Regeringens misslyckande.... nä, vänta nu lite....

Det är onsdag vilket innebär att det bloggas i hus och hem hos delar av befolkningen. En närmare beskrivning, ja, till och med en komplett lista, av denna befolkningsdel följer i slutet av inlägget. Visserligen tror jag att det bloggas även på annat håll, men dessa skribenter ska ni inte bry er om, åtminstone inte på onsdagar. Om dom inte ansluter sig till vår partisanrörelse förstås, välkommen du med Blondinbella! Du blir nog skuldsatt förr eller senare du också!

 

Denna onsdags tema är det svåraste hittills åtminstone för Ljuramannen, nämligen ”Regeringens misslyckande”. Jag tvekade inför ämnet men måste ändå göra min plikt och försöka. Jag tycker nämligen inte att denna regering har misslyckats med någonting alls.

 

När dessa cyniska as fick makten var moderaterna det starkaste kortet. Man hade ombildat sig till det nya arbetarpartiet, körde stenhårt med sin arbetslinje och att folk skulle varken vara sjuka eller lata sig, dom skulle enbart lära sig att veta hut. Och visst har det gett resultat! De sjukskrivna blir utförsäkrade, förnedras, hånas, de arbetande får sänkta skatter som äts upp av höjda omkostnader, de svagaste tar livet av sig vilket givetvis är det allra bästa. Hur skulle det gå om alla bara gick omkring, levde till ingen nytta och kostade pengar? Man kan se döden som ett avskräckande exempel, det lönar sig mer att arbeta än att vara cancersjuk.

 

Finanskrisen kom som på beställning. Skulle vi haft högkonjunktur skulle det vara svårare att motivera folk till arbeten som ändå inte behövs. De enda som tjänar på hög- låg- eller mittemellankonjunktur är de som tjänar pengar på andra fåntrattars arbete under vilken konjunktur som helst, just nu kanske något mindre. Då talar vi om negativ vinst.

 

Jobbcoach är ordet. Ett annat är bemanningsföretag. Folk flyttar på folk, bestämmer, tjänar pengar men ingen vill göra jobbet. Inte jag heller. Jag sätter också hellre andra i arbete än jobbar själv. Eller coachar, lär folk hur man använder telefon, skriver CV:n och styr och ställer och hotar med avstängningar. Det är skoj!

 

Skuldsaneringslagen som skulle trätt i kraft vid årsskiftet bromsas av det nya arbetarpartiet. De anser att det är samhällsnyttigt att hålla folk i skuld, oavsett om skulderna är självförvållade eller inte. Synd att det inte finns några borgare av den gamla sorten vid makten, de som trodde på kapitalism. Nu har vi bara en massa nya arbetare, som i och för sig inte har sett arbete på vykort ens. En kapitalist ser efter sitt hus och konstaterar han då att man inte kan dra in stålar någonstans, så ser han till att få hjulen i rullning. Dessa nya arbetare funkar inte efter marknadens principer. De vill efter någon sorts nylutheransk modell plantera in skam hos folk och tror att dessa människor genom att dra vanära över sig avskräcker andra hederliga medborgare till att arbeta i sitt anletets svett långt över pensionsåldern. Sedan att dessa skuldsatta människors existens är en ren förlustaffär för alla, det bryr de sig inte om. Huvudsaken är att vi planterar in moral i folket.

 

Nu finns det ju folk som inte går på den här skiten och förhoppningsvis blir vi fler. Men nog består det här landets väljarkår av en stor samling idioter som köper hela paketet utan att fråga om varken ångervecka eller garanti. Och visst, gärna för mig, jobba på svensson om det är kul! Jag tänker sova LÄÄÄÄNNNGGE i morgon. Så länge det inte lönar sig för mig att arbeta, tänker jag inte anstränga mig särskilt mycket heller. Skulle de nya arbetarna däremot göra något för att få in mig i systemet på mina villkor, dvs att jag finge göra något nyttigt för en skälig lön som de nya arbetarna inte omgående genom sina fogdar skulle ta tillbaka, kunde vi ju resonera över en kopp kaffe och en cigarr. Men först då. Tomma hot kan ni sluta med. Jag har kusiner...

 

Ungefär så långt kom vi idag, fan, klockan är mycket, jag ska ju hinna läsa en bok också och titta på nattsändningar innan jag lägger mig, en macka skulle sitta fint.... Men, som jag sa, när jag fick uppdraget att skriva om regeringens misslyckande blev det svårt. Regeringen har inte misslyckats ett dugg, allt har gått som på räls. Det finns säkert en hel del folk i det här landet som har misslyckats med ett och annat, bland dem jag själv. Men knappast regeringen.

 

Även följande bloggare har en del att säga om ämnet, vi blir fler och fler! Ny för veckan är Resurspank, Välkommen till underjorden!


http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://ljuramannen.blogg.se
http://resurspank.blogspot.com
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://metrobloggen.se/villerider
http://obestand.blogg.se
http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com/
http://fonzie.bloggspace.se/1/
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com/

Diskutera gärna vidare på Fattiga Riddares forum.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Dela

Kommentarer
Postat av: Resurspank

Tackar för det varma välkomnandet!

2010-01-20 @ 13:09:59
Postat av: Inspirera

Ähum kära ljuraman...jag tycker mej ana en nyans av bitterhet här...De konsekvenser vi ser idag borde dom kunnat förrutse...men det hände inte och om dom förutsåg det så må någon ha förbarmande över dom så bokstavligt och bildligt bajsar dom i människan. I vilket som det nu är så är livet ett större helvete än avgrunden självt och om nu inte våra pottliker tar möjligheten att rätta till eländet så lär vi få uppleva en ökad hemlöshet ökad brottslighet och fler som tar livet av sej.Vad är det för bok du läser? ;-)

2010-01-20 @ 16:46:16
URL: http://inspirera-inspirera.blogspot.com
Postat av: Ljuramannens granne

Kära Ljuraman.Det är härligt att äntligen se en frände som erkänner det nya arbeiterpartiets framgångar. De har lyckats med en sak som borgarpacket misslyckats med sedan tidernas begynnelse, nämligen att hitta det enda sättet att underminera och totalt försvaga socialismen. Som vi alla vet så måste socialismen ha något att kämpa emot för att överleva och ens existera. Hittills har det varit borgarna och kapitalismen. Man skulle kunna säga att den socialistiska kampen rent av fokuserat på borgare de senaste 30 åren eller mer.Att de inte är ett arbetareparti kan vilken idiot som helst begripa som gick ur grundskolan med ett snitt högre än 3 (vilket kan antagas vara svensk standardnorm bortsett från ghettopack som mig själv då kanske men som ändå gick ut med 3.4) Jag skulle hellre titulera dem 'arbetsgivareparti' vilket stämmer mer överens med deras smutsiga agenda.Tricket som herr Reinfeldt & Co brukade var ren suggession. De lyckades förvirra den redan förvirrade pöbeln genom att låtsas vara ett arbetareparti. Om kapitalisterna blir arbetarevänliga.. ja, vad ska den socialistiska kampen då riktas emot? Var är den lede fi? Jo, camouflerad i blåställ och skäggstubb.. Den socialistiska arbetarekampen dog ut på rekordtid. Ingen sjunger längre Internationalen eller visslar arbetaremarseljäsen på väg till jobbet.Dumma dumma svenskar.

Du har tur du som inte är inavlad som vi andra.Det var ett spel för gallerierna som även jag måste ge dem en liten applåd för. Det var bra jobbat, åtminstone på den politiska arenan och i valkampanjen. Många knegare och drönare gick på bluffen om kejsarens nya kläder.Nu har en tid förflutit dock och de flesta borde ha genomskådat charaden. Med inre strider inom den så kallade alliansen, eller the axis of evil, och brutna valspäckslöften till höger och vänster (oavsedd ordvits) så håller de fina nya tapeterna långsamt på att lossna från väggen. De använde för dåligt klister helt enkelt.Facket får fler medlemmar och pöbeln har insett att de där extra tusenlapparna man skulle tjäna bara gällde de som hade löner långt över det genomsnitt de flesta av oss lever i. Borgarna vet helt enkelt för lite om verkligheten för att inse hur dåligt betalda vi är i sverige idag. Man hoppas att Svensson ska inse sitt fatala misstag och rösta annorlunda i nästa val men kommer det att hända? Troligtvis inte. Vänsterflanken lyser med sin frånvaro i ekande tystnad. Sahlin vill inte vara statsministrinna och Schyman föredrar att dansa i tv. Vilka är alternativen?Jag tror att miljöpartiet och piratpartiet samt diverse andra obskyra småpartier som ingen egentligen vet vilken agenda de har, kommer att ta hem segern om inte alliansen rycker upp sig och enas på nytt i en ny charad och ger kejsaren ännu nyare kläder för att förbluffa folket ånyo. Gör de detta kommer de säkerligen att ta hem segern igen men jag tror och hoppas att de inte klarar av det igen. Jag ser hellre Wetterstrand som statsminister än en kaxig kapitalist som skryter över hur duktig han/hon är på att tjäna pengar (åt vem framgår inte så tydligt alltid).Nu är jag en sån där bemanningsmänniska och vet precis vad det innebär att vara ägd av kapitalet. Även om jag kämpar mig svettig för att komma ur detta slavkontrakt så suger kapitalet in mig igen eftersom "alla vet ju att såna där bemanningsfolk inte kan nånting för annars skulle de ju ha riktiga jobb" som arbetsgivarna säger på alla intervjuer.Om brackorna lämnar arenan så kanske vi vanliga dödliga kan få 'riktiga jobb' vi också och sverige kan bli ett arbetande land igen. Likt dig herr Ljuraman, vill jag inte anstränga mig om det inte sker på mina villkor och med bra betalning för mitt slit och anletssvett.Hur som helst så fann jag stort nöje i att läsa din lysande beskrivning av det aktuella dagsläget. En eloge till borgarna... applåder.. så, nu kan ni gå hem och sluta leka med statsfinanserna.

2010-01-20 @ 19:48:43
Postat av: Ljuramannen

Inspirera: Bitter? Vem? Jag? Nähä.Ljuramannens okände granne: Ditt inlägg väger såpass att jag omedelbart kräver att du skaffar en egen blogg (om du redan inte har en) och ansluter dig till vår maffia!2010-01-21 @ 01:34:36
Postat av: Ljuramannens granne

Jag har en blogg (eller kanske fler.. jag vet inte) och jag ansluter mig gärna till underjordsmaffian. Gick och funderade på om jag skulle drista mig att fråga om den möjligheten idag faktiskt. Min blogg är dock inte särskilt skriven i för tillfället, jag upptäckte att jag inte besitter blondinBellas förmåga att göra mitt synnerligen ointressanta liv publikt medelst digital media. Ett lätt nederlag att just denna människa ska vara bättre än någon på något om än så trivialt som bloggning.Jag snickrar snabbt ihop en ny blogg då den jag har är ganska deprimerande och innehållslös.. den handlar ju om mig..Ska man uppfylla några specifika krav för att få ingå i denna eminenta gruppering?

2010-01-21 @ 18:11:12
Postat av: Ljuramannen

Inget mer krävs än att man har en blogg och vill skriva.Skriv till min mail så berättar jag mera. Du är mer än välkommen!psalmenranta@gmail.com

2010-01-21 @ 18:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0