Jag hade fel. Fas 3 är vägen till lyckans land.

Jag har ändrat mig. FÖRLÅT! Fas 3 är det bästa som har uppfunnits i Sverige! Förstår inte varför det fortfarande finns företagare och entreprenörer när det finns fas 3. Tack Ivan Daza för att du öppnade mina ögon! Följande info är hämtad från Jobbfabrikens numera för allmänheten stängda facebooksida:
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Krönika i maj

Det är lördag. Den siste i månaden. Vad gör man då? Jo, läser Folkbladet!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


Dela

Lite mera Jobbfabrik

Egentligen borde jag ge fullständigt fan i den där jävla hästhandeln (som en viss Resurspank kallade det) men man kan ju inte låta bli att reflektera…

 

När en statligt finansierad ”jobbfabrik” på ett allmänt nätforum, Facebook, helt plötsligt hemligstämplar sin sida, endast medlemmar får läsa loggen, när man dessutom tar bort vissa kritiska kommentarer, OCH, stänger av en tidigare medlem i facebookgruppen som har yttrat sig kritiskt, då hänger inte jag med längre. Nu om någonsin börjar den där verksamheten likna en sekt. Kan tillägga att den avstängde inte är jag.

 

Ska inte sån här verksamhet förutsättas vara så öppen som möjlig? Vad säger Arbetsförmedlingen? Vad säger regeringen? Vad säger du, ärade slöläsare?

 

Den långa tråden här på bloggen med sina 235 inlägg (hittills) väntar fortfarande på minst ett par svar från olika deltagare. Själv har jag efterlyst svar på de anställda ledarnas anställningsvillkor. För det kan ju bara inte vara sant att någon anställs på 5 månader och 29 dagar? Måste vara ett av de många otaliga rykten som går på stan.

 

Till och med Jobbfabrikens högt rankade facebookpillare tycks ha fått nog av fas 3. Läs vad Mikael Persson skriver på sin blogg.

Samme Persson som bad mig att hålla truten för mitt eget bästa med dessa numera bevingade ord:

 

"Att gå ut och skvallra löser inga problem, dessutom vem vill ha en deltagare på en FAS 3-plats som har tendens att länka till media för minsta lilla sak? INGEN !!!"

 

Samme Persson vill också att man ska kryssa för honom i valet till Stockholms Läns Landsting, En som är så kritisk till sitt partis uppfinningar skulle inte jag kryssa för om jag vore moderat. Som dessutom så frispråkigt tar ton när han samtidigt ber andra att hålla käft.

 

Det är mycket man inte begriper. O tider, o seder...


UPPDATERING: Idag hade den uteslutna medlemmen tydligen fått komma tillbaka och debatten pågår för fullt på Jobbafrikens facebooksida. För allmänheten är sidan dock lika stängd med en förklaring från Ivan att det tydligen hade förekommit både svordomar och osakligheter om Ivans privatekonomi. Allt som berör Ivan kanske inte hör hemma just där, men att stänga en sida, istället för att bemöta kommentarerna eller att ta bort de värsta grodorna tycker jag fortfarande liknar skunk. Det är ju trots allt en väldigt offentlig verksamhet som betalas med väldigt offentliga medel det handlar om.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela


Arbetaren

Tidningen Arbetaren, närstående organ till SAC Syndikalisterna, har i sitt senaste nummer en artikel om skuldfällan. Jon Weman som skrivit har gjort grundlig research och tar upp problematiken från många olika håll. En viss Ljuraman berättar ur looserns synvinkel, men låt er inte störas, läs artikeln ändå.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela


Hur sjukt får det bli?

Östnytt igår.  Se och häpna. Eller inte. Nu längre.

Mirza Trto skulle anmäla sig på arbetsförmedlingen men blev akut sjuk samma dag med blåsor på lungan. Därför mister han nu hela sjukpenningen för perioden. Att springa från intensiven till Arbetsförmedlingen med dräneringsslangar i lungan tyckte inte hans läkare var någon bra idé. Mirza överklagade till Länsrätten som gav honom rätt men sedan överklagade i sin tur Försäkringskassan beslutet och nu har Kammarrätten gett sin dom. Man tvivlar inte på Mirzas sjukdom men:

 

- Det finns inga undantag från plikten att anmäla sig som arbetssökande från första dagen.

 

Skulle inte förvåna mig om detta även gäller egen begravning.

 

Gunnar Axén tycker naturligtvis i vanlig ordning att Mirza har sig själv att skylla:

 

 – Så snart man vet att jobbet upphör, ska man anmäla sig till Af. Han hade ju flera månader på sig!

 

Jag har under min karriär alltid fått höra att man ska gå till Af den första dagen man är arbetslös. Det tycker jag att även Kammarrätten pratar om i sin annars väldigt konstiga dom.  Men Gunnar vet säkert bättre. Det har han ju både lön och folkets förtroende för.

Gratulerar Kammarrätt, Försäkringskassa och Aliens Allians! Då har Ni på Mirza åter igen sparat in några kronor som Ni istället kan skänka bort till jobbfabriker och annat samhällsnyttigt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Vaxholm, sluta plåga Veikko!

Veikko Virtanen är 90-år gammal, blind, behärskar ingen svenska och sitter ensam i ett äldreboende i Vaxholm. Fram till oktober förra året hade han sällskap och stöd av sin fru, men när hon gick bort blev han helt isolerad från omgivningen. Han har både laglig rätt och praktisk möjlighet att bli förflyttad till det finskspråkiga servicehemmet Suomikoti, Finskt Äldrecentrum i Stockholm. Det som skulle behövas är ett par underskrifter.

 

Det enda Veikko önskar, är att få bli förstådd den sista tiden han har kvar. Varför detta inte sker skulle man kunna fråga Vaxholms kommun om men den ansvarige tycks inte vilja svara. De ansvariga tittar säkert inte på TV heller, för blir man inte berörd av Veikkos egen berättelse i ABC:s nyhetsinslag, då måste man vara gjord av både is och sten.

 

Min egen mors sista önskan var att inte hamna på ett hem. Hon var som Veikko, bott här i 40 år men aldrig lyckats lära sig språket ordentligt. Det lilla hon hade lärt sig tappade hon på ålderns höst. Nu råkar det nämligen vara så att när människan börjar bli dement, tappar man ofta de språken man har lärt sig senare i livet, modersmålet behåller man. Så var det för min mor. Och på det finns det hur mycket forskning som helst på, men har ni någonsin hört talas om beslutsfattare som tar till sig forskningsrapporter?

 

Och hur skulle det gå om ALLA helt plötsligt skulle börja få vård på sitt eget språk? Det går ju inte! Det kostar ju pengar!

 

Så brukar det låta. Jag kan inte förstå varför en människa inom hemtjänsten kostar mer för att hon pratar ett annat språk? Jag får det snarare till att man skapar arbetstillfällen och breddar dessutom kompetensen inom hemtjänsten eftersom de utrikisktalande i de flesta fallen även behärskar svenska.

 

Om vi nu ska ha ett enspråkigt mångkultursamhälle, varför måste man då börja med att plåga en gammal man för det? Ska han gå på sfi månntro för att kunna göra sig förstådd i sitt eget hem? Jag förstår det inte. Men man kan ju alltid skriva till Susanne Erixon, den ytterst ansvarige i Vaxholm.


susanne.erixon@vaxholm.se


Jag gjorde det. Och jag vet att många andra också har gjort det. Det finns även en grupp på facebook samt bloggen En sista kamp för dem som vill stödja Veikko.  


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Korkad politiker hjälper fäder på traven

Jag tänkte söka jobb som rubriksättare på Folkbladet, här ovan ser ni mitt arbetsprov. Tror ni att jag får jobbet?

 

Hade jag haft den befattningen på Blekinge Läns Tidning hade nog rubriken igår sett ut så istället för den rådande Nämndeman försökte stoppa pappa-barnförening.

 

Nämndemannen och S-politikern Eva-Britt Dahlström försökte stoppa Kristianstads pappa-barnförening från att träffa riksdagsledamöter.
Hon kontaktade flera centerpartister för att varna för organisationen.
Både politiker och förening är kritiska till hennes handlande.

 

Det är precis sådana politiker vi i papparörelsen behöver. Ondsinta, ickedemokratiska, blinda (nej, inte synskadade, bara blinda), så fulla av sin egen övertygelse att varje annan människas tankar är felaktiga, farliga och därmed förbjudna. Och varför vi behöver dem är helt enkelt för att den tredje statsmakten, pressen, fungerar som den gör.

 

Ingrid Carlqvist fick komma fram med pappafrågorna i och med att hon fick sparken på ett ytterst odemokratiskt sätt. Då började man debattera tillvägagångssättet och senare har en och annan också ställt sig frågan ”men vad var det hon pratade om egentligen?”.

 

Yttrandefrihet är ett njutningsmedel för överklassen har det hetat och lite så är det. Är det någon som hotar den, då är pressen på hugget. Sedan att man självmant tystar ner frågor som berör snedvridna vårdnadstvister, snedvriden ekonomi eller något annat snedvridet i allmänhet, det är det inte så noga med. Dom där gnällmånsarna får väl dela ut flygblad eller starta en egen kvällstidning.

 

Politikermötet med Kristianstads Pappa-Barn hade lätt kunnat gå till som det brukar. Man skakar hand, sedan framför man sin sak, politikern lyssnar i en kvart och sedan skakar man hand igen och går hem och ingen bryr sig. Men nu har Kristianstads pappa-barnförening börjat debatteras även i Skåne och av läsarkommentarerna i BLT verkar man även få rätt mycket sympatiska svar inte minst på grund sign. Morfar som skriver i Eva-Britts anda.

 

Så fortsätt gärna att hacka på oss, det behövs! Vi kräver fler idioter i politiken!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Jobbfabriken i tv än en gång

Igår var det dags för undertecknad att medverka i Norrköpings Tidningars och Correns tv-kanal 24nt tillsammans med Ivan Daza och Gösta Landgren, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping.

Och glädjande är naturligtvis att debatten om Jobbfabriken fortsätter på min blogg, så mycket inlägg hade jag i min vildaste fantasi aldrig  kunnat vänta mig! Ännu mer gläder det mig, att trots att flera av Jobbfabrikens egna projekt går ut på att utveckla sociala medier, väljer man ändå  just min blogg som forum för både intern och extern kommunikation. Så småningom kanske man skapar ett eget forum där man kan lösa sina konflikter, men ingen brådska, tills vidare är ni välkomna att hålla till här och så länge ni vill! Det är roligt om man kan hjälpa till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

Att få svar från politiker

Dom här datorerna nuförtiden är kul på så sätt att man inte behöver skriva så mycket, man kan länka och sedan länka tillbaka och så har man skapat en diskussion utan att själv lägga sig i det. Till exempel kan vi här påstå att vi härstammar från aporna, medan vi här säger att det gör vi inte alls. För att åter igen säga att det gör vi visst för att sedan nästan irriterat hävda att det gör vi inte! JO! NEJ! JO! NEJ! JO!

 

Ungefär så tänkte jag göra idag eftersom jag är lat av naturen. När någon har gjort ett bra jobb kan man ju bara hänvisa till det.

 

Mattias Savemark studerar psykologi på Mittuniversitetet. Han har gjort ett bra jobb genom att skriva en alldeles utmärkt artikel om överskuldsättning. Bloggkollegan och systemsnyltaren Att Göra Rätt För Sig har gjort ett nästan lika bra jobb genom att publicera artikeln på sin blogg. Mattias publicerade sin artikel även i Dagens Industri. Där fick han svar från moderaten Katarina Brännström. Med tanke på hennes riksdagsmannalön tycker jag inte att hon har gjort ett lika bra jobb som Mattias eller systemsnyltaren. Om vi håller oss till de proportionerna skulle jag nästan vilja säga att hon inte har gjort särskilt mycket jobb alls.

 

Läs själva och jämför, artiklarna i original finns i länkarna.

 

Kan bara dra en väldigt kort sammanfattning: Mattias pratar om skuldindustrin och om hur inkassobolagen köper och säljer privatpersoners fakturor, detta varken bekräftar eller förnekar Katarina, hon struntar helt enkelt i att svara. När Mattias talar om andra EU-länder, Storbritannien och USA svarar Katarina:

 

Varje land har sitt sätt att hantera skuldsättning och det är svårt att jämföra. I många länder tvingas skuldsatta familjer att lämna hus och hem, i många länder har man ingen skuldsaneringslag över huvud taget.

 

Och visst har Katarina rätt. Dom har det nog inte så lätt i Burkina Faso heller. Har förresten en god vän som har fadderbarn i Burkina Faso. Skulle gärna bidra med ett par spänn om inte Kronofogden behövde dom bättre.

 

Mattias siffra på 1,5 miljoner människor som berörs av överskuldsättning kommenterar hon inte heller. Hennes tes tycks enbart vara att skuldberget växer eftersom folk inte söker skuldsanering.

 

Många ansökningar uppfyllde dock tyvärr inte kraven.

 

Att precisera dessa krav hann hon tydligen inte med. Och förresten, det är ju som Katarina säger:

 

Man kan aldrig komma ifrån att det alltid är den enskilde själv som har det största ansvaret för sin ekonomi.

 

Att samhället och dess regelverk faktiskt kan förstöra ekonomin för många försökte jag tala om för Katarina på hennes egen blogg för ett tag sedan men det trodde hon inte på.


Ja, efter att ha läst på din blogg, så vet jag inte om det är meningsfullt att svara...

Orimligt underhåll, vad är det? Först gäller det ju om vi är överens om att föräldrar ska betala för sina barns uppehälle, eller inte? Det finns ett schablonbelopp vad ett barn kostar per månad, detta ska föräldrarna dela på, enligt lag. I annat fall ska FK grunda beslut på inkomsten.


Och när man sedan försökte tala om att FK inte brydde sig om den aktuella inkomsten, då kom det här svaret:


Problematiken med vad man ska betala för sitt barn är knepig. Utgångspunkten måste ju vara att alla föräldrar har ansvar för sina barn, inklusive levnadskostnader. Jag har svårt att se att man ska slippa betala helt och samhället göra det i stället. De flesta är ju inte arbetslösa i all evighet, så när inkomst finns får man betala.

Samtidigt är det svårt att vara en bra förälder när man inte har råd att göra saker med sitt barn...det inser jag också.


Kul att hon insåg något. Dock inte det faktum att när man väl får ett jobb har man ett skuldberg som man aldrig kommer att hinna bli av med.  Hon insåg inte heller det hon ska som beslutsfattare, nämligen att se över lagstifningen. Kul med politiker!


Så. Då har vi länkat fram och tillbaka och eftersom det är fortfarande onsdag länkar vi lite till. Följande onsdagstyper har nämligen en väldig massa viktigt att komma med, läs genast!


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://nocashismyname.blogspot.com/
http://wwwnoomi.blogspot.com


 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Arbetets Museum igår

Igår var det då dags för föreläsningen med Pelle Billing och Ingrid Carlqvist som jag tidigare har gjort reklam för. Trevlig tillställning, hyfsat med folk och en rätt så balanserad debatt efteråt. Lite trist med tidsbristen, föreläsarna hade tänkt sig tre timmar istället för två men Arbetets Museum stängde tidigare än tänkt, en klar planeringsmiss som vi i Pappa-Barn får ta med i beräkningen i fortsättningen.

 

Mycket hann man avhandla ändå, otillbörlig påverkan, myten om incest, orättvisor i lagstiftning osv.

 

När Pelle ritade upp Maslows gamla hederliga behovstrappa och jämförde könsroller förr och nu samt förklarade deras uppkomst med hur samhällen såg ut under stenåldern och det senare jordbruket kom man fram till slutsatsen att könsrollerna faktiskt har överlevt sig själva. Män behöver inte längre vara starka eller beskyddande och kvinnor kan gott syssla med arbete eftersom plogen inte längre kräver lika mycket muskler som förr.

 

Dock finns det en sak som gärna glöms bort i mansdebatten i Ljuramannens värld. Vi tar det här med behovstrappan. Enligt Maslow är människan tvungen att klara av vissa behov för att sedan kunna ägna sig åt andra behov. De lägst nere ska klaras av innan man ägnar sig åt annat. Så här:

 


Och just i den ordningen. Numera anses vi vårt civiliserade samhälle vara rätt nära punkt fem. Och visst, några av oss är det också. Men vi är många MÄN som befinner oss på plan 1, oroar oss för om vi ska ha mat i morgon, kommer man att stänga av elen osv. för att SAMHÄLLET har satt oss i en rävsax med skulder för tid och evighet, något jag har fyllt den här bloggen med, som påminnelse kan vi dra till med den här debattartikeln för den som inte har läst den.

 

Är det för gemenskap och tillgivenhet jag jobbar för Pappa-Barn? Eller för att förverkliga mig själv? Nej, jag skulle nog ha annat att fylla den tiden med om det inte vore för att jag är orolig för punkt 1, de grundläggande behoven, mat och tak över huvudet, som i sin tur har gjort mycket för att kontakten med barnen inte är vad den ska. Men bra ändå att någon överhuvudtaget orkar engagera sig i debatten. En anledning till varför inte män i större omfattning engagerar sig kan vara just att man befinner sig på steg 1. Det ekonomiska berördes dock när Pelle nämnde det orättvisa i att barnbidraget (och alla andra bidrag med för den delen) alltid auotmatiskt går till mamman.


Pedofilskräck. Siffror florerar. Att ända upp till 25 % av barnen skulle ha blivit utsatta för övergrepp. Tur att man har papper på sin oskuld… Att figurer som Monica Dahlström-Lannes till exempel fritt får påstå att barn som avskyr filmjölk har blivit utsatta för sexuella övergrepp i en bok som ges ut av Rädda Barnen. Att när en finsk forskare på en Nordisk konferens ville göra socialfolk glada genom att påstå att endast 1 – 1,5 promille var mer korrekt än 25 procent, blev socialfolket inte alls glada. Det ska vara hemskt och eländigt och pedofiler ska hängas, oavsett om de finns eller inte!

 

Den avslutande debatten fick en munter (?) poäng när en klok åhörare ställde frågan vilket parti man ska rösta på i höstens val om man vill ha mindre feminism men mer jämställdhet. Det blev underligt tyst från både föreläsare och åhörare.


Lite länkar inför gårdagen: Telefonintervju med båda i SR Östergötland och debatt i 24nt med Pelle och Jonatan Hermansson från SSU. Jonatan kommer att gå långt inom politiken tror jag. Så påläst, så korrekt, så rätt. Om några år tänker han ännu mindre självständigt och karriären är ett faktum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

RSS 2.0