Den sista lördagen i månaden...

...då hela Sverige tystnar, sätter sig vid frukostbordet och läser en krönika i Folkbladet. Regeringen avbryter sin semester, snabbinkallas till Rosenbad och statsminister Reinfeldt öppnar mötet med orden:

- Kamrater, mötesdeltagare. En östgötsk krönikör med ugriska rötter har just avslöjat brister i landet som vi inte hade en aning om. Dessa måste genast åtgärdas. Seså, ut och jobba, schas, vad väntar ni på?Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Miljöfjolleri

Det är Pridefestival och då måste alla seriösa bloggare hylla en bög. Andreas Carlgren är en sådan. Förutom att vara bög är han miljöminister.

 

Andreas Carlgren har öppet gått ut med sin homosexualitet och det kan ju tyckas vara modigt. Om han kunde visa samma mod och krydda det med lite civilkurage i egenskap av miljöminister skulle han vara en toppensnäcka. Nu är det emellertid inte så. Vi minns hur han försvarade beslutet att permanenta kärnkraften. ”Jag tågade mot Barsebäck på 70-talet men nu har jag fått ett nytt huvud och en ny lön av den sittande regeringen” eller nåt sånt. Minns inte om citatet löd exakt så men åt det hållet i alla fall.

 

Idag skriver Svenska Dagbladet om FN:s generalförsamling som har slagit fast att rent vatten är en mänsklig rättighet. Dock lade Sverige genom Andreas Carlgren ner sin röst.

 

FN:s generalförsamling slår fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är grundläggande mänskliga rättigheter.


Efter över en över 15 år lång debatt antogs på onsdagen den icke bindande resolutionen av 122 nationer, ingen var emot. 41 länder lade dock ned sina röster. Sverige och Danmark lade ned sina röster.


- Vad vi har vänt oss emot är själva principen, att man formulerar det som en mänsklig rättighet.


- Om man börjar formulera sådana rättigheter som människor har, då ska det också ha en full juridisk verkan, och det är därför vi inte tycker att det här är rätt metod att uppnå ett väldigt viktigt och gott syfte, säger Carlgren.


Alltså...va? Får dom verkligen lön för detta ordklyveri? Ja, det får dom, och även en klart högre timpenning än tjejen i min Ica-butik.

Men Pride var det ju inlägget började med. Vill jag då genom detta prideinlägg dra paralleller med Carlgrens ynkliga fjollighet som miljöminister och hans sexuella läggning? Nej, tvärtom. Jag vill att han ska var mer homosexuell. Detta eftersom jag tror att han istället för att förstöra Moder Jord med sina tandlösa beslut i riksdag, FN och andra nationella och internationella instanser skulle göra mer nytta med att stanna hemma och knulla röv.  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Arbetsskador, diskriminering och statistik

Den här artikeln såg jag i lördagens DN, men vem orkar blogga en lördag när det är fint väder och det vankas grill och pilkastning. Kan dock inte riktigt släppa ämnet trots att det nu är mitt i veckan och korven uppäten och killerförlusten nesligen konstaterad.

Det är nästan dubbelt så svårt för kvinnor som för män att få sina arbetsskador godkända hos Försäkringskassan.

Under första halvåret 2010 bifölls 23 procent av männens ansökningar och endast 13 procent av kvinnornas.

Må vara att statistiken stämmer. Själv undrar jag varför inte ens en fjärdedel av männens arbetsskador godkänns eller varför 87 % av kvinnorna får avslag? Borde inte orättvisan och det mänskiga lidandet snarare finnas i den statistiken? Inget om det i artikeln, man tar det som den naturligaste sak i världen att folk söker ersättning för arbetsskador för att de inte har annat att göra och för att det är för långt att åka till golfklubben. "Nä, jag skiter i lördagsgolfen, jag anmäler en arbetsskada istället.”

Eller kan det bero på fusk? Vi har ju hört till leda om hur Försäkringskassan effektiviserar sin jakt på bidragsfuskare. Klart att det är simulanter som inte får sina arbetsskador godkända! Ynkliga veklingar som inte orkar jobba utan att kräva pengar för det! 

Och eftersom statistik aldrig ljuger och siffrorna stämmer, simulerar naturligtvis kvinnorna ännu mer. Skadeva så skadeva! Konsekvens och ordning i den statistiska världen.

Att män i allmänhet skulle jobba med mer riskfyllda arbeten nämner artikeln inte alls. Vill förringa varken sjuk- eller undersköterska, minns att min egen mor lyckades städa till sig rätt dåliga knän. Men nog är det oftast gubbar som ramlar ner från byggställningar eller andas in de mest konstiga vätskor och avgaser.

Men nu handlar det om siffror och statistik. Och statistik ska läsas ensidigt, enögt och med skygglappar av ett vinylkonvoluts storlek. Här är det rättvisa som gäller.

 

Eftersom rättvisa oftast skapas genom förhandlingar, godtycke och kohandel, skulle jag nu vilja fråga landets samlade feministkår vad ni anser vara en rimlig nivå på kvinnliga simulanter som släpps igenom? Ska det vara samma 23 % som hos männen eller ska vi till och med bjuda över på en procentdel eller två? 23 för män och 25 för kvinnor? Då framstår kvinnorna som något mindre simulerande än männen vilket jag kan bjuda på. Att godkänna fler arbetsskador hos folk i allmänhet, det har vi inte råd med och i ett samhälle där allt ska sållas genom genusperspektivet är ju faktiskt inte folkets välmående det primära, utan könsstatistiken. Och förresten, att bry sig om arbetare överhuvudtaget, det är ju faktiskt lite väl mycket 70-tal.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Sluta smutskasta Sven Otto Littorin!

Att Sven Otto Littorin skulle ha besökt prostituerade i eget intresse är elakt förtal. Han var givetvis där för att undersöka marknaden för nya fas 3-projekt enligt dansk modell.


En vietnamesisk kvinna i Danmark skickades på fyra veckors arbetsträning på en bordell i Köpenhamn.
Kvinnan hade själv hittat jobbet i en massageannons som bland annat erbjöd "Kropp mot kropp – 300 kronor för en halvtimme", skriver tidningen Politiken.


Ivan Daza som leder Jobbfabriken i Norrköping har vid ett flertal tillfällen talat om att han är god vän med Littorin och det har vi aldrig betvivlat. Daza har även antytt att han och Littorin har talat om nya idéer för arbetsmarknadsåtgärder och nu vet vi äntligen vad han menar. Så ni som klankar ner på Littorin, kom ihåg att han gjorde det med landets bästa i tankarna. Till skillnad från oss som har råkat ut för hans politik i fas 3, betalade han åtminstone ett hyfsat arvode till kvinnan han konsulterade. 2 000:- för tre minuters jobb är inte fy skam! Jag förutsätter naturligtvis att kvinnan visade upp en giltig F-skattesedel.


Ivan Daza och Sven Otto Littorin i samspråk om nya fas 3-årgärder.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Sista om Almedalen som inte tycks va nåt.

Per och Ulrika har slutat sin vandring i Almedalen och åker hem. På Fattiga Riddares blogg kan du se ett antal inlägg från en vecka som borde ha gett en del kontakter för oss skuldsatta. Att inte media bryr sig om sådant som fattigt folk, det kom väl inte som någon överraskning.

 

Den sista partidagen var Miljöpartiets. Och det finns det garanterat inget att skriva om som berör en fattiglapp. Att de vill ha mindre köpcentrum löser de på bästa sätt genom att se till att fler får det som jag, dvs inga pengar att handla för. Och den politiken sköter dom ju utmärkt! Inte ett ord om skillnader mellan rika och fattiga, vilket man ju inte märker i deras övriga politik heller. Nu är det som så att miljövård och välgörenhet är ett nöje för överklassen och så lär det förbli. Hur mycket en vanlig utstött medborgare än skulle vilja rädda världen så…  


Så om Ljuramannens röst går till Miljöpartiet... Jag tror att vi skriver tre punkter till… Sådär, då var det gjort. Och vad har då Almedalsveckan givit för en som inte var där (vem har råd med resor?) men har följt spektaklet genom att sitta på soffan här hemma? Möjligen tanken att samma soffa lär bli platsen som brukas på valdagen den 19 september, då i liggande ställning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Veikko har hittat hem!

Kan väl vara kul med en rolig nyhet på den här annars rätt deprimerande bloggen för nu är det glass och tårta!

 

Veikko Virtanen, 90, vars kamp många har följt i tv, radio, facebook eller här, har nu hittat hem! Med hem menas det hem han själv önskade, Suomikoti, Finskt Äldrecentrum  i Enskede.


Om detta i Aftonbladet.

 

...Men sedan medier, riksdagsmän, artister och Finlands president Tarja Halonen upprörts av fallet gav kommunen upp och i onsdags flyttade Veikko in på Suomikoti äldrecentrum i Enskede.

 

Man ska väl inte gnälla men måste journalister på kvällsblaskor ha en sån övertro på sig själva och alla andra övermänniskor? De har redan glömt bort facebookgruppen på 20 500 människor, utan dem hade varken presidenter eller artister brytt sig ett skvatt. Visserligen behövs media för att förmedla saker men i detta fall hade dessa journalister inte rört sig ur fikarummet utan den folkopinion som fallet fick. Utan dessa helt vanliga människor hade inte media orkat skriva en stavelse om en gammal finsk pensionär.  


Så visst är facebook ett bra verktyg om man lyckas sköta det anständigt och det lyckades den här  gruppen med alldeles ypperligt. All heder till Mikko Viitala och Merit Wager som har skapat och styrt fb-gruppen. För att inte tala om allt det jobb som Veikkos son Pentti har lagt ner för att få folk att vakna.

 

Joten hyvää kesää Veikko! Vihdoinkin olet siellä missä sinun kuuluukin. Näytit olemassaolollasi vielä kerran että periksi ei saa antaa!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Nu är det på tiden att Almedalen börjar likna nåt.

Per och Ulrika vandrar på i Almedalen. Idag har dom varit med om en hel del spännande. Läs deras tankar och funderingar på Fattiga Riddares blogg.

 

Kristdemokraterna hade sin dag i Almedalen, Göran Hägglund varnade för de rödgröna. Citerar Aftonbladet:

– Om de rödgröna får göra sitt, drabbar ofrihetschocken hushållskassan i form av höjda skatter på både lön och boende.

 

Han menar alltså att det kan bli värre. Men för oss som redan lever på existensminimum? Ska de rödgröna beskatta det också?

 

– Regler, lagar och subventioner har genom åren sköljt över oss. Ibland är den politiken resultatet av en långvarig inandning av röd-ideologisk olustgas, sa partiledaren.

 

Jaha. Det gäller naturligtvis även de senaste ljuva åren då Alliansen verkligen har sköljt hela folkets tarmsystem med lagar och förordningar, tänker inte skriva nåt om varken jobbfabriker eller utförsäkringar i det här inlägget för det orkar jag bara inte. Men visst måste det väl kännas som både olustigt, ofritt  och som en chock när man först får beskedet att man har cancer och sedan att man är tillräckligt frisk för att jobba.

Annars konstaterar jag bara att oss samhällsparasiter som samhället självt har gjort till just parasiter glömde han att nämna. Däremot talade han om verklighetens folk.

Vad han egentligen menar med verklighetens folk vet jag inte. Kanske ungdomar som säljer sig på gatan som i den här artikeln? (Tack för tipset Gubben!)


– Skulle det finnas något slags overklighetens folk? Svaret på det är förstås ja.

– Vi har alla hört vänsterpartierna förklara att de vet bättre än föräldrar hur barnomsorgen ska ordnas.


Det där med vänsterpartister tycker jag var lite dåligt, dom nämner han, alltså finns dom, alltså är dom verkliga. Overklighetens folk. Det är vi som det inte talas om. Vi finns inte. Jag finns inte. Den här bloggen skrivs av en dator som är programmerad att vara dum. Och detta inlägg förstörs automatiskt så fort du har läst det. Du får själv innan dess svara på den obligatoriska frågan om den påhittade Ljuramannen tänker rösta på Kristdemokraterna.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Men idag borde väl Almedalen ändå börja likna nåt?

Idag har då Mona Sahlin och Det Stora Partiet haft sin dag i Almedalen. Det som media mest har nappat på tycks vara Monas löften om rätt till förskola även om man inte arbetar. Och visst kan väl våra telningar få gå i förskola för mig. Men är detta den verkliga valfrågan? Kanske det är, eftersom blocken redan träter om kostnaden, blir det en halv miljard eller tre miljarder? Ingen tycks veta. Det känns betryggande att inte vara den enda numerolektikern i landet, hos politiker verkar det vara någon sorts yrkessjukdom.  Men vad är det egentligen som kostar, och är det i så fall bra eller dåligt? Att barn går i förskola kommer att kosta eftersom det behövs personal, lokaler och mat. Vilket i och för sig sätter folk i arbete och det vill vi ju inte, nu när vi äntligen har kommit på fördelarna med fas 3. Även det kostar i och för sig men då går pengarna dit de ska, det vill säga till dem som har kunskap nog att dribbla och ta emot. Mer om det på annan plats i denna blogg, i en lång tråd som även idag har fått ett par inlägg…

 

Men på välfärden vill man satsa! Inte bara Mona Sahlin, utan ALLA. Mats Knutsson på Rapport kallade hela Almedalen för en ”Löfteskarusell om välfärden”. Alla slåss om ordet välfärd.

 

Välfärd. Vilken jävla välfärd? Om välfärd innebär att vanligt folk får elen avstängd, måste räkna vartenda öre till mat, avstå från glasögon för barn med mera, för att systemet göder en skuldindustri som täljer guld med en Kronofogdemyndighet som målvakt, då borde ju ALLA partier vara välfärdspartier eftersom det faktiskt är så det ser ut för rätt många av oss. Ingen nämner heller att det i landet finns en halv miljon fattiga människor, skuldsatta, några till och med utan hem.

 

Mona Sahlin, vad är välfärd för dig? Den gamla ramsan om skola vård och omsorg räcker inte! Det finns andra som också mår skit. Det finns folk som aldrig i sitt liv kommer att känna någon sorts människovärde, som aldrig får bli sina egna, som bollas i ert idiotspel och som ni skiter i, för skulle ni börja lova oss någonting, hur skulle det se ut? Det finns två mantran jag har lärt mig när man pratar med en riktig medelsvenne.

  1. Det får ju inte bli för mycket.
  2. Hur skulle det se ut om alla…

 

Och visst. Det får ju inte bli för mycket välfärd och hur skulle det se ut om alla skulle omfattas av den.

 

Per och Ulrika har även idag haft en hektisk dag i Almedalen. Läs deras spännande följetong, del torsdag, på Fattiga Riddares blogg.

 

Åsså veckans fråga: Ska en Ljuraman lägga sin röst på sossarna i år kanske? Tror nog att jag satsar på Centern och omskolar mig till frisör.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Idag måste väl Almedalen ändå va nåt!

Det har varit Centerpartiets dag i Almedalen idag. Fast det har inte märkts så mycket. Den som uppmärksammade Centern mest idag var skådespelerskan och riksdagskvinnan Solveig Ternström som meddelade att hon nu tänker lämna partiet. Och det är ju också ett sätt att uppmärksamma ett parti på. Och det gjorde hon ju alldeles rätt i. Solveig Ternström har annars gjort sig känd för att kunna handskas med höns. Maud Olofsson var det visst värre med.

 

Annars konstaterar Maud, åtminstone i Aftonbladet det vanliga, arbetarskydd är dåligt och ungdomarna ska jobba, inte för en lön, utan för att dom ska lära sig att fortsätta jobba utan lön i även i vuxen ålder.

 

Maud Olofsson inledde sitt tal i Almedalen med att lovorda Alliansens hantering av finanskrisen.

– Vi höll i era pengar, sa hon.


Jo tack, vi har märkt det. Kan vi möjligen få igen dom nu?

 

Maud vill sänka momsen på luncher och på frisyrer. Nu ska alltså landets alla frisörer och korvgubbar rösta på centerpartiet.

 

– Många går direkt från skolan och startar egna frisörsalonger, och det är ju bra, säger Maud Olofsson.

Centerledaren tror också att den sänkta momsen kommer att gynna turistnäringen.

– Vi kan kombinera en utvecklad turistnäring med en ökad restaurangbransch. Fler sysselsätta inom turism- och restaurangbranschen ger fler jobb i hela Sverige.


Det stora turistlandet Sverige kommer alltså att locka hit ännu fler tyskar och japaner med kameran i högsta hugg för att det förutom ett jobbigt klimat även är billigt att äta lunch och klippa sig här.


Reinfeldt ville inte tala om särintressen, men det vill tydligen Maud. Men några löften om oss i det totala utanförskapet blev det inte från det hållet heller.


Men Per och Ulrika har uträttat en hel del i Almedalen även idag. Läs rapporten på Fattiga Riddares blogg. Om inte för annat så får ni svaret på varför en kebabförsäljare i Almedalen genast bör rösta på Centern. Eller det kanske ni inte får, men jag kan tala om det för er. Jo, om han inte röstar på Centern och dumpar sina priser, köper ingen hans produkter mer och detta leder till konkurs, vilket gör att han snart hamnar í obestånd och börjar blogga tillsammans med oss andra överkörda kronvrak. Och vill vi ha en misslyckad kebabförsäljare hos oss? Ja, det är klart att vi vill, men för hans eget bästa kanske han skulle ta tag i sin affärsidé lite bättre så han slipper vårt glada gäng. 


Men hur är det? Vad tror ni? Ska en helt vanlig Ljuraman kanske rösta på Centerpartiet? Ja, om dom får ner priset på en klippning till samma nivå som sist jag besökte en barberare. Vill minnas att det kostade 17:50, frisören hade just höjt priset från 16 kronor varför jag bestämde mig för att sluta med såna dumheter. Året var 1977.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Och under förmiddagen har man hunnit läsa tidningarna.

Förstår inte detta med mediavärde och uppmärksamhet. Har visserligen jobbat med ungar som krånglar i skolan och vill ha uppmärksamhet på de mest konstiga sätt, en av dem tog med bensin till skolan för att bränna upp sin sko som han fortfarande hade kvar på foten och visst fick han uppmärksamhet. När borgarkärringar eldar upp pengar går det tydligen ut på samma sak, av tidningarna att döma.


I svenska medier slog Gudrun Schyman knockout på Jan Björklund under Folkpartiets dag under Almedalsveckan. Medan Jan Björklunds dag i Almedalen resulterade i 137 tidningsartiklar och 201 blogginlägg, gav Schymans grillning i 166 artiklar och 470 blogginlägg, enligt siffror från Retriever.


Är det verkligen så i dagens mediademokrati att den som får flest träffar på google vinner valet? Skulle inte vilja tro det. Mijailo Mijailović och Christer Pettersson är två andra som förutom Gudrun har fått uppmärksamhet i politiska sammanhang. Men inte fick dom sitta i Riksdagen för det.


Enligt  FI:s räkneexempel tjänar män 29 400 kronor i månaden och kvinnor 24 700 kronor i månaden i genomsnitt. I mitt eget fall har jag aldrig kommit i närheten av dom summorna. Men att dessa medel- och överklasshäxor ens skulle ägna en tanke åt de verkligen fattiga existerar inte i sinnevärlden. På fattigt folk vinner man inga röster, alltså skiter man i dom.


Sven-Otto Littorin avgår
. Har redan sett att en del rödgröningar jublar, som om en diktator av Idi Amins kaliber hade fallit. 

En minister gör ingen sommar så länge den övriga regeringen ser ut som den gör. Jag förstår Littorin på ett personligt plan. Den man som har fått tampas med rätt, oförstående advokater, socialkärringar och familjerättsdito kan inte annat än känna medlidande, hur mycket minister karln än är. Sven-Otto, vi är många i din sits, stå på dej! Förhoppningsvis har du bättre chans att hitta vettiga advokater än många andra av oss, men din sits är inte kul vilka privilegier man än har. Det finns pappa-barn grupper i din omgivning också, ta kontakt med någon av dem! Dit är vi alla med våra gemensamma frågor välkomna, oavsett om man är minister eller svarvarlärling. Vore kul att ta en kopp kaffe nån gång! Och nej, jag ironiserar inte, om nu nån av mina mer vana slöläsare trodde det.


Och Per och Ulrika forstätter att ofortrutet tala för sin sak i Almedalen. Läs hur det går på Fattiga Riddares blogg.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Kan Almedalen idag måhända va nåt?

Någon som minns Hasse Alfredssons rollfigur som ond man i Den Enfaldige Mördaren? Och scenen med den fattige mannen som ber om anstånd om hyran men får det inte. På självaste julafton kommer mannen med hyran, varpå den onde mannen tar emot dem, slänger dem i brasan och säger ”Det är ju inte pengarna, det är PRINCIPEN!”

 

Bloggkollegan Dwight mindes Alfredssons figur i ett annat sammanhang i våras, själv tänker jag på den onde mannen förvandlad till en ännu ondare kärring som försöker göra politik av pengabränning. När Feministiskt Initiativ bränner upp 100 000 koronor i en grill, visar de bara vilka cyniska överklasskärringar de innerst inne är. Ingen som någonsin har behövt fundera på mat för dagen och som fått sin el avstängd skulle visa ett sådant förakt. Gudrun själv svarade också på kritiken med orden ”Vi är inte en välgörenhetsorganisation. Vi är ett politiskt parti och vi vill ha förändring”.

Bra att hon är ärlig. Välgörenhet är inget för politiker. Gud, bevare alla fattiga för FI:s förändringar. Och en sån har man velat bada med…

 

Skolan har fått dagens rubriker. Nu käbblar man om betyg ska införas från sjunde klass eller från mellanstadiet. Det är rätt intressant varför just skolan är ett område som politiker kan sköta bättre än pedagoger och lärare. Inte lägger de sig i hjärnkirurgernas jobb genom att tala om från vilket håll man ska borra i skallen för att komma åt hjärnbarken eller vilken tjocklek det ska vara på skalpellen. Å andra sidan har lärarna ett par tandlösa fackförbund att stötta sig mot också, ett gäng pärmbärare som sväljer vilka order som helst utan att blinka. Säger mannen som för ett par månader sedan gick ur Lärarförbundet. Lär återkomma till det i höst.

 

Men idag var det Folkpartiets dag! Verkar som om media hellre pratar om annat än Folkpartiet och det förstår jag. Jan Björklund vill ha bättre mat på pensionärshemmen och det är ju bra. Nu väntar jag bara på att någon annan partiledare säger emot och kräver att man ska servera döda råttor för gamlingarna. Där Reinfeldt pratade om de stora sakerna, allmänintresset istället för särintressena, håller sig Björklund till verkliga särfrågor och pratar i vanlig ordning om självklarheter. Men även han glömde nämna den halva miljonen medborgare som har skulder till den milda grad att de inte är till någon större glädje för varken sig själva eller för fosterlandet.

 

Och Kronofogden tycks ha tappat omdömet fullständigt. Per och Ulrika fortsätter sitt äventyr i Almedalen och bloggar om ämnet i dagens inlägg på Fattiga Riddares blogg. Läs, förvånas och släng nåt hårt på nåt annat hårt men akta människor och djur, så vitt dom inte jobbar på nämnda instans.

 

Ska min röst då kanske gå till Folkpartiet? Ja, där har ärade slöläsare åter igen något att fundera på.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper


Almedalen idag då? Kan det va nåt?

Idag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen. Dagen till ära har man döpt om sig till Välfärdspartiet, ”för att Vänsterpartiet som enda parti fullt ut försvarar en välfärd utan privata vinster.”

– Världens bästa välfärd utan privata vinster, det har Vänsterpartiet föresatt oss att vi ska skapa. Och det är naturligtvis en väldigt stor uppgift, men det är en uppgift som vi tar oss an med väldigt stor entusiasm.

Och man fortsätter lika självsäkert:

– Kom inte och påstå att det finns ett annat välfärdsparti, säger Lars Ohly.

 

Det kan han ju ha rätt i att det inte finns något annat välfärdsparti, men för folk som mig ser jag inte särskilt mycket hopp hos Ohly och hans feministflickor heller. Skickade i sedvanlig ordning några frågor till Aftonbladets chat. Tror ni jag fick svar? Det ska man ju inte skylla Ohly för, för han får säkert ett antal frågor som redaktionen väljer och dom kan man ju räkna ut med röven vad dom handlar om. Är du kommunist eller terrorist. Och med samma röv kan man räkna ut vad Ohly svarar, nämligen:

 

- Socialist och feminist.

 

Det var ju duktigt. Två ideologier varav den ena stendöd och den andra borde vara det. När V slutar med sitt feministtjafs kan jag tänka mig att åtminstone lyssna på dem. Nuförtiden håller ingen civiliserad människa på och dömer folk efter hudfärg, religion eller sexuell läggning, varför ska man då göra det efter kön? I synnerhet när det är män som ofta råkar rätt illa ut just för att de är män. När han sedan pratar om barn, glömmer han och flickorna att just dessa är de som drabbas hårdast när männen inte har möjlighet att vara de pappor de egentligen borde och skulle vilja vara i Välfärdspartiets Välfärdsfolkhem.

 

Men nog finns det väl annat i Almedalen än vänsterpartister. Två som jag med säkerhet vet är där heter Per och Ulrika. Dem känner man igen på deras svartgula tröjor som det trots färgerna inte står Elfsborg på. Nej, så här ser de ut:


 

 

Våra fattiga riddare kämpar och svettas i värmen, är ni där, gå gärna och hälsa på och få er ett ord på vägen om den verkliga diskrimineringen som drabbar en halv miljon invånare i detta land men som få pratar om. Deras bravader kan man läsa om på fattiga riddares blogg.

 

Och kommer jag då att rösta på Välfärdspartiet V? Spelar det egentligen någon roll längre?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

Almedalen, kan det va nåt?

Nu är den här! Almedalsveckan! Som vi har väntat!

Skulle tro att Almedalsveckan är ett påfund av Sveriges förenade journalistkår, så man har något riktigt hett att rapportera om under den annars värsta nyhetstorkan så här års. Tänkte själv se rapporteringen för att eventuellt göra mig en bild av vem en man som samhället har slängt på soptippen borde rösta på det här året. En man som t.o.m. den sittande finansministern avråder från att arbeta.

 

Idag började spektaklet med moderaterna. Fredrik Reinfeldt deklarerade följande:

 

- Vi går inte i särintressenas ledband, vi ska utvecklas att stå upp för allmänintresset! Och det är nåt annat! Det är det jag tror vi motsvarar när vi som väljare närmar oss den 19 september! Då tänker vi inte som särintressen, då tänker vi som MEDBORGARE och frågar: Vem är beredd att ta långsiktigt ansvar, att finna balans i sina åtaganden, vara måttfull med skattebetalarnas pengar och se till hela Sveriges intressen!

 

Ursäkta, men får han verkligen betalt för att häva ur sig detta dravel? Jag, en människa, överskuldsatt på grund av ett systemfel, ska jag behöva höra den här dyngan från landets mäktigaste man? Om han verkligen tror att en livstidsgäldenär bidrar till att "ta långsiktigt ansvar, att finna balans i sina åtaganden, vara måttfull med skattebetalarnas pengar och se till hela Sveriges intressen" så fattar jag att jag har ganska mycket kvar att lära mig om hur man sköter ett land. Trots att jag då och då försöker tänka som en MEDBORGARE.

 

Annars hade Aftonbladet idag ett debattinlägg skrivet av Janne Näsström, en företagare som inte hade fått ut särskilt mycket av den sittande regeringens politik. Kanske tillhör han också särintressena liksom jag, dom särintressen man nu ska skita i?  


Förutom Reinfeldt och Sveriges Enda Arbetarparti som han representerar (jo, han sa faktiskt det…) finns Per och Ulrika i Almedalen. Skulle ni själva befinna er där, gå fram och säg hej, ni känner igen dem på en svart t-shirt som det står Fattiga riddare på med gul text. Annars kan ni med fördel läsa deras små rapporter på fattiga riddares blogg.  

 

Och går nu Ljuramannens röst till Moderaterna i riksdagsvalet? Grunna på det ni…Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Creeper 

Dela

RSS 2.0