Månadskrönika

Eftersom det är den sista lördagen i månaden sitter hela Sverige som vanligt i sina stugor och läser Folkbladet. Om och om läser de samma krönika. Om och om, gång på gång, åter och åter igen...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Är män svin?

Ja vad anser du, käre slöläsare? Själv kan jag nog gå med på att vissa av oss är det, några har jag till och med nämnt vid namn i olika inlägg under tiden som bloggen har funnits.

Men om du nu inte skulle anse att precis alla av oss är det, då tycker jag att detta upprop kan vara något för dig.


Upprop: Våra skattepengar ska inte gå till kvinnoföreningar som ROKS, KOBRA mfl som propagerar för att alla män är djur och inte arbetar för jämställdhet för alla.


Till uppropet kommer du genom att trycka här. Skriv på, kopiera och skicka vidare! 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Är den där Björklund riktig i huvvet?

Föräldrar till bråkiga elever ska kunna tvingas sitta med i klassrummet. Det föreslog folkpartiledaren Jan Björklund i sitt sommartal.


Aftonbladet
   Dagens Nyheter   Svenska Dagbladet


Tvång är en konstart som de borgerliga brukar tillskriva gamla kommunistregimer i tid och otid men numera tycker jag nog att de liberala mer än ofta tar till hot om tvingande åtgärder i de mest varierande situationer. Nu i valtider kommer det ena utspelet efter det andra, inget att förvånas över, men nog tar Jan Björklund ändå priset med sitt senaste utspel. Är det något man kommer att skratta åt utomlands är det garanterat hans sätt att marknadsföra den svenska skolan. Att karln inte skäms!


Trots att man egentligen borde glömma bort det hela som en rötmånadshistoria är det några frågor kan jag inte låta bli att undra över.

 

  1. Hur mycket skattemedel har vi i det här landet egentligen om folk nu ska tvingas från sina arbeten till skolorna för att bevaka sina telningar?
  2. Vem ska sköta deras jobb under tiden? Går vikarielönerna på skattemedel också?
  3. Tvång kräver bestraffning. Alltså, hur bestraffar man en förälder som vägrar att förnedra sig själv eller sitt barn på detta sätt, dvs skolkar från sitt uppdrag? Kvarsittning, böter eller tukthus?
  4. Är den där Jan Björklund riktigt klok i huvvet?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly Dela Creeper


Papporna och valet

Den utmärkta nätsidan Pappamanualen är läsvärd på många sätt. Inför valet har man gjort en enkät som heter 10 PAPPAFRÅGOR inför valet 2010. Där kan du se vad vad våra riksdagspartier tycker om den något suspekta företeelsen pappa. Kanske kan den ge vägledning till vilka lappar du ska stoppa i de fina kuverten i september. Risken finns dock att du blir förvillad och struntar i att rösta över huvudtaget och går ut och plockar svamp i stället. Kantarellerna ska visst vara fina i år.


Blir man klokare av pappamanualens enkät? Bedöm själv ärade slöläsare. Det är många kloka frågor som jag inte tänker kommentera här eftersom jag utgår från att slöläsarna kan både läsa och tänka själva. Men en fråga, den som har gnagt mig personligen sedan år 1998 måste jag bara citera rakt av. Blev nämligen väldigt glad över Vänsterpartiets svar på fråga nummer 8. Nästan som om jag själv skulle ha skrivit det.


Fråga:

Hur har Ni tänkt Er att få ett fungerande ekonomiskt system som uppmuntrar umgänge för barnen med båda föräldrarna och som inte är konfliktdrivande?


Svar från Vänsterpartiet:
Idag fastställs återbetalningsskyldigheten av underhållsstöd på inkomst två år bakåt i tiden. Det innebär problem för de umgängesföräldrar som får stora förändringar av inkomstunderlaget. Vänsterpartiet anser därför att det finns behov av att applicera en s.k. CSN-metod vid beräkning av inkomstunderlag. Detta skulle innebära att återbetalningsskyldigheten bestäms utifrån dagsaktuell inkomst om inkomsten ändrats mer än 15 procent. På grund av beräkningsreglerna för underhållsstöd är det många föräldrar som inte kan bli skuldfria. 10 procent av alla som genomgår skuldsanering får under skuldsaneringstiden nya skulder till Försäkringskassan för underhållsstöd. Försäkringskassan efterger inte dessa skulder. Det innebär att människor som genomgår skuldsanering fortfarande har stora skulder. Bland de 480 000 personer som har skulder i Kronofogdemyndighetens register har 35 procent skulder för underhållsstöd till Försäkringskassan. En förändring av beräkningsreglerna enligt CSN-modellen skulle troligtvis minska detta antal.

Vidare måste frågan om finansiering av umgängesresor få sin lösning vad gäller vårdnadshavare som inte har ekonomisk möjlighet att resa och träffa sina barn. Möjligheten att tillhandahålla ekonomiskt stöd som är reglerat inom ramen för underhållsstödet och återbetalningsskyldighet bör därför övervägas. Vi har även krävt en översyn av förbehållsbeloppet (höjning) och även att kostnader för umgänge ska kunna ingå i normalbeloppet. Vänsterpartiet menar att detta är väsentligt för att framför allt umgängesföräldern ska uppleva underhållsstödsystemet som rättvist .


Så ska det se ut V! Fortsätt i samma stil!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

RSS 2.0