Rapport från miljökonferensen.

Såg på PLUS. Signaturen "Reumatisk kärring" skrev och klagade på att Arla hade tillsatt en skruvkork av plast på sina mjölkförpackningar och nu kunde hon inte få upp den och att det var ju även dåligt för miljön för nu kunde man inte källsortera förpackningarna eftersom de innehöll både papp och plast och på Arla informerade man att det gick visst att källsortera eftersom man kunde riva bort den lilla plastkapsylen och slänga den i en plastbehållare och resterna i en kartongbehållare. Eller nåt sånt. Jag lyssnade inte så noga och tänker fanemej inte ens skämmas för att jag inte lyssnade så noga på denna viktiga konsument- och miljöinformation och jag tänker fanemej inte riva av den lilla plastgrejen eller källsortera samma mjölkförpackning i olika behållare och vad signaturen "Reumatisk kärring" ankommer så får hon väl dricka vatten om hon händelsevis skulle lyckas vrida på vattenkranen om hon nu har någon för annars får hon väl ta sina tiolitershinkar och gå till brunnen med sina vindpinade knän och håva upp vattnet och bära det till stugan och hoppas att hon har hunnit hugga ved så inte reumatismen får övertaget innan hon lyfter yxan och hugger sej i knät.

 

Klimatkonferensen i Danmark sägs ha blivit ett fiasko! NÄHÄ! Hör och häpna, DOM HADE INTE KOMMIT ÖVERENS! USA kräver att Kina ska redovisa för alla sina utsläpp för dem men det vill inte Kina.  Men inte har USA redovisat allt som dom har att redovisa för Kina trots att kineserna är fler? Är det inte det demokrati brukar gå ut på, dom som är flest har rätt? Nä, alla u-länder ska sänka sina utsläpp och redovisa för USA. Undrar hur många utsläpp u-länderna egentligen har uppfunnit från början? Eller G77 som u-land heter numera, precis som att man nu längre inte får kalla folk för "jävla cp-mongos", numera säger man "Hörrö din jävla geesjuttisjua!". Nu när dom som egentligen har användning för kylskåp börjar få såna, bör dom inte få det för det är inte bra för vår gemensamma miljö. Men en jävla massa pengar vill man ge till u-länderna, 100 miljarder dollar per år ska ges till miljöbekämpande åtgärder. Ingen förklarar egentligen vad dessa åtgärder består av och det förstår jag. För så fort någon inte vet hur man ska lösa ett problem så lovar man en jävla massa pengar till åtgärder. Ungefär som när svenska regeringar ska bekämpa arbetslöshet, då ger man en massa pengar till åtgärder. Och inget av detta leder någonsin till något annat än att smarta typer söker efter pengar och skriver papper och motiverar sig med en massa floskler och skriver sedan upp namn på mindre smarta typer och skickar in till nån och får dessa pengar. Det som skiljer en smart typ från en mindre smart är att dom smarta har behållt sitt medborgarförtroende till den grad att dom fortfarande får söka pengar att göra av med på oss mindre smarta som systemet har kapat av hälsenorna på. Och ungefär så funkar det även i globala sammanhang fast då med ännu mer pengar och framför allt med fan så mycket fler mellanhänder och organisationer som i sin tur består av en sjuhelvetes massa fler smarta typer som åker flygplan och taxi och dieselbuss på en jävla massa mellanlägeskonferenser för att rädda miljön.

 
Oj vad pengar vi ska dumpa i u-länderna på miljöbekämpande åtgärder! Förutsättningen är förstås att vi skickar dit ett par arméer av dom där smartare typerna som projektledare. Alla kan ju inte sitta här hemma heller och sysselsätta ljuramän.

 

Borde inte problemet med miljön snarare vara att vi i väst är så in i helvete fixerade vid att man löser allt med mera pengar, när det borde vara tvärtom? Ge fan i att satsa pengar i nånting, för så fort det kommer in pengar i globala sammanhang så ökar sopberget. Ge fan i att producera så mycket skit, bagerierna och mejerierna och dom som odlar vetet och rågen och matar korna kan väl få nån slant så vi inte svälter ihjäl, men vi andra, borde inte vi belönas för miljöfrämjande passivitet? ”I år går det stora miljöpriset till Ljuramannen för att han plikttroget legat i sin säng, gett fan i att byta lakan, spolat toan endast när det börjat lukta till grannen och därmed sparat på både bensin, trottoarer, tvättmedel och friskt vatten! Inte heller har han handlat mer än det nödvändiga och därmed besparat oss från både sopberg och ökad BNP som ju bara leder till ett skadat jordklot.” Där har vi lösningen, ge fan i att jobba ihjäl Moder Jord!


I Köpenhamn var det säkert lajbans, en massa snor- och borgarungar fick både stryk och tårgas av poliser som enligt en ny lag fick förlusta sig bäst dom ville utan närmare motivation. Den så kallade "lymmellagen". Jag skulle tro att  den sadomasochistiska församlingen i min hemstad på klubben nere i hamnen inte kan känna annat än avundsjuka. Dessa slynglar kommer att berätta för barnbarnen hur mycket stryk dom fick och vad batonger det knäcktes på just deras huvuden. Någon har sagt att om alla som påstår sig ha varit på Woodstock, skulle festivalen varit större än hela USA. Så kommer klimatveganerna också att berätta: "På min tid fick vi pepparspray i ögat och fjäderbatong i röven, ni veklingar vet inte vad en riktig batong i röven är för något!" Och motståndarsidan säger detsamma, likt gamla vietnamveteraner berättar de år 2053: "Ja det var tider det, när farfar körde batong i veganröv och hamrade dom både gula och blå och röda och vita, blodet skvätte och vegankräken bad om nåd, men våra kukar stod som som högvakten utanför Amalienborg för gemensam plikt och njutning, och det kan man ju inte förvänta sig av er generation, jävla landsförrädare! Ni kan varken banka vegan eller knulla röv!"


Birger Schlaug fick i kulturnyheterna säga nåt i stil med att en accelererande klimatkris hotar demokratin. ”När haven svämmar över och vi får en massa flyktingar, då blir demokratierna väldigt påfrestade, då börjar folk ropa efter starka män, att klara miljöfrågorna är viktigt för demokratin.”


Förstår hans poäng även om jag nog ändå vill ge honom dagens pajasstrut. För vem fan blir rädd för att man hotar med demokratin, eller en kommande avsaknad av den? Möjligen nån stackars kuvad sate som tror sig omfattas av den. Jag gör det inte och lägger mig med gott samvete för att stiga upp kl 14.30 i morgon bitti i samma lakan som förra veckan. Och jag tänker fanimej inte källsortera min mjölkförpackning i olika delar då heller. 



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Dela

Kommentarer
Postat av: Ljurakvinnans granne

O här har jag trott att det var från mitt avlopp som det luktade..Nu fick jag reda på sanningen..så nu slipper jag springa runt o spola överallt..hahaha

Men jag kan med spara! Så börjar det lukta hos er nu? Då vet ni vart det kommer ifrån..Vill ju med vara med o förbättra miljön! Så nu är det spolningförbud här med Ler Sött

Knacka på när det börjar bli för mycket konstiga dofter..:)

2009-12-20 @ 17:26:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0