Ljuramannens valanalys

Socialdemokraterna har nu analyserat valet. Därför gör jag det också eftersom min ytterst godtyckliga och amatörmässiga tjugominutersanalys över en korvmacka och Gevalia Mellanrost vid köksbordet inte lär bli sämre än de egna proffsanalytikernas.

 
Rapport citeras av Expressen.


Det som var avgörande – enligt den valanalys som Rapport har tagit del av – var politiken. Väljarna tog inte till sig den nya skattepolitiken med ändrad fastighetsskatt, höjd bensinskatt och förslag om förmögenhetsskatt som knappt någon förstod.

 

 

Alltså dessa tre frågor avgjorde valet enligt sossarnas valanalytiker:

  1. Fastighetsskatt
  2. Bensinskatt
  3. Förmögenhetsskatt (som knappt någon förstod)

 

 

Vem har satt ihop den här smörjan? Jag känner en hel del folk som brukar rösta S men som knappt kan stava till fastighet, än mindre till förmögenhet. Bensin förbrukas det, ja, men ingen av mina volvoåkande kamrater ser detta som det allra mest avgörande, att man ska välja regeringar efter oktantal.

 

Ärade gråsossar, har ni hört talas om arbetslöshet? Bemanningsföretag? Fas 3? Ingen som hört talas om vräkningar? Avstängd el? Sjukskrivningar? Utförsäkringar? Självmord? Någon? Hört talas? Om?

 

Finanskrisen – regeringen ansågs kompetent och den höga arbetslösheten skylldes på den internationella krisen.

 

Jag för min del skyller arbetslösheten på inflationsbekämpning, ju fler arbetslösa, desto bättre går det för landet. Dock ej nödvändigtvis för dess medborgare.

 

Tankarna går till kamrat Sven Wernström som brukar säga att han ”var socialdemokrat på den tiden de själva var det.” På den tiden då sossarna var ett parti för så kallat vanligt folk.


Först sista veckan när sjukförsäkringen åter kom upp i den politiska debatten lyckades Socialdemokraterna snygga till siffrorna något.


Det var så dags. Kan tänka mig hur svårt det var att börja prata om saker man aldrig har sett precis en vecka innan valet. Ufon, onda andar och andra övernaturliga saker, sjuka och fattiga... Nä, då är det bekvämare att prata om saker man behärskar. Fastigheter och förmögenhet.

Att alla partier fjäskar för medelklassen, det vet vi, därav den idiotiska valanalysen. Man har satt sig på en piedestal, ovanför den vanliga människan. Man vill tala med herrar på herrars vis och med bönder på latin. De lärde männen skulle man däremot kunna lära sig något av om man hade kapacitet eller ork. Moderaternas förflyttning till mitten sågs också som en del av förlusten, vilket med andra ord borde betyda att sossarna inte har flyttat sig tillräckligt till höger.

 

Om ni nu väljer att blunda för pöbeln, de utstötta, lytta och lama, lägg ner hela skiten! Bli sossemoderater alla ni välmående! Vi andra kan ju låta bli att rösta.

 

Ett rätt bra sätt att göra valanalyser vore annars att fråga någon som har röstat! Och då menar jag inte slipsnissens närmaste granne eller byråkraten i rummet bredvid, han med den fina kalkylatorn. Nej, ge er ut på gatan, gör det gärna direkt efter valet i september så slipper ni frysa. Och gå då ut på den där gatan också, ropa inte från taxifönstret, sådant tycker vanligt folk är ohövligt.

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: ulrika ring

Huvvet pang på spiken. Jävla idioter.

2010-12-03 @ 19:40:56
URL: http://blogg.sega.se
Postat av: Rupert

Alltså vad består den här kriskommissionen av för intellektuella imbeciller? Den sk. "valanalysen" är så sanslöst undermålig att partiet lika gärna kunnat lämna över arbetet till lemurerna på skansen.Rapporten är ett positivistiskt haveri där en rad diagram staplas på varandra för att sedan följas av några högst banala och med all sannolikhet felaktiga slutsatser. Jag hade väntat mig betydligt mer substans och åtminstone ansatser till någon form av självkritik och vetenskaplighet i arbetet och då var jag ändå inte optimistisk.Slutsatsen är alltså att den rödgröna budgeten misslyckades vinna folkligt stöd eftersom den bara var 96% identisk med högerbudgeten och inte 99% identisk? Ursäkta men kriskommissionen är ju helt jävla dum i huvudet, om inte de och hela partiledningen slängs ut med med huvudet förse på kongressen så lämnar jag partiet för gott!

2010-12-03 @ 22:32:20
Postat av: NoCash

Väl formulerat, som vanligt.NoCash slutsummerar...

Blundar man för verkligheten, så går det åt helvete!

2010-12-03 @ 22:33:14
URL: http://nocashismyname.blogspot.com
Postat av: Riitta Klemetti Lilja

Alldeles perfekt analys av ljuramannen och då har han bara skrivit knappt hälften av det han tänkt. ;)

Jag måste säga att jag heller inte fattar vad den här analysen går ut på hos sossarna. "Om vi hade... så hade vi kanske vunnit", m a o "hade vi lockat med lite mer klöver så hade de kommit till spiltan".

Är det ingen som fattar att sådana partier vimlar det av redan men ingen djävel fattar varför det inte finns alternativ till det hela. Hör ni det? ALTERNATIVET för den förda politiken saknas!

2010-12-04 @ 00:11:05
Postat av: Britta Sethson

Var på frukostmöte med en av länets riksdag(s)ledamöter i går morse. Alla där var inne på samma linje som du. Inklusive Helene.Vi skakar på huvudet åt valanalysen. I skogslänen som skulle ha "drabbats" hårdast av en bensinskattehöjning gick det väldigt bra för os(s).

2010-12-04 @ 11:37:12
URL: http://nyabrittas.wordpress.com/
Postat av: KalleB

Kan bara hålla med föregående skribenter inkl. L-mannen och även hans nästa skrift!Det är kört och blindheten/dumheten är monumental!(Och då är jag ändå optimist) ;)

2010-12-05 @ 09:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0