentti.

2010-04-22 @ 16:53:26
Postat av: Ljuramannen

Synd att Mikael Persson just slutade läsa min blogg, eftersom detta förmodligen innebär att jag inte kommer att få svar på min fråga. Nämligen hur han får ihop det faktum att vi tvingas till denna Jobbfabrik med följande citat från hans egen hemsida:"Jag har sedan jag började vara politiskt aktiv 1994 drivits av att medborgaren ska så längt det är möjligt bestämma över sina egen vardag. Jag tror på att den som tar de bästa och mest rationella besluten är individen själv. Politiker vet sällan vad som är bäst för den enskilde. Vi ska bara skapa förutsättningar så det är möjligt att ta egna beslut."Detta som förklaring till varför man ska kryssa för honom i valet till Stockholms landsting:http://kryssa.imike.se/Varför ska jag inte få uttala mig om förhållanden i en åtgärd, finasierad av staten? Varför ska detta vara internt? Jag trodde att moderaterna stod för yttrandefrihet.Att denna meningslöshet har tagit nästan tre månader av mitt liv anser inte jag vara en skitsak. Och vad är det som inte tål lyftas fram?Och ytterligare en fråga till Ivan själv samt Mikael och Ivans andra marionetter:

Anser ni att det är förenligt med svensk demokrati att folk inte själva får bestämma om dom vill vara i en bestämd typ av åtgärd, som fallet är med Jobbfabriken?2010-04-22 @ 20:13:08
Postat av: Greven

Jag läste följande på moderaten Mikael Persson blogg

imike (http://www.imike.se) MP är också konsult på jobbfabriken.Denna veckan har varit både upp o ner. En del tider har det funnits mycket frustration i luften... Mycket beror på saker som jag själv inte kunnat påverka, men som har lagts på mina axlar eller som gjort att det jag sysslat med har fått totalt ändrade förutsättningar pga beslut som andra tagit över huvudet på mig och trott att jag bara skulle köpa.Det började med att jag suttit med en projektplan som ska vara grunden för ett arbete inom social media. Detta fick i veckan en helt annan vändning då det kom fram att det hade anlitats en extern konsult för att göra halva jobbet som det från början var tänkt att projektet skulle handha. Alltså blev saker totalt ändrade... utan att jag ens hade möjlighet eller fått chans att ens reflektera över det. När detta hände så kom tankarna om, hur lojal behöver jag vara med en sådan person som bara "kör över"?Skitstöveln som körde över Persson är ingen annan

Ivan reza i egen hög person. Jag förstår inte varför moderaten MP ska vara lojal, en sån person ska bara avslöjas in på bara skinnet.

2010-04-22 @ 23:22:21
Postat av: Greven

Förlåt Det finns ingen Ivan reza ska naturligtvis vara Ivan Daza. Som ska ha IQ på 156, enligt han själv.

2010-04-22 @ 23:26:27
Postat av: ljurakvinnans granne

För att komma upp i IQ 156???? Då tillhör man mensa..Och alla som finns med i just Mensa finns att söka på...tittar mig förvirrat omkring Hittar ingen Ivan Daza?

2010-04-23 @ 08:20:52
Postat av: Ivan DazaSå skönt med dessa ventiler för intressant och givande debatt, men även en del hyckleri. Jag är bara glad att få ta del av dessa åsikter, utrop och påståenden. Det ger mig möjlighet att få en massa nya perspektiv och insikter. Tack! När vi var små (förra sommaren), älskade alla oss, men nu när vi blivit en ganska stor organisation blir vi plötsligt en ibland hatad koloss som bara är giriga. Det är ju inte riktigt sant.

Bakgrunden till att jag startade Jobbfabriken ligger i att jag tycker Sveriges arbetslösa är en outnyttjad resurs i samhället, en outnyttjad potential. Samtidigt försvinner gamla industrier och branscher som måste ersättas med nya. Dom gamla jobben kommer inte tillbaks. Idén med Jobbfabriken, är att skapa nya jobb och en ny arbetsmarknad - därav namnet.

Jag har själv förklarat för arbetsmarknadsministern att alla i fas tre istället borde anställas i ett statligt bolag med olika affärsområden, där man får lön istället för andra ersättningar. I sammanhanget citerade jag mänskliga rättigheterna artikel 23: Alla har rätt till arbete.

Jobbfabriken är skapt för att skapa nya jobb eller åtminstone möjligheten att skapa nya jobb.

Som exempel kan nämnas projektet "sociala medier" som skapar förutsättningar för tusentals nya jobb. Precis som när internet var nytt och alla företag och organisationer plötsligt skulle ha en ny hemsida. Ska dessa företag och organisationer nu ut och kommunicera i sociala medier (facebook, twitter etc). Någon kommer se till att det blir gjort, frågan är bara vem.

Inom Jobbfabriken har vi möjlighet att hjälpa företag med denna kommunikation och på kuppen lära oss hur det fungerar och hur man gör det bra. Efter en läro/prövoperiod kommer några av deltagarna veta tillräckligt för att få anställning på företag och organisationer som behöver komma ut i sociala medier, alternativt starta egna konsultfirmor.

På samma sätt vill vi skapa nya jobb inom export, turism, mänskliga rättigheter, miljökunskap och annat.

Många av våra deltagare presenterar dessutom helt egna projekt. Nya projekt som kan leda till arbete. Projektledaren och det team som tar fram projektet presenterar en projektplan och en eventuell budget. Om projektet beviljas, som vi gör i 9 fall av 10, så kan deltagarna alltså jobba med att förverkliga sin egen idé. Vårt krav (eller rättare sagt förordningens krav) är att det inte direkt konkurrerar med något som redan finns.2010-04-23 @ 09:40:34
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ivan Daza

och lite till...Nedan några reflektioner kring inläggen sen mitt förra inlägg:1.

Jobbfabriken startade förra året, med 4 anvisade i fas tre till vårt lilla kontor på Birkagatan i Stockholm. Det tog oss 4 månader att uppnå lönsamhet, på flera orter har verksamheten gått back rent ekonomiskt dom första tre månaderna. Sen når man breakeven, sen gör man vinst.

Till skillnad från de flesta anordnare har vi som ambition att skapa nya jobb, eller stödja folk att förverkliga sina idéer, testa dem och slutligen kunna bli egna företagare.

Vi har ETT projekt som är 100% socialt, och det heter Livsboken och det är ingen som betalat för den hittills. Boken som skildrar äldre människors levnadshistoria är ofta mycket uppskattad av släkt och vänner. Vi har tagit på oss att bekosta trycket av en bok till livsberättaren, ett ex till författaren och ett referens ex till jobbfabriken. Livsboken kan också läggas upp på nätet och bli gratis nedladdningsbar. Om livsberättaren önskar större upplaga får de köpa dem till självkostnadspris, dvs tryckkostnaden.

Så just det projektet leder inte till arbete, men personer som kommer in i Jobbfabriken återfår ofta det självförtroende som saknas efter en lång tid i arbetslöshet. Och med hjälp av återställd självkänsla blir jobbsökeriet mycket mer framgångsrikt.

Visserligen kan även livsboken leda till arbete, men endast i undantagsfall i de fall livsberättelsen håller sån höjd att ett bokförlag blir intresserat av boken.

2.

Personligen motsätter jag mig tvång och känslan av tvång som några utsatts för när de blivit anvisade till olika anordnare. Det är troligen bristen på anordnare som är bakgrund till detta. Anledningen till att det finns för få anordnare är att de som vanligen tjänar pengar i olika arbetsmarknadsåtgärder är fullkomligt ointresserade av fas tre, eftersom det är för lite pengar och ganska svårt att bygga lönsamhet i verksamheten.

I november startade vi i Norrköping med 80 personer och idag är vi 156 personer (ej 200). Vi har däremot avtal med arbetsförmedlingen att kunna ta emot 200 personer. Vi hyr över 1600 kvadratmeter, betalar lön till ungefär 10 personer, köper städ, larm, service, internet, bord, stolar och datorer i ganska hög omfattning. Vi anställer en handledare per 20 deltagare. Så ni som är duktiga på ekonomi, varsågod att räkna. Det är ju bara matematik.

Oavsett, så är vi mycket mån om att presentera Jobbfabriken i god tid INNAN anvisning och val av anordnare, eftersom vi totalt är emot det tvång som tyvärr vissa (ett fåtal) handläggare på arbetsförmedlingen (oftast på grund av tidsbrist) utsätter personer för. Meningen är att alla ska välja själva vilken anordnare de vill gå till. Men då återkommer vi igen till bristen på anordnare.

Jag förvånas dock över påståendet om tvång i ovan fall, eftersom det i TV intervjun sägs "jag valde Jobbfabriken som det minst dåliga alternativet, av tre" ungefär så löd det.3.

Att det här med pengar stör vissa, är inte konstigt. Men alla anordnare får precis lika mycket pengar, summan är fast och det är 225 kronor per dag. De flesta arbetsgivare kan bli anordnare. Allt de behöver göra är att ladda ner en blankett från arbetsförmedlingens hemsida och ansöka. Besked brukar ta en vecka.

4.

Vi är troligen den enda anordnaren i Sverige som erbjuder sig att satsa pengar och godkänna budgetmedel till egenformulerade projekt som anvisade själva presenterat. Jag är glad att vi kan göra det och jag själv kommer bli mycket stolt när några av projekten blir framgångsrika företag.

5.

Angående sekretess. Ingen personlig information har getts ut. Det har endast talats om ett beviljat och arbetsmarknadsinriktat projekt i Jobbfabriken och en SVT reporter som gått ut med felaktig information trots att han visste det var fel. Dvs inget dåligt ljus på Ljuramannen, jag respekterar hans åsikter och tycker personligen att visan var fin. Skulle gärna se honom spela på Jobbfabriken Norrköpings vårfest.

6. Angående diskriminering

Jag tar avstånd från alla påståenden om diskriminering i samband med TV sändningen. Det har enligt mig inte förekommit på något vis. Däremot är åldersdiskrimineringen och diskriminering mot personer med utländsk bakgrund ganska utbredd på arbetsmarknaden i Sverige. Men det är en helt annan sak.

7. Angående filmning.

Om SVT har rent mjöl i påsen har de inget att dölja. Så vad spelar det för roll om vi filmar dem? De filmade ju allt själva. Meningen med att filma var att SVT inte skulle kunna förvrida beskrivningen om Jobbfabriken till precis vad som helst. Denna åtgärd vidtogs eftersom det inte är ovanligt att media arbetar så.

Förra gången jag mötte en sådan reporter var 2006 då jag i en TV intervju sa att jag kunde förmedla jobb till en kinesisk kvinna. I andra intervjun intervjuades jag av en SVT reporter som frågade om jag förmedlat jobb till henne. Mitt svar var då:

- Nej, hon skaffade jobb själv.

SVT reportern klippte bort "hon skaffade jobb själv" och tog bara med Nej. Detta menar jag är missvisande information och hade aldrig kunnat hända om vi också filmat intervjun. Och om det hade hänt hade vi lagt ut den fulla versionen på nätet. SVT har en skyldighet att enligt lag inte ge ut missvisande information. Men en del reportrar missbrukar mediets makt, därav filmandet.

Mycket riktigt så uteslöt Kjell på SVT informationen om att 19% fått jobb sen vi startade, trots arbetsförmedlingens ambition är att endast 1,5 % ur fas tre ska få jobb. Vi har alltså överträffat målet 12 gånger om! Ganska relevant information som borde komma med i programmet. Istället lyfter de fram Livsboken, det enda sociala projektet av våra över 20 projekt i Norrköping, och på ett dåligt sätt av en person som inte ens jobbar med Livsboken. Det är tragiskt. Och en annan TV kanal är redan intresserade att göra ett reportage kring SVT så kallade journalistik.

Märk väl att det här inte är någon kritik alls till någon av de som filmats, utan till SVTs sätt att klippa ihop och förvränga verkligheten.//

Forzza Pennti och Forzza alla andra som vill något med sina liv. Om man inte ser möjligheterna i Jobbfabrikens projekt, eller inte kan eller vill formulera sitt egna projekt som kan skapa nya möjligheter så önskar jag också att ni finner en annan väg. Vi vill erbjuda en spelplan med möjligheter, men det är upp till var och en att upptäcka dessa möjligheter och göra något av dem. Alla kan inte göra det och då är det bara hoppas att han eller hon finner en annan väg.

Mvh

Ivan

2010-04-23 @ 09:41:07
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Jens

Eftersom Ivan Daza är in och kollar på denna blogg, så är jag intresserad av vilka 20 projekt det finns på Jobbfabriken. Samt hur och på vilket vis de kan leda till jobb.

De här 19% av dom som fått en vanlig anställning med lön, är det inräknat dom som fått anställning inom Jobbfabriken, handledare, m.m.

2010-04-23 @ 12:35:35
Postat av: Jens

SANNING MED MODIFIKATION!!!!

Här skiljer det sig väsentligt för en arbetslös.

I blogginlägget här ovan står MED LÖN ISTÄLLET FÖR ANDRA ERSÄTTNINGAR i en annan blogg skriver IVAN DAZA, OCH SAMMA ERSÄTTNING SOM MAN FÅR FRÅN FÖRSÄKRINGSKASSAN, det är en väsentlig skillnad för en arbetslös."Jag har själv förklarat för arbetsmarknadsministern att alla i fas tre istället borde anställas i ett statligt bolag med olika affärsområden, där man får lön istället för andra ersättningar. I sammanhanget citerade jag mänskliga rättigheterna artikel 23: Alla har rätt till arbete. "http://entrepreneursthlm.nu/blogg/7

Skrivet av Ivan 2010-03-09 kl. 00:00

Allas rätt till arbete"När jag startade Jobbfabriken berättade jag gör arbetsmarknadsministern att alla långtidsarbetslösa egentligen borde anställas i ett statligt bolag med ett antal verksamhetsområden, och samma ersättning som man får från försäkringskassan."

2010-04-23 @ 13:17:36
Postat av: Ljuramannen

Det var långt och uttömmande från Ivan, det tackar vi naturligtvis för och undrar samtidigt hur mycket ledig tid du egentligen har över till att bemöta detta tevereportage. Min ståndpunkt om fas tre och dess samhällsnytta har jag nog klargjort tidigare, men kan inte låta bli att kommentera några punkter:”Jag har själv förklarat för arbetsmarknadsministern att alla i fas tre istället borde anställas i ett statligt bolag med olika affärsområden, där man får lön istället för andra ersättningar.”Är det lön nu? På hemsidan Entrepeneur Sthlm har du skrivit så här:”När jag startade Jobbfabriken berättade jag gör arbetsmarknadsministern att alla långtidsarbetslösa egentligen borde anställas i ett statligt bolag med ett antal verksamhetsområden, och samma ersättning som man får från försäkringskassan.”http://entrepreneursthlm.nu/blogg/7-ivan-daza/140-arbetsrattHur ska du ha det och vad sade du egentligen till arbetsmarknadsministern? Lön eller FK-ersättning? Vidare:”Personligen motsätter jag mig tvång och känslan av tvång som några utsatts för när de blivit anvisade till olika anordnare. Det är troligen bristen på anordnare som är bakgrund till detta. ”Bra Ivan! Då förstår du min frustration, bortsett från att jag redan innan jag kom in i fas 3 hade ett annat projekt på gång som inte kom på fråga. Men DET kan jag inte beskylla dig för, det är AF:s konstiga hantering som är orsaken, man ville inte lyssna på mig utan fösa in alla som en skock kor till de fyra olika alternativen, de enda alternativen som gavs. Hade jag från början fått som jag ville, hade denna diskussion förmodligen aldrig uppkommit och både Jobbfabriken och jag hade sluppit en massa diskussion.”Jag förvånas dock över påståendet om tvång i ovan fall, eftersom det i TV intervjun sägs "jag valde Jobbfabriken som det minst dåliga alternativet, av tre" ungefär så löd det.”Om inte detta är tvång, att dels tvingas till en meningslös åtgärd och att man inte ens kan skaffa en egen anordnare, då vet inte jag vad tvång är. Jag valde mellan pest, kolera och påssjuka. Påssjuka hade jag som barn och trodde mig därmed vara immun.”Anledningen till att det finns för få anordnare är att de som vanligen tjänar pengar i olika arbetsmarknadsåtgärder är fullkomligt ointresserade av fas tre, eftersom det är för lite pengar och ganska svårt att bygga lönsamhet i verksamheten.”Jag är rörd över dina ideella insatser…” De flesta arbetsgivare kan bli anordnare. Allt de behöver göra är att ladda ner en blankett från arbetsförmedlingens hemsida och ansöka. Besked brukar ta en vecka.”Först nu har min nya anordnare fått skriftligt på att platsen är godkänd, jag började den 9 februari på Jobbfabriken. Fortfarande är inte startdatum klart på nya stället. Detta kommer i slutänden bli nästan tre månader, INTE en vecka. Tre månader! Åter igen inte ditt fel, utan Af:s. Men du som har kontakt med dem, kan du möjligen tipsa dem om förhållandena, då kanske du slipper såna som mig i framtiden.Mycket har sagts och mer lär sägas vilket är trevligt i ett land med yttrandefrihet. Själv tänker jag ägna mig åt något viktigare under min uttagna ledighetsdag. Nu ska jag gå nämligen gå ut till köket och leka med min katt.

2010-04-23 @ 13:56:10
Postat av: Ivan Daza

Hej Jens, ja det är inräknat de som fått jobb på Jobbfabriken. Våra projekt och hur de kan leda till nya jobb kommer presenteras på nya hemsidan som kommer upp inom ca en vecka.Det är faktiskt tack vare den här debatten som vi satt hög prio på att sätta upp en ny hemsida, som med större tydlighet förklarar mål, syfte med Jobbfabriken.Så tack för det!2010-04-23 @ 14:46:46
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ivan Daza

Hälsa katten :)jag har för länge sen övergivit TV debatten. Den här debatten rör de anvisade som är i Jobbfabriken. Det är mitt jobb att lyssna på kritik, förstå vad folk tycker, tänker och känner, samt att få fler att trivas och arbeta mot de mål som är tänkta.Vi utger oss inte för att kunna få alla nöjda, men vi kan försöka så gott det går och då är det viktigt att kunna ta in sådant som skrivs i exempelvis den här debatten. Det vore idiotiskt att inte lyssna.Gällande rätten till arbete.

Jag är inte politiker, men om ersättningen betalades ut som lön istället så skulle folk till exempel kunna ta lön för köp av bostad eller olika typer av abonnemang.

Det är också pinsamt för många att inte ha jobb, det medför för många (absolut inte alla) en slags skamkänsla, som man skulle komma ifrån om alla anställdes istället i något som kanske skulle motsvara en lärlingslön.

Samt, om det drevs som ett statligt bolag skulle man troligtvis kunna ta in fler luttrade projektledare och experter inom de branscher och arbetsområden som vi försöker utveckla... och då skulle de nå bättre resultat.

Jag förstår dock din frustration och hoppas du kommer trivas bättre på nästa ställe.mvh

Ivan

2010-04-23 @ 14:54:08
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ivan Daza

korrigering: Jag är inte politiker, men om ersättningen betalades ut som lön istället så skulle folk till exempel kunna ta LÅN för köp av bostad eller olika typer av abonnemang.

2010-04-23 @ 14:57:30
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Jens

Men Ivan du svarade inte på detta:

Du skrev på den ena hemsidan att du sagt åt Littorin att du tyckte man skulle få ersättning från Försäkringskassan.

På Ljugarmannens blogg skriver du LÖN

Det är två helt skilda begrepp för en arbetslös.

2010-04-23 @ 15:17:47
Postat av: Gubben

Intressant debatt!Fast visst kan jag förstå Ivan. Kan tjäna pengar på att det sitter en massa inkompetenta människor på Hospitalsgatan och bara lyfter lön. Så är det bara att gratulera Ivan.

Fast finns det ingen som kan ställa någon som helst uppdragskrav på arbetsförmedlingen!

Allt handlar om att det är våra skattepengar de leker med.Tar du bort ca 75 % av arbetsförmedlingen, så finns det pengar till a-kassa, sjukvård och skola.

Tror även det kan finnas utrymme för lönehöjningar inom vården och skolan.

Alltså ingen skattehöjning utan en omprioritering från misslyckade inrättningar till något som vi alla behöver!

Och Ivan var lugn för du kommer få nytt folk till jobbfabriken . G. Landgren och medarbetare kommer säkert att vara i behov av dina tjänster!

2010-04-23 @ 17:01:04
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Ivan Daza

Jens jag tror du misstolkar, jag sa ISTÄLLET för ersättning från försäkringskassan. Ska man ha LÖN.Läs tolkning av http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?id=71&module_instance=6&action=pod_showArtikel 23

1. Var och en har rätt till arbete, fritt val av sysselsättning, rättvisa och tillfredsställande arbetsförhållanden samt till skydd mot arbetslöshet.

2010-04-23 @ 17:39:22
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ljuramannen

Nej Ivan, det är inte Jens som misstolkar, det är du. Inte nog med det, det är din egen text du misstolkar, för det var så här du skrev på Etrepeneur Sthlms hemsida:”När jag startade Jobbfabriken berättade jag gör arbetsmarknadsministern att alla långtidsarbetslösa egentligen borde anställas i ett statligt bolag med ett antal verksamhetsområden, och samma ersättning som man får från försäkringskassan.”Sedan att jag varje morgon cyklade till din jobbabrik, satt av tiden tills jag fick gå hem var naturligtvis inte för inte dina ledare skulle anmäla mig till Försäkringskassan och ta ifrån mig hyra och mat för barnen. Nej, det var endast för att jag inte ville bryta mot de mänskliga rättigheterna.Snälla Ivan, nu får du väl ändå ta och ge dej!

2010-04-23 @ 20:00:59
Postat av: Gubben

Kom på en sak!

Varför har Gösta o Ottosson dragit tjänsten med att utslagna hämtar mina uppdruckna mjölkpaket?

Kanske är det så att det inte passar sig i en röd kommun under ett valår!

Så spara alla mjölkpaket för det kommer tillbaka efter valet, då det kommer kallas arbetsträning!

2010-04-24 @ 16:43:30
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Jens

Ivan Daza verkar ha haft flera projekt som inte blivit så lyckade.ÖREBRO GOES GLOBAL

"Vi är ett initiativ från Ivan Daza, Blatteförmedlingen Stockholm. Idén har genomförts i Örebro av engagerade deltagare och en drivande projektledning. Våra kunskaper om andra länders kultur och marknadsanalys ger oss en unik position på den globala marknaden. Genom att öka svensk export och skapa jobb och egna företagare vänder vi invandringen till ren affärsnytta för Sverige. Vi lägger vår framtid och vår karriär i egna händer och skapar win-win för alla. Det finns en möjlighet att skapa 6000 nya jobb genom att starta XX Goes Global i varje svensk kommun""Örebro Goes Global presenterar sitt unika koncept med tjänster för företag som vill ut på

den internationella marknaden."http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=1897978http://www.orebrogoesglobal.se/omoss.htmlÖREBRO GOES GLOBAL SÅGAS AV REVISOR

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1170597&from=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-SenasteNyttFranTvarsnytt+%28svt.se+-+Senaste+nytt+fr%C3%A5n+Tv%C3%A4rsnytt%29"Kritiken mot politiska ledningen om kortsiktighet och svikna löften har Rickard Vappelin, (m) svårt att acceptera. Han anser att Blatteförmedlingens vd, som framfört kritiken, har egen del i det som hänt."

Rickard Vappelin (M) känner inte igen Dazas påståenden.

http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1225867&BroadcastDate=&IsBlock=Utskällt projekt får ännu mera kritik

http://sverigesradio.se/sida/arkiv.aspx?programid=159&artikel=2158390&date=2008-06-26

2010-04-24 @ 18:07:19
Postat av: Mikael Persson

Skildnaden mellan mig och ljuramannen är att jag springer inte till media för minsta lilla grej.Jobbfabriken är den enda typ av åtgärd som verkligen gör att det går att skapa något nytt. Det finns inte en enda arbetsmarknadspolitisk åtgärd som är lika fri och bra som jobbfabriken. Speciellt inte i Norrköping, vad är Reko och Arkivdata i jämförelse??Ivan Daza körde inte över mig, det var helt andra som gjorde det. Det tar jag intern, inte publikt via media som ljuramannen gör.Så frågan kvarstår, vem vill ha en deltagare som springer till media?? vem vill ha en anställd som gör det? Ingen!!

2010-04-25 @ 08:49:37
URL: http://www.imike.se
Postat av: Jens

hm...Mikael, var det inte du som skulle sluta läsa Ljuramannen.

Men när du ändå är in här, så kan du väl tala om vad det är för jobb som har skapats på Jobbfabriken. Livsboken är ju ett 100 % socialt koncept. Vad är det för jobb som skapats och inte bara är luftslott.

2010-04-25 @ 10:21:13
Postat av: Ljuramannen

Skillnaden mellan mig och Mikael Persson är att jag fogar mig inte i idiotiska beslut utan tror på "att medborgaren ska så långt det är möjligt bestämma över sin egen vardag." (orden i citat är Mikael Perssons egna.) I och för sig tror jag att jag och Mikael har fler skillnader än så.Vad är du för sorts moderat som tycker att man ska vara rädd för att säga sin mening? Ni moderater tar ju ofta upp det gamla öststatssystemet, med all rätt, som skräckexempel på samhällen där man tvingades till tystnad. Nu tycker du att jag ska bete mig som en DDR-medborgare! Hålla tyst och vara rädd!"Springer till media för minsta lilla grej"? Jag tycker fortfarande inte att det faktum att jag har tvingats till idiotprojekt som har tagit nästan tre månader av mitt liv är en liten grej. Dessutom var det Östnytt som ringde upp mig, jag sprang inte dit. Visserligen hade dom fått veta om förhållandena i fas 3 i min förra krönika i Folkbladet, men inte ens då anser jag att jag sprang till media. Jag skrev bara en krönika i en fri tidning i ett fritt land, något jag inte trodde en moderat var den förste att stoppa. Krönikan kan du förresten läsa här.http://folkbladet.se/kulturnoje/artikel.aspx?articleid=5147759Och Mikael, menar du på allvar att jag ska behöva oroa mig för att ingen ska våga ta med mig i ett fas3-projekt för att jag vågar säga min mening, som du antydde i ditt förra inlägg? Va bra! Det var syftet!Eller anställa mig? De slavfabriker som inte vill anställa en fritt tänkande människa hittar nog sin arbetskraft någon annanstans, även jag klarar mig utan dem. Tror faktiskt att du ska ta en kurs hos dina äldre partikamrater i detta med yttrandefrihet, något som ditt parti alltid har värnat om.Till sist: Om du nu tar dina konflikter så internt, hur kan Jens då ställa dom här frågorna till dig? Att skriva blogg, hemsida eller något annat på nätet är nämligen inte särskilt mycket mer hemligt än att prata med Östnytt... Förrädare! Jag ska skvallra för Ivan!2010-04-25 @ 11:58:55
Postat av: Elvira

Jag håller med Mikael P, även om jag inte är moderat.Jobbfabriken är det mest framgångsrika projektet i Norrköping när det gäller långtidsarbetslösa någonsin. 19 % av 150 placerade har fått riktiga obb inom en sexmånadersperiod. Det betyder ca 30 personer. Det finns inga andra projekt som matchar dessa siffror. Låt oss få jobba på i två år.De flesta av oss trivs med Jobbfabriken och handledarna. De gör ett bra jobb! Vi jämför också, som Mikael, med REKO och arkivdata.Ge istället Ivan och Jobbfabriken arbetsro, så kanske fler får jobb. Annat vore en tragedi!2010-04-25 @ 12:18:19
Postat av: Greven

Till Mikael P"Ivan Daza körde inte över mig, det var helt andra som gjorde det. Det tar jag intern, inte publikt via media som ljuramannen gör."Det finns tydligen flera skitstövlar och översittare på Jobbfabriken.Lycka till med den interna uppgörelsen. Risken är stor att du får sluta på jobbfabriken.

2010-04-25 @ 12:45:38
Postat av: Ljuramannen

Elvira:"Ge istället Ivan och Jobbfabriken arbetsro, så kanske fler får jobb. Annat vore en tragedi!"Att fler får jobb, det ska bli ett nöje att se.Tragedi är att tvinga folk sitta i åtgärder som inte leder någon vart men sitta där ska man. Öppna anstalter har bättre förhållanden. Varför kunde inte jag fått fotboja istället?Ang arbetsro så är det inte jag som förlänger den här tråden mer än genom att svara på inlägg. Vilket jag just gjorde...

2010-04-25 @ 12:52:19
Postat av: Ljuramannen

Måste bara tillägga en sak: Mikael och Elvira jämför med REKO och Arkivdata. Varför då? Är ni så kuvade och fantasilösa att ni MÅSTE sysselsättas med onödigheter? Vad har ni för liv?Att min kritik går ut över just Jobbfabriken är för att det är dit jag har blivit placerad, åter igen MOT MIN VILJA. Jag tycker att hela fas 3 är den mest idiotiska konstruktion som Sveriges makthavare någonsin har kommit på. Ska de som verkligen arbetar behöva betala skatt för dessa åtgärder som skulle kunna bekosta RIKTIGA anställningar? Skola sjukvård etc. skär ner, medan andra sysselsätts i menigslösa åtgärder till varje pris.Er jämförelse skulle kunna jämföras med en annan jämförelse: En snubbe kommer fram till er på gatan och slår er på käften, helt oprovocerat. Säger ni då: "Men vad skulle han ha gjort istället? Sparkat mig?"2010-04-25 @ 13:23:58
Postat av: Cajsa

Elvira vore intressant att få veta vad det är som är så bra med JOBBFABRIKEN.

Sen är det väl så att många av de här 19% av jobben är interna JOBB på JOBBFABRIKEN. Ivan sa ju själv att det var så. Det var ju ex. 10 st handledare, sen är det väl städerskor m.m., då blir ju procentsatsen lägre på skapade JOBB utanför JOBBFABRIKEN. Samt alla dessa JOBB som säkerligen är finansierade med olika bidrag. Dessa skattepengar kunde man då lagt på anställningar inom skolan och vården. Jobben blir arbetslösa som tar hand om andra arbetslösa.

2010-04-25 @ 15:33:20
Postat av: Ljuramannen

Cajsa har så rätt så. Lägg till dem som har fått jobb via andra kanaler, men varit inskrivna på Jobbfabriken. Vet flera som har fått jobb under tiden, men genom eget sökande, inte p g a Jobbfabrikens projekt. Är dock 100% säker på att dessa människor också räknas in i de 19 procenten.Annars är det ingen som hindrar Ivan att här tala om vilka jobb som ingår i hans statistik. Flera har ju faktikt frågat.

2010-04-25 @ 16:01:28
Postat av: solen skiner

Jag vill bara säga en sak bra Ljuramannen

2010-04-26 @ 11:14:17
Postat av: Anonym

Hej Ivan är förbannad att du får så mycket skit,jag tycker att folk är väldigt otacksamma och avundsjuka på att du lyckats starta upp något som är och kan bli jättebra ,kram Birgitta Segerblad.

2010-04-26 @ 11:38:23
Postat av: Birgitta SegerbladHej Ivan är förbannad att du får så mycket skit,jag tycker att folk är väldigt otacksamma och avundsjuka på att du lyckats starta upp något som är och kan bli jättebra ,kram Birgitta Segerblad.

2010-04-26 @ 11:47:41
Postat av: Ivan Daza

1. Samma ersättning, syftas till samma ersättningsnivå. Men fortsätt gärna att ordmärka trots flertal förklaringar. Börjar kännas lite patetiskt.

2. Pennti, jag talade inte om din inställning till de mänskliga rättigheterna, inte heller om Jobbfabriken. Utan om det faktum att man har rätt till arbete och att staten därför borde anställa, istället för att anvisa till olika anordnare.

3. Reflektion kring Örebro Goes Global: Det är kul att ni är så oerhört engagerade, arbetar som grävande journalister, dock med ganska vag källkontroll. Om ni som skriver här la lika mycket tid och kraft och energi på att söka jobb eller bygga företag skulle ni troligen vara mycket framgångsrika. Istället använder ni er energi att ödsla i negativa reflektioner kring en verklighet som ni faktiskt har möjlighet att påverka genom att agera för att skapa nya jobb.

Örebro Goes Global var min idé, men jag drev inte projektet. Däremot tog gruppen in över 200 orderförfrågningar från olika länder och det var de svenska exportföretagens skepsis som gjorde att gruppen inte kunde göra affärer. Två av gruppdeltagarna driver dock egna bolag idag som jobbar med export. Så av 17 deltagare blev det 2 företag. Det är ganska ok. Dom två var lixom många andra i projektet såna som ägnade sin kraft åt att förverkliga drömmar istället för att gnälla om sin situation.4. Jens, du är uppenbarligen inte i Jobbfabriken. Livsboken framställdes undermåligt i TV programmet och journalisten var mycket mån om att få ta med två av våra projekt som har 100% fokus på jobb, trots vi förberett att han skulle kunna intervjua 6 olika projekt. Men han nöjde sig med två, han var så nöjd med de projekten som så konkret beskrev hur det kan bli jobb. Men sen tog han inte med något om det i sändning, eftersom syftet med programmet var att döma ut Jobbfabriken, vare sig vi är bra eller inte, eftersom vi är den största aktören i fas 3 i NRKP. I NRKP drivs ca 20 intressanta projekt.5. Elvira, så skönt med en som ser det som vi faktiskt försöker göra och gör. Allt blir ju vad man gör det till  Om ni i den här debatten la samma energi i att starta ett företag skulle det gå på en månad att komma igång! Ändra fokus!6. För min del finns arbetsro. Skäms inte över något som vi gör. Däremot tycker jag det är trist att en del personers egna inställning till livet och verkligheten utgör så stora hinder för att lyckas. Ni hindrar bara er själva. Greven till exempel. Du verkar väldigt arg och förbannad överlag på allt och alla. Jobbfabriken är en spelplan där var och en har möjlighet att förverkliga sina drömmar och projekt. Vi har hittills beviljat de allra flesta egna projekten som föreslagits. Och uppenbarligen är det många fler som hittar tillbaks till den traditionella arbetsmarknaden än vad arbetsförmedlingen räknat med. Så vad är det som är så dåligt med det?

Gällande Penntis reflektioner kring tvång, så kan jag förstå honom. Men å andra sidan har man gått arbetslös i flera år innan fas tre blir aktuellt. De allra flesta mår mycket dåligt av att inte ha en arbetsplats och arbetskamrater att gå till, att försöka motivera sig själv varje morgon att söka jobb. Många återfår livsglädje och borttappad självkänsla genom den miljö vi erbjuder. Det gäller naturligtvis inte alla, men många. Och bara detta, återvunnen livsglädje gör att det blir lättare att söka jobb. Vi beviljar ju jobbsök på HELTID för de som vill det, men det ska isåfall ske från kontoret (för att ej bryta mot AF regler).7. Cajsa, även man räknar bara de som fått jobb utanför Jobbfabriken så överträffar vi Arbetsförmedlingens förväntan med 5 ggr högre resultat.8. Självklart räknar vi ALLA som får jobb, varsomhelst utanför Jobbfabriken och oavsett anledning! Du kanske inte tror att något går att göra bra, att det inte spelar någon roll om man fått tillbaks självkänsla och livsglädje och återfått insikt om egen kompetens.Jag startade Jobbfabriken för att jag tror att det GÅR att göra något bra. Jag startade Jobbfabriken för att jag själv tycker att de flesta anordnares verksamheter är meningslösa. Jag startade Jobbfabriken för att göra en positiv skillnad och bevisa att det faktiskt går att göra bättre! Och det gör vi.Den som upplever Jobbfabriken som meningslös gör rätt i det, eftersom den personen väljer att inte göra något med mening i Jobbfabriken. Då blir det meningslöst. Det är ett eget val. Hela livet kan ha samma grad av meningslöshet och allt blir vad man gör det till. Men skyll inte det på oss. Om du hade en meningslös period här så är det för att du valde att låta den bli det. Vi tvingar inte någon att vara engagerad och tillföra mening i sitt liv, det är ett eget val som var och en måste göra själv.Nu ska jag fortsätta min dag med att ge stöd i följande Jobbfabriksprojekt som alla har stor potential att bli fungerande företag: Attila Kalendern, Communicaring School, en skola integrerad i facebook och Google Earth, Röde Orm turistkommersialisering, Nytt försäkringsbolag riktat till invandrade, gym för muslimska kvinnor, rädda livet på småbarn-kurs, Facebook jobbsökarapp och ta del av några av de 20 helt nya projekten som Jobbfabriken i Göteborg skapat.Ha en bra dag och låt den bli vad du gör den till!

2010-04-26 @ 12:19:51
URL: http://www.jobfabriken.se
Postat av: Cajsa

Jag förstår inte varför Ivan Daza kritiserar människor för att skriva här inne, det gör han ju själv!!!

Han antar att alla som skriver här är arbetslösa, men är han arbetslös som har tid att skriva här.

Man kan faktiskt vara kritiskt till ett sådant projekt som FAS3 utan att vara arbetslös.

Många som är i FAS3 vågar inte yttra sig av rädsla för att bli anmälda till AF för obekväma, och efter Mikael Perssons utspel om skvallrare och ingen vill ha dig m.m.. så förstår jag varför.

Sen är det ju så att de jobb deltagaran skaffar sig utan för är då 7,5% vilket är ca 11,7 jobb, så de flesta jobb är arbetslösa som får chansen att ta hand om andra arbetslösa. Jag kan förstå att dessa människor som får handledar jobben är glada, de får ju en chans att bli fria från fas 3 (nya a-kasse dgr), men vad händer om de rödgröna vinner valet och avskaffar Fas3.

Sen att det känns patetiskt att "anmärka" på ord.

För en arbetslös innebär det en väsentlig skillnad på LÖN eller ERSÄTTNING FRÅN FK ELLER A-KASSA."1. Samma ersättning, syftas till samma ersättningsnivå. Men fortsätt gärna att ordmärka trots flertal förklaringar. Börjar kännas lite patJag har själv förklarat för arbetsmarknadsministern att alla i fas tre istället borde anställas i ett statligt bolag med olika affärsområden, där man får lön istället för andra ersättningar. I sammanhanget citerade jag mänskliga rättigheterna artikel 23: Alla har rätt till arbete.

etiskt."Jag känner fortfarande inte att jag är klar på vad Ivan Daza menar, Är det LÖN eller ERSÄTTNING FRÅN FK OCH A-KASSAN, är det ersättning från a-kassa eller FK är det inte LÖN i mina ögon sett.

2010-04-27 @ 07:56:47
Postat av: Elvira

Jag trodde på Ivan när han sa att det var 19 % av deltagarna som hittills hade fått jobb. Men om jag kollar på de senaste uppgifterna så är det "bara" ca 15 personer som har fått jobb i Norrköping. Enligt min matematik är det bara ca 10 %. Jag förstår inte varför Ivan måste skarva så in i helskotta. Jobbfabriken och Ivan borde istället vara stolta. Bäst i Norrköping. Och tårta på fredag.

2010-04-27 @ 08:33:48
Postat av: Cajsa

Vad häner med JOBBFABRIKERNA om det inte blir några FAS3 arbetslösa i höst!!!!

2010-04-28 @ 10:30:19
Postat av: Greven

Jobbfabrikerna går i konkurs och Ivan cashar in en massa pengar.

2010-04-28 @ 21:48:35
Postat av: Jens

Var det bara 15 som fått jobb i Norrköping. Var tio av dessa anställda i Jobbfabriken. Då blir det ju helt plötsligt inte många procent kvar.

2010-04-29 @ 21:03:29
Postat av: Elvira

Det blir ingen tårta i dag som jag utropade i mitt förra inlägg. Istället blir det lunch !!!!!!!!!

Alla i Norrköping blir bjudna på mat.

2010-04-30 @ 00:20:43
Postat av: Anonym

Tycker ni kunde få lunch varje dag. Finns ju inget jobbskatteavdrag för den som jobbar i Fas3.

2010-04-30 @ 06:23:14
Postat av: Jens

Bra att ni blir bjudna på mat i Norrköping, men jag tycker att ni borde bli bjudna på mat varje dag, som arbetslös har man ju inget jobbskatteavdrag.

När jag var på en praktik för fem år sedan, bjöd min handläggare mig på restaurang varje dag, samt betalde mina bensinkostnader de två mil jag fick åka till hennes arbetsplats. Hon tyckte att det var det minsta hon kunde göra för mig, eftersom hon hade stor nytta av mig.

Det blir så lätt att jag tycker att det var schysst, men det var ju jag som var tvungen att vara på praktikplatsen och det var min kunskap hon hade nytta av, så egentligen var det väl i rimlighetens namn det minska jag skulle ha.

2010-04-30 @ 08:16:32
Postat av: Ivan Daza

Hej Greven och Ljuramannen och alla andra glada debattörer.Jag höll på att garva ihjäl mig när jag hörde ryktas att Ljuramannen själv drivit ett arbetsmarknadsprojekt som ska ha hetat Art Circus och som också sysselsatte långtidsarbetslösa, fast med kulturaktiviteter istället för det vi gör.Stämmer det?

Ljuramannen, är det verkliga skälet till ditt missnöje över Jobbfabriken - att du inte lyckades själv när du skulle driva en sån här verksamhet?Man slutar aldrig förvånas.

2010-04-30 @ 11:10:22
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Jens

Oj, lyssnar Ivan Daza på rykten, och även tar sig tid att sätta dessa på pränt. Du verkar inte ha mycket att göra när du har tid att uppehålla dig här så ofta. :)

Kul att du är så engagerad i den här bloggen.

2010-04-30 @ 13:08:11
Postat av: Ivan Daza

ja visst är det :) det är faktiskt mitt jobb att driva jobbfabriken och i det ingår att analysera hur även de mest negativa av våra deltagare tänker. hur ska vi annars kunna förstå dem?faktum är att vi insett att jobbfabriken är den absolut bästa anordnaren, vi ger alla möjlighet att söka jobb i den utveckling de vill, de kan jobba i en stor bredd av rpjekt och även skapa egna projekt, de kan få sina projekt finansierade till viss del, en stor andel i relation till målen får jobb, de flesta trivs och har kul. Så det är faktiskt riktigt bra.Men den här bloggen har blivit mer underhållning nu på slutet. Jag ser vad bloggarna skriver i övrigt. Till och med Ljuramannen hoppades att en viss person åtminstone skulle få hamna i jobbfabriken än någon annanstans... "för då slipper man göra något"och det visar ju ljuramannens egna inställning. vi tvingar naturligtvis ingen till att göra något, det är upp till var och en. men de som är målmedvetna och jobbar i sina projekt är också de som trivs bäst.vad som intresserar mig mest är att bland de som klagar som mest så är det ingen som vill sluta i Jobbfabriken? Är det inte märkligt, eller rent av charmant :)Vi har satt upp en a4 med lista på andra anordnare på anslagstavlan på jobbfabriken i nrkp och det är bara att säga vart man vill och kontakta sin handläggare... vi blir inte sura om nån vill sluta.. tvärtom de få som ägnar merparten av sin tid åt gnäll drar ofta ner stämmningen för många andra.. så det är välkommet att sluta. Men man kan också ändra attityd. och inse att vi erbjuder MÖJLIGHETER att förändra sin situation.Anyway, det är riktigt intressant att delta i denna dialog och debatt och jag önskar er alla en skön valborg.

2010-04-30 @ 13:29:38
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ivan Daza

Det här har börjat bli riktigt underhållande :)Jobbfabriken är den enda anordnare som:1. låter alla som vill söka jobb heltid - att göra det.

2. delta i ett av en lång rad projekt, eller till och med skapa egna projekt där man kan förverkliga affärsideer

3. till och med kan stödja projekt med finansiering i viss mån

4. har långt fler än AF räknat med som får jobb

5. där de flesta trivs och har kul

6. där alla har möjlighet att påverka utvecklingenUtöver att det är mitt jobb att försöka förstå även de mest negativa personerna, eftersom det ger insikter om den situation som många upplever och lever i. Den upplevda verkligheten är ju den personens verklighet. Även om de flesta hos oss trivs så kan de ju finnas de som tycker det är helvetet på jorden.Vad som är mest märkligt i det sammanhanget är:

1. de som klagar mest, nästan alltid vill vara kvar i jobbfabriken, trots att det finns massa anordnare att välja på.

2. vi har satt upp en a4 på anslagstavlan där det finns en list på ett antal anordnare. En av dem erbjuder till exempel skogshugging med häst. Det skulle jag faktiskt vilja pröva, åtminstone en vecka eller två.

3. vi välkomnar tillbaks de som vill sluta och som slutar och prövar annat och sen vill komma tillbaks..jag menar om det är så illa så är det ju bara o byta?Eller ännu bättre, kanske delta i ett projekt som kan leda till arbete.Hoppas alla debattörer, får en skön valborg!

2010-04-30 @ 13:44:40
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Ivan Daza

det verkar som mina inlägg raderas.. är det för svårt att argumentera emot eller?

2010-04-30 @ 14:00:31
URL: http://www.jobbfabriken.se
Postat av: Max

Tips till Ivan, Arbetsförmedlingen har 2,7 miljarder över, flera Jobbfabriker! Med den takten kan du ha snart 40 000 konsulter. Gratis är gott.

Det är faktiskt så unikt sjukt att det tom saknas ett begrepp för det, för vad kallas det när någonting är mer än gratis? Kanske kan svenska akademin upplysa oss om vad det bör kallas?

2010-04-30 @ 14:10:20
Postat av: Max

Ett tips till hur du kan göra med bostäder till alla i fas 3, kanske kraftigt subventionerade baracker? Tak över huvudet har ju utlovats, om än inte mycket mer.

Mat skulle vi få också.....blir det soppkök i anslutning till det subventionerade boendet?

Kläder.....kanske hoppets stjärna kan bidra med de insamlade kläder som i dag går till andra länder?Bara lite tankar om hur den misär som genom detta kan uppstå kan lösas....för Rivéré vill ju ta bort socialbidraget och i de fall där det skall finnas kvar minska det till en absolut miniminivå....

Jobbfabriker alla Kolchos i Gamla Soviet. Staten betalar

2010-04-30 @ 14:20:32
Postat av: Jens

Om man är kritisk till någonting så ska det genast jämställas med att man är negativ.

Självklart så har man rätt att ha en åsikt utan att behöva höra att man är negativ.

Jag är starkt kritisk till Fas3, att vara i åtgärder där man är heltid med 65% i ersättning eller som lägst 223 kr/dag. Inget jobbskatteavdrag, ingen semester, ledighet 4 veckor men många ställen har att man ska kunna inställa sig till AF inom 24 timmar.

Jag har upplevt bättre åtgärder bl.a. Plusjobben, avtalsenlig lön, löneförhöjningar, avtalspension, semesterersättning. Dessa jobb fick massor av kritik av Alliansen för att de var slavjobb. Men vad är då fas 3.

.

P.s. Jag är definitivt ingen negativ person, men jag är kritisk till det jag anser är fel.Sen blev jag inte klar över det här med statliga fabriker, du sa lite olika där, Lön eller ersättning från A-kassa och Försäkringskassan (väsentlig skillnad för en arbetslös)Ha en trevlig valborg.

2010-04-30 @ 14:53:58
Postat av: Greven

Frågan är, om det är Ivan Daza som själv skriver alla inlägg. Det är ju samma innehåll och argument i samtliga. Det är sällan några nya argument, men idag kom Ivan med något nytt. Orsaken till Ljuramannens och övrigas kritik är, att enligt ett rykte, har Ljuramannen försökt starta ett eget arbetsmarknadsprojekt och misslyckas. Ljuramannen är bara avundsjuk. Och det ledde nästan till att Ivan nästan skratta ihjäl sig. RIPJag tycker att Ivan borde kavla upp armarna och komma med bättre argument. Sluta med skitsnack och ryktesspridning.Ivans påstående om cencur talar för sig själv. Bara idag har han hittills haft 4 inlägg. Det kommer säkert flera.

2010-04-30 @ 15:06:14
Postat av: Antonio de Glaser

IvanJag blir bara skitnödig!

2010-04-30 @ 16:02:41
Postat av: Ljuramannen

Jodå Ivan, det stämmer att jag var med i projektet Art Circus och jobbade med långtidsarbetslösa musikanter. Jag var anställd som ledare åt en musikgrupp. Det var alltså inte mitt eget projekt på något sätt. Men detta ägde rum FÖR ÖVER 15 ÅR SEDAN! Att jag idag skulle vara avundsjuk på Ivan för något som hände då… Skärp dej!Men ska vi nu ta det så tycker jag nog inte att vi misslyckades, allt har sin tid, reglerna har ändrats ett antal gånger sedan dess. Dina jobbfabriker kommer inte att vara eviga heller, njut medan tid är.En viktig skillnad med AC och Jobbfabriken är dock att ingen tvingades dit, man fick t o m söka för att se om man hade de rätta förutsättningarna för att trivas. Jag har sagt att jag inte har nåt emot Jobbfabriken heller så länge folk söker sig dit FRIVILLIGT! Hur många gånger till ska jag behöva dra upp detta?2010-04-30 @ 17:05:58
Postat av: Ljuramannen

Två saker till som bör korrigeras:1. När jag var på Jobbfabriken var det närvarokontroll, man kunde gå till Af, men långt ifrån på heltid. Har ni ändrat på det, bra! Till och med läkare var det si och så med, visst kunde man gå till doktorn men för att citera din vapendragerska Sunbeam från ett av de inledande mötena: "Ser vi att man går till doktorn väldigt ofta kommer vi naturligtvis att bli misstänksamma" Eller nåt sånt.2. Att byta anordnare tar minst åtta veckor. Helt i onödan.2010-04-30 @ 17:25:16
Postat av: Åsa

Hade inte alls tänkt att ge mig in i den här debatten, men nu känner jag att jag måste...Jag skulle vilja dela med mig av min egen historia för att ni ska ffå en annan bild "inifrån" Jobbfabriken i Norrköping.Jag har just fyllt 30 år. Har i omgångar varit arbetslös/jobbat på ströjobb/varit sjukskriven de senaste 5 åren. Att inte ha en fast punkt och en trygghet knäcker vem som helst, även mig som är en sjuhelsikes positiv människa i grund och botten.I januari i år så fick jag en kallelse till Jobbfabriken. Tyckte att det kändes flummigt men gick iallafall dit för att ge det en chans. Jag möttes av några käcka handledare och många knäckta FAS3: are som mest var arga, besvikna och trötta på arbetsmarknadspolitiken. Bestämde mig efter viss tvekan för att ge introduktionen en chans, ingenting kunde väl vara värre än att göra ingenting?Under introduktionen lärde jag känna några andra FAS3:are lite djupare och vi bestämde oss för att starta ett eget projekt inom turism. Då jag tillhör dom som pratar för mycket och syns i en grupp så blev jag projektledare. Redan där började jag känna hur självkänslan och mitt positiva sätt började smyga sig tillbaka. Vår projektgrupp fann verkligen varann och vi har faktiskt både skrattat och gråtit tillsammans, helt underbart!Då det i slutet på januari började talas om att flytta till större lokaler och att utöka personalen tänkte jag inte för ett ögonblick att JAG skulle kunna komma i fråga som handledare... Jag hade fel... Smått chockad och givetvis smickrad så blev jag erbjuden en tjänst från den 1/4. Självklart tackade jag JA och har inte ångrat mig en sekund sen dess!Nu trivs jag verkligen som fisken i vattnet och tycker för första gången på åratal att det är kul att kliva ur sängen på morgonen... Mina arbetskamrater är fantastiska och jag vet att samtliga har liknande historier bakom sig. Och vilka vore bättre att ha som handledare än de som själva kommer från FAS3?Jag förstår verkligen att inte alla tycker att Jobbfabriken är bra och det är inte så konstigt. Här måste man själv tänka, ge lite av sig själv och faktiskt ta tag i sin situation. Det passar inte alla...Alla ni som är kritiska mot Jobbfabriken utan att ha varit där får gärna komma och hälsa på oss!Välkomna!2010-04-30 @ 17:41:58
Postat av: Max

Hej Åsa

Gratulerar, vad rolig. Anställning på Jobbfabriken inte pjåkigt JOBBFABRIKEN är ett varumärke inom Blatteförmedlingen som arbetar som anordnare på uppdrag av Jobb- och Utvecklingsgarantins Fas 3. Vilket ansvar du har, vov... Du ansvarar för en grupp om 20 deltagare och skall leda, inspirera, stödja och coacha dem i att starta samhällsnyttiga projekt bla Svensk Turistutveckling. Utveckling av turistnäringen genom intervjuer av turister på turistens modersmål. Är din modersmål svenska?

Utöver projektledning har du förmodligen en administrativ roll där du för dialog med arbetsförmedlingen och försäkringskassan för anvisning av nya deltagare samt uppföljning av befintliga deltagare. Du kommer att hålla i informationsträffar och introduktion Lycka till, det finns många konsulter som är i behov av ledning och arbetsträning idag, snart 40 000. AF har många miljarder att satsa på projektet.

2010-04-30 @ 19:25:23
Postat av: Ljuramannen

Den här från Ivan såg jag först nu:"det verkar som mina inlägg raderas.. är det för svårt att argumentera emot eller?"Nej, det är det inte. Den som kan radera är jag och jag garanterar att jag låter debatten pågå så länge den har lust. Men har något inte kommit med så ta det gärna en gång till. För säkerhets skull ska jag från och med i morgon ta med en kompis som filmar mig hela tiden så fort jag sätter mig vid en dator...

2010-04-30 @ 20:21:46
Postat av: Åsa

Max: Hur kommer det sig att du hittar på en arbetsbeskrivning åt mig? Tror du inte att jag själv förstår vad jag gett mig in i eller? Och, på vilket sätt spelar det nån roll vad jag har för modersmål? Får en känsla av att du är ironisk... ?!2010-04-30 @ 21:16:30
Postat av: Furious Rachel

Jag tycker att Ivan i ovanstående debatt endast ägnar sig åt att rättfärdiga sina handlingar.Varför har Ivan ett så stort behov av rättfärdighet om Ivans händer är rena?

Har Ivan ett sting av dåligt samvete?

Känns kudden obekväm när mörkret smyger inpå?

Kan det möjligtvis vara så att Ivan inte kan acceptera att hans medvetna handlingar inte endast är av godo?Uppenbarligen drabbar hans jobbfabrik en del människor på ett negativt sätt. Ivans sanning är inte allas vår sanning och det behöver kanske Ivan förstå.Ibland ägnar sig Ivan, helt öppet för oss alla att läsa, åt de mindre goda handlingarna och smutskastar människor som kritiserar det han gör och de mörka krafter, för vilka han själv slavar.Om man som människa lever i en lögn... och vi vet ju alla vem lögnen tillhör, så förstår i alla fall jag det larmande behovet att ropa efter rättfärdighet...!!Men Herre, Herre... har vi inte utfört under i ditt namn...?2010-04-30 @ 21:34:54
Postat av: Solvieg jobbfabriken

Hej alla Åsa o IVan o Ljuramannen,Greven o vad ni nu alla heter.Vill jag skriva detta det er.

Jag valde JF.att för mig var det folkbildningsanda att arbeta i olika projekt.

Jag gillar när det händer saker och folk kan växa.

När jag började protesterade jag för att mijön var blä.

Frivilligthet eller tvång kan man vända på.

Tvånget i fas 3 är faktiskt att du kan byta om du inte trivs.När du sitter på kåken avkännar du ett staff det gör du inte på JF.

Imitt tidigare yrkersliv har jag sett många människorna växa och många har idag poster i samhället som tjänar oss medborgare.

Jag blir lite trött av detta gnäll att ni ska ha mat varje dag vem vill inte det,var lite realtiska,starta ett projekt o laga mat.

Jag vill knyta ihop din säcken.

Yttrandefrihet kräver ochså skyldigheter som rättigheter.

I folkbidningandan har man en syn på människan att alla lär o avsett om man vill eller inte i massmedia i kontakt med andra människor eller som det är idag via media eller et.

Vänner jag tänker göra något positivt.

Hälsar Solvieg

2010-04-30 @ 21:53:10
Postat av: Elvira

Jag gillar dig Åsa. Du är bäst av alla handledarna. Förstår att du känner dig utvald.Jag hoppas bara att Ivan och jobbfabriken är snäll mot dig, eftersom du är en känslig själ. Skönt att T B blev den nya handledaren, en mogen karl bland alla ungtuppar. Jag hoppas att ni handledare kan hålla sams. Det är viktigt eftersom ni är i en känslig position mitt emellan deltagarns, som ofta är missnöjda och en mycket nyckfull ledning.De som gnäller och skäller över jobbfabriken brukar påstå att ni handledare har konstiga anställningsvillkor. Bl.a. anställningstid, semesterersättningar med mera. Jag tror att det är bara illvilligt förtal. Att de är avundsjuka och missnöjda över att de inte har blivit handledare. Kan inte du berätta vilka villkor som ni jobbar under? Så vi får tyst på ryktena.2010-05-01 @ 13:53:35
Postat av: Jens

hmm...jag trodde alla var lyckliga och glada i denna JOBBFABRIK. Jaha...nyckfull ledning, och hur många är i ledningen. Är det inte bara Ivan Daza.

Eller hur många är det?Men vadå finns det de som gnäller och skäller, men då blir det ju dålig stämning och det gillade ju inte Ivan Daza.

Existerar det avundsjuka på Handledarna, de har väl säkerligen anställda med Nystartjobb, eller..Har ni handledare förresten kollektivavtal, eller är det dags att skicka dit facket för strejk.

2010-05-01 @ 15:32:05
Postat av: Ljuramannen

Detta med handledarnas arbetsvillkor är intressant. När jag var på Jobbfabriken hörde jag att en handledare hade fått en anställning på 5 månader och 29 dagar. Nu VET jag INTE om det verkligen är så, men rätta mig gärna om jag har fel.För övrigt kan det nog vara på sin plats att vakta tungorna om man vill stå på god fot med Jobbfabriken. När Daza nu börjar intressera sig för vad en gammal överskuldsatt och arbetslös hippie som jag gjorde för 15 år sedan, som inte ens längre är hos honom, kan man bara föreställa sig hur förhållandena är för dem som står i beroendeställning till honom.

2010-05-01 @ 16:40:21
Postat av: B J

Jag vet från säker källa att alla handledare har olika avtal. Och att ingen vet vad den andra har.

2010-05-01 @ 20:52:40
Postat av: B J

I ledningen har vi även den unga undersköna, men dock så fladdriga, Sunbeam Lilja.

2010-05-01 @ 22:19:49
Postat av: Max

Fas 3 Den som kom ditt har inte riktigt gjort rätt för sig, utanförkapet kallas dom. Fas 3 är sista steget i "Jobb och utvecklingsgarantin". När du gått dina 450 A-kassedagar så är det Fas 3 som gäller. Annars får du inte ett öre. Du tvingas ut till något sk."Anordnare". Och det här håller på att bli en industri. Snart 40.000 Fas-3:or som kommer att klappa på dörren. Fasfolket håller på att knuffa bort den reguljära arbetsmarknaden. Gratis till och med mer än gratis för att anpassa till dsk arbetsmarknaden.

Jobbfabriken "ställer upp" och skapar jobb. En ny handledare behövs för att leda utanföskapet.JOBBFABRIKEN är ett varumärke inom Blatteförmedlingen och arbetar som anordnare inom Jobb- och Utvecklingsgarantins Fas 3. Jobbfabriken har skapat ett antal projekt som främjar individens utveckling såväl som samhällets. Vår ambition är att visa vägen genom att vara vägen till nya jobb. Vi erbjuder individen en professionell arbetsmiljö där teamkänsla, glädje, trivsel och gemenskap värderas högt. Den som är konsult (som vi kallar den sysselsatt i Jobbfabriken) hos oss får referenser, återskapad självkänsla, arbetskamrater, arbetsgemenskap, utbyggt nätverk, aktualisering av vilande kompetenser, nya kompetenser, möjlighet att dela sina erfarenheter och kunskaper med andra, söka jobb på nya sätt och möjligheten att bli anställd handledare i Jobbfabrikenhttp://www.towork.se/lediga-jobb/Ostergotlands-lan/Admi nistration-Ekonomi-Juridik/Kontorsansvarig-till-Jobbfab riken-Norrkoping-Blatteformedlingen-ABPassa på gott folk aktualisera vilande kompetenser och bli anställd som handledare i JobbfabrikenSnart även AF byter namn till JOBBHUS

2010-05-01 @ 23:49:48
Postat av: Regimkritikern

Upptäckte den här bloggen alldeles nyss och jag vill bara framföra mitt största stöd till Ljuramannen för att du finns. Ljuramannen, vi behöver fler personer med civilkurage såsom du. Vänskaplig dunk i ryggenJag befinner mig gudskelov inte själv i Jobbfabriken utan istället i ett annat vuxendagis. Men till "Dasen" vill jag säga: Du påstår att 19% har fått jobb genom din bluffverksamhet? Vågar du ge mig tillgång till alla data, så att jag kan få se hur den statistiken är framtagen? Jag menar, den måste ju vara riktig och så, om du nu har en IQ på 156.Du kan lägga upp dina data på exempelvis Rapidshare och därefter publicera länken här. Gärna med en kort förklaring till hur du har gått tillväga för att komma fram till 19%. För efter vad jag förstår av kommentarerna att döma så har du bara, precis som våra politiker, kört en nyspråksvals, dvs kallat något för jobb fast det inte är det. Eller?2010-05-02 @ 11:49:45
Postat av: Ljurakvinnans granne

Men nu får väl denna hära Ivan Daza snart ge sig?

Att gå ut med att man har 156 i IQ? O sen inte ens kunna stava till ordet som Ljuramannen heter?

Om man ens får skriva ut det namnet? Osäkert!!!

Sen väntar jag med spänning på vad Regimkritikern får för svar hära ...

Heja Heja Ljuramannen och Regimkritikern !!!

2010-05-02 @ 14:36:21
Postat av: Mannan

Dasas inlägg blir bara galnare och galnare :) har jätteroligt, forza! Forza!!!

2010-05-02 @ 17:26:05
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: B J

Antingen blåljuger Dasen om hur många det är som har fått jobb genom jobbfabriken eller kan han helt enkelt inte räkna procent, trots sin höga IQ.Jag undrar dessutom om den framgångsrika Blatteförmedlingen också är en lika stor bluff. Jag har mödosamt letat på nätet och andra källor efter en seriös utvärdering av Blatteförmedlingen. Ingen vet exempelvis hur många som har fått jobb genom Blatteförmedlingen. 19% viska en en liten fågel.Så Dasen visa upp lite konkreta siffror. Ta bokföringen också!

2010-05-02 @ 17:46:45
Postat av: Jens

Ja det vore intressant att se lite konkreta siffror.

Det var ju så viktigt enligt Daza att TV skulle uppge detta 19%. Men reportern ville säkerligen även han se lite konkreta siffror än bara att någon höftar till med 19% för att de ska se bra ut, och att det ska gå lättare att få ut ännu fler Jobbfabriker runt om i Sverige.

2010-05-02 @ 20:57:01
Postat av: Kim

Hittade det här på webben, ett ordspråk jag inte förstår vad han menar:"Ivan sa sedan något apropå löner som jag helt instämmer i:- Det är bättre att ha samma pengar som a-kassa men bygga CV för pengarna!"

2010-05-02 @ 22:28:01
Postat av: Nora

Att uppfinna något som kallas blatteförmedlingen säger mer än alla inlägg här.

2010-05-03 @ 15:32:03
Postat av: Erica

Håller med om att inslaget i Östnytt talar för sig själv. Bra för när Daza blir satt på pottkanten börjar han hota. Ingen demokrati på jobbfabriken inte.

2010-05-03 @ 18:01:55
Postat av: Nyfiken

Viken video pratar Ni om, jag hittar ingen, dyker upp rutan att videon saknas.

Videon som du försöker nå saknas.

2010-05-03 @ 19:00:34
Postat av: Erica

Ja Nora, att kalla något för blatteförmedlingen säger allt. Och inte förmedlas det några jobb heller. Sajten är länkad vidare till existerande jobbsajter. That´s all. med lite tillägg av blahablaha av grundaren själv. Men det det LÅTER ju som en förmedling av bla..ar.Och var tog den vägen??? Spelar ingen roll, för ingen saknar den. som vill ha ett jobb,alltså.

2010-05-03 @ 20:16:05
Postat av: Björn

Att kalla något för blatteförmedling säger så mycket. Och inte har här förmedlats jobb. Bara blahablaha. också lite länkar till redan befintliga jobbsajter Och nu finns den inte mer. Vem saknar blatteförmedl? Ingen som vill ha ett jobb iallafall. Snacka om kjesarens nya kläder!

2010-05-03 @ 20:40:18
Postat av: Stigor

Nu är det dax för Ivan o co att gå till mot offensiv. Vi är många som tror på Jobbfabriken och Ivan. Kom fram i ljuset och erkänn att de 19 % var lite överdrivna. Gör en pudel! Det är inte fel att be om ursäkt. Man växer som människa. Vi vill äntligen ha arbetsro med projekten. Skitsnack bygger inga CV.

2010-05-03 @ 22:42:00
Postat av: Kim

Att kasta sten i glashus...gör JOBBFABRIKENS Moderata politiker, Mikael Persson.................""""Postat av: Mikael PerssonAtt gå ut och skvallra löser inga problem, dessutom vem vill ha en deltagare på en FAS 3-plats som har tendens att länka till media för minsta lilla sak? INGEN !!! """""2010-04-22 @ 15:50:55

URL: http://www.imike.se...........vem gör det om inte Mikael Persson själv i bloggen www.imike.se............................http://www.imike.se/norrkoping/487-lagg-ner-reko-och-arkivdata.htmlLägg ner Reko och Arkivdata

Likadant är det med ArkivData. Där är det oxå förvaring som gäller. Dessutom går personalen runt och spionerar på sin "personal", även tjuvlyssnar när de som är där parar i telefonen. ArkivData är även det en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som förbrukat sin existens sedan flera år. Trots det drivs den visare med skattepengar, som är ett direkt slöseri.Båda dessa verksamheter är mycket skygga, ett bevis på detta är att man skickar hem dom som går till media och synliggör missförhållanden. Hade det varit en vanlig anställning hade facket kunnat göra något, men nu står man handfallen.""""".............Tycker det är helt rätt av Mikael att kritisera FAS3 platser som han inte tycker är bra, men varför är det att SKVALLRA om man kritiserar FAS3 platsen JOBBFABRIKEN...........................

2010-05-04 @ 08:41:37
Postat av: B J

Jobbfabriken i Norrköping diskriminerar blattar. Av nio handledare är en född i forna Jugoslavien och en är norrman, resten är svennar.

2010-05-04 @ 13:07:37
Postat av: Törnrosa

Det blir bara mer och mer folk hos Jobbfabriken i Norrköping. Jag är en av dessa tvångskommenderade. Begriper inte hur Jobbfabriken kan skapa jobb. Det skapar bara jobb till handledarna. På fredagar är det mysdags mellan 13-15. Fasen vad löjligt. Vi är ju vuxna människor. Jag vill inte mysa med 200 andra arbetslösa.

2010-05-04 @ 18:24:01
Postat av: Kim

Mysdags...vad gör ni då..

Det låter som alla andra arbetsmarknadsprojekt där man ska samla ett stort antal arbetslösa.

Där handledarna, hittar på alla möjliga saker som definitivt inte leder till jobb. Sen besvikna handledare som blir stötta för att man inte uppskattar deras arrangemang.

Vuxendagis...

2010-05-04 @ 18:40:19
Postat av: Gubben

Vilken respons på detta inlägg!

Kul att arbetsförmedlingen betalar ut pengar för att man har mysdags på fredagar. Fast det kanske det de har själva på Hospitalsgatan.Allvarligt, så tror inte jag att politikerna begriper hur det är ställt med kompetensen på våra arbetsförmedlingar.För jag tror inte något av de såkallade blocken har tänkt sig betala för mysdags med våra skattepengar!

2010-05-04 @ 19:35:54
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: B J

Är det någon som har fattat vad handledarna gör hela dagarna, förutom att dela ut närvarolistorna morron och kväll. Ordningsvakter!

2010-05-04 @ 19:37:48
Postat av: Mannan

...men är det ingen som har kollat med AF vad fan de har ställt för krav på sina FAS3-leverantörer, och vilka metoder som används för att mäta resultaten?? Det är ju för i helvete SKATTEPENGAR som används här! YYYYYYYL!! Mina skattepengar!!!!

2010-05-04 @ 21:37:35
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Björn

Av det mest pinsamma på jobbfabrikens konto. Dasen-f

går ut med måttet IQ! Hoppas han inte har barn. För en farsa som signalerar ett så dåligt självförtroende leder till mobbning för blatteavkommorna. Pinsamt Dasen. Rikktigt jävla pinsamt.

2010-05-05 @ 03:14:47
Postat av: Gubben

Visst kan vi kritisera jobbfabriken, fast låt vår kritik stanna vid detta och dra inte in ägarens barn eller ursprung!

Anser att felet inte ligger hos honom, utan hos de som gett tillstånd och skickar arbetssökande dit!

Där kan vi prata om att barn och barnbarn kommer få skämmas!

Där är de flesta grisskära!

Kanske lite mera bruna nu, när det går att sola på taket vid arbetsplatsen.

2010-05-05 @ 08:03:38
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Björn

Skulle aldrig kalla nån blatte som inte grundat en blatteförmedling. Är i så fall själv också blatte.jag menar att man får ta konsekvenserna av sitt handlande.

2010-05-05 @ 08:46:43
Postat av: Filip

ÅSA!

En stooooooooooor kram från en föredetting

2010-05-05 @ 10:26:34
Postat av: Filip

Mindre retorik och mycket, mycket mer empati från ledningens sida, och allt skolle bli bättre.

Det är folk som redan ligger för räkning - det handlar om.

Hälsningar till alla

2010-05-05 @ 10:49:36
Postat av: Ljuramannen

Ska mot min vana leka lite språkpolis. Jag tycker Gubben har rätt om tonläget, blatte som i blatteförmedling - ok, blatte som i blatteavkomma - inte ok. Ivans eventuella arvingar kanske inte vill bli kallade så. Ivan Daza heter Ivan Daza, låt honom också göra det. Kan vi dessutom stava namn rätt är det ännu trevligare, fast olycksfall tillåts. Mitt eget namn stavas Pentti med ett n, två t och inget y i slutet. Eller o som andra bokstav...

Nån jävla ordning får det vara på en blogg och den enda som får svära här är jag.

2010-05-05 @ 11:34:12
Postat av: vitkor

Har sett reportaget och läst alla kommentarer här. Fantastiskt intressant läsning! Jättebra att sån här verksamhet granskas kritiskt. Stor eloge till Ljuramannen/Pentti som tar upp detta, allt stöd till dig! (Också vällovligt av Daza att ge sin syn).

Stort plus för det senaste ordningsmeddelandet som återingav förtroendet när debatten började spåra ur lite. Tack!

2010-05-05 @ 12:15:21
Postat av: Björn

Ska förtydliga mig. Som utlandsfödd och mörkhyad är varken jag eller andra med den bakgrunden betjänta av att något kallas Blatteförmedlingen.Hade hoppats att ordet blatte hade slutat användas. Det provocerar. Det var min poäng.

2010-05-05 @ 16:24:17
Postat av: Ivan Daza

The plot thickens.

Så mycket ilska och energi som flödar här.

Min IQ, mina barn, min dase.Vet inte hur man ska reagera i dessa sammanhang. Tror merparten av de personer som uttrycker sig så respektlöst mot andra människor är ynkryggar, som inte skulle göra det face to face.I min dialog med de som debatterar på ett seriöst sätt, utan förnedrande uttryck, har jag försökt möta dialogen.Men det spelar ingen större roll vad jag säger, är man negativ så är man. Den som bestämt sig för det kan nog inte ändra sig, även om man skulle ändra sig rent mentalt.När jag för många år sen debatterade mot Bush krig i Irak så möttes jag av hat och förakt. Men sen när mina värsta motdebattörer insåg att jag hade rätt, så erkände de det och gav mig det tillbaks. Man kan inte vinna alla slag. Inte jag heller.Angående statistiken så har jag ingen aning om hur den ser ut idag. Ska be Arbetsförmedlingen bekräfta antal som fått jobb, samt de som anställts i JF NRKP. Man tar då det antalet och delar med antalet anvisade till JF NRKP - då får man fram procenten.När vi gjorde denna beräkning senast var vi 150 deltagare. Nu är det fler. Nån kanske fått sparken, nån annan kanske fått jobb, inte vet jag.Jobbfabriken är skapt för att göra en positiv skillnad i det träsk som FAS 3 i normala fall utgör. Om vår verksamhet också uppfattas som ett träsk så ska jag fan lägga ner skiten. Jag vill inte sätta mitt namn bakom något som alla bara tycker är skit.Så nu genomförs en grundlig medarbetarintervju, där alla deltagare i jobbfabriken i NRKP får full frihet att uttrycka vad de verkligen tycker, anonymt eller med namn - spelar ingen roll.Mot den bakgrunden, med facit i hand, med alla enkäter i hand och en sammanställning kommer jag sen att besluta vad vi ska göra.Antingen justerar vi några saker, eller så är vi nöjda, eller så lägger vi ner. Enkelt.Jag vet redan nu att många driver intressanta o bra projekt som kan leda till jobb eller närmare jobb. Men om det är en alldeles för stor andel som vägrar och inte vill o bara tycker livet o JF är skit o rullar tummarna. Då stänger vi. Så kan alla börja hos alla andra anordnare som säkert är så mycket bättre.När man läser en del av de här inläggen men en satans massa gnäll så tappar man sugen lite faktiskt. Vi startade det här för att göra skillnad, för att göra bra där andra gör dåligt. Men utan deltagarnas egna vilja så blir det inge bra. O då skiter vi i det.

2010-05-05 @ 17:50:32
URL: http://www.jobfabriken.se
Postat av: Damen

Bra skrivet Ivan.

2010-05-05 @ 19:34:10
Postat av: Elvira

Nu får det vara nog. Jag förstår Ivan. Att dra igång något så stort och fint, och sen bara få en massa skit. Bli förlöjligad och misstänkliggjord. Ni kritiker måste sansa er annars kommer Jobbfabriken att stängas och vi måste gå till några anordnare. Tror ni överhuvudtaget att AF kommer hitta några nya anordnare som vill ta emot oss. Vårt rykte kommer inte vara det bästa. Bråkiga och missnöjda. Alla kommer fly oss som pesten. Fyll i enkäten på ett positivt sätt, om ni inte redan har gjort det. Be handledarna att få ett formulär.Vi måste slåss för Jobbfabriken överlevande. Ivan är min hjälte.

2010-05-05 @ 21:14:59
Postat av: B J

Apropå enkäten!Alla vet ju vilka svar som Ivan vill ha. Svara som han vill! Då blir ju enkäten helt värdelös.

2010-05-05 @ 21:36:38
Postat av: B J

Tål att upprepas"Men om det är en alldeles för stor andel som vägrar och inte vill o bara tycker livet o JF är skit o rullar tummarna. Då stänger vi. Så kan alla börja hos alla andra anordnare som säkert är så mycket bättre."Hurra säger jag! En win-win situation.

2010-05-05 @ 22:59:12
Postat av: Antonio de Glaser

Jag lämnade in tre enkäter. Alla med olika svar så att resultatet inte skulle påverkas.

2010-05-06 @ 07:26:08
Postat av: Mannan

"Om vår verksamhet också uppfattas som ett träsk så ska jag fan lägga ner skiten. Jag vill inte sätta mitt namn bakom något som alla bara tycker är skit."I klartext: "We are NOT only in it for the Money....." Om det är sant, får vi väl se??

2010-05-06 @ 07:59:43
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: jak

Jag tycker att alla jävlar som sitter & gnäller på Jf i NKPN ska söka sej vidare till andra projekt.Ni har int här att göra !!! Jag är hellre på Jf & har denna stora sociala kontakten & något att göra om dagarna, ha runtiner & folk runt omkring mej än sitta hemma & rulla tummarna. & jag vill INTE in i något annat projekt. Jag vet vad jag har men int vad jag kommer att få. Lägg int ner Jf i NKPN !!! & till sist säger jag till alla gnällspikar: TA PÅ ER SPIKSKORNA & DRA !!!! Heja Ivan. Tack för ordet.

2010-05-06 @ 09:38:52
Postat av: Linda & Co

Varför all denna skit om jobbfabriken och dessa personangrepp mot Ivan.Vi som är här har ju valt att vara här!!!!!!!! Man kan byta åtgärd om man inte trivs.Man kontaktar bara af.

2010-05-06 @ 09:41:55
Postat av: jak

Jag tycker att alla jävlar som sitter & gnäller på Jf i NKPN ska söka sej vidare till andra projekt.Ni har int här att göra !!! Jag är hellre på Jf & har denna stora sociala kontakten & något att göra om dagarna, ha runtiner & folk runt omkring mej än sitta hemma & rulla tummarna. & jag vill INTE in i något annat projekt. Jag vet vad jag har men int vad jag kommer att få. Lägg int ner Jf i NKPN !!! & till sist säger jag till alla gnällspikar: TA PÅ ER SPIKSKORNA & DRA !!!! Heja Ivan. Tack för ordet.

2010-05-06 @ 09:49:37
Postat av: Personalman

Har hört talas om din blogg. Efter att ha läst kommentarerna anställer jag inte någon ur Fas3... har framför mig två ansökningar... som jag nu sorterar bort. Tack vare er negativa inställning.

2010-05-06 @ 11:11:15
Postat av: Linda & Co

Handledarna på JF i Norrk är bra,säkert inte lätt alla gånger när många bara gnäller och inte kan se det positiva i situationen.Handledaren Maria gillar vi.

2010-05-06 @ 11:31:40
Postat av: Maria

Det största problemet är kanske inte just Jobbfabriken, utan att "Fas 3" överhuvudtaget existerar som "idé"!

Att ens i sin vildaste fantasi tro att det skapar jobb, att dessa s k arbetslivserfarenheter ska kunna leda vidare - ursäkta men det har jag slutat tro på för länge se´n...

Det är ett rent o skärt utnyttjande av väldigt sårbara människor som är beredda att "ställa upp" på det mesta för att inte helt mista sin försörjning!

Utan pengar - en månatlig inkomst - är det minsann inte lätt att klara sig, men det kanske är något som de som bestämmer i Sverige också räknar med?

Är syftet med "Fas 3" att helt knäcka oss, få oss att tappa all framtidstro - ja, då är vi redan en god bit på väg....

2010-05-06 @ 11:48:23
Postat av: Kim

Personalman som säger att han ratar två ansökningar från två i fas 3.För det första hur kan han veta att dessa är i Fas3?Samt vilka fördomar att dra alla Fas3are över samma kam?Dömer alla arbetsgivare Fas3:are som Personalman gör då är det livsfarligt att vara deltagare i Fas3: projekt.

Då är man stämplad och kollektivt skyldig till vad alla andra inom Fas3 gör.Sen säger Linda att det är så bra så bra på Jobbfabriken, i en annan mening så är det inte lätt att vara handledare på Jobbfabriken, för att alla gnäller.Men vad gnäller alla över då på Jobbfabriken över, Linda???

2010-05-06 @ 12:06:19
Postat av: Ljuramannen

Janne, som nyss skrev ett inlägg; respekterar din åsikt till fullo.Däremot förstår jag inte varför ditt inlägg länkar till bloggen Resurspank, en av de bloggare som ofta länkar till mig och som garanterat inte gillar fas 3 över huvudtaget.Skriv gärna om din åsikt så tar jag bort den felaktiga länken.

2010-05-06 @ 14:34:54
Postat av: jak

Kommentar till Linda i Jf i NKPN. Till att börja m så ska du int yttra dej ännu pga att du är VÄLDIGT färsk på"stället." Vet ens int vem du är el hur du ser ut. Tror jag sett dej som hastigast men du har int gått runt i alla rum & presenterat dej(d gjorde Rose & hon var toppen.) D är int bara handledaren Maria som är bra. Alla handledarna är bra !! Men hon verkar vara din favorit. Jag & många andra på Jf här i NKPN tycker ni borde ta tag i "gnällspikarna" & placera dom i andra projekt. De kan gott va på REKO & träla. El varför int gå på soc !!! Hur kul är d på en skala från 1-10 ??? Plocka bort dom negativa cellerna från de positiva, för vi vill ha Jf kvar i NKPN. Jag vill int hamna på REKO & träla !!! Men d verkar vara"gnällspikarnas" önskan. Tack för ordet.

2010-05-06 @ 20:26:19
Postat av: Karl Svensson

Heja jak du är värd en stor puss. Nästa gång det ska utses en ny handledare är du min kandidat. Jag tycker också alla handledare är bra. Gnällspikarna jagar vi bort. Några har ju redan fått sparken. Vi vill inte REKO igen!

2010-05-06 @ 21:38:52
Postat av: Lisa

Fas3 försvinner ändå till hösten om de rödgröna vinner valet.

Eller gillar ni Fas3???

2010-05-06 @ 23:08:40
Postat av: Maria

@Lisa; ja, man kan sannerligen undra hur människor tänker som till varje pris vill fortsätta att utnyttjas i "Fas 3" - har de inga drömmar om ett värdigt liv kvar?Jag förstår också att det med all säkerhet finns "anordnare" som behandlar de "intagna" värre än vad som görs i Jobbfabriken - men det är ju själva "Fas 3" som är det sjukaste i sammanhanget!!!

Att den man "slavar" hos kasserar in ett skattefritt bidrag för varje anvisad person, behöver inte (FÅR INTE!) betala vare sig lön eller försäkringar, får inte utbilda "Fas 3":orna - de ska "sysselsättas" - det är SJUKT!!!!Och detta är Regeringens påhitt; Littorin, Borg, Reinfeldt - Ivan utnyttjar ju bara sin möjlighet att vara en sann entrepenör...

2010-05-07 @ 09:03:06
Postat av: Linda & co

Svar till Jak Du har missuppfattat,jag Linda& Co är också fas 3:are ingenting annat.

2010-05-07 @ 09:45:40
Postat av: Seth Sven A

Jag håller fullständigt med Maria. Det är själva Fas 3 som det är det sjukaste i sammanhanget. På Jobbfabriken är det bara närvaron som räknas, oavsett vad Ivan säger i olika sammanhang.Men Ivan är inte oskyldig, det är ju han som plockar in den oskäliga vinsten på verksamheten. Ju mindre kostnader som Jobbfabriken har desto större vinst.

2010-05-07 @ 10:15:01
Postat av: Senare

Instämmer helt i Marias kommentar, det är SJUKT.Det finns olika grader i helvetet, och det finns olika grader i Fas3.

Olika aktörer spelar ut oss mot varandra, de vet att det är oss de tjänar pengarna på.

Arbetet på PRIO1 verkar hemskt, slavarbete.

Förstår då att det ev. är bättre att vara i en åtgärd där man kan surfa runt på internet och att det då heter "Social Media", allt kan man lägga fina ord på. Jag sitter hellre och surfar på nätet i en åtgärd (har jag gjort i allt från Datorteket till aktivitetsgarantin och nu JUG, det enda som skiljer sig är att ersättningen för mig är så mycket lägre 65% a-kassa) än blir hunsad på ett jobb som inte leder till någon avlönat arbete.Men att dessa "projekt" i Jobbfabriken leder till jobb annat än åt Ivan Daza ställer jag mig ytterst tveksam till. Motbevisa mig gärna.Livsboken ger inga jobb.

Social media. Gamla datorer, gratis program på nätet som Open Office,FB, vilka mer program använder ni.

Vad är det i de andra projekten som ger jobb.Ivan har väl sedan Jobbfabrikerna startade även tjänat lite kulor på att åka runt och föreläsa.

Men vad föresläser han om, Vilka jobb har han skapat?2010-05-07 @ 11:01:25
Postat av: Regimkritikern

Till Dasen: Försök hålla dig till sakfrågan. Vad du anser om Irak är jag fullständigt ointresserad av."Angående statistiken så har jag ingen aning om hur den ser ut idag. Ska be Arbetsförmedlingen bekräfta antal som fått jobb, samt de som anställts i JF NRKP. Man tar då det antalet och delar med antalet anvisade till JF NRKP - då får man fram procenten."Jag säger bara lycka till. AF har nämligen ingen statistik på hur många praktikplatser som leder till jobb. Tvärtom visar Riksrevisionens helt färska rapport att praktik INTE leder till jobb:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/farre-fasta-jobb-med-arbetspraktik_4616209.svdOch pysselsättning på "Jobbfabriken" lär väl under alla omständigheter inte heller göra det.

Förövrigt är det helt uppenbart att du försöker slingra dig. Nyss var du ju så säker på att just 19% hade fått "jobb". Varför skall du då kolla upp det? Jag är helt ointresserad av att anlägga något slags dynamiskt tidsperspektiv - jag vill bara veta hur du kom fram till de påstådda 19%, när du nu gjorde det. För om du kom fram till dem enligt informationen ovan så måste jag tyvärr säga att så kan man verkligen inte räkna. Det är inte ens småskolematematik.Till att börja med skulle jag vilja att du, utan att på nytt försöka slingra dig, förtydligar vad du menar med "jobb". Innebär jobb en reguljär anställning med avtalsenlig lön, eller vad?Till de "nyttiga idioterna": Gratulerar, det är just därför att det finns sådana femtekolonnare som ni som fas 3 kan fortsätta att existera. Men framhärda ni i er dårskap - åtminstone fram till nästa gång ersättningsnivåerna sänks och villkoren blir ännu tuffare. Jag är alldeles övertygad om att ni kan få ett riktigt jobb med avtalsenlig lön genom att sitta och spela plockepinn på JF (eller vad ni nu håller på med).

2010-05-07 @ 11:06:33
Postat av: Kim

Nog kan man tjäna pengar på sina arbetslösa, och de blåögda suger i sig varje ord.Dazas priklass för föreläsningar:

Prisklass: 25 - 35 000 krhttp://www.sverigestalare.se/talare/ivan-daza/

2010-05-07 @ 11:13:44
Postat av: B J

Vem vill ha Daza som föreläsare efter den här diskussionen.

2010-05-07 @ 11:36:59
Postat av: Anonym

Ivan har tydligen genomfört ca 100 seminarier, har han då håvat in 25-35 000 per föreläsning så rullar nog kulorna in.Ivan har genomfört över 100 seminarier. Seminarierna anpassas efter publik och hans lyssnare har kommit från regeringskansliet, företagsledningar, kommunpolitiker, rekryterare, till arbetssökande och synskadade araberhttp://www.talarforum.se/ivan.daza

2010-05-07 @ 12:31:55
Postat av: Anonym

Ivan måste ha dragit in minst 200 000 kr på sina föredrag. Men var har dessa intäkter bokförts? De finns i alla fall inte i Blatteförmedlingens bokslut.Här har ni Blatteförmedlingens bokslut:http://www.ratsit.se/5567097406

2010-05-07 @ 14:14:42
Postat av: Anonym

Skulle det vara att han på alla 100 föreläsningarna dragit in 25 000 - 35 000kr så blir det mycket mer.

100 x 25 000 = 2 500 000 alltså 2,5 miljoner...

2010-05-07 @ 15:10:39
Postat av: Anonym

Det är inte lätt att hålla reda på alla nollor i sammanhanget. Många nollor blir det.

2010-05-07 @ 15:30:39
Postat av: Mari

Intressant. Att förläsningarna inte finns med som inkomst i bokslutet.

2010-05-07 @ 18:40:27
Postat av: jak

Jag fattar int hur ni bara ORKAR klanka ner på Jf !!! Du som granskat Ivan´s inkomst för sina föreläsningar borde istället lägga energi på att granska REKO i sömmarna. & du som gnäller så mkt undrar jag ju varför du int har någe jobb??Tack Karl Svensson som oxå är possitiv. Vi vill ha mer sånt !!! D kunde varit värre. Tro mej.

2010-05-07 @ 21:49:26
Postat av: Maria

Det är väl inte så konstigt att inkomsterna från föreläsningarna inte syns där - det är säkert ett annat bolag som står för just den biten!?"D kunde varit värre" - ja, det kan man ju trösta sig med - men det är väl ändå en klen tröst i sammanhanget - ska det alls få förekomma att folk berikar sig på arbetslösa på det här viset?Nej, det ska det INTE!

2010-05-08 @ 00:23:33
Postat av: Ops!

Såg på Ivans Facesida att Pentti var med i ryggdunkarklubben som vän:)

2010-05-08 @ 00:50:21
Postat av: Ljuramannen

Ops! Klart att vi håller ihop!Hoppas du läste mina vänliga svar också, dessa var nämligen rätt svåra att få publicerade om man inte var kompis med Jobbfabriken.

2010-05-08 @ 00:58:20
Postat av: Antonio de Glaser

Jag tror inte att Ivan får några 25000 för ett föredrag. Vem f-n skulle betala en sådan summa för våran Ivan. Nån sans och måtta måste det ju finnas. Det är Ivan är mest känd för är ju att han var med i förnedrings-TV med Filip Och Fredrik. Där han förövrigt gjorde ett mycket slätstruket och löjligt intryck. Ivan har dessutom flera gånger försökt att komma med i Robinson men aldrig kommit med.

2010-05-08 @ 00:59:21
Postat av: Anonym

Jag kan hålla med om att det är en suspekt situation ni har hamnat i, det finns en anordnare som gör profit på er, men samtidigt och naturligt så förnekar han det.

Det genomförs enkäter som är anonyma, det finns handledare som direkt efter inlämnandet av enkäter läser svaren, givetvist så läser dom det anonymt, eller?.

Det är skönt att ni åtminstone har debatt, där ni samtidigt lär er sociala medier, och hur det fungerar att piska upp stämning och hat.

Vad jag förstår av era reaktioner och den debatt som finns här så finns det olika sidor, eller svart och vitt, vi och dom, men det finns ingen från af som finns där för att se att er dagsinternering går rätt till, det finns ingen som ser till att ni har en dräglig miljö, bra ventilation, ja allt det där ett fack sköter på riktiga jobb. Er psykosociala arbetsmiljö är skit för ingen litar på varandra.

Handledare pratar skit om de som har sin plats därnere. Anordnaren själv antyder i detta forum att då är det bara att lägga ned skiten, så djävla fint att han själv har förstått det hela.

Det finns om jag har förstått det hela en mentalitet hos vissa handledare tendenser som gör de till mera fångvaktare än just handledare. Handledare skall precis som ordet lyder handleda dessa stackar satar vidare i den monotona process de är satta i. De ska få personerna som finns där att växa som människor. De gäller också att alla respekterar varandra, utan ömsesidigt skitsnack.

Det gäller också att ge dessa arma satar resurser så de kan utvecklas.

Jag tror säkert att det finns gott hos alla hos er, men det sitter faan i mig långt inne.

Så Ivan sluta hantera dessa arma satar som din pensionsförsäkring, vänd på kuttingen och gör alla positiva, se till att du/ni löser en del av deras problem. Erkänn åtminstone för dig själv att du gör detta som en del av din profit, du måste ju också jobba för att inte hamna i FAS 3 du också

2010-05-08 @ 09:41:27
Postat av: Fas3

Mäniskan är en social individ som behöver mer ros en ris för att integreras i grupper. Har man blivit degraderad till Fas3, ställer det högre krav på anordnarna att belysa den sociala delen mer för att slippa sådana här problem med dom och vi. Alla har inte en drivkraft att vara glad och le till omgivningen för ökad trivsel.

Att anställa handledare bara för att de är snälla och blåögda funkar nog bara i en utopiavärld,

2010-05-08 @ 13:03:43
Postat av: Regimkritikern

Kim: Tack för en bra länk. Extra roligt blev det när man klickade vidare till Dasens CV:http://www.sverigestalare.se/images/files/15-20081012212031.pdfJag säger bara: Herregud vilken rörig skit! Säg den arbetsgivare som orkar läsa igenom något sådant. Om det är sådana CV som ni lär er att skriva hos honom, då kan man bara beklaga. Utbildning hittade man inte mycket av heller i den CV:n, däremot legitimeringar i erkända pseudovetenskaper såsom reiki-healing. Det sistnämnda torde nog säga en hel del om svindlerifrekvensen i JF och Blatteförmedlingen.2010-05-09 @ 09:33:29
Postat av: Anonym

Citerar Regimkritikern:"Jag säger bara: Herregud vilken rörig skit! Säg den arbetsgivare som orkar läsa igenom något sådant. Om det är sådana CV som ni lär er att skriva hos honom, då kan man bara beklaga. Utbildning hittade man inte mycket av heller i den CV:n, däremot legitimeringar i erkända pseudovetenskaper såsom reiki-healing. Det sistnämnda torde nog säga en hel del om svindlerifrekvensen i JF och Blatteförmedlingen."Herregud! Så illa det är då!! Det där CV:t skulle få mig som arbetsgivare att genast sortera bort arbetssökanden till runda arkivet (papperskorgen)- det är INTE meriterande att ha haft 20-30 jobb i hans ålder eller att ha fuskat inom byggbranschen utan utbildning, det är INTE meriterande att vara insyltad i så många olika företag inom så totalt skilda branscher, och healing-kurser är bara illröd varningsflagg så det skriker om det.Igen: granskar inte AF de aktörer som får rätt att ta emot FAS3:are? För det ärMINA SKATTEPENGAR(och nu SKRIKER JAG för nån hör dåligt här)ni leker med, era institutionsskadade jäklar!

2010-05-09 @ 10:31:28
Postat av: Jahadu

Ryktet går...att det är sanktionerat högre upp än AF. Ivan säger själv i olika reportage att genom att adda arbetsmarkandsministern Sven-Otto Littorin genom FaceBook så startades JOBBFABRIKEN. Tror att AF bara hade att gilla läget..:)

Det är nog lite svågerpolitik, Sverker Littorin (Sven-Otto Littorins bror) är tydligen vän med Ivan Daza. Sverker är styrelseledamot i föreningen Mission Titicaco som Ivan Daza är VD över.

Tjänster och gentjänster, you know.www.titicaco.com/.../MissionTiticacoIdeellForeningStadgar_Jan04.doc2010-05-09 @ 10:47:47
Postat av: Greven

Historien om Ivan och Jobbfabriken blir bara bättre och bättre. Krävs det en Janne Josefsson och "Uppdrag granskning" på bästa sändningstid för avsluta den. En journalist som skulle vara proffs på att gräva skulle säkert hitta mycket mera. Jobbfabriken och FAS3 kan bli en av skandalerna i årets valrörelse. Då bidrar ju Ivan till att Littorin och co inte får behålla makten.Något positivt i alla fall.Jag tror att Ivan nu är livrädd för drevet ska sätta igång.

2010-05-09 @ 12:35:12
Postat av: Carla

Sanktioner uppifrån. Ja, det stämmer. Efter att nu ha slutat min anställning på AF kan jag tala lite friare. Och kommer göra. Liksom om AF:s högsta chef. Precis som tjänstemännen på FK gör klokt i att följa minister Husmark Persson så är det inte acceptabelt att gå emot arbetsmarknadsminister Littorin. Vi är många anställda som reagerat starkt mot såväl hum-buget och de stora kostnaderna kring jobbcoacherna som mot Fas3, och då särskilt mot Jobbfabrikens verksamhet, eller avsaknad av, Men vi är beroende av våra arbeten. Ett slöseri med skattemedel av gigantiska mått. Är det just arbeten man har för avsikt att skapa så är detta snarast kontraproduktivt. Så vitt jag vet finns inga belägg för att Blatteförmedlingen/Jobbfabriken leder ut på arbetsmarknaden. Detta är inget som Littorin vill höra på. Eller följa upp. Han är för kortsiktiga quick-fix. Vill påminna om att han ju påkommits med att ha "köpt" sin egen ekonomiexamen. Så att det nämnda CV:t (Dazas)är en hemsnickrad goja. Ja. Inget som förvånar.

2010-05-09 @ 12:58:48
Postat av: Mannan

Snälla Carla, ta kontakt med media angående detta. Aftonbladet har tidigare skrivit om krama-dig-själv-kurserna inom "Omställningsprogrammen" som skulle trygga uppsagda kollektivares fortsatta välfärd efter varsel och avsked. De borde vara minst lika intresserade av att granska hur allmäna medel används inom FAS3.

2010-05-09 @ 16:05:23
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Gubben

Detta har hänt förr med.

Kolla in på arbetsförnedringen så hittar vi mer om hospitalsgatan!

2010-05-09 @ 19:34:03
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Nicke

I hela den här Blatteförmedlingen/Jobbfabrik-historien kanske det intressantaste ändå är bokslutet. Vore välan bra om någon haj till ekonom vill granska bokföringen.

2010-05-10 @ 15:08:05
Postat av: Gösta Landgren

Janne Josefsson

2010-05-11 @ 06:02:42
Postat av: Gösta Landgren

Uppdrag granskning

2010-05-11 @ 06:05:19
Postat av: Kjell

granskning@svt.se

031 83 70 00

Fax. 0752 46 60 02

SVT

405 13 Göteborg

2010-05-11 @ 06:20:36
Postat av: Yvonne G

Ivan har en otrolig makt över deltagarna. Han kan med nämligen med hjälp av tjänstemännen påarbetsförmedlingen stänga av och sparka deltagare helt godtyckligt. Det har tydligen hänt i minst tre olika fall i Norrköping.Den som är utsatt har ingen facklig organisation att stödja sig på, som på en vanlig arbetsplats. Den enskilde blir helt ensam och rättslös.Den som sparkas kan inte heller överklaga beslutet till någon oberoende institution. Man har visserligen rätt att överklaga till arbetsförmedlingen, som är jävig, eftersom de fattade det ursprungliga beslutet. Det här ett förfarande som t.o.m. har kritiserats i Europadomstolen, som rättsvidrigt.Den som sparkas från FAS3 hänvisas till socialtjänsten.Det gäller att hålla käften och anpassa sig på Jobbfabriken, så man inte får Ivans onda öga på sig.

2010-05-11 @ 14:41:26
Postat av: Anonym

Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin.....Återkallelse av anvisning till programmet15 § En anvisning till programmet ska återkallas om den som anvisats

1. avvisar någon insats inom programmet eller någon annan arbetsmarknadspolitisk åtgärd, avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete utan godtagbara skäl, inte redovisar sina jobbsökaraktiviteter eller inte har regelbunden kontakt med en arbetsförmedlare,

2. missköter sig eller stör verksamheten, eller

3. uppfyller ett nytt arbetsvillkor.En anvisning till programmet ska också återkallas om det i övrigt finns särskilda skäl för att återkalla den.

Ett beslut om återkallelse gäller omedelbart. Förordning (2009:8)........Omprövning m.m.22 § Arbetsförmedlingens beslut enligt denna förordning ska omprövas hos myndighetens centrala enhet för omprövning, om det begärs av den som beslutet angår.

En begäran om omprövning ska ske skriftligt. Skrivelsen ska ges in till Arbetsförmedlingen och ska ha kommit in dit inom tre veckor från den dag då den som begär omprövning fick del av beslutet. Förordning (2007:932)......22 a § Arbetsförmedlingens beslut enligt denna förordning får inte överklagas. Förordning (2007:932).2010-05-11 @ 15:04:32
Postat av: Greven

SALO och Henrik Lund har ovanligt nog lyst med sin frånvaro i den här debatten. Kan det bero på att ni själva är FAS 3 anordnare.

2010-05-11 @ 16:12:30
Postat av: Gubben

22 a § Arbetsförmedlingens beslut enligt denna förordning får inte överklagas. Förordning (2007:932).Hur kan deta vara möjligt i en demokrati?

Eller vi kanske inte är en demokrati!Tror valet inte ska handla om skatter hit eller dit, utan vem vågar stampa ned foten angående arbetsförnedringen!!

2010-05-11 @ 16:19:55
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Nicke

Konstigt att inte arbetsförmedl. reagerar på att de som bara är dära halvdagar ( och är halvt sjukskrivna) ändå ger FAS3 -anordnarna 225 spänn om dan. Samma summa som för dom som behöver "handledning" på heltid alltså.Jag tog upp det med min arbetsförmedlare men han sa att såna är nu reglerna. Och så hänvisade han till Littorin.Sjukt.

2010-05-11 @ 17:37:51
Postat av: Nyfiken

Alla Anordnare och jobb inom fas3 JOB skall vara godkända av Facket först. Undrar hur det ser ut i praktiken? Vilket Fack har godkänt Jobbfabriken? AF har svar på frågan

2010-05-11 @ 21:13:26
Postat av: Antonio de Glaser

Förmedlarna som arbetar med FAS 3 och hjälper Ivan att plocka bort misshagliga personer tillhör väl inte eliten på Hospitalsgatan. Men de har en djävla makt över individers liv och öde. Hoppas att de förstår att de orsakar en massa personliga katastrofer.

2010-05-11 @ 21:27:46
Postat av: Gubben

Eliten på Hospitalgatan?

Den finns inte innanför dörrarna, utan den sitter på bänkarna vid torget!

2010-05-11 @ 22:24:57
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Kristina

UPPDRAG GRANSKNING

granskning@svt.se

031 83 70 00

Göteborg

2010-05-12 @ 07:35:10
Postat av: XXX

Jag är en av nio handledare som finns på Jobbfabriken i Norrköping. Men delar mycket av den kritik som har kommit fram här. Jag har ju också varit FAS3-are. Att det ska bli några riktiga jobb tror ju inte ens Ivan på. Men jag måste ju hålla skenet upp för att behålla jobbet. Lönen är ju hyfsad bra. Att få sparken från Jobbfabriken för att jag är illojal skulle innebära att jag dömer mig till evig arbetslöshet. Bättre ligga lågt och hålla käft.

2010-05-12 @ 12:09:33
Postat av: Mannan

Otäckt, XXX. Så blir det när en tillräckligt skrupelfri individ hamnar i maktposition gentemot andra, svagare personer i beroendeställning. "Bråkar du så är du utan försörjning, bara dra ner byxorna och tig och le..."Du måste väl också ha mat på bordet, så jag klandrar dig inte för att du vill vara anonym, men oj vad jag önskar att staten genom AF kunde vara mer konstruktiva och ställa litet KRAV på sina leverantörer.

2010-05-12 @ 12:50:44
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Ivan Daza

Medarbetarundersökning nu genomförd.Resultatet visar att:- 84,4% är nöjda med Jobbfabriken- 10,1 % är både och. De har dessutom konstruktiv kritik som förmedlats och som uppskattas mycket.- 5,5 % är starkt missnöjda och det är alltså inte mer än totalt sex personer.Nöjdhet ligger främst i den sociala sammanhållningen, att man uppskattar sina arbetskamrater och att få chansen att förverkliga sina projekt och att man kan söka jobb i den omfattning man vill. En hel del uttrycker också den positiva skillnaden från att vara hemma ensam och det psykiska lidande man tidigare känt kring detta.Många uttrycker också nöjdhet kring ett flertal av handledarna och andra deltagare, även vi grundare hyllas i viss mån. Flera uttrycker att de får ny kraft i sitt jobbsökande, som man tidigare saknat.Missnöje från de som känner sig både nöjda och missnöjda rör främst att man vill ha mer stöd i projekten. Att man vill bli mer sedd från handledare och att vissa hanledare ska visa en mer social attityd och medkänsla.En handledarutbildning rekommenderas. Men också en hel del andra konstruktiva förslag som mer fysisk rekreation, många vill få möjlighet att träna och bättra sin fysik. En del efterlyser också mer stöd kring psykisk hälsa, eftersom det inte är ovanligt att man mår psykiskt dåligt efter lång arbetslöshet.Andra kommentarer är sådant som vi kommer använda som underlag vid handledarkonferensen då en rad åtgärder ska diskuteras, planeras och sen genomföras.Det största missnöjet från de som är nöjda med Jobbfabriken och som är både nöjda och missnöjda rör dock det fåtal starkt negativa personer som finns bland oss. De drar ner stämningen och sägs i viss mån förpesta tillvaron. Många önskar att de personerna ska sluta i Jobbfabriken så det blir gladare och trevligare för alla.Från det lilla fåtalet starkt negativa personer framkom inte särskilt nyanserad kritik. En del specificerar sitt missnöje vid frågan: vad är du missnöjd med, svaret blir då ”allt”, eller mer nyanserat ”allt är åt helvete”. Med sån onyanserad kritik kan ingen åtgärd genomföras.En del uttrycker också missnöje kring att Jobbfabriken som alla andra anordnare får 225 kronor per dag för uppdraget. Hittills har jag inte hört talas om någon anordnare som jobbar ideellt. Tvärtom är det flera som lägger ner, för de inte får ekonomin att gå ihop. Vi bedriver inte en ideell verksamhet, samtidigt är vi den enda anordnare som går med på att göra investeringar i deltagarnas projekt och som gjort väsentliga investeringar i kontorsmateriell och datorer.Min slutsats kring det hela är att de sex personer som är så negativa skulle göra sig själva en tjänst, och sina medmänniskor på Jobbfabriken en tjänst – om de sökte sig till andra anordnare.Det påstås enligt Ljuramannen kunna ta upp till fem veckor och om man ansöker om det nu så är det alltså klart i juni. Och då får vi alla en mycket drägligare tillvaro, inklusive du själv.Vid en närmare analys kring den här missnöjesbloggen så är det ungefär sex personer som uttalar starkt missnöje. Med tanke på bloggens uppmärksamhet så kan man dra slutsatsen att negativitet kostar mer än det ger. Hur sex missnöjda personer kunnat få så mycket uppmärksamhet är otroligt. Och hur de kunnat tillåtas skapa så mycket oro i korridorerna på JF NRKP är fullkomligt oacceptabelt. Men det är den verklighet vi lever i.I övrigt kring de förtal och falska personpåhopp och falska påståenden kring min person eller det jag gör kan jag inte annat än tycka synd om de låga personer som inte har bättre för sig. Ni mår uppenbarligen dåligt, det är säkert, men det kommer inte bli bättre av att ni ägnar er kraft åt att angripa mig verbalt, inte heller Jobbfabriken.Vändpunkten till ett bättre liv ligger i att skapa trivsel med sin egen vardag och sig själv och genomföra det som krävs för att uppnå det. Samt att ta hänsyn till sin omgivning och respektera sina medmänniskor. Kort och gott – se till att byta anordnare.Over and out.

2010-05-12 @ 20:24:35
URL: http://www.jobfabriken.se
Postat av: Gubben

Vad hände med skog o natur som ordnades 2005?

2010-05-12 @ 21:10:36
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

”5,5 % är starkt missnöjda och det är alltså inte mer än totalt sex personer.”Så kan det säkert vara. Men så var det inte för ett tag sedan. Efter det första inslaget i Östnytt fick jag positiva reaktioner och tackkramar från minst 20-25 människor som jag dittills inte hade pratat med. Procenttalen struntar jag i att räkna ut. Men eftersom jag tror gott om det mesta, utgår jag från att förhållandena nu har ändrats till allas bästa och att alla trivs och älskar livet.”Det påstås enligt Ljuramannen kunna ta upp till fem veckor och om man ansöker om det nu så är det alltså klart i juni.”Nej, det påstås fortfarande enligt Ljuramannen att det dröjde nästan tre månader innan jag fick byta anordnare. Varför man inte får välja anordnare från början förstår jag fortfarande inte. Och varför jobbar inte du Ivan aktivt med AF för att det ska bli så? Då slipper du typer som mig.”En del uttrycker också missnöje kring att Jobbfabriken som alla andra anordnare får 225 kronor per dag för uppdraget. Hittills har jag inte hört talas om någon anordnare som jobbar ideellt. Tvärtom är det flera som lägger ner, för de inte får ekonomin att gå ihop. Vi bedriver inte en ideell verksamhet, samtidigt är vi den enda anordnare som går med på att göra investeringar i deltagarnas projekt och som gjort väsentliga investeringar i kontorsmateriell och datorer.”Jag uttrycker mitt missnöje mot en regering som inte vet vad de ska göra av alla dessa skattepengar som bara ligger och skräpar till ingen nytta. Förstår även entreprenörer som Ivan som ser till att ta emot när någon slänger pengar efter honom. Hur man än räknar så blir det en hel del pengar över när räkningarna är betalda, det kan du väl ändå inte förneka? Och varför skulle du? Till och med jag har sagt att du får tjäna så mycket pengar du vill så länge det inte sker mot folks vilja. Att Ivan sedan är stolt för sina investeringar är en helt annan fråga: ”… väsentliga investeringar i KONTORSMATERIEL och DATORER.”!!!! Du menar inte på fullt allvar att du är STOLT för att dina ”konsulter” har nödvändiga verktyg att arbeta med? De enda verktygen som detta projekt bygger på? Visserligen satt vi de första fem veckorna och tittade in i en vägg, med en dator på fem deltagare, även den utan Internet. Under de veckorna var närvarokontrollen hårdare än någonsin senare, då var jämförelsen med anstalt påtaglig.Vad sedan den här missnöjesbloggen beträffar så tycker jag själv att det är helt otroligt att det hittills har skrivits 180 inlägg i denna tråd! Efterlyste på Jobbfabrikens facebooksida om debatt mera på er hemmaplan, inte ens Ivan har svarat på det inlägget. Alltså utgår jag från att även han trivs bättre här än hos sina egna sociala medier vilket jag tar som en komplimang. Vad beror detta på? Är det för att det är högt till tak i debatten med minsta möjliga censur?

Ivan påstod i ett läge att jag skulle censurera hans inlägg, det har jag inte ägnat mig åt. Allt finns med.Däremot har jag tagit bort två kommentarer hittills, ett mycket hånfullt inlägg mot en annan fas3-deltagare som försvarade Ivan, där ord som imbecill och idiot förekom. Tycker inte att fas3:are ska kasta skit på varandra, inte här i alla fall. Dessutom var inlägget skrivet väldigt sent en lördagsnatt, varpå jag misstänker att skribenten hade använt starkare saker än Gevalia Mellanrost.Det andra inlägget jag tog bort var en deltagare som i och för sig skrev sakligt, men länkade sitt inlägg till bloggen Resusrpank, en god vän som jag själv ofta länkar till. Eftersom Resurspank själv inte kändes vid inlägget, åkte det i papperskorgen. Annars ingen censur.Hoppas att jag själv inte har sysslat med lägre påhopp på Ivans person än han på min, det är ju inte det vi är ute efter. Har dock låtit allt stå kvar i tråden som berör honom eftersom jag utgår från att Ivan kan ge svar på tal. Folk får gärna slå uppåt, inte neråt.En fråga bara till Ivan som har efterlysts här som jag faktiskt själv är lite nyfiken på, är detta med ledarnas anställningsförhållanden. Påstod tidigare och påstår fortfarande att jag HAR HÖRT att en ledare på Jobbfabriken anställs på 5 månader och 29 dagar. Stämmer detta?

2010-05-12 @ 22:15:04
Postat av: B J

”5,5 % är starkt missnöjda och det är alltså inte mer än totalt sex personer.”Om 5,5% utgör 6 personer utgör antalet svarande på enkäten ca 110 deltagare. Konstigt eftersom vi ska vara närmare 200 "konsulter" på fabriken i Norrköping. Bortfallet rör sig alltså mellan 50 - 80 personer. Missnöjet är troligtvis lite större ån 6 personer.Några tidigare kommentarer ang enkäten:"Alla vet ju vilka svar som Ivan vill ha. Svara som han vill! Då blir ju enkäten helt värdelös.""Jag lämnade in tre enkäter. Alla med olika svar så att resultatet inte skulle påverkas.""Det genomförs enkäter som är anonyma, det finns handledare som direkt efter inlämnandet av enkäter läser svaren, givetvist så läser dom det anonymt, eller?."Till Ljuramannen: Även ikväll har jag använt starkare droger än Gevalia mellanrost.

2010-05-13 @ 00:10:54
Postat av: Ljuramannen

Skål B J! Du stavar och resonerar i alla fall nyktert den här gången! Om det nu var ditt inlägg jag raderade, minns inte så noga...

2010-05-13 @ 00:31:02
Postat av: Mannan

Jag vill också ha Gevalia Mellanrost!!!Nej, åt det mer allvarliga hållet: jag tror resultatet av den nu genomförda enkäten är fullständigt värdelöst, eftersom anonymitet inte kan säkras och "beställaren" Dasa har stort ekonomiskt intresse av ett visst utfall i svaren. Det borde vara AF som beställer enkäten hos en oberoende utförare, som i sin tur utformar och distribuerar enkäten (till deltagarnas hemadresser med föradresserat svarskuvert, porto betalt) och det borde vara en helt oberoende part som sammanställer och analyserar svaren på frågorna. Då skulle vi väl kanske vara i närheten av att få ett korrekt underlag gällande kundnöjdhet, d.v.s. deltagarna verkliga uppfattning av det eventuella värde de får ut av Jobbfabrikens verksamhet. Eller, om man vill formulera det tydligare: vad vi skattebetalare får för våra surt ihopgnetade skattepengar. Ungefär. Oavsett vad Dasa skriver i sina halvgalna inlägg här, eller vad han manipulerar sin personal eller sina utsatta FAS3:are med.

2010-05-13 @ 09:51:13
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Uppdrag Granskning

Tipsa ossVet du något du vill berätta? Har du förslag på vad vi borde granska? Skicka in dina tips och uppslag till oss!

Vill du inte mejla - skriv då ett vanligt brev istället. Vi läser allt.Skicka tips direkt

granskning@svt.seSom tipsare är din identitet skyddad hos oss

* Ska du mejla känsliga saker: skapa ett anonymt mejlkonto (till exempel hotmail, gmail, yahoo eller liknande).Vårt uppdrag är att blottlägga missförhållanden och maktmissbruk. Vi ska ge medborgarna verktyg för att kunna ta ställning i olika samhällsfrågor i det demokratiska samhället. En förutsättning för detta uppdrag är att vi har tittarnas förtroende. Detta förtroende förutsätter att vi är noggranna, rättvisa och modiga.2010-05-13 @ 09:55:03
Postat av: Anonym

Jag har läst Ivans senaste inlägg igen. Den här gången efter tre koppar Gevalia mellanrost. Konjaken får vänta till i kväll.Det är underbart att det är i kommentarerna till Ljuramannens blogg som Ivan för första gången presenterar resultatet av enkäten. Det är inte i sin egen blogg, inte heller är muntligt till konsulterna i Norrköping, inte heller till handledarna. När vi gick hem igår eftermiddag visste vi inte dugg. Det var med stor förvåning som jag hitta ett ytterligare inlägg av Ivan i den här evighetstråden. Det måste vara skönt för Ivan att den här bloggen existerar, så att han får ut sitt budskap.Vi sex som är kritiska till Jobbfabriken och Ivan får också jätteberöm i inlägget. Ivan skriver :”Hur sex missnöjda personer kunnat få så mycket uppmärksamhet är otroligt. Och hur de kunnat tillåtas skapa så mycket oro i korridorerna på JF NRKP är fullkomligt oacceptabelt.”Ivan använd gärna det här som ett exempel på hur sociala medier går att använda. ” Hur några få missnöjda kan stjälpa en stor Jobbfabrik”Men det börjar bli farligt också. Vi sex riskerar att få sparken, eller att anvisningen upphör som det heter på det ”fina” språket.Ivan skriver ”Min slutsats kring det hela är att de sex personer som är så negativa skulle göra sig själva en tjänst, och sina medmänniskor på Jobbfabriken en tjänst – om de sökte sig till andra anordnare. ”Ivan och hans adjutanter har en lista över icke önskvärda personer. De kommer troligtvis plocka en efter en, så att det inte blir något bråk.

2010-05-13 @ 14:36:07
Postat av: B J

Det är jag som är ansvarig för ovanstående inlägg.

2010-05-13 @ 14:37:21
Postat av: madamen

Arbetsmiljöfrågor något för af?

2010-05-13 @ 15:57:05
Postat av: HA

Bäst vore det om JB försvann från stan!

2010-05-13 @ 16:29:39
Postat av: Mannan

...men det är ju det jag säger: en enskild individ i maktposition kan förstöra liven för några enskilda personer när regelverket ser ut som de gör. "Dra ner byxorna, böj dig framåt och tig, annars ser jag till att du blir avstängd från Arbetsförmedlingen och blir utan arbetslöshetsersättning!!"Om nu några enskilda kritiska stängs av ifrån Jobbfabriken för att de ÄR kritiska, ställs de utan försörjning då? Tvingas de gå till socialen då för att kunna överleva? Är det så att de straffas ekonomiskt för sina åsikter? För då pratar vi dels om maktmissbruk, dels om åsiktsregistrering och brott mot svensk grundlag. Vi har rätt att tycka utan att bli straffade för det, vare sig vi driver företag eller går arbetslösa!Det här är urjävligt, vet ni det?

2010-05-13 @ 16:51:15
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Nyfiken

Om du blir utkastad från fas 3 i JOB, så hänvisa till nedanstående då när du överklagar till en förvaltningsdomstol eller stämmer AF till tingsrätten."Rättigheter"

Allan Jacobsson ./. Sverige (nr 2), dom 1998-02-19

Masson o. Van Zon ./. Nederländerna, dom 1995-09-28

Pudas ./. Sverige, dom 1987-10-27

Mats Jacobsson ./. Sverige, dom 1990-06-28

Ankarcrona ./. Sverige, beslut 2000-06-27Artikel 6.1 - tillgång till domstol

Golder ./. U K, dom 1975-02-21

Ashingdane ./. U K, dom 1985-05-28"Uttömt inhemska rättsmedel"

Handyside ./. U K, dom 1976-12-07

Akdivar m.fl. ./. Turkiet, dom 1996-09-16

Artikel 6.1 - tillgång till domstol

Golder ./. U K, dom 1975-02-21

Ashingdane ./. U K, dom 1985-05-282010-05-13 @ 19:48:29
Postat av: Ivan Daza

Jobbfabriken i TV i Norrköping igen :) Stort tack till Pentti! Du är vår främsta PR man!Jobbfabriken i TV i Norrköping igen :)

Denna gång lite mer nyanserat. Tack Pentti! Du är vår främsta PR man!http://www.nt.se/24nt/#category=5629223&date=2010-5&clip=5996705&startTime=0m0s

2010-05-14 @ 10:56:42
URL: http://www.jobfabriken.se
Postat av: Mannan

Ivan, det där klippet lade Ljuramannen ut på bloggen för drygt åtta dygn sedan, den 6 maj, och du lägger in en länk här nu som först??

2010-05-14 @ 22:35:23
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Regimkritikern

Jag väntar fortfarande på svar från dig, Ivan, angående de två mycket enkla frågor som jag tidigare ställde men som du verkar vägra att besvara och istället försöker slingra dig som en orm hela tiden.Alltså, vi tar det för sista gången: Kan du förklara exakt vad du menar med "jobb" och hur dessa "jobb" skall kunna skapas i din fabrik? Innebär "jobb" reguljära anställningar med avtalsenlig och/eller marknadsmässig lön, eller vad?De data som du åberopar till stöd för ditt påstående att 19% har fått jobb genom fabriken har jag fortfarande inte sett röken av. Skall jag/vi utgå från att du är tagen med byxorna nere?Vågar du anta utmaningen och låta mig, en nationalekonom som råkar ha sysslat en del med dataanalys, få ta en titt på din statistik? Vågar du ens berätta för mig vad du menar med "jobb" och hur sambandet ser ut mellan din fabrik å ena sidan och arbetsmarknaden och dess behov å den andra?För om du inte har någonting att dölja så är det väl bara att ge mig tillgång till dataunderlaget, samt att besvara ovanstående fråga?Om du däremot väljer att INTE besvara frågan, eller om du åter försöker slingra dig, så kanske vi alla borde utgå från att den store entreprenören Ivan Daza blott är en räddhågad liten pojke med Musse Pigg-mask som gömmer sig bakom de stora, tuffa pojkarna (=Littorin och hans brorsa)?2010-05-15 @ 16:35:57
Postat av: Maria

Det verkar inte komma något svar....

2010-05-16 @ 21:28:08
Postat av: Anonym

Ja det var värst vad tyst här blev. Vi är många som vill ha svar på Regimkritikerns befogade fråga. Ska vi inte få det Ivan?

2010-05-17 @ 21:06:31
Postat av: Anonym

Ja vi är fler som väntar på svar från Daza.

2010-05-17 @ 21:37:50
Postat av: Efva

19%

2010-05-18 @ 08:19:02
Postat av: Wolfen

Vinner de RödGröna kommer antagligen inte vare sig Fas 3 eller JOBBFABRIKERNA att finnas kvar.

Det är bara så att politiker (förutom de moderata, med Littorin i spetsen)folk med jobb har inte vetat om Fas 3s existens. Människor med Jobb vet ofta inte om vad som händer i den arbetslösas värld, politiker ser oss ofta som ett stort kollektivt problem (vad ska de göra av oss, speciellt oss som är långtidsarbetslösa), vi ska gärna gömmas undan i låtsats projekt. Men jag tror inte att de RödGröna har insett vad som försigår i Fas3s värld. Ivan Daza ägare av JOBBFABRIKERNA påstår att detta är en gnäll sida och jag förstår varför. Han vill ha lugn och ro och sköta sin JOBBFABRIK utan kritik i hans ögon gnäll. Han har till sin fabrik skaffat en terapeut vid namn Tommy som bl.a. lär deltagarna detta.

"Han berättar att för att vi ska undvika att bli arga eller reta upp oss på allt & inget och må dåligt så ska vi inte ha några förväntningar. Bara ta allt som det kommer."

"Kanske blir livet lättare om man kan lära sig att tänka som Tommy. Att vi inte kan förändra varken skeenden eller människor, bara acceptera; gilla läget med andra ord"

Det är väl helst så Ivan Daza ser sina fas3are, acceptera och gilla läget. Men hur kan någon gilla läget i Fas3, det är inte sunt. Att inte gilla läget i detta läge är sunt. Tycker nästan att det är hjärntvätt det som sker.

Så jag tycker inte den här bloggen är en gnällblogg...Jag tycker att den är en INTE GILLA LÄGET BLOGG...och hur ska det kunna ske förändringar i fas 3 om man påhyvlas att gilla läget och den som inte gör det förstör stämningen. Förstår att Ivan Daza verkligen vill att vi ska gilla läget för då trillar ännu mer kulor ner i hans fickor och han kan åka runt och föreläsa om sitt otroliga entreprenörskap att förvara fas3are i sina luftslott JOBBFABRIKERNA.

Men tack vare allt Inte Gilla Läget gnäll så börjar fler och fler politiker och fackmänniskor få upp ögonen på vad som sker inom fas3....och vill man ha förändringar kan man inte bara gilla läget...http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1664&blogg=42146

2010-05-18 @ 08:19:45
Postat av: Kim

19 % en magisk siffra som säkerligen Ivan Daza använt i sina föreläsningar i vad han anser att han lyckats med. 19 % var Ivan Daza heligt förbannad över att ÖstNytts reporter Kjell hade utelämnat.

Men Kjell liksom flertalet av oss vet att siffror och statistik inte alltid är var det vid en första anblick verkar vara.

De 19 % var om man inte räknade interna arbeten inom jobbfabriken. Jobb där man som fas3are helt plötsligt steg i graden och fick en anställning att ta hand om sina tidigare arbetslösa kamrater som handledare. Det blev ganska många procent som försvann på detta. Ett smart psykologiskt drag av Ivan Daza. Att som Fas3are veta att genom att vara lugn och verka glad och positiv kan man få en anställning och komma ifrån tillvaron som fas3are och få en ny a-kasse period. För de blir anställda 5 mån 29 dgr och är då fria från iallafall fas3.

Nej det vore intressant att få veta alla siffror, det kanske landar på 1,5%

2010-05-18 @ 09:08:29
Postat av: Elin

Den lilla enda procent som får jobb under fas3 perioden får det helt av egen kraft. Trots att de varit i jobbfabriken. På intet sätt med Ivan Dazas hjälp.Han skapar bara jobb till sitt eget bolag.

Tror att du har helt rätt Wolfen när du tar upp att folk som inte är i arbetslöshet själva, varken vet eller ens orkar bry sig.Det det är det som är Littorin-Dazas smala lycka. De plockar till sig ett horribelt stort antal miljoner (tjänster och gentjänster) under kort tid. Det är orimligt att skatterna används sähär. Snart måste väl siffran 19 % redovisas???? Här och väldigt snart. I annat fall är ju skandalen ett faktum. Och frågan kommer lyftas upp på mer framträdande platser.

2010-05-18 @ 11:30:05
Postat av: Efva

Tommy är ju ingen utbildad terapeut, utan en vanlig Fas tre-are, så ingen skit på honom. Hans föreläsningar är det mest intressanta som händer på Jobbfabriken. Han är ju utbildad i livets hårda skola.Tommy gör säkert nyttiga jämförelser mellan Jobbfabriken och andra ställen han har besökt och vistats i.

2010-05-18 @ 12:37:55
Postat av: Mannan

Men detta 5 månader och 29 dagar, är det för att slippa betala lön utan nåt slags lönebidrag, eller är det för att förhindra att människor kommer in i systemet med a-kassa igen? För i så fall är det utstuderad diskriminering, en speciellt utformad ekonomisk åtgärd riktad mot individen i syfte att trycka ner en arbetslös, och då undrar jag om det inte borde prövas rättsligt? Det låter skandalöst!

2010-05-18 @ 12:49:58
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Anonym

Men om hans föreläsningar är det mest intressanta på jobbfabriken så tycker jag att han vore värd en anställning där, med anständig lön. Då är det helt fel att Ivan Daza ska ha ersättning för någon som gör det mest intressanta. Det är väl här man kan anse att det är fel att privata intressen kan tjäna pengar på vad deltagarna gör. Dessa 225 kr arb.giv får skulle kunna användas till annat. AF skulle själva kunna driva Fabriken utan privata intressen.

2010-05-18 @ 13:05:42
Postat av: B J

Är det någon rakryggad handledare, ex signaturen XXX, som kan visa oss andra ett exempel på ett anställningskontrakt. Så att vi själva kan avgöra vad som står i kontrakten. Men var försiktiga tänk på att alla kontrakten ser olika ut.För alla handledare får Jobbfabriken nystartsjobb- bidrag vilket betalar minst halva lönekostnaden. Dessutom jobbar alla nya handledare gratis de första tre månaderna, d.v.s. de fortsätter att gå på aktivitetsbidraget trots att de jobbar som handledare. (Olagligt?)

2010-05-18 @ 13:07:38
Postat av: Anonym

Hur kan det komma sig att de arbetar som handledare gratis de tre första månaderna? Seriöst så förstår jag inte vitsen med det. Om det inte är för att man ska visa att man är lojal mot Ivan Daza, om man inte är det så kanske man inte får fortsätta som handledare. Annars förstår jag det inte. Är det sant!!!

2010-05-18 @ 13:17:51
Postat av: B J

Det tar tid att fixa nystarts-bidrag och under den tiden kvarstår den blivande handledaren i FAS 3. Det är billigare och säkrare för Jobbfabriken. Risken får istället handledaren ta.Anställningskontraktet skrivs först när alla bidrag är klara. Jag vet dessutom att flera av handledarna har fått tjata om kontrakten.Eftersom Daza är sniken så är ju billigare att ha handledare som betalas av staten än att betala lön. Lönen är ju hyfsat och olika. Den ligger mellan 22 000 och 24 300.2010-05-18 @ 13:30:42
Postat av: Anonym

Nina Drakfors (s) har idag i sin blogg en länk till ÖstNytts reportage om JOBBFABRIKEN. Den hör till de mest besökta S-bloggar idag. Man kan kommentera..

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1664&blogg=42146&timestamp=13:42:21

2010-05-18 @ 13:45:10
Postat av: Anonym

Då är lönen riktigt skaplig. Då förstår jag, har man som man ofta har när man hamnat i Fas3 svårt att hitta en anställning. Eftersom tyvärr mycket beror på kontakter idag. Då är förståss detta en möjlighet till anställning om man ser till att sköta sina kort rätt. En väg ur förnedringen till en hyfsad lön. Ja man kan inte säga att han är smart om än omoralisk.

2010-05-18 @ 13:48:47
Postat av: Jonas

Jag är sjuk. Ordentligt sjuk. En katastrof för mig och min fru. Ska påbörja min strålbehandling idagarna. Vid kontakt med AF får jag beskedet att Ivan Daza ska ha de 225 kr/dag även under min sjukdomsperiod. Varför? Jo Idagens läge som långtidsarbetslös kräver FK att du har en anordnare om du är inskriven på AF. Sjuk el frisk. Jag blev anvisad Jobbfabriken. Antog det hela eftersom jag annars blir utan mitt jobb-och-utvecklingsgaranti-bidrag. Varför inte sjukpenning under tiden? Jo, anordnaren, Jobbfabriken, har samma utgifter för handledartjänster oavsett om jag är sjuk eller frisk. Va????? Behandlingen kan ta månader. Är detta rimligt. Svaret måste vara NEJ. Littorin-Daza Är det så här vi bör hantera skattemedel i dagens Sverige?

2010-05-18 @ 16:44:26
Postat av: Elin

Hoho! Var tog svaret på frågan vägen Daza??????????

2010-05-18 @ 16:57:00
Postat av: B J

Ivan,Återfå någon heder!Tacka nej till pengarna för Jonas under cancerbehandlingen.Eller ännu bättre,ge Jonas pengarna direkt. Han och hans fru behöver allt stöd. Ställ upp!

2010-05-18 @ 17:49:20
Postat av: Maria

Ujujuj, nu jäklar - undrar om inte en viss herre snart tar en LÅÅÅÅNG semester någonstans - en time out nu snart - innan "the shit hits the fan" så att säga....

För det lär han väl ha råd med nu...

Mmmmmm, det kommer att bli fantastiskt spännande att följa utgången;-)

2010-05-18 @ 19:40:37
Postat av: Elin

Tänkte just detsamma som Maria!

Ja, pengar kommer och går

men ryggradslöshet består

eller hur var det nu.

Spännande hur som helst. Att följa utgången.

Undrar om vi får ta del av några nya spännande

föredrag om de 19 %??

2010-05-18 @ 19:50:44
Postat av: Mannan

Men Jonas, menar du att man som FAS3:are inte ens har rätt till sjukpenning? Är detta på riktigt, och är det ens lagligt?

2010-05-18 @ 21:38:01
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Jonas

Japp!

Just så är det. Den som är i jobb-och utvecklings-garantin får aktivitetsstöd (65% av A-kassan) som betalas ut av FK vare sig man är sjuk eller frisk. Om sjukdomen varar mer än tre månader övervägs om du ska träda in och ha din sjukpenning istället. Uppgiften enligt min handläggare på AF och erfarenhet från tidigare sjukskrivningsperiod, i mitt fall. Som inskriven på Jobbfabriken får Daza 225kr/dag oavsett om du närvarar eller är inlagd på sjukhus. Allt med hänvisning till Littorins Arbetsmarknadsdepartement.

2010-05-18 @ 22:36:41
Postat av: Mannan

...detta är inget annat än ren människohandel. Vansinne, vilket fruktansvärt j***a vansinne!! Betala för ingenting, och neka människor sjukpenning!

2010-05-18 @ 22:44:18
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Jonas

Japp!

Helt säker. That´s the rules.

Med hänvisning till Littorin, Arbetsmaknadsdepertamentet, ska du ha ditt aktivitetsstöd vare sig du är sjuk eller frisk (65 % av A-kassan)och Ivan Daza får 225 spänn om dan för dig.Vare sig du visar dig på månader eller ej.Allt enl AFs handläggare.

2010-05-18 @ 22:48:10
Postat av: Anonym

Ja: Nog har ordet bidragstagare fått en annan innebörd,eller?!!

Medan arbetslösa och riktigt j-a sjuka ska dela på smulorna. Där ska varje krona nagelfaras.

2010-05-19 @ 00:03:08
Postat av: Maria

Men, en karensdag ska det trots allt vara - för oss med aktivitetsstöd - men inte för anordnaren :-P

2010-05-19 @ 05:50:41
Postat av: Elin

Exakt Maria. Det kan bli rätt många karensdar under en månad. Med lite otur Där spar FK inte nån möda, att kolla upp den som hamnat i Fas3. Ständiga stickprov.Det får ju inte förekomma något fusk!!!

Medan anordnaren har RÄTT till 225 kr per dag.Även när du inte närvarar.

Snacka om att arbetslösheten kostar samhället.

Det är ett väldigt otäckt regelverk.

2010-05-19 @ 07:24:19
Postat av: Anna

Och om AF överväger att skriva ut dig från JUG för att få sjukpenning då kan du bli av med aktivitetstödet när du friskförklaras. Enligt AFs "hemliga" regelverk ska man inte skrivas ut pga sjukdom, men man gör det ändå! Då är det socialbidrag som gäller vid återinträdet, om du uppfyller kraven för det vill säga. Det finns många fällor med JUG.

2010-05-19 @ 07:47:58
Postat av: Anonym

Jag råkade ut för en mycket svår olycka 2005. Hade då en visstidsanställning som sades upp under tiden jag rehabilterades. Skrev in mig på AF.Fick först A-kassa. Trots att jag har haft entydiga sjukintyg ända sedan dess, som gjort gällande att jag inte är arbetsför. JUG-Dagar tog vid, efter nåt år, och rullade trots detta på.Sjukintygen läggs till handlingarna men arbetslöshetsperioden fortgår alltså. Enligt såväl AF som FK var aktivitetsstöd den "rätta" ersättningen. Alltså inte sjukpenning.eftersom arbetslös. Efter 450 dagar meddelar AF att nu är jag i Fas3!Med automatik får då,anordnaren, i detta fall, Jobbfabriken 225 kr per dag för mig från ett givet datum som löper på under 24 månader.Mitt hälsotillstånd och var jag befinner mig fysiskt är egalt. Alternativet för min del är att leva på försörjningsstöd, men först förstås då sälja min lilla bostadsrättslägenhet.Ut på arbetsmarknaden kommer jag nog inte igen. Inte med så grava fysiska skador.

Att det inte finns pengar till ytterligare rehab. Nej. Inte i detta fall.

Idiotbidrag till Fas 3- anordnaren anses viktigare. Bitter, javisst. och inne i ett ekorrhjul.Som bara snurrar på. Mår jag illa när Littorin slår sig för bröstet? Ja.

När girighet går för heder och är så anses det "smart" att profitera på sjuka och arbetslösa.

2010-05-19 @ 09:31:31
Postat av: Anonym

Har någon uppfattat ett svar från Daza? Här el någon annanstans?

2010-05-19 @ 22:46:56
Postat av: B J

Jag tror att Ivan redan har dragit till Cochabamba.

2010-05-20 @ 08:31:04
Postat av: Anonym

Littorin vägrar svara om JUGEN

Jag har lagt en interpellation om jobb och utvecklingsgarantin, den så kallade JUGEN. Det har jag gjort eftersom många långtidsarbetslösa kontaktat mig.De är fattiga, frustrerade och förbannade över hur de har blivit behandlade.Många beskriver sin situation som underbetald och utnyttjad eftersom de arbeten de utför inte leder till jobb.Döm om min förvåning när arbetsmarknadsministern inte vill bemöda sig med att ge ett svar förrän om 6 veckor.Reglerna är sådana att ministern ska svara inom 2 veckor när en Riksdagsledamot lagt en interpellation. Detta struntar Littorin i blankt.Tänk om de människor som är inskriva i jobb och utvecklingsgarantin skulle strunta i reglerna. Då skulle de bli avstänga, utan ersättning och straffade.Nu har jag skrivit till talmannen och bett honom att ta Littorin i örat. Jag hoppas han gör det.Så här har jag skrivitJag har blivit hänvisad till talmannen i frågan om att statsrådet Littorin inte kan besvara min interpellation inom två veckor utan väljer att besvara den 6 veckor efter det att den är inlämnad.Kan talmannen be ministern hålla sig till reglerna?"Talmannen bestämmer efter samråd med statsrådet och interpellanten vid vilket sammanträde svaret skall lämnas (6.1.2 RO). Denna regel har fr.o.m. riksmötet 2004/05 tillämpats på följande sätt:Statsrådet meddelar när inom tvåveckorsperioden interpellationen kan besvaras. Kammarkansliet tillser att interpellanten omedelbart underrättas om förslaget till debattdag"http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=63&dok_id=GX103812010-05-19 @ 23:19:20 politik Permalink

2010-05-20 @ 14:11:38
Postat av: Anonym

Interpellation 2009/10:381

den 19 maj

Interpellation

2009/10:381 Jobb- och utvecklingsgarantin

av Monica Green (s)

till arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m)

Arbetslösheten biter sig fast i Sverige och kommer enligt regeringen att ligga på en hög nivå flera år framöver. Otryggheten och nedmonteringen av arbetsmarknadspolitiken innebar en chock för svensk arbetsmarknad. Därför tar det tid för Sverige att hämta sig.

Jobb- och utvecklingsgarantin är ännu ett av regeringens misslyckade experiment.

Det arbetsmarknadspolitiska programmet jobb- och utvecklingsgarantin har i dag över 70 000 deltagare men saknar system för att mäta resultat, enligt Riksrevisionen. Det går inte att hålla bra kvalitet i insatserna och de leder trots sitt namn inte till något arbete. Dessutom har Arbetsförmedlingen fått svårt att ha kvalitet i garantin eftersom det berör så många människor.

Sysselsättning i fas 3 kan bestå av arbetsuppgifter som annars inte skulle bli utförda eller som ordinarie personal inte hinner med och som höjer kvaliteten i verksamheten. Sysselsättningen ska motsvara den tid som den arbetssökande står till förfogande för arbete. Den som söker arbete på heltid ska således ha en sysselsättning på heltid. Men Arbetsförmedlingen konstaterar också att över hälften (57 procent) inte deltagit i någon arbetsplatsförlagd aktivitet, vilket är en av grundbultarna i programmet. Dess värre visar det sig också att jobb- och utvecklingsgarantin inte leder till något jobb.

Risken är att fas 3 blir en avstjälpningsplats för dem som inte kan beredas anställning på den ordinarie arbetsmarknaden – detta till en mycket låg ersättning, som in sin tur leder till lägre pension och så vidare. Det i sin tur leder till att utanförskapet ökar ännu mer än vad det hittills gjort med den borgerliga regeringen.

Vad avser arbetsmarknadsministern att göra för att fler ska få jobb?

Vad avser arbetsmarknadsministern att göra för att jobb- och utvecklingsgarantin ska bli en garanti för att få jobb eller utbildning?Inkom: 2010-05-19

2010-05-20 @ 14:37:54
Postat av: Mannan

Bra om någon orkar kämpa politiskt, men hur många hinner fara riktigt illa i det här systemet under den tid det tar att få till stånd en rejäl ändring?Rena djurfarmen detta. Några har ett värde, andra blir stämplade som värdelösa. Vilket samhällsklimat vi har fått!

2010-05-20 @ 16:18:59
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: B J

Hej IvanHar du bra väder i Cochabamba? Du har väl inte glömt bort att det är några stycken i Sverige som vill ha svar på några väsentliga frågor. Bl.a. en om några 19% och en om hur Jobbfabrikens verksamhet leder till jobb. Det är lite fegt att gömma sig i djungeln!När du ändå så småningom hör av dig kan väl passa på att reda ut villkoren för dina handledare, så vi vanliga konsulter får reda på vad vi går miste om alternativt har att sikta emot. Jag kanske lägger in en ny ansökan om handledarjobb, personligen tror jag att skulle passa skitbra.Dina handledare i Norrköping har det hektiskt för tillfället, många projekt går åt helvete och spricker.Din vän B J2010-05-20 @ 22:14:26
Postat av: ElinJag har fått svävande svar från AF och FK angående om det överhuvudtaget är möjligt att komma tillbaka in i aktivitetsstöd och fas3 igen, om jag nu inte kan försörja mig, efter en längre sjukskrivningperiod. Men du menar alltså att valen står emellan att ge sig in i socialförsörjningsträsket eller låta AF göda Fuskfabriken med 225kr/dag under de 24 månader kontraktet löper på? Eftersom jag nu en gång är inskriven där.Vilket jävla vansinne. Rena stölden. Hoppas Littorin tycker han gjort nåt riktigt vettigt av våra gemensamma skattemedel

Det borde för fan vara mindre brottsligt att råna en bank.

2010-05-21 @ 11:33:54
Postat av: Anonym

Har någon hört eller sett något av Ivan Daza?

2010-05-22 @ 08:16:34
Postat av: Mannan

Jag tror att Ivan har svårt att hantera den här debatten, så det skulle verkligen förvåna mig om han kom tillbaka med fler inlägg. Deltagarna här verkar inte vara direkt lättmanipulerade ;)

2010-05-22 @ 10:57:51
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: B J

Ett förslag till nästa fredagsmys: "Hitta Ivan"

2010-05-22 @ 11:26:41
Postat av: Anonym

Att Ivan har mycket stora inkomster och minimala (och i stort sett,avdragsgilla) utgifter är ju uppenbart. Men har han också bara rättigheter och inga som helst skyldigheter?

Det sägs att, nästan, allt går att köpas för pengar.

Utom en ryggrad då, kanske?!

Spännande är det hur som helst att följa utvecklingen.

2010-05-22 @ 12:13:02
Postat av: Nina

fasn Var tog Ivan vägen med statistiken, jag sitter och läser debatten och väntar på att hitta. Det är bra att vara förbannad när man känner sig kränt och som jag förstår sakn så är det inte lätt när man inte får vara värdefull och ha en anständig lön

2010-05-24 @ 23:36:38
URL: http://www.s-info.se/drakfors
Postat av: Maria

Ja, Nina o Regimkritikern m fl, vi lär nog få vänta på statistiken vad det verkar;-)Jag tror inte Ivan tycker det är det minsta kul att han och hans "fina" siffror ifrågasätts - men själv ser jag också fram emot att sanningen ska komma fram - och då menar jag inte den friserade sanningen...Eller att något annat - vad som helst händer - för detta som pågår är helt åt h*****e, den saken är helt klar!

Det kan inte få fortgå att staten pumpar in dessa summor av skattepengar i dessa minst sagt tveksamma projekt - där pengarna till allra största delen kommer de s k entrepenörerna till del...

2010-05-25 @ 17:11:40
Postat av: Stina

hmmmm....Jobbfabrikens Facebook sida har blivit en stängd sida!!! Man måste numera ansöka om medlemskap. Sen har kritiska inlägg och folk blivit blockade från sidan. Känner bara mer och mer att de negativa vibbarna ang. Jobbfabriken bekräftas. Mer och mer rödgröna politiker börjar upptäcka att någonting inte är som det ska med Jobbfabriken. På ett sätt har Jobbfabriken varit en fördel, det har lyft fram Fas 3 som det Alliansvänliga hafsprojekt det är.

2010-05-27 @ 06:04:31
Postat av: Stina

wow...va coolt, not

Dazas Dragons

hmmm..■"Ditt projekt får inte konkurrera direkt med den befintliga arbetsmarknaden."Några Exempel på Projekt på JOBBFABRIKEN:■Inom Jobbfabriken drivs idag ett 20-tal unika projekt som anvisade konsulter själva definierat.

■Attila Kalendern, en ny kalender, ett nytt sätt att planera sitt liv, som kan konkurrera med Filofax.

■Love Clay, en särskild paketering av lera som ger människor utrymme att samarbeta och komma i kontakt med begreppet kärlek. Har prövats framgångsrikt med 600 användare och kan paketeras och säljas till global butikskedja.

■Myndigheters skyldighet att tillgängligöra information på olika minoritetsspråk. Projektet börjar med en analys och hos de myndigheter där brister finns, föreslås en åtgärd med kostnadsförslag och offer.thttp://www.jobbfabriken.se/?p=256

2010-05-27 @ 21:42:22
Postat av: Micke

Ja . det är bedrövligt. Blir bara flummigare och flummigare och, ja. Skratta eller gråta.Vart tog "den viktige etreprenören" Daza vägen? och siffrorna som vi många efterlyser?

Kom igen nu Daza!

2010-05-27 @ 22:34:31
Postat av: mehmet

Fan är det ingen chef på AF eller någon politiker som kan stoppa eländet. Skandalen blir bara djupare.Inte ens Littorin kan ställa sig bakom Dazens drag och kärlekslera. Fy fan bara! Imorgon blir det väl fredags-massage också! Släpp fångarna loss!

2010-05-27 @ 23:56:46
Postat av: (s)-jocke

Varför fick Igor sparken?

2010-05-31 @ 08:26:27
Postat av: Micke

Jaså Igor fick sparken?? Det sägs inte rätt ut! Spännande. Är det någon som vet något.

Var är Ivan med infon vi vill ha? Sett han? Någon?

2010-05-31 @ 17:19:18
Postat av: sanna

Det verkar som att Ivan blev rädd för sociala media, han gömmer sig, men varför??? Kanske uppdraggranskning kommer snårt.

Och när kommer vi på jobbfabriken att bli informerade om den ganska omdiskuterad enkät??? Det var en fråga för Ivan, jag är säker att han läser fortfarande det här debatt.

2010-05-31 @ 19:59:44
Postat av: Mannan

http://resurspank.blogspot.com/2010/05/jobbfabriken-en-skola-for-entreprenorer.htmlVar du med och utvecklade kärleksleran, Ljura?

2010-05-31 @ 23:11:40
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Prinsessan

Här är ett bättre förslag:http://pillaren.wordpress.com/2010/05/28/affarside-for-arbetslosa/Idag börjar det "roliga" för mig. Får se vad de ska hitta på...

2010-06-01 @ 12:30:41
URL: http://pillaren.wordpress.com/
Postat av: B J

Nu vet jag var Dazen har befunnit sig. Han har nämligen suttit fast kärlekslera-träsket.

2010-06-01 @ 18:46:57
Postat av: Regimkritikern

Kärlekslera!? Jaja, det är väl bara att säga som Bengt Feldreich gör om fågeln i Kalle Anka på Julafton: "Haha, vilken skojare!"Onekligen är det märkligt hur en person först bergfast kan gå ut och hävda att exakt 19% har fått jobb inom Jobbfabriken. När man sedan ber honom att definiera begreppet jobb så blir det tyst. Om han nu inte kan definiera begreppet jobb, hur kan han då hävda att det är just 19% som har fått ett sådant? Och hur kan man komma drällande med att man har 156 i IQ om man inte ens klarar av att föra ett vanligt, satslogiskt resonemang?

2010-06-05 @ 08:34:33
Postat av: Anonym

En aning pinsamt kanske. Hänga ut sin IQ. Undrar om han ångrar sig nu när hans Jobbfabrik har kantrat över till något väldigt, väldigt skrattretande. Bra alla fall att han följer diskussionen, även om han inte kan försvara sig.

19 % får jobb:)) mors!

2010-06-05 @ 13:06:45
Postat av: ännu en av ivans "konsulter"

Kan bara säga att jag var med i starten av Jobbfabriken och något val att delta fanns inte.Jag fick jobba för en ny plats men fan den som ger sig efter 3.5 månader fick Jag en anordnare som jag kan och kommer att skriva som referens.Tror att jobbfabriken till en början var tänkt att hjälpa långtidsarbetslösa men nu ser bara ledningen kontot växa med miljoner varje månad och skiter i att det klagas och klagas de får lik förbannat sina miljoner på kontot varje månad.Skulle vilja se den arbetsförmedlare som skulle våga ifrågasätta jobbfabriken och då se bara i Norrköping 200 som de ska se till att de har en "sysselsättning".2010-06-05 @ 23:37:11
Postat av: Carina

Facebook gruppen Alliansfritt hade igår ett inlägg:Alliansfritt Sverige Vissa moderater gillar inte att man använder"en skapad synvilla" för att vinna val. http://bit.ly/afbyIk #val2010http://www.imike.se/arbetsmarknad/1171-fas-3-ar-plusjobb.htmlDet var Jobbfabrikens Mikael Persson som hade bloggat och rubriken var:

FAS 3 = PlusjobbNu tycker jag inte att man kan jämföra Alliansens Fas3 jobb med Socialdemokraternas Plusjobb.

Plusjobben=Avtalsenlig lön om än den lägsta (ibland högre).

Fas 3 jobben=65% a-kasse eller som lägst 223 kr/dag

Plusjobben=Semesterersättning 5-6 veckors semester beroende vilken arbetsplats. Semester kommer man överens om med chefen.

Fas 3 jobben=Ingen semesterersättning, 4 veckors ledighet men kravet att inom ett dygn kunna inställa sig till AF, Ledighet efter överenskommelse mellan dig, AFs handläggare, handledare på Fas3 platsen

Plusjobb=Avtalspension

Plusjobb=Arbetsgivaren får hjälp till ersättning på din lön

Fas3=Arbetsgivaren får 225 kr/dag till sig själv för att ha dig.Jag ser ingen större likhet mellan Plusjobb och Fas3 jobben, mer än att de inte är a-kassegrundande eller ger Las-berättigande.Konstigt att Mikael är så kritisk till Fas3 nu, när han tidigare var irriterad på Ljuramannen när han var kritisk till Fas3.Är detta månne en ny strategi från Jobbfabriken ifall det blir en eventuell Rödgrön seger i höst.

Då gäller det att stå på god fot även med andra än Littorin.Från Jobbfabrikens Facebook sida:

Ivan Daza "Jobbfabriken inleder just nu en planeringsfas för hur vi med kraft ska bedriva en debatt och skapa opinion kring den långtidsarbetslöses rätt till arbete och möjlighet att tjäna pengar. Vi känner till många brister i förordningen och i hela strukturen inom fas tre och kommer vara den aktör som med kraft bedriver ett förändringsarbete i dessa frågor.Vi vet att vi påverkat förutsättningarna för nyanlända som tidigare fick vänta flera år på att träffa arbetsförmedlingen, som nu är åtgärdat.Nu ska vi bedriva förändringsarbete för Sveriges långtidsarbeslösa."Antar att det är detta Mikael Persson gör, bedriver opinion. Han går tydligen på LO möten och blir citerad i LO tidningar och nu på Alliansfritt!!!2010-06-08 @ 09:15:56
Postat av: JB fasad

Har lite svårt att förstå mig på den här Mike Moderat. Innan han började jobba på jobbfabriken skrev han dett. Att Reko o Arkivdata skickar hem dem som går till media eller synliggör missförhållanden. Tydligen blir åsikterna lite annorlunda när man fått jobb i verksamheter som har fas3ade."Lägg ner Reko och Arkivdata

2009-02-13 14:05Det har nu blivit en stor nyhet att det har sker övertramp av ansvariga på Reko i Norrköping. Att det sker övertramp där är för mig ingen nyhet, det har varit så hela tiden. Att sedan ansvariga politiker vill se det är en annan sak. Det som vore bra för både de som är där och för de som har ansvar för Reko, dvs Myrorna och Norrköpings kommun är att det skulle bli en reguljär arbetsplats. Idag är det en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som mera liknar förvaring. Kanske ska vi likna det vid dagen slaveri, för det är inte mycket långt från.Likadant är det med ArkivData. Där är det oxå förvaring som gäller. Dessutom går personalen runt och spionerar på sin "personal", även tjuvlyssnar när de som är där parar i telefonen. ArkivData är även det en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som förbrukat sin existens sedan flera år. Trots det drivs den visare med skattepengar, som är ett direkt slöseri.Båda dessa verksamheter är mycket skygga, ett bevis på detta är att man skickar hem dom som går till media och synliggör missförhållanden. Hade det varit en vanlig anställning hade facket kunnat göra något, men nu står man handfallen.Skitsnack bakom ryggen

Dagens slavjobb"http://www.imike.se/norrkoping/487-lagg-ner-reko-och-arkivdata.html

2010-06-08 @ 22:07:17
Postat av: ElTheBeach

Grabbar o tjejer!

Det är dax att lägga ner den här gnälltråden nu. Det är stora förändringar på gång, om ni inte har märkt dä. Vi har fredagsmys och Ivan har ställt upp med pängar till uteplats på gården. Fina stolar och bord. Så sommaren är räddad. Men det blir ingen bassäng. BNågon måste ju byta vatten. Vi funderar på att sätta upp en storTV, så att vi kan följa fotbolls-VM för den som är sportintresserad. Vi har dessutom en hemlis på g. Men Ingen Ganjafest a la Sunbeam (haha), mn däremot har vi fått tag på legal LoveClay.

2010-06-08 @ 23:16:07
Postat av: Azad Bavi

Mike Moderat är min idol.En kille med den politiska hemvisten, ska väl inte behöva vara FAS 3-are. Ett nätverk med Gunnar Axen, Stefan Hagfelt, Anders Borg, littorin med flera skulle ju vara en garanti mot arbetslöshet.Mike Moderat borde ju vara minst kommunalråd eller departementsekreterare.Mike Moderat måste har gjort något grundläggande fel. Kunde han inte koderna för framgång hos moderaterna. Eller har han bara pippat med fel person.

2010-06-08 @ 23:40:25
Postat av: Azad Navi

Är Mike Moderat ett aka för Mike Nomad?

2010-06-09 @ 12:44:06
Postat av: Azad Navi

Vem släcker lampan den 19 september?

2010-06-10 @ 13:16:23
Postat av: Daniel

Såg ni Littorien på jobbfabriken i onsdags.

Han var tydligen där och tittade in under eft.middagen.Synd att vi inte fick träffa han.

2010-06-10 @ 18:37:23
Postat av: Anonym

Han (Littorin) kanske är sugen att börja efter valet.

2010-06-10 @ 19:16:18
Postat av: Mannan

hehe ja nu när Littorins förfalskade CV är avslöjat kan han ju lätt bli långtidsarbetslös, och då är det väl bara bra att han blir inskriven på nån institution så att han i vuxen ålder får lära sig gå upp på morgonen, tvätta och kamma sig och komma ut i gruppaktiviteter så han förtjänar sitt arbetslöshetsbidrag... eller?

2010-06-10 @ 19:22:40
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: George

Arbetslösa sysselsatta som låtsaskonsulterKonsult med påhittade projekt - kan det vara en väg tillbaka till arbetslivet för den som varit arbetslös länge? Ja, så fungerar i alla fall ett av Skånes mer okända arbetsmarknadsprojekt, Jobbfabriken i Helsingborg:SVT Play

På Jobbfabriken tituleras de långtidsarbetslösa "konsulter" men tjänar bara 9 000 kr i månaden.

- Man blir konsult i att själv hitta jobb, en meningsfullt sysselsättning. Det är en form av konsultverksamhet, säger Håkan Björkenklev, chef för Jobbfabriken i Helsingborg.Jobbfabriken ingår i det som kallas fas tre i regeringens jobb- och utvecklingsgaranti.De som har varit borta från arbetsmarknaden länge sysselsätts på Jobbfabriken med påhittade projekt.Deltagarna får själva hitta sina projekt på Jobbfabriken.Enda begränsningen är att det får inte vara riktiga arbeten.145 skåningar sysselsatta i Jobbfabriken

En kvinna berättar att hon haft som sysselsättning att ställa ett av Sveriges största byggföretag till svars för byggfusk.En annan att ta reda på varför det inte finns något ställe där man kan gratis kan få spela musikinstrument.Den som inte kommer på något själv kan välja något av Jobbfabrikens förslag, till exempel "Livsboken".Susanne Ekberg från Ängelholm valde att intervjua en äldre man och skriva hans livs historia, i form av en bok som mannens barnbarn ska få.- Det kommer inte bli någon bestseller. Det är ingen Camilla Läckberg. Men trots allt kan det bli något som har ett intresse för någon annan, säger Håkan Björkenklev, chef för Jobbfabriken.I Skåne sysselsätts 1771 personer i fas 3. 120 av dom på Jobbfabriken.Många skeptiska till påhittad verklighet

Flera arbetslösa med erfarenhet från Jobbfabriken tycker att de snarare kommer längre från arbetsmarknaden genom att ägna sig åt hittepåprojekt. Men ingen av dom vill låta sig intervjuas framför kameran.Susanne Ekberg, som tidigare arbetat som läkarsekreterare, tror däremot att "Livsboken" ska ge henne ett jobb.- Det kan leda till att jag kan starta internetcafé för seniorer i Ängelholm, säger Susanne Ekberg.Det var när mannen hon intervjuar berättade att han skulle skaffa dator, som hon fick idén om ett internetcafé.Håkan Björkenklev håller inte för uteslutet att Jobbfabriken kommer att leda till arbetstillfällen.- Du kan kanske börja som volontär. Kanske inte alla men en stor del, säger Håkan Björkenklev.kolla in video härhttp://svtplay.se/v/2041176/konsulter_med_pahittade_projektPostat av: Ahed M

Fattar inte vitsen med att gå omvägen via Jobbfabriken för att bli volontär. Varför ska AF

betala 225 kr /dag till Fabrikens ägare under ett par år innan jag kommer ut och gör någon samhällsnytta? Berätta! Kanske Ivan kan ge klara besked. Vad används dessa pengar till?

2010-06-15 @ 17:20:12
Postat av: Maria

Ivan har nog som mål att samla dessa pengar på hög för sina egna högst privata utgifter i framtiden - det är vad jag tror...

Borde väl redan ha blivit en försvarlig hög med pengar kan man förmoda!?

2010-06-15 @ 23:47:09
Postat av: Ahmed M

Ut ur AFs statistik över arbetslösa skulle vi....men det måste betecknas som ett överpris. Eftersom stålarna inte kommer fas3arna till godo.

Det blev allt annat än en etisk affär. och respekten för skrupelfria anordnare försvann. Illa.

2010-06-16 @ 02:50:20
Postat av: Journalist söker kontakt med erfarenhet av fas 3-jobb

SVT Sydnytt Konsult med påhittade projekt - kan det vara en väg tillbaka till arbetslivet för den som varit arbetslös länge? Har du erfarenhet av fas 3-jobb, berätta här eller kontakta oss. Hälsar Fredrik Svenningsson, redaktör.Nyheter från Skåne och Blekinge – hela dagen på webben och nyhetssändningar i SVT1 och SVT2Sydnytt:

040/22 23 23sydnytt@svt.se

http://svt.se/sydnyttBlekingenytt:

0455/160 91blekingenytt@svt.se

http://svt.se/blekingenytthttp://svt.se/2.33782/1.2041164/arbetslosa_sysselsatta_som_latsaskonsulter?lid=puff_2041164&lpos=lasMer

2010-06-16 @ 17:33:14
Postat av: Anonym

Intressant blogg. I sthlm på jobbfabriken är folk mycket kritiska, det är knappt någon som är nöjd. Folk bryter ihop med jämna mellarum och frustrationen är stor emmellanåt. Statistiken från våran enkät har inte puplicerats vad jag vet. Jag vet bara att det endast var en tredjedel som svarade och att flera var så negativa så de brydes inte fylla i den.

2010-07-07 @ 03:40:29
Postat av: Anonym

Littorin, Ivan Dazas kompis avgick idag som arbetsmarknadsminister. Tydligen var inte skälen enbart de han angav.

" Av den här anledningen med allt vad det innebär, är otrohetshistorien mellan arbetsmarknadsministern Littorin, pressekreteraren Khaffaf och en väldigt ung medlem av Moderaterna, en veritabel bomb under pågående valår med jämnt mellan blocken. Det skulle faktiskt kunna tänkas avgöra höstens val om fler besvärande detaljer kommer ut."

https://www.flashback.org/t414167p20

2010-07-07 @ 21:58:32
Postat av: Deppad trefasare

En fråga till Ivan:Är du fortfarande kompis med Littorin?

2010-07-11 @ 16:43:02
Postat av: Ljuramannen

@Deppad trefasare och andra som undrar: Har redogjort om Ivans och Sven Ottos förhållande i det här inlägget:http://ljuramannen.blogg.se/2010/july/sluta-smutskasta-sven-otto-littorin.html

2010-07-11 @ 17:36:05
Postat av: Mikael Pettersson

ser att många av er har åsikter gällande Herr Dazas utsugning av långtidsarbetslösa..Snälla hjälp mig att även bedriva en kritiskt debatt mot denna forms utsugning av korupta oseriösa spelare..Ivan har numera slutat och svara mig på Facebook sidan Jobbfabriken.så kom igen nu o ta till orda även där

Postat av: George

Ivan skiter fullständigt i deltagarna på Jobbfabriken bara han får sina 225 kr per deltagare och dag.

Ivan säger själv att Jobbfabriken inte behövs."Jobbfabriken är inte lösningen på något.Det är den som är anvisad och är i Jobbfabriken som kan vara sin egen lösning till sin egen situation."Men Ivan och alla andra ska komma ihåg att Ivan får bara sina pengar så länge som vi lugnt och stilla sitter kvar i båset.Dagen när vi har fått nog och reser på oss och sparkar upp bås-dörrarna närmar sig.Jobbfabrikens dagar är räknade...

2010-07-21 @ 21:32:42
Postat av: Ljuramannen

Jon Weman är journalist och skriver för tidningen Arbetaren. Just nu håller han på med ett reportage om Jobb- och Utvecklingsgarantin och dess avarter. Jon skulle gärna vilja komma i kontakt med någon som befinner sig i fas 3 och som vill berätta om sina erfarenheter.Man får vara anonym om man vill.Känner du dig manad, eller har en vän, granne eller släkting som har något att berätta om fas 3 kan du/ni kontakta Jon på email:morgondag76@yahoo.se2010-09-15 @ 23:44:41
Postat av: Borst

Det går ju i alla fall inte att frånkomma att Jobbfabriken är ett vuxendagis. Det känns inte som att det händer nånting konkret, bara som en evig kafferast.Och inga brudar finns det heller. Bara äldre, och om det nu är någon ung så är det alltid en kille.

Unga tjejer ser ALLTID till att på ett eller annat sätt finna en mer respektabel sysselsättning. I den innersta cirkeln, i en fas bortom tid och rum, samlas bara de allra mest monstruösa.Undrar vad som händer i en hypotetisk Fas 4. Där väntar kanske bara ett vitt rum, med en stol. På vilken det bara sitter ett nedhasat, vittrat skelett.2010-09-29 @ 10:34:57
Postat av: Boman

Tjena Pentti!

Läste din gästis hos Merit. Tackar o bugar!

de här är ju inget nytt, egentligen. Drogs igång av sossarna när GP den store bestämt att arbetslösheten skulle vara 7% eller vad det var.

Jobbade som lärare inom Arbetsmarknadsutbildningar då. Du vet, kurser där man stoppade undan folk som varken ville jobba eller lära sig det som kursen handlade om. Det här är bara en fortsättning. Går i samma gamla spår, av rutin, för att ingen i nya regeringen upptäckt det än. Det är mera dynga att gräva i där! Sossarna manipulerade med statistiken och resultaten så alla skulle tro att det gick sååå bra. Kurser på orter där alla elever sa" du vet, får man inte va sjukskriven finns alltid A-kassan, så går man en kurs och får dagar igen. Inte fan vill man jobba då". kändes verkligen meningsfullt att då hålla hög nivå på utbildningen och ge sitt allt. Långt hemifrån o allt.

2010-09-29 @ 11:07:26
Postat av: Ljuramannen

Borst: Kan nog hålla med om att arbetsmarknadsåtgärder inte är det bästa stället att ragga på, annars är idén rätt lockande. Påminner om Svenne Rubinlåten "Vi möttes på Folktandvården".Boman: Håller med om att idén att förvara folk inte är ny, under mitt yrkesverksamma liv har det hetat beredskapsjobb, Ams-projekt, ALU osv. Men aldrig har man väl så lättvindigt kastat pengar på aktörer som jobbfabriken och andra? Det jag själv har kritserat sossar för tidigare, det har borgarna förstorat till kolossalformat.

2010-09-29 @ 11:39:35
Postat av: Eva

En hel valrörelse har kommit och gått och JUG Fas 3 har inte varit på tapeten alls. Enligt en riksdagsman, tillhörande FP, är detta ett ämne som är allt för känsligt att tala om. Man VET att Fas 3 inte är bra. Personligen kan jag tycka att detta vore än större anledning av Media att bedriva lite grävande journallistik och skriva om saken.

Jätte, jätte bra av Ljuramannen att ha tagit upp saken!

2010-10-03 @ 16:47:32
Postat av: Tänkaren

Det var då ett fasligt gnällande på Jobbfabriken, passar det inte KAN man ju faktiskt byta anordnare.

Gnäll istället på arbetsmarknadspolitiken som helhet och dess nuvarande utformning. Jb är en produkt av denna politik. Tycker själv att idén med Jb verkar helt ok, det gamla industrisamhället finns inte längre, de mer lågkvalificerade arbetena minskar för varje år som går, vi går mot informationssamhället i en allt snabbare takt.

Vi måste hitta nya nisher där människor kan få jobb där de gamla försvunnit. Det krävs NYTÄNKANDE..ok, ibland blir det tokigt och blir inte alltid så bra som man tänkt men i princip är det bra med initiativ liknande Jb. De flesta som är inne i Fas3 tillhör inte de mest attraktiva på arbetsmarknaden, gällande ålder, utbildning, hälsa osv.

Det är en god idé att försöka skapa nya nisher för denna grupp..all erfarenhet visar att det ALLTID är bättre att göra NÅGONTING än bara vara helt PASSIV och göra INGENTING.Är mer förbannad på den statliga institutionen Arbetsförmedlingen där det sitter en massa välbetalda statliga tjänstemän som har titeln "arbetsförmedlare", de borde kallas bidragsadmistratörer, då de i princip aldrig förmedlar några jobb utan i praktiken enbart kollar närvaron och att att man sökt tillräckligt antal jobb för att vara berättigad till fortsatt A-kassa och senare aktivitetsstöd. Det är som att komma in i ett partihögkvarter i någon gammal öststat, stelbent, byråkratiskt och hopplöst föråldrat.Vad man MÅSTE förstå i dessa sakernas tillstånd är att samhället vill ha en viss arbetslöshet, oavsett faktumet att det är politiskt omöjligt att säga detta rent ut. Hotet om en ev arbetslöshet håller arbetstagarna i schack och håller nere löneökningarna, för låg arbetslöshet däremot, gör att inflationen ökar då arbetsgivarna tvingas att höja lönerna för att konkurrera om den arbetskraft som finns och arbetgivarna mister mycket av sin makt då arbetstagarna lätt kan byta jobb om det inte passar, detta i kombination med en extremt ansvarslös invandringspolitik där man släpper in 10000-tals nya människor varje år som i praktiken har mycket små chanser att få jobb på den svenska arbetsmarknanden och istället måste försörjas via skattsedeln gör att vi får leva med en konstant arbetslöshet mellan 5-10% i fortsättningen.

2010-10-08 @ 23:09:16
Postat av: Ljuramannen

Har sagt det förr- nej, man kan inte byta handledare hur som helst. För mig tog det tre månader. Att oskyldigt dömd sitta på öppen anstalt är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.Du Tänkare borde nog tänka lite till så du blir en fri och tänkande individ. Jag kan tänka - jag kan sysselsätta mig, det behöver jag inga vuxendagis till. Du kanske måste ha vuxna människor som ser efter dig under din vakna tid, bra, skaffa då sådana men låt oss andra vara i fred. Aktivitet är inte detsamma som att bli förvarad av fantasi- och hänsynslösa politiker, byråkrater och privatkrämare. Att vara fri är inte detsamma som passiv. Däremot var min garanterat mest passiva och improduktiva period i mitt liv den jag tillbringade på denna förvaringsanstalt.Min arbetslöshet beror på många faktorer, en skuldfälla som hindrade fortbildning, ett systemfel, sviktande konjunktur, en försvunnen bransch osv. Dessa 10000-tals invandrare i din statistik är inte skyldiga, lika lite som Al Qaida.Jag kan hålla med dig i princip om allt du säger om Arbetsförmedlingen, men de största bidragen idag hamnar i fas3-anordnarnas fickor. Den arbetslöse får sin försörjning oavsett om han är tvångsplacerad eller inte, till detta kommer dessa summor av 225:-/dag/individ plus en hel del andra samhällskostnader för förvaringen. Även din samhällsanalys ang industri- kontra informationssamhälle håller jag med om, men du har lika lite lösningar som någon annan. Så här är det:1. Det moderna samhället varken kan eller behöver sysselsätta alla.

2. Detta kan inte den inkrökta människan acceptera.

3. INGEN har en lösning, alltså måste man antingen låta folk svälta eller konstruera kosmetiska lösningar eller skrämma folk till acceptans.Detta NYTÄNKANDE som du så vackert talar om är inget annat än statistikpanik. Denna fas 3 löser absolut ingenting mer än göder ett antal ivandazor ett par år till. För DINA skattepengar. Ett verkligt nytänkande kanske skulle börja acceptera ett mindre sysselsättningsbehov och börja konstruera ett framtida samhälle efter det.

2010-10-09 @ 01:26:11
Postat av: Tänkaren

Självfallet kan inte en anordnare passa alla människor, i synnerhet de som blivit tvångskomenderade dit. Just därför ligger det i ens eget intresse att vara mer aktiv och själv välja en anordnare som man tror skulle passa en, annars riskerar man ju att hamna på ett ställe som blir helt FEL. Jb har självklart sina tillkortakommanden och brister, likaväl som alla andra anordnare.Nej, det är inte invandrarna som är skyldiga, det är de politiker som fortsätter denna oansvariga migrationpolitik vi har haft nu i ett par decennier som bär hela ansvaret, Sverige har helt enkelt inte råd i längden att fortsätta tillåta alltför många människor komma hit för att sedan bli försörjda med svenska skattepengar, alltfler tvingas dela på samma skattekaka som allt färre bidrar till,den politiken håller helt enkelt inte.Arbetsmarknadspolitik ÄR svårt, den arbetskraft som behövs och den arbetskraft som finns passar allt för ofta inte ihop, därav existerar (långtids)arbetslösheten. Det finns förslag på att införa en medborgarlön, då det är fullkomligt orealistiskt med 0% målet i arbetslöshetsstatistiken. Som du själv nämde "Kanske man skulle börja acceptera ett mindre sysselsättningsbehov och börja konstruera ett framtida samhälle efter det." Kanske just införandet av en medborgarlön kunde vara en del av det framtida samhället?2010-10-10 @ 21:38:10
Postat av: Ljuramannen

Du har så rätt så Tänkaren. Medborgarlön är en nödvändighet i framtiden om man inte inför diktatur, svält eller något annat mindre roligt.

2010-10-11 @ 11:56:38
Postat av: Insidenews

Senaste nyheterna från Jobbfabriken !Jobbfabriken har idag 800 st konsulter (Arbetslösa) Fas 3 detta ger 180.000 kr

varje dag till Ivan Daza (Personal och Verksamhetsansvarig)Stockholm - Norrköping- Göteborg - Malmö - Helsingborg -Jobbfabriken gör ingenting för hjälpa sina konsulter i sina projekt utan säger detta är inte någon smörgåstårta utan ni får fixa allt på egen kraft !Arbetsförmedlingen ger 4 miljoner kr för detta sjuka projekt varje månad !Vart är Sverige på väg i denna människohandel och coaching verksamhet ?Insidenews

Postat av: Jag håller med

Ljuramannen. Det handlar inte om att sysselsätta dig, det handla om att försörja dig. Fixa det istället och fatta att din arbetslöshet handlar om dig och inte någon annan.

2010-10-28 @ 19:13:56
Postat av: Ljuramannen

Jag håller med: Har du fattat någonting om vad den här tråden handlar om?

2010-10-28 @ 19:55:43
Postat av: Fredrik (KLINGONASSASSIN) Ljung

Ljuramannen är en hjälte, och en liten röst för de som inte kan eller vågar. Fortsätt vara hjälte och fortsätt bestrida förnedringen och utnyttjandet av arbetslösa. Om man är för fas 3 så är man för orättvisa och förnedring. Jag är i fas 3 (trots att jag jobbar bitvis) men har fördelen av att bo i Västerås där abf slussar fas3or till ideella organisationer och inte till kapitalister utan moral.2010-11-03 @ 09:43:52
URL: http://www.youtube.com/user/KLINGONASSASSIN
Postat av: Anonym

Går det att förneka fas3s enkla upplägg; 1 Inget utrymme för jobbsökning. 2 inga arbetsmarknadsutbildningar. 3 inget starta eget hjälp. 4 Anordnaren får 225kr/dag/fas3a. 5 Fas3an får 178kr/dag. 6 Arbetsuppgifterna skal vara utanför ordinarie. "ingenting vettigt" som de sa på Bollnäs arbetsförmedling. 7 ingen väg ut utom fast tjänst. Alltså inte deltid eller timtjänst.Och om man tycker att det är ett lämpligt sätt att behandla sina medmänniskor så funderar jag starkt över vilken empatiförmåga man har.Ni som bestrider fas 3 och gör er röst hörd ska ha all heder. Hatten av för er.http://www.youtube.com/watch?v=60r0Vmvmv8Q

2010-11-03 @ 10:05:20
Postat av: Gill Hagström

Bra blogg

Hmm....Man kanske skulle börja sälja sig till högst betalande...

Ungefär så här....

Se hit alla jobbfabriker och liknande

Arbetslös Fas 3:are till salu för endast 2.500/månhttp://gillhl.blogspot.com

2010-11-03 @ 16:46:06
URL: http://www.gillhl.blogspot.com
Postat av: Lobbyist hataren

Det är faktiskt inte meningen att man skall tjäna pengar på FAS3 deltagaren, utan ersättningen är enbart till för att anordnaren ska erbjuda handledning under FAS3 tiden. Ett i praktiken noll summa erbjudande från staten. Meningen var att FAS3 skulle "berika" arbetsmarknaden, ett sätt att slussa de långtidsarbetslösa in i arbetsmarknaden igen, då man enligt mig är väl medveten om att dagens arbetsmarknad är tuff och inte fungerar optimalt, bla. så råder det en stark ålders-diskriminering och kompis korruption. Att sedan Ivan helt saknar skrupler i sin penga hunger och utnyttjar systemet det är en annan femma. Hoppas Ivan denna FAS3 bidragsfuskare, alias fas 3-direktören kommer att bli återbetalnings skyldig. Att som Ivan vara en duktig lobbyist bör inte vara så in i bomben lukrativt detta är dåligt använda skattepengar och blottar en akilleshäl för hela den allians ledda regeringens politik.

2011-08-15 @ 14:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0