Teve, kändisskap, pedofili å så lite fattigdom

 
Ska detta bli mitt genombrott? Östnytt idag.

Nuförtiden är det ännu viktigare att synas i teve än på Hylands tid, alltså såg jag till att göra det idag. Är man inte tillräckligt ung och snygg för att visa upp sig i Robinson, BigBrother eller Paradise Hotel eller tillräckligt dum för att ställa upp i Bonde söker annan bonde, Hemmafru söker idiot eller visar upp Sveriges skitigaste hem, då får man vackert börja med lokalnyheterna och tala om för länets invånare att man är arbetslös och sysselsatt. Med risk (?) för att aldrig få ett hederligt arbete, för vem vill anställa en bråkmakare som inte ens kan hålla sig i skinnet på det mest förnedrande stället samhället har hittat? En som dessutom TALAR OM det för folk utan skam, dessutom med en ful sångröst. Nästan lika mycket harakiri som att man skulle gå ut och tala om att man är pedofil.

 

Och apropå pedofili så tänker jag gå ut med det också. Jag har nämligen papper på att jag INTE är pedofil. Hur många av er har det?

 

Det var nämligen så att en gång i tiden hade jag jobb som modersmålslärare. När jag fick min senaste anställning i slutet av 90-talet hade landet fått en ny policy, alla nyanställda som jobbade med barn skulle skaffa ett intyg från Polismyndigheten på att man inte var dömd för något otuktigt. Minns hur min dåvarande chef skämdes när han begärde att jag skulle skaffa detta intyg.

 

Lite förnedrande kändes det ju, men när jag väl hade fått pappret i min hand vände jag naturligtvis kappan efter vinden som vilken god samhällsmedborgare som helst. Nu hade jag ju papper på min renlighet och var inte sen att visa upp det i tid och otid. ”Här! Du får se mitt papper så får jag se ditt! Va? Har du inget? Det var konstigt…”

 

Blir jag stoppad i en fartkontroll lämnar jag reflexmässigt fram körkortet och renlighetsintyget, tanten i mataffären har sett det, likaså bilreparatören, fastighetsskötaren och PRO-avdelningen som spelar bingo i lokalen bredvid soprummet. Tandläkaren går jag inte till mera eftersom han inte hade något papper att visa upp, och vem vill ha en pedofilnäve rotandes i käften? Jag utgår numera systematiskt från att alla som saknar dessa handlingar är pedofiler.

 

Detta apropå debatten om lärarlegitimationer. Jag är för. Jag är för att lärarna dessutom ska bära uniform med gradbeteckning, ett hakkors för lågstadielärare, två för adjunkt och ett i pannan för rektor. Eller åtminstone nån sorts mössa, gärna strutformad,  borde läraren ha så man kan skilja honom/henne från eleverna.

 

Men det var ju inte det vi skulle blogga om. Vi skulle blogga om fattigdom har onsdagsklubben bestämt. Vad säger man om fattigdom? Jag nöjer mig med att presentera följande musikstycke med orkestern Blå Häst: ”Dom är fattiga som inte äger pengar”.

 

Lite extra applåder kan ni ge till bloggkollegan Dwight som förutom att på beställning ha gjort youtube-klippet, även har spelat in och mixat detta alster. Beröm honom gärna här eller på hans egen blogg, han brukar bli glad då, trots att ingen märker det.


Vill ni läsa någon som eventuellt håller sig till ämnet har ni en massa andra bloggar att välja mellan. Och fler och fler blir vi! Denna onsdag hälsar vi Noomi välkommen till Klubben av Sanningens Budbärare! Alltså dessa:

http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://nocashismyname.blogspot.com/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Dela


Kommentarer
Postat av: Mannan

Jaa, då kan han titulera sig TV-stjärna också... kan man få en attegraf? Bra gjort, Ljuraman!

2010-04-14 @ 22:56:19
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Du kan få min om jag får din. Pedofilpappret behöver jag inte i ditt fall, du är betrodd.

2010-04-14 @ 23:03:06
Postat av: Boris

Fattig-sången var helt fantastisk, vilken produktion, vilket sound. Den där Dwight borde få något slags inspelningspris, eller åtminstone massor med mycket dyra gåvor.Boris2010-04-15 @ 03:27:46
URL: http://dwights13.blogspot.com/
Postat av: NoCash

Vilken låt... Bildsspelet var väldigt gripande.

Borde vara vårt bidrag till melodifestivalen.Ljura, jag har fallit ur din blogglista. Igen!Ride On

2010-04-15 @ 08:20:04
URL: http://nocashismyname.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Åtgärdat, NoCash! Nån mer jag har glömt?

2010-04-15 @ 08:43:31
Postat av: Skuldsatt

Suveränt inlägg, suveränt framträdande. Jag har också papper på att jag inte är pedofil, så jag känner mig än mer som en i gemenskapen av sanningens budbärare... Nästa gång någon delgivningsman kommer ska jag kräva pedofilpapper, jag vill ju inte ha en pedofil knackande på min dörr...Jag tyckte dessutom att du sjöng vackert och bra.

2010-04-15 @ 15:06:37
URL: http://superskuldsatt.blogspot.com
Postat av: Stoffe Johansson

Skitbra ! Dags att någon drar dessa "Skojare" ut i dags-ljuset och visar vart Regeringen väljer att satsa skattepengarna ! Jag blev inspirerad av inslaget i Östnytt Onsdag 15/April , Så nu tänker jag undersöka möjligheterna att hyra en gammal sliten industri-lokal någonstans ,sedan ska jag kalla den Illusion-Fabriken , och inhysa så många som möjligt,för att få dagspenningen 225 kr per skalle . Allt ska jag driva själv ifrån Thailand. Billiga drinkar och mycket behagligt klimat =)

Skämt o sido : Vilket jävla meningslöst projekt ! Sysselsättning ,hmm , ja el Nej ? Jag skulle kalla det Förvaring.

2010-04-15 @ 18:41:38
Postat av: ulrika ring

jag sällar mig till lovsångerna! Så jävla bäst du är!

2010-04-15 @ 19:25:00
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com
Postat av: Yövalo Nattljus Noctumlux

Bra gjort.Ju fler som syns och visar bristerna med dagens samhälle, desto bättre.Nyt meitä on kaksi teeveejulkkista :)

2010-04-15 @ 19:37:12
URL: http://obestand.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Milloin sä Yövalo olet ollut teeveessä? Olisi kiva nähdä.

2010-04-15 @ 19:53:18
Postat av: Ulrika Ring

Tro inte ni kan komma här och komma!

"minä rakastan sinua"man har väl haft en finländsk pojkvän i ungdomens tid! :DHyvää Päivää! :P

2010-04-18 @ 13:35:23
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0