Almedalen idag då? Kan det va nåt?

Idag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen. Dagen till ära har man döpt om sig till Välfärdspartiet, ”för att Vänsterpartiet som enda parti fullt ut försvarar en välfärd utan privata vinster.”

– Världens bästa välfärd utan privata vinster, det har Vänsterpartiet föresatt oss att vi ska skapa. Och det är naturligtvis en väldigt stor uppgift, men det är en uppgift som vi tar oss an med väldigt stor entusiasm.

Och man fortsätter lika självsäkert:

– Kom inte och påstå att det finns ett annat välfärdsparti, säger Lars Ohly.

 

Det kan han ju ha rätt i att det inte finns något annat välfärdsparti, men för folk som mig ser jag inte särskilt mycket hopp hos Ohly och hans feministflickor heller. Skickade i sedvanlig ordning några frågor till Aftonbladets chat. Tror ni jag fick svar? Det ska man ju inte skylla Ohly för, för han får säkert ett antal frågor som redaktionen väljer och dom kan man ju räkna ut med röven vad dom handlar om. Är du kommunist eller terrorist. Och med samma röv kan man räkna ut vad Ohly svarar, nämligen:

 

- Socialist och feminist.

 

Det var ju duktigt. Två ideologier varav den ena stendöd och den andra borde vara det. När V slutar med sitt feministtjafs kan jag tänka mig att åtminstone lyssna på dem. Nuförtiden håller ingen civiliserad människa på och dömer folk efter hudfärg, religion eller sexuell läggning, varför ska man då göra det efter kön? I synnerhet när det är män som ofta råkar rätt illa ut just för att de är män. När han sedan pratar om barn, glömmer han och flickorna att just dessa är de som drabbas hårdast när männen inte har möjlighet att vara de pappor de egentligen borde och skulle vilja vara i Välfärdspartiets Välfärdsfolkhem.

 

Men nog finns det väl annat i Almedalen än vänsterpartister. Två som jag med säkerhet vet är där heter Per och Ulrika. Dem känner man igen på deras svartgula tröjor som det trots färgerna inte står Elfsborg på. Nej, så här ser de ut:


 

 

Våra fattiga riddare kämpar och svettas i värmen, är ni där, gå gärna och hälsa på och få er ett ord på vägen om den verkliga diskrimineringen som drabbar en halv miljon invånare i detta land men som få pratar om. Deras bravader kan man läsa om på fattiga riddares blogg.

 

Och kommer jag då att rösta på Välfärdspartiet V? Spelar det egentligen någon roll längre?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0