När är man tillräckligt död?

Igår träffade jag en kvinna som hade mist sina tvillingar i förtid. Hon hade väntat och längtat men efter sex månader ville ödet annorlunda. Hur den här kvinnan mår kan en som inte har varit med om något liknande bara ana. Jag kan inte sätta mig in i hennes situation, kan bara tänka mig hur fruktansvärt det måste vara.

Ett gäng som definitivt inte kan sätta sig in i hennes situation är de goda samarbetskompisarna Arbetsförmedlingen  och Försäkringskassan. En månad efter händelsen tvingas hon in ett program hos en privat arbetsförmedling. EN MÅNAD!

När Ljuramannahustrun opererades för hjärntumör för snart ett år sedan lovade en kurator på sjukhuset att jag skulle kunna vara hemma en månad för att ta hand om henne. Ja, jag vet att kuratorer inte kan lova någonting, men när kuratorn nu råkar vara moderatpolitiker pä köpet och dessutom övertygade oss om att "det blir inga problem" tog man det som ett löfte, eftersom jag  tror på sakkunniga i allmänhet och moderatfitt... de folkvalda i synnerhet.

Men nej, Försäkringskassan tyckte inte att hon var tillräckligt död. Hon befann sig inte i livets slutskede, m a o, hon skulle inte dö inom två månader. Avslag. Därefter privat arbetsförmedling, vars effektivitet jag har skrivit om tidigare.

I kvinnans fall verkar cynismen gå ut på att barnen är döda men inte hon.

Men man ska väl inte klaga på handläggarna. De gör ju bara sitt jobb.

Landshövdingens sista måltid

Folkbadet idag, (Ledarsidan och Widar Andersson, vad annars?)

"I dag kommer landshövding Björn Eriksson till Norrköping. I normala fall är ett landshövdingebesök inte särskilt mycket att skriva om. För att låna ord av Norrköpingsprofilen Berit Malmqvist så far Björn Eriksson som "ett strykjärn" fram och tillbaks i länet.
Men i dag är det lite speciellt. Hur otroligt det än kan låta så är landshövdingen nu ute på en avskedsturné till länets kommuner.
I dag vid lunchtid träffar han kommunfolk i Norrköping över en lunch. Ett slags sista måltid kan man säga.

Det låter tragskt och oroväckande men hav tröst, vi mindre bemedlade kan alltid lita på Folkbladet och den gode Widar:

"Jag kommer att vara där. Följ WidarDirekt på folkbladet.se vid lunchtid i dag för direktrapporter. "

Kan knappt bärga mig.

Äntligen valdag! Då får man spela banjo.

Idag röstar svennarna på sina kandidater till EU-parlamentet. Det var på tiden!

Själv tycker jag att banjomusik är viktigare än EU-parlamentet. Synd att man inte har någon banjo.

Hörde på radion att valdeltagandet var lågt än så länge. Det finns kanske banjospelare lite varstans i Sverige, vad vet jag.
Skulle jag ha en banjo skulle jag nog föredra en tenor-variant, en 5-strängad känns för komplicerad i EU sammanhang. För det är ju det det är, komplicerat. Vi vet för lite, kan för lite, är dåligt insatta, dumma i huvvet helt enkelt. Därför känns en fyrsträngad tenorbanjo rätt i sammanhanget.

Och nog är det komplicerat. "Våra fäder stred till sig rösträtten, därför ska den användas!" Så nu är det bara att hitta på en massa val i tid och otid, alla gör sin plikt och röstar och känner att dom förvaltar sitt förfadersarv. Och inte fan krävde förfäderna att man skulle få välja in max 18 kandidater till ett parlament som består av 736?

Nationaldag

Idag är det nationaldag.

Leve Sverige!
Leve Försäkringskassan!
Leve Kronofogden!
Leve Sociallagen!

Leve Advokatssamfundet, Rättsväsendet, Kapitalismen, Regeringen! Länge leve Arbetsförmedlinen och hela dess personal!

Men nu ska jag gå och skita.

Folk stör.

Var och handlade med  hustrun idag i det stora köpcentrat, eller centrumet, som de själva föredrar att kalla sin miljardombyggnad. Utanför stod två ledande moderater och delade ut propaganda till söndagens val. Jag gjorde klart för dem att jag inte deltar i bluffval och gick vidare. Ett tjugotal meter längre fram stod en kärring från IOGT och delade ut lappar och uppmanade folk till att inte köpa ut alkohol till sina tonåringar. Jag skulle just uppmana henne till att inte sälja sex till sina tonåringars kompisar till underpriser om inte hustrun hade dragit i mig och tvingat mig mot apoteket.

Vilken jävla kärring! Inte hustrun alltså, jo förresten hon med när hon inte låter en skäll ut folk i fred, men jag syftar förstås på  IOGT-häxan. Hon måste ju följaktligen utgå från att alla är presumitva langare efterso mhon går fram till alla människor. Och då utgår jag från att hon är en presumtiv hora, jag är övertygad att hon till och med hade verktygen på sig.

När vi en halvitmme senare gick ut var moderaterna försvunna. Så länge orkar borgarna arbeta för sin sak och så kräver dom att andra ska jobba heltid. 

RSS 2.0