Långfingerfredag

Efter att ha gått hela dagen igår i en skön dröm fullt och fast besluten om att bloggkollegan NoCashs aprilskämt var ett faktablad från regeringen är det dags att återvända till verkligheten. Några dagars ledighet från det betungande stillasittandet i fas 3 motiverar till vila och eftertanke.

Eftersom folk inte längre tycks bry sig om att deras ende vän en gång i tiden blev fastspikad just idag är det dags att införa nya påsktraditioner. För att hinna smälta allt det nya tar vi en dag i taget och lever för en gångs skull i nuet, det vill säga i den stunden vi befinner oss i just nu. Vi tar dagen som den kommer helt enkelt. Just idag gör vi det som hör till Långfingerfredagen, de andra helgdagarnas texter kommer när de kommer.

 

Att peka långfinger är en tämligen ny tradition inom folkförolämpningens område. Men just för att traditionen är ny är den desto mer effektiv. Till och med ett dagisbarn förstår hur effektivt han eller hon kan få sin dagisfröken eller den pacifistiskt lagde manlige fjollan att gå upp i limningen genom denna gest. (Skriver mannen som har jobbat på skola, fritis och dagis och som dessutom har sin frisedel på hedersplats i guldram på vardagsrumsväggen.) Ju modernare förolämpning desto mer gångbar. Skulle barnet kalla dagistanterna för låt oss säga angamärr, avskrapsfnas, ohampling eller andra invektiv som kollegan Dwight hyser stor kärlek för, skulle tanterna förmodligen klia sig i huvudet.

 

Just idag är tanken att alla i hela Sverige åker hem till Beatrice Ask, Anders Borg, Claes Månsson samt några valfria alternativ och pekar långfinger utanför deras villor. Har i och för sig inte riktigt koll på dessa personers bostadsförhållanden, men desto mer fördomar om villafolk. Skulle de nu råka bo i samma andrahandsetta i Bagarmossen, åk då dit. Ju fler som samåker desto bättre.


Gemensamma manifestationer under långfredagen rekommenderas om man nu inte kan ta sig till Bagarmossen. I Norrköping samlas vi i Hörsalsparken klockan 17.00 och pekar långfinger rent allmänt och skriker okvädningsord utan rim och reson. Samma sak kommer att inträffa på Sergels torg i Stockholm, Götaplatsen i Göteborg, Gustav Adolfs torg i Malmö, Torget i Umeå samt moppeparkeringen utanför Gregers Pizza och Porrfilm i Gusum.

 

Annars rekommenderar jag er att köpa massvis med ägg för att koka och måla porträtt av Gunnar Axén på. När ägget är klart tittar man Ägg-Axén i ögonen, tar upp skeden och drämmer till. MEN: Koka inte upp alla äggen! Spar några till måndagens nya annandagstradition. Förvara dem gärna i solljuset på fönsterbrädet till dess.

 

Själv tänker jag åka och se på sonen som spelar fotboll mot fiender i samma division. Jag kommer att uppvigla hejaklackarna både på med- och motståndarsidan att peka långfinger och skrika domarjävel så fort någon gör något, typ rör sig på planen.

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0