Ljuramannen - Samhället 3-3. Helgardera i morgon.

Matchtabellen pekar på ett kryss.


Det skulle skrivas om missnöje bestämde någon mig högre stående i den Bloggmaffianska Lydstaten med en befolkning på 15 bloggare.  Som enkel medborgare i detta rike har jag naturligtvis inget att sätta emot, av gammal vana lyder jag och gör som jag blir tillsagd.


Nu är saken den att jag inte känner mig särskilt missnöjd just idag. Idag är en sådan dag då jag summerar matchtabellen och kommer fram till ett kryss. Oavgjort.


Vissa anklagar mig här ibland för att vara bitter. Det vill jag inte påstå att jag är. Inte idag i alla fall. Jag skulle snarare vilja säga att jag betraktar, funderar och konstaterar. Där kommer matchtabellen in och just idag hamnar jag på ett väldigt jämnt resultat. I morgon kan det kännas annorlunda, men det tar vi då, bloggen är lång, flera meter yta att skriva på känns det som.


En gång i tiden levde jag i balans med tillvaron. Pengar kom och pengar gick åt i en relativt jämn ström. Då pratade vi inte om Matchen, jag var inte ens med i ligan utan sysselsatte mig med andra hobbies. Sedan en dag kom den första smällen. Matchen Ljuramannen-Samhället var igång.


Spännande! Samhället fick in första slaget:

 
Underhåll jag inte kan betala trots att jag vill. 1-0.

Kontrar med att inte betala. 1-1.

Fortsatta krav. 2-1.

Överklagar utan att få svar. Fortfarande 2-1.

Kronofogden. 3-1.

Försöker förklara det orimliga i att begära pengar som inte finns. Ingen lyssnar. Oförändrat resultat 3-1.

Fortsatta krav. Vi har våra regler. 4-1.

Era regler är orimliga. 4-1.

Ger upp karriärstankarna. 4-2.

Går på A-kassa och mår bra. 4-3.

Går arbetslös utan pengar. 5-3.

Börjar gilla läget och ser att jag kostar mer än ger. 5-4.

Skiter i att betala P-böter i all framtid. 5-99.

Inser att jag aldrig någonsin blir skuldfri. 100-99.

Här slutar räkneverket att fungera, efter 100 börjar man från början och kvitterar differensen. Alltså 1-0.

Hamnar i Jobb och utvecklingsgarantin. 2-0.

Hamnar i fas 3. 3-0.

Gör inget vettigt av det. 3-1

Inser att jag nu kostar mer än någonsin 3-2.

Skrattar åt eländet. 3-3.

 


Skulle jag nu säga till samhället att smakar det så kostar det skulle jag kunna få upp resultatet till 3-4, men just idag nöjer jag mig med ett kryss. Oj, Nu måste jag sluta, det är lunch! 3-5!

 


Fler matchtabeller från Osvenska Spel hittar ni på följande onsdagsadresser:


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela


Dagens ungdom är förskräcklig!

Idag är det onsdag och det ska bloggas gemensamt. Det inslaget får dock vänta någon timme tills jag är på fas3-projektet, måste ju fylla ut den tiden med något meningsfullt också så att inte skattebetalarna blir tjuriga. Det blir nog klart under förmiddagen i alla fall, för på eftermiddagen måste jag gå tidigt. På kvällen ska jag sjunga och spela med Dwight och innan dess måste jag hinna med att se dagens avsnitt av Hem Till Gården som hustrun förhoppningsvis spelar in. Tiden är knapp för den sysselsatte.

 

Igår såg jag en löpsedel för länets gratistidning Extra. Bokstäver stora som en katt skrek ut budskapet: NY RAPPORT: HÄLFTEN AV NIORNA DRICKER OCH HAR BEGÅTT BROTT.

 

Enligt artikeln hade man gjort ett anonymt test på 9000 elever i åk 9 och kommit fram till detta förödande resultat.

 

Dagens ungdom är förskräcklig. Förskräckligare än så vill jag påstå. Förutom att de dricker och begår brott är det en sak till som både forskarna på Brå och journalisterna på Extra har glömt att ta med i beräkningen. De ljuger.

 

Ge en grabb på 15 år en anonym enkät och oj vad han skriver! Det är egentligen enda gången han skriver av hjärtats lust. Får han ett svarsalternativ på hur mycket han dricker, A. en folköl i veckan, B. ett sexpack i veckan C. en flaska starksprit i veckan… Ja då ritar han dit ett kryss till efter alternativ F och skriver en hink hembränt per halvtimme. Tro mig, jag har flera tonåringar hemma.

 

Vi var inte sämre på vår tid. Även då fick man fylla i anonyma blanketter som kvällstidningarna sedan förfasade sig över. Minns att vi räknade ut att enligt enkäten som 9D just hade fyllt i, skulle just denna högstadieklass ensamt svara för hela västra Sveriges konsumtion av tunga droger, att släcka den eld som uppstår när 9D tänder på både cannabis och cigarretter skulle kräva Borås, Alingsås och Göteborgs samlade brandstyrka och att vår alkoholkonsumtion var lika med Systembolagets årsredovisning. Enlig den statistiken stod 9D för hela Sveriges fylleri, alla andra i landet var nyktra.

 

Har reportrarna på Extra och forskarna på Brå glömt sin tonårstid? Så gamla kan de ändå inte vara att de aldrig skulle ha stött på en anonym enkät? Eller gick de möjligen i parallellklassen 9C med dom där snobbiga tjejerna som aldrig släppte till i undersökningen som handlade om de ungas sexvanor?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Expressen, TV4 och Eva Sternberg. Vem är sjukast?

Skrev om Eva Sternberg i lördags och kallade henne för min nya favoritkomiker. Är nästan beredd att ta tillbaka det ironiska i det hela, för man ska inte skratta åt sjuka människor. Hon måste nämligen vara sjuk på riktigt och sånt är ju aldrig kul.

Idag publicerar Expressen en dementi från Anna Carlsson, vars forskning Eva Sternberg påstod sig ha byggt sina påståenden om de farliga hemmapapporna på. 

Det sjukaste är ju inte själva Sternberg, för sjuka människor ser jag dagligen i min omgivning och hoppas att de kryar på sig. Nej, det allra sjukaste är att hela medievärlden, först Expressen och sedan TV4,  låter henne skämma ut sig på detta sätt. Varför? Har de friska debattörerna tagit slut? Eller blir det ingen bra journalistik av sansade och kloka debattörer? 

I sitt svarsinlägg säger Anna Carlsson bland annat: "Tvärtom tar jag helt avstånd från Eva Sternbergs hypotes. Detta var såväl Expressen som Eva Sternberg informerade om redan när hennes olyckliga artikel publicerades."

Och ändå publicerar man. Åter igen: Varför?

Det finns dock all anledning att varna för Eva Sternberg, hur sjuk hon än är, och det skulle Expressen och TV4 kunna ägna sig åt. Den här artikeln där hon kallar sig hjärnforskare och hävdar pojkars hjärnor inte utvecklas i samma utveckling som flickors för att de skils från mamman och därmed inte lär sig sin naturliga rangordning, den är klart läsvärd...

Däremot håller jag fortfarande fast vid att det hos socialen, familjerätten och BUH fullkomligt dräller av kärringar som är ännu tokigare än Eva Sternberg.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 Dela

Krönika

Folkbladet idag. Krönikan skulle varit inne i lördags egentligen men den som väntar på jordens undergång vill säkert gärna vänta ett tag till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 Dela

Tänt vare här!

Just nu är det Earth Hour och jag har tänt alla lampor i vardagsrummet för att den andra datorn också är upptagen, den jag brukar använda. Jag måste dock få ut detta blogginlägg innan Earth Hour tar slut för annars är det inget kul. I köket håller delar av familjen på att köra mikron för fullt, om inte ungdomen äter blir dom anorektiska.  Har aldrig kört med så mycket el som just nu.

HÄHÄ! Där fick ni alla jävla klimatbögar och miljölebbar! Och ja, jag tänker ta konsekvenserna av mitt handlande. Den dagen jorden går under kan ni peka på mej och säga att det var en skurk i Ljura som lät det ske genom att den där timmen år 2010 sitta och slösa på jordens tillgångar.

Men innan dess kan ni ju roa er med att räkna ut hur mycket el och papper det har gått åt för att påminna varandra om att det ska vara släckt just nu. Själv har jag i veckan fått 31 sms, vilka jag vidarebefordrade exakt klockan 20.31. HAH!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 Dela

Farliga hemmapappor

Har fått en ny favoritkomiker. Glöm Hasse å Tage, Killinggänget och alla RAW-pajsare. Min nya favorit heter Eva Sternberg och är familjeterapeut.

Nu är det tyvärr så att Eva Sternbergs humor är av det ofrivilliga slaget och att det faktiskt finns folk i detta land som på fullt allvar tror på det hon säger. Att Expressen låter henne publicera sig på debattplats istället för bland nöjen är anmärkningsvärt. Det faktum att ingen ansvarig på samma tidning kräver att hon spärras in på livstid är ett brott mot god journalistisk sed.

I veckan publicerade hon en debattartikel i Expressen där hon hävdar att olycksfrekvensen bland spädbarn har ökat med 30 % på grund av hemmavarande pappor.

Dock blir hon ifrågasatt rätt ordentligt i TV4:s Nyhetsmorgon, MÅSTE SES! DETTA ÄR HUMOR PÅ HÖG NIVÅ!

(Skulle inte länken fungera, TV4:s länkar beter sig lite konstigt har jag märkt, gå in på TV4:s Nyhetsmorgon och leta fram klippet Debatt om "farliga hemmapappor". )

Professor Annica Dahlström som Sternberg refererar till blir i sin tur ifrågasatt i den här artikeln från DN.

Lördagshumor, visst. Men sanningen är att jag själv och många pappor i min sits har träffat på ett antal kärringar från Eva Sternbergs humorlabb. I verkligheten är dom inte alls lika roliga. Än mindre roligt är det att familjerätt, socialtjänst, Barn- och Ungdomshabilitering och några instanser till utan undantag tycks bestå av liknande evasternbergare. Men man ska ju inte dra alla över en kam sägs det. Jag tror att jag gör det ändå, men bara den här gången, eller tills någon svarar med någonting som kullkastar min tes.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 Dela

Skuldsättningens ABC-bok

Bloggkollegan Resurspank har gjort en sammanställning av skuldfrågan, en sorts "Hur det fungerar-kurs" som jag varmt rekommenderar. För en gångs skull har denne annars rätt giftige dam inte lagt in några egna värderingar i redogörelsen, utan baserat sin lilla lilla lärobok enbart  på faktacitat från Kronofogden, Regeringskansliet och några till.

Skitbra Resurspank! Fortsätt i samma stil! Nä, förresten, gör inte det... En faktasamling räcker. Nu kan du istället fortsätta att vara förbannad på eget bevåg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela

Svartjobb, svensk modell och lite swahili

Det är onsdag och plikten kallar. Idag ska vi skriva om svartjobb har någon fått för sig. Svårt att skriva om något man inte vet något om… Men jag ska försöka.

 

Jag har nämligen aldrig jobbat svart i hela mitt liv. Jag har aldrig gjort en enda tjänst mot vare sig granne, vän eller familj utan att deklarera för det. I förrgår skottade jag min grannes altan och som tack fick jag en kopp kaffe som jag genast krävde ett kvitto på. Min noggrannhet har medfört att jag numera hyr ett extra rum för alla pärmar med kvitton och deklarationsblanketter. Detta rum drar jag givetvis av i deklarationen, det är min lagstadgade rätt.

 

Nåja, jag kanske överdriver lite. Men det stämmer att jag aldrig har jobbat svart. Tanken har aldrig slagit mig in. Men OM jag någon gång skulle få för mig att svartjobba, skulle jag naturligtvis aldrig i hela mitt liv skriva om det. Så dum skulle jag inte vara.

 

Nu råkar jag ändå veta att det finns andra människor som jobbar svart. Är detta moraliskt försvarbart? Ja och nej skulle jag vilja säga. Samvete och moral är svåra saker. Några gör det för att tjäna storkovan, några för att skryta om det, somliga vill lura staten och får tillfredsställelse av det, en del vill få ihop till ett par skridskor eller en cykel till barnen. För en del är det en överlevnadsfråga.

 

Min bloggarkompis Skuldsatt har en historia här som jag rekommenderar alla att läsa, oavsett om ni gillar svartjobb eller inte.

 

Om man som jag har hamnat i en rävsax som samhället själv har gillrat, man tilldöms en summa att betala som ingen matematiker får ihop, får ingen chans till återhämtning, ingen möjlighet till anstånd eller återbetalning, vad finns det egentligen för orsak att jobba överhuvudtaget? Att jag ska gneta för att återbetala något som Försäkringskassan via Kronofogden tar ifrån mig, var finns poängen? Vad är meningen? Svara Mig, O Store Gud!

 

Om jag skulle förklara den svenska modellen för en människa i, låt oss säga Tanzania med swahili som modersmål, skulle min tolk förmodligen ha en hel del att reda ut. Inte för att jag på något sätt ser Tanzania som ett drömsamhälle jämfört med Sverige, men något mer lättbegripligt måste deras system ändå vara.

 

Hus skulle jag då gå tillväga för att förklara den svenska modellen för min swahilitalande vän?  Jag skulle troligen börja med hur jag hade tänkt mig mitt yrkesverksamma liv.

 

När jag var 23 år hade jag slutat Komvux med toppbetyg. Hade som plan att vidareutbilda mig, hålla fast vid min smått inkomstgenererande hobby, utveckla denna hobby, kanske ha ett litet företag vid sidan om en offentlig anställning. Jag skulle bli ekonomiskt oberoende, klara mig själv, inte behöva ta emot bidrag från samhället, ha en lagom lön, betala skatt så de mindre bemedlade skulle kunna ha ett hyfsat liv också. Jag har aldrig drömt om rikedomar, lyxbilar eller villor, segla törs jag inte, golf verkar tråkigt, tycker att aluminium är ett mer praktiskt material än guld och de som har sett mig kan intyga att modekläder varken är eller har varit min passion. En oberoende medelsvensson som tycker att det är lika häftigt att betala skatt som Mona Sahlin påstår, det var min modell.

 

Hit i berättelsen skulle nog swahilikompisen hänga med rätt bra förutsatt att tolken kunde göra en korrekt översättning av Mona Sahlins uttalande. Då skulle jag glatt kunna gå vidare och förklara hur mitt liv faktiskt ser ut idag.

 

Jobbet jag utbildade mig till fick en politisk lågkonjunktur, modersmålsundervisning jag jobbade med avskaffades nästan. I samma veva skilde jag mig, Försäkringskassan tog ifrån mig det som kejsaren tillhör, skuldberget växte, Kronofogden satte varningstrianglar framför mitt namn, möjligheten till det lilla företaget togs bort, inga fler studielån, inga andra lån heller för den delen, ingen framtid.

 

Det lustiga är att man tar ifrån en möjligheten till egen försörjning men slår inte ihjäl människan för det. Man försörjer honom ändå fast med små medel. När jag inte har fått tag i ett jobb har jag gått på A-kassa, senare i Jobb- och utvecklingsgarantin. Och vem betalar ut ersättningen? Jodå, naturligtvis FÖRSÄKRINGSKASSAN! Samma instans som knäckte min ekonomi måste nu försörja mig…

 

Efter 450 dagar Jobb och utvecklingsgarantin hamnar man i något som kallas fas3, dvs. man blir sysselsatt just där Arbetsförmedlingen tycker att man ska. Nu sitter jag i en helt meningslös terapi och skriver det här blogginlägget eftersom ingen riktigt kan få mig att göra något annat. Hade jag gått hemma hade det varit syndigt, att ta emot bidrag från FÖRSÄKRINGSKASSAN utan att göra en motprestation, det går ju inte för sig förstår ni väl! Nu går jag hit varje morgon, sitter till 16.00, gör inget och det är fullt accepterat. Inte bara accepterat. Jag får samma ersättning som före fas3, men Arbetsförmedlingen betalar 225: - till anordnaren för varje dag jag sitter här och förvaras. Vi är ett hundratal förvarade på just detta ställe, så de som äger vår tid får alltså 22 500 per dag. Av skattemedel. Och detta har bestämts av en regering som vill sänka skatten.

 

Vi tar en snabbrepris:

 

Jag vill jobba vitt men

·        FÖRSÄKRINGSKASSAN knäcker min ekonomi.

·        Jag kan inte jobba, tvingas leva på bidrag från…

·        … FÖRSÄKRINGSKASSAN som i sin tur...

·        …tvingar mig i en åtgärd som kostar…

·        …SKATTEBETALARNA en massa onödiga kronor.

·        Detta har bestämts av en REGERING som vill slopa…

·        …SKATTER men tycker att jag ska göra…

·        …RÄTT för mig.

 

Skulle jag däremot jobba svart skulle det inte

·        generera några inkomster till STATSKASSAN, vilket skulle innebära att…

·        …man fick LÄGGA NER offentlig verksamhet som t ex…

·        …FÖRSÄKRINGSKASSAN…

·        …som inte skulle längre skulle förstöra fler liv utan ge möjlighet till…

·        …EGEN försörjning.

·        Man skulle inte heller ha råd till idiotiska fas3-projekt som…

·        …KOSTAR pengar…

·        …FÖRNEDRAR goda medborgare som…

·        …MIG SJÄLV och hindrar mig att göra…

·        …RÄTT för mig.

 

 

Min swahilitalande kompis och tolken skulle nog vid det här laget föreslå att vi gjorde något annat än försökte begripa oss på främmande kulturer trots min förenklade modell. Vi skulle nog hellre sätta på den här sången med Saida Karoli och dansa hela natten lång och glömma bort att Landet Sverige någonsin uppfunnits.

 

Efter att ha lyssnat och dansat färdigt tycker jag att ni ska ta reda på vad följande bloggare har att säga om svartjobb och annat som berör Landet Sverige.


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.comLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela

Rumstavla för feminister

Kan man inte skriva själv får man citera. Eller sno som vi brukar säga i min socialgrupp. Såg följande lilla uppmaningslista på Pelle Billings blogg, läs och njut!


Om du är
en man som förespråkar kvotering till bolagsstyrelser, och själv har minsta lilla makt i samhället, börja då med att avstå din egen position. Istället för att undervisa andra män att de ska stå tillbaka i sin karriär, så kan du själv göra en konkret insats för att uppnå det mål du strävar efter.


Om du är
man och radikalfeminist (Lars Ohly, Anders Borg, Per Schlingmann, Claes Borgström, osv), sluta ta plats i media. Genom att du som man tar plats och utrymme i media på bekostnad av en kvinna så upprätthåller du den den könsmaktsordning som du säger dig bekämpa. För det kan väl inte vara så att det är roligare att säga till andra män att stå tillbaka, än att själv stå tillbaka?


Om du är
kvinnlig genusvetare, och upprörd över den könssegregerade arbetsmarknaden, börja då förändringen genom att själv omskola dig till civilingenjör. Om du upplever att du inte vill detta, utan känner att du trivs utmärkt med att jobba med samhällsfrågor och kulturella fenomen, varför kan du då inte tillåta andra kvinnor samma rättighet som du själv tar dig? Vilka är de kvinnor som ska bli civilingenjörer, om du själv inte vill bidra till förändringen?


Om du är
en person som leder en genusvetenskaplig institution som vill genuscertifiera andra institutioner på ditt universitet, börja då med att städa i ditt eget hus. Genuscertifiering innebär en rekommendation att kurslitteraturen och lärarkåren ska vara jämt fördelade mellan kvinnor och män. Så innan du uppmanar andra institutioner hur de ska sköta sitt arbete, se till att du fixat till läget på hemmaplan. Även om det inte känns så kul att avskeda flera kollegor och anställa män istället, kan du inte göra annat om du vill leva som du lär.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela

Om Fattiga Riddares Syndrom - och Finspång

Idag är det onsdag och det bloggas i stuga och stall. Dagens tema är FRS, en sjukdom som sprider sig som en löpeld genom landet. Alla sjukdomar har ju numera en bokstavskombination, FRS står för Fattiga Riddares Syndrom.

 

Den som myntade uttrycket heter Projekt på Riktigt, en av våra nyaste onsdagsbloggare, och för att förstå sjukdomen till fullo kanske man ska läsa Projekt På Riktigts egen beskrivning, själv törs jag inte skriva allt på grund av långt framskriden hypokondri. Vem vet, min blogg kanske drabbas av virus…

 

Svininfluensan kom och gick, FRS består. Den kan drabba hela samhällen har jag hört. Därför tänkte jag skriva om Finspång.

 

Finspång är ett samhälle ca 30 km utanför Norrköping, en gammal bruksort med 12 000 invånare. En riktig håla. Tro mig, jag har bott där.

 

Att erkänna att jag har bott i Finspång är ett led i min självhjälpsterapi, jag började blogga för att erkänna att jag är en looser på alla plan. Jag kan inte ens stava till looser. Så här säger Urban Dictionary om stavningen:

 

A looser is a loser who can't spell "loser".

Moron: "Hey man, you are teh looser!"
Guy: "It's spelled 'loser' you uneducated bastard."

 

Urban Dictionary kan å andra sidan inte stava till the.

 

Men jag är alltså en riktig jävla nolla, skuldsatt, arbetslös, utstött, ligger i fejd med myndigheter osv. När jag har kommit så långt kan jag lika gärna ta resten också. Jag har bott i Finspång.

 

En väldigt känd poporkester gjorde för en massa år sedan en sång som heter ”Det finns ingen anledning att åka till Finspång”. Numera verkar det finnas ännu mindre orsak eftersom hela samhället tycks vara smittat.

 

Av Finspångs 12 000 invånare riskerar 900 utmätning med en sammanlagd skuld på 126 miljoner.


Detta skrev Folkbladet igår. Av någon outgrundlig anledning har man inte lagt upp artikeln på nätet,  kanhända var den för kontroversiell eftersom den faktiskt i första hand inte belade folk med skuld och skam utan tog upp saker som ”personlig livssituation där arbetslöshet, sjukdom och skilsmässor kan ingå”.


Det intressanta var att det var en person på Kronofogdemyndigheten, Annika Sydberger Norrman som citerades. Denne förnuftige Kronofogde pratade också om det viktiga med förebyggande åtgärder.

- Annars finns en risk att man blir sjuk eller går in i ett missbruk, och det kostar oftast samhället mer att rehabilitera än att förebygga.

 

Enligt Folkbladet är detta kopplat till lågkonjunkturen med uppsägningar och arbetslöshet som följd. Annika Sydberger Norrman igen:

- Det är viktigt att beslutsfattare har klart för sig att vad det innebär att ha så många överskuldsatta. Det innebär inte bara kostnader för individen utan är även kopplat till ohälsa, som kostar samhället 30-50 miljoner kronor per år.

 

I det stora hela en bra artikel av Charlotte Delaryd som här får veckans journalisteloge för att inte en enda gång antyda till lyxkonsumtion i samband med överskuldsättning. Synd att inte hela Sverige fick läsa, tror t ex att både Finspång och cybervärlden skulle klara sig alldeles utmärkt utan den här artikeln.

 

Mer utförlig information om FRS kan ni annars hitta hos följande bloggare:


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

Internationella Kvinnodagen

Idag är det den 8 mars, vilket är detsamma som Internationella Kvinnodagen. Därför kan statistik vara på plats, ingen högtidsdag utan statistik! Eftersom jag är man och av naturen lat, snor jag helt sonika denna statistik från Pelle Billings blogg, varför göra samma jobb två gånger?


 • Hemlöshet - 75 procent män.
 • Självmord - mer än dubbelt så vanligt bland män och vanligaste dödsorsaken bland unga män.
 • Utbildning - 91 procent fler kvinnor tar ut en examen från universitet och högskola.
 • Sjukvård - varje år läggs det 50 miljarder kronor mer på kvinnors sjuklighet än på männens.
 • Vårdnadstvister - mer än 90 procen av enskild vårdnad tillfaller mamman.
 • Farliga jobb - 90 procent av dödsfallen på arbetsplatser är män.
 • Krig - värnplikten gäller bara män, och även när den tas bort är det männens uppgift enligt våra könsroller att försvara landet.
 • Livslängd - män dör 4,6 år tidigare än kvinnor.
 • Omskärelse - det är tillåtet att skära av förhuden på små pojkar, medan flickors och kvinnors kroppsliga integritet har skyddats i lagen i tre decennier.
 • Statsbidrag - det finns lagstiftat om särskilda statsbidrag till kvinnors organisering, men inte för mäns organisering. Vidare läggs 100-tals miljoner kronor på att bekämpa våld mot kvinnor, men inga pengar alls på att bekämpa våld mot män i nära relationer.


 • Jag skulle vilja komplettera Pelles statistik med 50 000 umgängesföräldrar med underhållsskulder, varav de flesta män.

  Men Glad Kvinnodag ändå!

  Läs även andra bloggares åsikter om ,

  pingat på intressant.se

    Dela

  Rösta Fattigt!

  Det var rubriken vi fick från huvudkontoret inför onsdagsbloggandet. Och får man ett uppdrag är det bara att lyda order, i synnerhet nu när de flesta i bloggmaffian vet var jag bor.

   

  Rösta fattigt...? Hur gör man? Jag trodde en gång i min ungdom att jag röstade på rättvisa, solidaritet och andra saker som var moderna på den tiden. Donna Summer var också populär vill jag minnas, men henne kunde man inte rösta på. Nu är Donna lika ute som V-jeans, pudelfrisyrer och VHS. Eller rättvisa och solidaritet.

   

  Att alliansen med några få undantag, Jan Ertsborn för att nämna en, fullkomligt skiter i de fattiga borde väl vara rätt klart för de flesta. Sossarna då? Jag har inte hört något om deras inställning till de skuldsattas situation över huvudtaget. V då? Skulle tro att debatten åter igen, hur mycket Egon Frid än debatterar för vår sak, kommer att handla om Lars Ohly är kommunist eller ett ufo. De gröna kan fortsätta att vända kappan efter vindkraftverken, därifrån har vi inget att hämta. (Hävdar jag tills någon bevisar motsatsen.)

   

  Bilda eget parti då? Jag skrev redan förra onsdagen att jag är skeptisk mot enfrågepartier. Men när en enda fråga avgör hela ens tillvaro, varför ska man då ens ödsla tid på en massa andra frågor? Och jag har inte mer pengar nu än förra onsdagen.

   

  Det råder en otrolig okunskap om de skuldsattas situation, anledningarna till den och viljan och möjligheterna att ta sig ur sin situation. Illustrerar detta med ett exempel på en kommentar som Ulrika Ring fick på sin blogg:

   

  "Man tar sig för pannan när man läser alla synpunkter om preskription och annat. Är det total ansvarsfrihet för den enskilde som eftersträvas? Är det bara att spendera och låta några andra - "samhället" - stå för fiolerna?"

  Det här är den klart vanligaste attityden. Jag tror att det är en helt och hållet genomärlig människa som har ställt frågan. Och om denna hederliga medborgare tänker jag göra följande antaganden:

  1. Människan har inte hört att de flesta skulder inte uppkommer av slöhet eller oärlighet utan av orsaker den skuldsatte inte kunnat förutse, skilsmässa, sjukdom, arbetslöshet, konkurs etc.
  2. Människan har ett enkelriktat begrepp på hederlighet. Att ockerräntor gör inkassoföretagare till miljonärer har människan förmodligen inte ens tänkt på. Pengarna ska rulla åt ett håll.
  3. Människan är storkonsument av TV3-programmet Lyxfällan.

   

  Tänkte som punkt fyra skriva att människan kan också vara ett cyniskt svin som är medveten om folks elände men skiter i och njuter av det, men det skriver jag inte. Den här bloggen ska från och med nu vara korrekt utan fula påhopp. Åtminstone detta inlägg, för nu ska vi tänka positivt!

   

  Paritet Fattiga Riddare är nu registrerat, men det fattas fortfarande namn. Och det är bråttom! Så vad du käre slöläsare kan göra är att du laddar ner den här listan, skriver ut den och samlar ihop så många namn du kan och skickar till

  Insolvens Stockholm
  Box 761
  12002 ÅRSTA
   

  Om ni tvekar och skakar på huvudet och vill ha mer kött och fakta runt benen, läs vad den övriga onsdagsmaffian har att säga om samma ämne. Till min stora glädje får jag åter igen hälsa hela två nya bloggare välkomna till den mörka sidan för att reda ut frågan hur många överskuldsatta det behövs för att byta en glödlampa för mer ljus i tillvaron. Välkomna Projekt på Riktigt och Poor Loser!

   

  Här har ni fakta så det räcker för en hel vecka:


  http://insolvenssthlm.blogspot.com

  http://blogg.aftonbladet.se/18750
  http://projektpariktigt.blogspot.com/
  http://ljuramannen.blogg.se
  http://affesblogg.blogspot.com
  http://systemsnyltarna.blogspot.com
  http://dwights13.blogspot.com
  http://resurspank.blogspot.com
  http://inspirera-inspirera.blogspot.com
  http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
  http://autodidact.blogg.se
  http://poorloser0.blogspot.com
  http://obestand.blogg.se
  http://superskuldsatt.blogspot.com
   

  Läs även andra bloggares åsikter om , ,

  Dela

  RSS 2.0