Jag är stolt.

Detta blir förmodligen det näst sista inlägget på den här bloggen.

 

Åter igen har ett år gått.  Och vad skulle passa bättre än en intervju med en kossa till  arbetsmarknadsminister i Nya Wermlands-Tidningen (NWT).


"Att vi ger arbetsgivaren det här stödet varje dag visar också att det här är ingen arbetskraft att räkna med på det sättet."

 

Jag är stolt, Hillevi. Jag är stolt över att det är mig du talar om. En typ som inte är att räkna med kan väl med andra ord kallas oberäknelig? Det är jag det. Jag är stolt över att du, Hillevi, inte vill ha mig i din fabrik. För jag tänker inte jobba där heller. Jag vill inte ha dig som chef och räknar inte med dig heller. Du får hitta större idioter att umgås med, några som pratar ett språk som även du förstår. Jag har inte tid med såna som dig. Jag har bara ett liv och det livet omfattar tyvärr inte dig.

 

Det enda jag kräver av dig är en hyfsad försörjning så jag slipper stjäla. Och den försörjningen kan du fortsätta att betala som hittills via Försäkringskassan. Snacka med din kompis finansministern, han som i direktsänd radio sa till mig att det inte lönade sig att jobba. För andra kanske men inte för just mig och det hade han absolut rätt i. Låt honom sköta det där så slipper vi varandra i fortsättningen också. Han kan förresten sätta in pengarna direkt på mitt konto så slipper ni bråka med Försäkringskassan.

 

För övrigt önskar jag alla ett Gott Nytt År. Nästa år hittar mitt skrivande nya vägar. Blogg.se stängde av den här bloggen en gång. Det var en gång för mycket. Bloggen får dock stå kvar för det finns trots allt en del citat på den som folk brukar hänvisa till. De censurerade publicerar vi någon annanstans vid något annat tillfälle när de åter igen behövs. Till exempel när frågor om assistansbolag blir aktuella eller om personer som har hängts ut börjar visa sig i offentligheten med titlar som de inte har eller uppdrag de inte har förtjänat på ärligt sätt. Bilderna och inläggen finns kvar i datorn.

 

Till dess: Ha det! Återkommer om ny adress så smått. I det sista inlägget.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Avstängd blogg åter i gång

Den uppmärksamme läsaren har förmodligen upptäckt att den här bloggen har varit avstängd under helgen. Detta på grund av en anmälan, enligt vilken bloggen stred mot:

”Blogg.se: användarvillkor §3.3:  

Publicerat Material får inte:

Kränka, hota eller förtala andra personer eller utgöra intrång i andra människors privatliv."

 

Anmälan avsåg fyra olika inlägg som hade rubrikerna:

 

Öppet brev till XX i kommun NN

Är det sådana politiker vi vill ha?

Rondellhundstävling

Umgängesbarn

 

De tre översta inläggen handlade om missnöje med en av Överförmyndaren utsedd god man i en kranskommun till en något större kommun i Mellansverige, som i sin tur bland mycket annat inhyser en liten, liten stadsdel som har gett namn till en i detta inlägg ickenamngiven blogg som Ni just nu läser. Inlägget Umgängesbarn handlade om blogginnehavarens missnöje med Försäkringskassans sätt att handskas med ofullständiga fullmakter med bara en förälders underskrift utan den andre förälderns vetskap trots gemensam vårdnad. Inlägget handlade vidare om oseriösa assistansbolag i allmänhet och ett i landskapet Närke beläget i synnerhet, vars ägare bland annat har delat ut ett icke specificerat sexsiffrigt belopp till en i detta inlägg icke namngiven idrottsklubb vars huvudsakliga syssla sker på is med specialtillverkade skor med medar på fötterna och klubbor i händerna. Inlägget berörde även det enligt skribenten orättvisa systemet med olika bidrag till olika föräldrar.

 

Anmälaren av bloggen ville vara anonym, vilket  personen även var i själva inläggen trots sin mycket stora del i hela härvan. Anonymitet bör alltid respekteras oavsett skuld i sakfrågor och andra lurendrejerier.

 

Om detta får man alltså inte skriva i dagens Sverige med en demokratiskt vald regering. Alltså tänker jag inte skriva om det. Yttrandefrihet skall icke missbrukas med en massa otillbörliga yttranden. Ej heller tänker jag skriva om en numera avsatt god man med ett numera begränsat handlingsutrymme, än mindre tänker jag avbilda honom som rondellhund i fortsättningen.

 

Övriga frågor i ärendet besvaras via e-post:

psalmenranta@gmail.comLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Mona Sahlins avsked. Och sossarnas?

Med tanke på gårdagens valanalys går tanken till dagsläget. Idag höll Mona Sahlin sitt avskedstal. Hade det gjort någon skillnad om de rödgröna hade vunnit? Nä.

 

Förutom lite opreciserat svammel om jämlikhet sade Mona Sahlin enligt Aftonbladet bland annat följande:

 

"Redan före valet 2006 satte sig bilden av att vi socialdemokrater stod för bidrag, moderaterna för jobb. Vi lyckades aldrig tvätta av oss den bilden. Valrörelsen 2010 var vi hjälplöst fast i den – trots att det är en vrångbild. Därför måste vi utveckla vår jobbpolitik – både rent faktiskt, och hur vi talar.


Det är arbete som bygger välfärd och välstånd. Utan arbete och tillväxt – inget att fördela. Så är det. Och vår politik måste vara ett praktiskt uttryck för det. En arbetslinje med rätt och plikt, det har alltid varit vår utgångspunkt. Men vi måste bli mycket tydligare med detta. Jag tog upp redan i mitt installationstal. Det följde med genom rådslagen. Vi slog fast det på vår Jobbkongress.


Arbete är inte bara en rättighet. Arbete är också en skyldighet – ett krav som samhället måste rikta mot alla vuxna i vårt land. För det är med arbete vi upprätthåller tillväxt och välfärd, det som gör ökad frihet möjlig. Och det är därför målet heter full sysselsättning – Arbete åt alla.


Vår jobbpolitik måste från och med nu vara helt utan reservationer:


Målet är att alla som kan jobba ska jobba.

Det ska alltid löna sig att arbeta.

A-kassan ska vara en omställningsförsäkring från ett jobb till ett annat – inget annat.

Fler jobb går före större ersättningar.

Det är det första. Vi måste bli tydliga."

 

 

Kärringen är helkass. Men hon är kvinna!

 

Detta svansande i moderaternas släptåg och tävlande om vem som sysselsätter flest har förblindat henne till den milda grad att hon inte ens ser vad som verkligen händer. Hon hade lätt kunnat förklara att om det är något som går på bidrag i det här landet så är det allianspolitiken. Inte en friskola, inte en privatläkare, inte ett åtgärdsprogram skulle rulla utan bidrag. (Ska vi göra ett undantag och ge fan i att skriva om fas3 och 225:-/dag den här gången? OOPPS, jag gjorde visst det redan...)

Kärringen hade kunnat fråga borgarna hur en renodlad marknadsekonomi hade fungerat om vi hade struntat i alla bidrag till arbetsgivare och anordnare. Detta redan under valrörelsen. Då kanske även moderaterna hade varit tvungna att förklara för oss vanliga soffstugusittare att jodå, visst används det skattemedel och mycket till och med. Men nej, hon lägger sig platt och förklarar i princip att allt med Sverige är fel. Och att vi har för lite arbetsläger i landet. Inga visioner, inga ideer, va fan ska en sån styra ett land då för? Får se om Arbetsförmedlingen kanske kan hitta något lämpligt åt henne på måndag.

 

Att döma av den övriga valanalysen som jag skrev om igår finns det inte mycket annat hos sossarna att komma med heller, oavsett vem som för talan. Då pratade man inte ens om trivialiteter som arbete och vanligt folk. Och eftersom allt rödgrönt lades ner på natten under valvakorna och sossarna fortsatte med sitt eget race är det bara att konstatera fakta. Ärade Allians, sitt kvar och nyttja bidragssystemet så mycket ni någonsin hinner och skänk bort allt till dem som redan har! Inget annat hade gjort någon som helst skillnad, mer än att skattekistan kanske nu töms fortare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Ljuramannens valanalys

Socialdemokraterna har nu analyserat valet. Därför gör jag det också eftersom min ytterst godtyckliga och amatörmässiga tjugominutersanalys över en korvmacka och Gevalia Mellanrost vid köksbordet inte lär bli sämre än de egna proffsanalytikernas.

 
Rapport citeras av Expressen.


Det som var avgörande – enligt den valanalys som Rapport har tagit del av – var politiken. Väljarna tog inte till sig den nya skattepolitiken med ändrad fastighetsskatt, höjd bensinskatt och förslag om förmögenhetsskatt som knappt någon förstod.

 

 

Alltså dessa tre frågor avgjorde valet enligt sossarnas valanalytiker:

  1. Fastighetsskatt
  2. Bensinskatt
  3. Förmögenhetsskatt (som knappt någon förstod)

 

 

Vem har satt ihop den här smörjan? Jag känner en hel del folk som brukar rösta S men som knappt kan stava till fastighet, än mindre till förmögenhet. Bensin förbrukas det, ja, men ingen av mina volvoåkande kamrater ser detta som det allra mest avgörande, att man ska välja regeringar efter oktantal.

 

Ärade gråsossar, har ni hört talas om arbetslöshet? Bemanningsföretag? Fas 3? Ingen som hört talas om vräkningar? Avstängd el? Sjukskrivningar? Utförsäkringar? Självmord? Någon? Hört talas? Om?

 

Finanskrisen – regeringen ansågs kompetent och den höga arbetslösheten skylldes på den internationella krisen.

 

Jag för min del skyller arbetslösheten på inflationsbekämpning, ju fler arbetslösa, desto bättre går det för landet. Dock ej nödvändigtvis för dess medborgare.

 

Tankarna går till kamrat Sven Wernström som brukar säga att han ”var socialdemokrat på den tiden de själva var det.” På den tiden då sossarna var ett parti för så kallat vanligt folk.


Först sista veckan när sjukförsäkringen åter kom upp i den politiska debatten lyckades Socialdemokraterna snygga till siffrorna något.


Det var så dags. Kan tänka mig hur svårt det var att börja prata om saker man aldrig har sett precis en vecka innan valet. Ufon, onda andar och andra övernaturliga saker, sjuka och fattiga... Nä, då är det bekvämare att prata om saker man behärskar. Fastigheter och förmögenhet.

Att alla partier fjäskar för medelklassen, det vet vi, därav den idiotiska valanalysen. Man har satt sig på en piedestal, ovanför den vanliga människan. Man vill tala med herrar på herrars vis och med bönder på latin. De lärde männen skulle man däremot kunna lära sig något av om man hade kapacitet eller ork. Moderaternas förflyttning till mitten sågs också som en del av förlusten, vilket med andra ord borde betyda att sossarna inte har flyttat sig tillräckligt till höger.

 

Om ni nu väljer att blunda för pöbeln, de utstötta, lytta och lama, lägg ner hela skiten! Bli sossemoderater alla ni välmående! Vi andra kan ju låta bli att rösta.

 

Ett rätt bra sätt att göra valanalyser vore annars att fråga någon som har röstat! Och då menar jag inte slipsnissens närmaste granne eller byråkraten i rummet bredvid, han med den fina kalkylatorn. Nej, ge er ut på gatan, gör det gärna direkt efter valet i september så slipper ni frysa. Och gå då ut på den där gatan också, ropa inte från taxifönstret, sådant tycker vanligt folk är ohövligt.

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

RSS 2.0