Att få vardagen att gå ihop. Eller inte.

Det är onsdag och gemensam bloggdag. Temat för den här veckan var "att få vardagen att gå ihop". Det var ett enkelt tema. Det går inte.

Alltså väntar vi på nästa onsdag och att någon uppfinner ett annat tema som det går att skriva om. Ha en trevlig onsdag bland de gula löven!


------------------------


Är ni kvar? Okej då. Vi gör ett försök.


Även om man kanske inte behöver gå hungrig så är det inte mycket mer. Att våndas över om man ska bli vräkt eller om dom ska stänga av elen är vardag för många av oss. Att Eon numera anlitar torpeder i form av Intrum Justitias delgivningsmän är sjukt. När en elräkning väl hamnar hos Intrum finns ingen som helst möjlighet till avbetalningsplan. När man ringer till dem är svaret "hela beloppet eller inget alls". Elen i sin tur stänger ett gäng andra legoknektar av som lyder under firman Relacoms malaj- och korpralvälde. Att detta skulle kunna drabba barnfamiljer trodde jag inte, men så är fallet. Har alltid fått förklarat för mig att Eon först kontaktar kommunen och socialen men icke. "Hej, vi ska stänga av elen, men ta det inte personligt, vi gör bara vårt jobb! Så där, ha en trevlig eftermiddag!" Åsså sjunger dom en liten visa till melodin Imse-vimse-spindel. "Knipsa knipsa kabel, ända ut i..."


Att vara far till ett handikappat, numera myndigt barn, är inte kul när man inte kan göra något. Just detta barn vill åka bil på söndagarna. Vad gör man när tanken är tom? När modern får barnbidrag, underhåll, vårdbidrag, bostadsbidrag samt lön som vårdare åt sitt eget barn, inte kan bidra med en hundralapp till bensin utan hånskrattar och ber en att gå till socialen, när en God Man fyller på med samma hånskratt och tycker att "Du kan skita i ditt barn, han är myndig och nej, jag tänker inte motivera några beslut för dig, för det behöver jag inte!" Då är livet inte roligt. En tröst är att det kan finnas förstående vuxna styvbarn med i bilden som kan sticka till med en hundring, men ska det verkligen vara så enligt gällande socialpraxis?


Att vara sedan vara far till en fullt frisk tonåring som inte kan gå på bio den helgen han är hos en känns inte heller kul. När modern sedan ringer och klagar för att man snålar på sin son, "Du kunde väl ställt upp med en biobiljett, så mycket kostar det inte!" Nähä. Men har man inga pengar så har man inga. Att dela på barnbidrag är något som har varit på tapeten och finns även som lagförslag, det låter fint. Det är bara det att förslaget även innehåller klausulen "så länge man är överens".


Skulle föräldrar vara överens skulle det inte behövas några lagar. Nu är detta inte alltid fallet, så därför har man stiftat en massa lagar som går ut på att utesluta papporna från föräldraskapet helt och hållet. Folk blir visserligen inte mer överens för det, men det blir lugnast så. Tar vi dessutom ifrån dom allt människovärde som vårt moderna samhälle kräver och hindrar dem i all fortsatt utveckling, minimerar deras existensnivå och tystar ner hela bunten, då klappar dom i sämsta fall ihop, i bästa fall skjuter dom skallen av sig. Bråkar gör dom sällan och dom som gör det, får dels stå som varnande exempel för de övriga, dels skapar dom jobb inom social- och kriminalvården.


Ärade läsare, börjar du få nog? Om ja, varför sitter du kvar för? Det finns ju så mycket annan trevlig underhållning på samma internet som du är uppkopplad på. Musik, spel, porr och ja... till och med ännu mera porr. Klart mer sevärt än det här jämrandet.


Har du däremot inte fått nog tycker jag att du kan läsa följande bloggar som just idag skriver om samma ämne:


http://blogg.aftonbladet.se/18750

http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://affesblogg.blogspot.com/
http://systemsnyltarna.blogspot.com/

http://dwights13.blogspot.com/
http://fonzie.bloggspace.se

Diskutera gärna vidare hos Fattiga-Riddare, forumdelen för bloggkommentarer.

 

 


Kommentarer
Postat av: Ulrika Ring

ja vad ska jag säga... Jag kan bara bekräfta det du skriver och berätta att det finns fler pappor därute med samma problem. det är inte rättvist och det är inte så här det är tänkt tror jag.



Starkt inlägg.

//Ulrika

2009-11-11 @ 01:57:18
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com
Postat av: Per

En liten rättelse: Jo, man kan få gå hungrig också. Som när fogden tog även förbehållsbeloppet (existensminimum) när jag varit oklok nog att sätta in beloppet på bankkontot (i st f lägga dem under madrassen, som man tydligen ska göra).



Alltså: först säger man "Det här får du kvar att leva på, 4 549 kronor. Vassego, ha't så bra!"

För att strax efter säga: "Nämen vaff... har du 4 549 kronor på banken!?! Då utmäter vi dom med!"



Och för 0 kronor att handla med blir matkassen inte särskilt välfylld.

2009-11-11 @ 12:10:46
Postat av: Rune

Känner igen mig tyvärr.



Har också en skilsmässa i bagaget, överenskommelse i Tingsrätten om att ett av vardera barnet ska bo hos den andre och vi betalar för det barn som den bor hos. Pyttsan.

Vi hann inte mer än fixa varsitt boende (jag på egen hand hon fick av kommunen) så damp det ner ett krav från försäkringskassan, jag skulle betala underhåll för det barn som bodde hos mamman. "Men så har vi inte kommit överens om" sa jag, "du får överklaga i så fall, men du ska betala först" sa FK. Jag överklagar och radar upp fakta på fakta, men inte biter det på FK, nä-nä "beslutet kvarstår" som enda svar.



Överklaga, överklaga men alla instanser blundar för de fakta jag presenterar (jag tvivlar starkt på att de överhuvudtaget läser min argumentation). För att nu ingen ska tro att jag varit oredlig och arg i mina överklaganden så kan jag tillägga att jag använt mig av de få juridiska kunskaper jag förvärvat på universitetet och dessutom lagt med allt relevant jag hittat i ämnet på internet och i lagtexter.



"Utmätning av bankmedel" Per, det har jag också råkat ut för. Rent svindleri och tjyveri från fogdens sida. Det finns inget försvar för ett sådant tilltag, men det händer dagligen.



Jag skrattar rått när de på TV ibland pratar med politiker om det växande politikerföraktet som brer ut sig i landet. "Politikerförakt, ja det beror nog på att många inte förstår vad vi gör..." sa en naiv politiker i en intervju. Jag skulle påstå att det är politiker som inte förstår vad de ställer till med som är problemet! Oavsett partifärg!!

2009-11-11 @ 13:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0