Avstängd blogg åter i gång

Den uppmärksamme läsaren har förmodligen upptäckt att den här bloggen har varit avstängd under helgen. Detta på grund av en anmälan, enligt vilken bloggen stred mot:

”Blogg.se: användarvillkor §3.3:  

Publicerat Material får inte:

Kränka, hota eller förtala andra personer eller utgöra intrång i andra människors privatliv."

 

Anmälan avsåg fyra olika inlägg som hade rubrikerna:

 

Öppet brev till XX i kommun NN

Är det sådana politiker vi vill ha?

Rondellhundstävling

Umgängesbarn

 

De tre översta inläggen handlade om missnöje med en av Överförmyndaren utsedd god man i en kranskommun till en något större kommun i Mellansverige, som i sin tur bland mycket annat inhyser en liten, liten stadsdel som har gett namn till en i detta inlägg ickenamngiven blogg som Ni just nu läser. Inlägget Umgängesbarn handlade om blogginnehavarens missnöje med Försäkringskassans sätt att handskas med ofullständiga fullmakter med bara en förälders underskrift utan den andre förälderns vetskap trots gemensam vårdnad. Inlägget handlade vidare om oseriösa assistansbolag i allmänhet och ett i landskapet Närke beläget i synnerhet, vars ägare bland annat har delat ut ett icke specificerat sexsiffrigt belopp till en i detta inlägg icke namngiven idrottsklubb vars huvudsakliga syssla sker på is med specialtillverkade skor med medar på fötterna och klubbor i händerna. Inlägget berörde även det enligt skribenten orättvisa systemet med olika bidrag till olika föräldrar.

 

Anmälaren av bloggen ville vara anonym, vilket  personen även var i själva inläggen trots sin mycket stora del i hela härvan. Anonymitet bör alltid respekteras oavsett skuld i sakfrågor och andra lurendrejerier.

 

Om detta får man alltså inte skriva i dagens Sverige med en demokratiskt vald regering. Alltså tänker jag inte skriva om det. Yttrandefrihet skall icke missbrukas med en massa otillbörliga yttranden. Ej heller tänker jag skriva om en numera avsatt god man med ett numera begränsat handlingsutrymme, än mindre tänker jag avbilda honom som rondellhund i fortsättningen.

 

Övriga frågor i ärendet besvaras via e-post:

psalmenranta@gmail.comLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly


Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Johan Carlsson

Fan så jävla bra du skriver, Pentti!

2010-12-14 @ 18:34:00
Postat av: Mannan

Välkommen tillbaka :)

2010-12-14 @ 18:57:25
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Per "TheBull" Gyllingberg

Skriv på du! Om blogg.se har problem med det så kan du alltid skaffa en egen domän och ett eget webbhotell. Jag hjälper dig gärna, Yttrandefrihet ÄR viktigt och ska skyddas!

2010-12-15 @ 00:53:49
URL: http://thebull.se
Postat av: Roger Lundkvist

Tjena Ljuramannen.. Vill bara säga en sak. SUVERÄNT SKRIVET!!

2011-08-02 @ 22:45:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0