Den humanistiska Kronofogdedrottningen

Det talas mycket om islam i Sverige, man förfasar sig över de stackars barnen som inte får äta gris i skolan och det skrivs motioner mot att okynnesbära burka i tid och otid. Vad som nästan inte alls talas om är det muslimska räntesystemet. Förklaringen skulle kunna vara att det är svårt att prata om något som inte finns, men så lätt är det nog inte.

 

Enligt islams grundtankar är det förbjudet att betala eller ta emot ränta. Så hemskt! Vad bygger dom sina samhällen på egentligen? Arbete? Att endast ta betalt för utförda jobb? Det går väl inte?

 

Hela vårt ekonomiska system är uppbyggt på att man tjänar pengar på att låna ut, kräva tillbaka med råge, spekulera, lägga på lite till och ruinera motpart. När man sedan inte får ut mera, då säljer man sina fordringar till företag som i sin tur tjänar ännu mera pengar på att låna ut, kräva tillbaka med råge, spekulera och lägga på ytterligare lite till för att ruinera den redan ruinerade.

 

När man sedan inte kan riva ruiner mer än till grunden träder den sista instansen in. Kronofogdemyndigheten. Ockrarnas sista skyddsnät. Och nu börjar det jag egentligen skulle skriva om.

 

Något jag inte kan begripa är hur Kronofogden (läs staten) kan tillåta sig att agera målvakt i detta hänsynslösa spel. Skulle inte svenne ha detta hot från storebror skulle svenne inte gå med på att betala idioträntor. Svenne skulle ge fan i de orimiliga påläggen om det inte vore lagstadgat. Men laglydiga medborgare viker sig och bugar djupt när något är lagenligt och legitimt.

 

Idag är det onsdag, flera bloggare skriver om samma ämne. När man diskuterade dagens tema föreslog någon att man skulle kunna skriva ett öppet brev till Kronofogdedrottningen själv, Eva Liedström Adler och fråga. Då kom någon annan med en invändning att hon faktiskt inte alls är den största suggan i stian, denne någon bifogade t o m en artikel från DN som bevis, där hon tillsammans med ett par generaldirektörer och andra lärda framstår som riktigt sympatisk. Den artikeln kan ni läsa här:

 

http://www.dn.se/opinion/debatt/regeringen-maste-ta-ansvar-nar-vi-hamnar-i-skuldfallan-1.478783 

 

Och helt plötsligt blev allt helt obegripligt för Ljuramannen. Människan är human och jobbar ändå med att göra livet surt för de 400 000 människor hon nämner i sin artikel. Hon tycker att "Regeringen måste forma en tydlig strategi för skuldsanering." Vidare tycker hon att "Ingen, varken gäldenären själv, borgenären som har fordringar eller samhället i stort, vinner på att låta någon förbli i det ofta mycket långvariga utanförskap som det innebär att vara överskuldsatt."

 

Ändå är det just det hennes jobb går ut på. Att slå på dem som redan ligger. Att fälla dem som redan fallit. Att dränka de som redan drunknat. Att skjuta de redan skjutna, hänga de som redan hänger att... ja, ni fattar.
Men jag fattar ingenting.


Förutom Ljuramannen bloggar åtta människor och en häst (!) om liknande saker idag:


http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://metrobloggen.se/villerider
http://affesblogg.blogspot.com/
http://systemsnyltarna.blogspot.com/

http://dwights13.blogspot.com/
http://fonzie.bloggspace.se

Nätverket för överskuldsatta, Fattiga-Riddare, har iordningsställt en separat del av forumet för att möjliggöra fortsatta diskussioner. Den delen av forumet är helt öppet, man kan skriva som gäst och behöver inte registrera sig överhuvudtaget. Vi hoppas du vill fortsätta diskutera frågan där. Länk till Fattiga Riddares forumdel bloggkommentarer.


Kommentarer
Postat av: Affe

Gällande rånta eller inte har Islamiska banker någonting som kallas avgift!! Det har sannerligen staten och inkassomaffian anammat i absurdum....



Affe

2009-11-04 @ 12:37:08
URL: http://affesblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Jodå, Affe, visst finns det avgifter i den muslimska ekonomin. Men en avgift är något som inte växer, vilket ränta gör som du säkert vet.

2009-11-04 @ 13:27:12
Postat av: Ulrika Ring

Ja nog är det obegripligt alltid. Helt otroligt att ingen får ihop 2 och 2! Oavsett hur man ser på saken bör man kunna fastställa att Utsökningsbalken har ett syfte och i ambition att uppfylla det syftet gör staten illa sina medborgare.



Men göra något åt det? Njae det verkar inte vara direkt på dagordningen. Och då återkommer vi till syftet. Vilket syfte kan det finnas som gör att så många, gamla, vuxna och barn, och handikappade, måste lida så mycket? Vilket syfte motiverar så många söndertrasade liv? Vilket syfte är så starkt att man bortser från att så många far så illa?



"Money makes the world go around, the world go around, the world go around..."



eller moderniserad:



"(Your) money makes the (their) world go around, their world go around, their world go around..."



//Ulrika

2009-11-04 @ 13:59:33
URL: http://www.insolvensstockholm.se
Postat av: Rune

Ljuramannen,



Härligt inlägg i bloggandet kring fogdens (över-)nitiska arbete.



Du nämner också fogde-drottningens artikel i DN, men det är högst skrämmande att hon inte uträttat ett skvatt åt alla övergrepp hennes undersåtar ägnar sig åt, trots att det är mer än 10 månader sen artikeln fanns i DN.

2009-11-05 @ 20:59:20
Postat av: Ljuramannen

Tack Rune!



Jag undrar detsamma som du, i slutänden borde det ju vara hon som ändå har ansvaret för det arbete hon utför, visserligen är det politiska beslut som styr Kronofogden , men att bara skriva en artikel och sedan vänta på svar är inte riktigt övertygande.

2009-11-05 @ 22:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0