Vuvuzela är dagens melodi!

Fotbolls-VM pågår för fullt och då måste alla blogga om det, annars kan folk tro att man inte hänger med. Gärna om man kan ge sin egen syn på det hela, lite egen touch, personlig vinkel och allt det där. Och eftersom Ljuramannen inte begriper sig på klotformade idrottsredskap får jag väl skriva om fenomenen runt omkring. Det politiska låter jag bli eftersom Sydafrika numera har avskaffat apartheid, vita och svarta lever sida vid sida och hand i hand med varandra och fattigdomen är utrotad. Nej, så här i sommartid ska man lätta upp stämningen så jag skriver om hur man med musikens hjälp skapar ett glatt VM.

 

Den som till äventyrs har följt fotbolls-VM via tv eller radio kan inte ha missat ljudet som hörs bakom kommentatorerna. Ett surr som låter som 30 miljoner getingar alternativt 3000 formel 1-bilar eller 17 000 motorsågar. Detta ljud kommer från det geniala musikinstrumentet vuvuzela, en meterlång trumpet i plast.  Här kan vi se en instruktionsvideo på hur man blåser vuvuzela.

 

Nu vill vissa elaka människor förbjuda detta tjusiga instrument och som alltid när förbud förs på tal vaknar Ljuramannen. Förbud? Av musikinstrument? I helvete heller!

 

Att förbjuda musikinstrument höll gammallestadianer och nazister på med. Inte vi demokrater som vill att alla ska ha rätt att yttra sig med hjälp av musik och annan kultur. Alla utom möjligen Lars Vilks. Jo förresten, han med, den dagen han har något att säga.

 

Att musik kan förändra saker har vi bevis på sedan tidigare. Se på Jerikos murar. Jag tror i själva verket att hornen som man blåste omkull murarna med var en tidigare variant av vuvuzelan. Dessa horn var stämda i en ton som påverkade murbruket så det sprack. Vuvuzelan är stämd i tonen Bb. Den enda ton man kan få ur den. En ton räcker gott för mig, bara den är bra. Och ett Bb är det inget större fel på tycker jag. I synnerhet när det gäller att förändra världen.

 

Att förändra världen går inte på ett kick, men man kan ju börja gräva där man står. Därför tycker jag att alla i detta land som inte får sina röster hörda, skaffar sig en vuvuzela. Vet inte riktigt hur man gör, men någon slöläsare som ännu inte har blivit bannad av fogden skulle väl kunna satsa en slant och börja antingen importera eller tillverka vuvuzelor. Har googlat och visst finns det enstaka företag som säljer sådana, men alla tycks vara slut just för dagen. Dock lär nya dyka upp inom några dagar till överpriser, men vänta gärna. För just nu är det totalt poänglöst att spela vuvuzela om man vill ha uppmärksamhet.  Nu pågår VM fortfarande, ingen bryr sig om något annat, men när spektaklet är slut är det dags för oss världsförbättrare att ta över. Då svämmar konkurslagren över av vuvuzelor och vi skrider till verket. Så käre slöläsare, här följer din agenda:

 

  1. Köp en vuvuzela när du hittar en till rimligt pris.
  2. Lär dig att få ljud i den enligt instruktionsvideon ovan.
  3. Måndagen den 13 september, samma vecka som valet, tar du dig till Riksdagshuset i Stockholm och ställer dig utanför med oss andra och blåser tonen Bb tills någon kommer ut och frågar vad som står på. Och det vore väl själva fan om inte någon senast då skulle uppmärksamma att allt inte står rätt till i det här förbannade landet.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Måste man vara autistisk för att jobba på Arbetsförmedlingen?

Folkbladet idag.

Är alla som har något att säga till om på Arbetsförmedlingen autistiska med inslag av Aspergers syndrom? Ursäkta nu alla ni med dessa diagnoser, meningen är inte att förolämpa er. Skulle hellre själv bli jämförd med en schimpans än med en som jobbar på Arbetsförmedlingen. Men jag kan inte blunda för att dessa varelsers förehavanden på senaste tiden så väl stämmer in på just era diagnoser. Att varelserna annars har intellekt som mest är att likna vid kräldjur är en annan sak. Till skillnad från de flesta diagnostiserade, ofta högfungerande och begåvade aspergare och autister jag känner, förekommer ingen tankeverksamhet alls hos reptilerna på Af.  

Autism- och Aspergerföreningen i Östergötland satte inte EU-loggan på sin bok. Nu får föreningen inte de cirka 70 000 kronor från EU, som man hade blivit lovad från början.

EU-flaggan och Mål 3-logotypen ska vara angiven på bokens första sida och eftersom boken inte uppfyller detta krav, får föreningen inga pengar.


När jag först hörde nyheten i bilradion, då jag faktiskt åkte med en autist, dvs min son, som förhoppningsvis aldrig kommer att jobba på Af, var första tanken "typiskt EU". Men icke!


Det är Europeiska socialfonden i Sverige, ESF, som beviljade projektet pengar men det är Arbetsförmedlingen som sköter ESF:s utbetalningar, varför det är Arbetsförmedlingen som är föreningens motpart i ärendet.

Och inte nog med det. Ska de va så ska de va. I en autistisk värld fungerar inga ändrigar eller omställningar. Står det i pappren att det ska vara logga så ska det vara logga och följaktligen:

Autism-och Aspergerföreningen överklagade beslutet till Länsrätten i Stockholms län, som i en dom i juni förra året gav föreningen rätt. Arbetsförmedlingen skulle stå för kostnaderna för bokframställningen, ansåg Länsrätten. Arbetsförmedlingen överklagade då Länsrättens dom till Kammarrätten i Stockholm, som nu har gett Arbetsförmedlingen rätt. Det blir inga pengar när EU-loggan saknas.

Det handlar alltså om 70 000:-. Den totala kostnaden för fas 3 har jag ingen koll på, men vet att bara ett ställe som Jobbfabriken får ca 45 000:- på EN DAG. På två dagar har man överskridit Autism-och Aspergerföreningens begärda summa med råge. Hur mycket rättegångarna har kostat förtäljer icke historien.

Men har ni någon gång försökt att argumentera med en autist när han eller hon har låst sig i en sak som inte stämmer med den egna världsbilden? Allt ska gå efter en viss mall, helst ett schema, det är det som är utmärkande för diagnosen. Många diagnostiserade lär sig att hantera sitt handikapp och förstår sin begränsning, andra gör det inte.

Ett exempel på dylikt inrutat beteende kan uttalandet från Gösta Landgren illustrera när Östnytt frågar honom om syftet med fas 3.

”Har man gått arbetslös ett par år och kommer längre och längre från arbetsmarknaden får man börja träna det här vanliga på att gå i grupp och gå upp klockan åtta och gå hem halv fem och vara i grupp...”

Och har man ingen logga på en bok så har man inte.

Oavsett om det finns något syfte med att gå upp klockan åtta eller med gruppen där du ska sitta eller om loggan behövs eller inte så kan man inte ändra på det tvångsmässiga. Något stämmer inte med det du har rutat in i din hjärna och då är det kört. Endast kaos återstår. 

Förstår bara inte varför man inte har någon som styr verksamheten på Af, autister som leder andra autister är inte helt lyckat i alla sammanhang, inte ens i detta grupparbetenas förlovade land.

Autistklassen där min son går jobbar mycket efter minutiösa scheman. Detta för att man ska lära sig att förstå sin omgivning. Läraren sätter schemat och eleven följer efter. Ungefär som förhållandet mellan regeringen och arbetsförmedlingen. Vill gärna att min son ska få någon sorts kreativ arbetsträning så småningom, men då helst bland lite mer begåvade individer. Det är dock inget fel i sig att placera folk på Arbetsförmedlingen. Det är bara synd att deras arbetsträning ska drabba så många andra när vissa övningar inte går som de ska.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Creeper

RSS 2.0