ETC väcker minnen...

Hade nästan glömt bort att det finns en modern variant av koncentrationsläger i Sverige ditt man skickar folk, tvingar dem under passiv tortyr sitta stilla hela dagar i sträck utan att de får yttra sig eller gå någonstans utan lägervaktens samtycke. Långsamt bryter man ner dessa människor för att de ska glömma sitt människovärde och endast passivt svara på tilltal. Det handlar inte om samhällsfarliga individer, spioner eller terrorister. Man gör det inte för att skydda samhället från några farliga element. Man gör detta enbart för att tjäna pengar, något som den förra regeringen och troligen den kommande stöder med miljardbelopp från statskassan.

Dessa upplevelser från fångenskapen hade jag nästan lyckats förtränga. Sedan ringde Jon Weman och minnena kom upp... Senaste numret av ETC berättar mera.

Detta får mig att må illa:

 

– Det man ska ha klart för sig är att 60 % eller så av alla i Fas 3 vill inte ha ett jobb. Vi satsar på dem som har initiativ och själva vill något. De som klagar, det är personer som helst inte skulle vilja vara på Fas 3-placering överhuvudtaget, men det är ju inte vårt fel. Det viktiga här är att vi har 10 procent av alla deltagare på Jobbfabriken som gått vidare i jobb, mot AF:s mål på 1,5 procent, högre än för någon annan anordnare, säger Ivan Daza.

 

Ivan Daza, denna syn på människor som du fullkomligt SKITER i, bara du får deras 225:- om dagen, säger vilket cyniskt svin du är. Du säger själv rakt ut att du inte bryr dig om 90% av dem som du förvarar. Hoppas du köpte något gott på fredagskvällarna för de ca 10- 15 000 du tjänade på att tvinga just mig att sitta in din ”fabrik” i tre månader.

 

Gösta Landgren, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping, är DU nöjd med människohandeln du bekostar? Här har du svart på vitt att Dazas fabrik inte ens försöker göra något med 90 % av sina fångar. Är det inte arbete ditt jobb går ut på att skapa? Sov gott om nätterna du med!

 

För övrigt kan man bara undra hur många av dessa tio procent som verkligen har fått jobb, och om denna siffra stämmer, har de fått det på grund av Daza eller via andra kanaler? Dazastatistik har vi ju läst förr, bl a i den här långa tråden.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Månadskrönika

Nu är det söndag och tidningarna firar helg. Då får man läsa gårdagens tidning vilket inte är det sämsta! Det finns säkert en massa saker som är ännu sämre.

Folkbladet igår, där Ljuramannens alter ego funderar över demokratibegreppet.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Lågt eller högt valdeltagande, hur ska ni ha det?

Den som till äventyrs läste gårdagens inlägg såg att Ljuramannen funderade över om han skulle rösta eller inte. Eftersom mannen ljuger lika mycket som en genomsnittspolitiker kan jag ju idag avslöja att han faktiskt hade röstat ett par timmar innan publiceringen. Vilket han idag ångrar djupt. En drös av dagens tidningar citerar TT, i detta fall Corren.

Högt valdeltagande kan ha gynnat SD

Med rekordmånga förtidsröster och två tydliga alternativ att välja på ser valdeltagandet ut att bli högre än 2006, enligt preliminära siffror från Valmyndigheten.
Enligt statsvetare kan det ha gynnat Sverigedemokraterna.

Artikeln analyserar inte mer varför, man bara konstaterar att så är det.

Ärade politiska förståerpåare: Hur f-n ska ni ha det? Det man brukar varna för är ett lågt valdeltagande. Oj vad demokratin tar skada om folk inte röstar. Och nu är det helt plötsligt tvärtom.

Jag skulle nog har ätit fler mackor och druckit flera liter kaffe istället om nu mitt valdeltagande gynnade SD. Inte för att någon av mina tre röster gick dit, men ändå. Tydligen är det deltagandet som är skurken, inte rösterna.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Valdagsfunderingar

Så här på valdagen roade jag mig med att göra SVT:s och SR:s gemensamma valtest som svarar på vilken kandidat som bäst matchar ens egna idéer. Resultatet blev rätt intressant. Den kandidat som bäst matchar en Ljuraman heter Elin Melander, 24 år, Vänsterpartiet. Henne kanske man skulle ta ett snack med så småningom.

 

Att just Elin har liknande åsikter som mannen från Ljura var inte så överraskande. Det som skilde var några skitfrågor där jag inte hade någon åsikt, för eller emot tv-licens med mera, samt naturligtvis de vanliga feministfrågorna.

 

Det som var överraskande var att Jonas Göthner från Feministiskt Initiativ kom på andra plats. Detta pengabrännarparti som jag avskyr mer än… nåja, kanske inte allt, men mycket. Men läser man sedan vad vi har svarat förstår man varför;  ingen av oss vill sälja statliga bolag, båda tycker att papperslösa flyktingar ska få vård, båda har samma åsikter om skatter, jobb, A-kassa, bemanningsföretag…

 

Då är min första tanke varför denne 22-åring är med i detta idiotparti,  eftersom han är väldigt rödgrön i allt som inte handlar om feministfitteri och att han även i de partierna borde hitta kärringfrågor så det räcker. Eller ännu längre, varför finns detta parti överhuvudtaget, om vi bortser från några karräristers privata behov av att synas i media?

 

När jag sedan såg längre ner på listan kom fler FI:are med samma åsikter som jag i allt väsentligt utom då man försvarar legal mobbning av män.

 

Min enda slutsats är att dessa tomtar inom vänstern borde vakna. Får se den dagen gossar som Jonas Göthner får barn, skiljer sig och får kontakt med verkligheten. Hur det är att som pappa slåss mot ständig pengabrist, socialkärringar, familjerätter och i vissa fall betala till odugliga advokater samtidigt som man hör motpartens advokat från rättegångens början förolämpa en med en attityd som i vilket annat sammanhang som helst skulle klassas som ärekränkning.

 

Några icke-frågor saknade jag i testet.

  1. Anser du att överskuldsatta som på grund av omständigheter han/hon inte rår över ska dömas till fattigdom på livstid?
  2. Ska Försäkringskassan få förstöra livet för sjuka och folk med barn?
  3. Ska barn ha rätt till sina båda föräldrar?
  4. Får man låsa in långtidsarbetslösa på institutioner för att privata entreprenörer ska tjäna pengar?

 

Dessa frågor har kantat mitt liv en lång tid, för att inte säga förstört det. Men en typ som jag existerar inte i SVT:s och SR:s valbarometer. Dessa är ju som sagt icke-frågor hos valspecialisterna hos SR och SVT. Frågor som berör ”såna där”, dvs. folk som mig som det inte är så noga med, de frågorna kan man lika gärna låta bli att ställa.

 

En kul kille som jag hade lite gemensamt med enligt SR och SVT var Piratpartisten Mårten Fjällström. Närmare bestämt 9 % av frågorna. När jag sedan kollade vad det gemensamma bestod i, var det bland annat att ingen av oss hade någon åsikt om alkoholmonopolet skulle avskaffas eller om det skulle hållas fler folkomröstningar. Det som skilde oss åt var att jag hade åsikter om det mesta, den här mannen hade kryssat för ”ingen åsikt” i de flesta frågor, oavsett om de berörde arbete och näringsliv, brott och straff, demokrati, skola och utbildning mm. En sådan politiker är väl drömmen för alla tvehågsna väljare! Ännu roligare blir det när det framgår att herr Fjällström är partisekreterare för Piratpartiet. Ett parti som inte har några som helst åsikter, det kanske är modellen?

 

För en Ljuraman står valet nu två timmar innan vallokalen stänger mellan två alternativ: Ska jag bemöda mig att gå och rösta på folk som skiter i mig, eller ska jag göra mig en macka och brygga lite kaffe?

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly Dela Creeper

Efterlysning! Deltagare i fas 3 sökes!

Jon Weman är journalist och skriver för tidningen Arbetaren. Just nu håller han på med ett reportage om Jobb- och Utvecklingsgarantin och dess avarter. Jon  skulle gärna vilja komma i kontakt med någon som befinner sig i fas 3 och som vill berätta om sina erfarenheter.

Man får vara anonym om man vill.

Känner du dig manad, eller har en vän, granne eller släkting som har något att berätta om fas 3 kan du/ni kontakta Jon på email:

morgondag76@yahoo.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


pingat på intressant.se och Twingly Dela Creeper

Demokrati, politiker och skulder

Demokrati är kul. Sverigedemokrater tillåts härja fritt och i demokratins namn tala om för oss vanliga gråsossar vilka som omfattas av den och vilka inte, beroende på födelseort. Är du född på fel ställe har du inget att säga till om. Du ska få bära viss sorts klädsel och bygga viss sorts byggnader.

 

Detta med moskéer kan jag i och för sig hålla med om. Inte skulle väl en moské smälta in i samma miljö som den här arkitektoniska skönheten?


Lidl i Lomma.


När nu Mattias Stenberg, miljöpartistisk politiker i Norrköping, har 8 000:- i skuld till Kronofogden hängs han ut i Folkbladet. En politiker ska vara fläckfri. Om han sedan vill utrota halva befolkningen eller göra ANDRA till kronofogdevrak, då är allt i sin ordning.

 

Äntligen har jag förstått varför politiker är så tysta om oss skuldsatta. De vill inte veta inte att sådana som vi existerar. Vi är i politiska sammanhang mer tabu än rabies, pedofili och heterosexuella män. Att någon av oss skulle kunna bli politiker, det går ju bara inte. En politiker får vara cynisk, dum, rasist, ljuga, vad som helst, bara han inte har skulder.

 

Mattias har tjänat sin försörjning på poker. Skattefritt. Och vad gnäller man om det för? Eftersom EU, som vår frälsare heter, nu låter oss göra så är det väl bara för Mattias att tacka och ta emot, han slipper ju åtminstone att jobba svart. För det ska alla renhetens ivrare ha klart för sig, att ska man som skuldsatt klara sig någorlunda i detta välfärdsland är det oftast enda utvägen. Själv har jag dock aldrig gjort några svartjobb. Och även om jag hade det, skulle jag definitivt inte blogga om det.

 

Att Mattias Stenberg inte självmant redovisar varje pokervinst till Kronofogden är ganska klart. Karln är väl inte dum i huvudet heller! Skulle han vara det, skulle inte jag vilja ha honom till kommunfullmäktige, i den församlingen finns det idioter så det räcker. Ingen nämnd, alla glömda.

 

Vad vore väl bättre för samhället än en pokerspelande statschef? Nu när borgerligheten gör hela samhället till ett enda stor casino, säljer ut allmännyttan samt de kommunala och statliga bolagen, då vore väl en skicklig pokerhaj den ultimata finansministern, som både kan syna motståndaren och lägga sig i tid innan idiotiska affärer spelas bort på det offentliga pokerbordet. Hade Mattias fått vara med och utforma arbetsmarknadspolitiken eller sjukförsäkringssystemet hade vi säkert alla suttit med åtminstone en kåk istället för död mans hand.

 

Det pratas om statliga casinon i tid och otid. Hallååå! Det har vi redan. Nu behövs bara en bra croupier som blandar korten.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

RSS 2.0