Idag måste väl Almedalen ändå va nåt!

Det har varit Centerpartiets dag i Almedalen idag. Fast det har inte märkts så mycket. Den som uppmärksammade Centern mest idag var skådespelerskan och riksdagskvinnan Solveig Ternström som meddelade att hon nu tänker lämna partiet. Och det är ju också ett sätt att uppmärksamma ett parti på. Och det gjorde hon ju alldeles rätt i. Solveig Ternström har annars gjort sig känd för att kunna handskas med höns. Maud Olofsson var det visst värre med.

 

Annars konstaterar Maud, åtminstone i Aftonbladet det vanliga, arbetarskydd är dåligt och ungdomarna ska jobba, inte för en lön, utan för att dom ska lära sig att fortsätta jobba utan lön i även i vuxen ålder.

 

Maud Olofsson inledde sitt tal i Almedalen med att lovorda Alliansens hantering av finanskrisen.

– Vi höll i era pengar, sa hon.


Jo tack, vi har märkt det. Kan vi möjligen få igen dom nu?

 

Maud vill sänka momsen på luncher och på frisyrer. Nu ska alltså landets alla frisörer och korvgubbar rösta på centerpartiet.

 

– Många går direkt från skolan och startar egna frisörsalonger, och det är ju bra, säger Maud Olofsson.

Centerledaren tror också att den sänkta momsen kommer att gynna turistnäringen.

– Vi kan kombinera en utvecklad turistnäring med en ökad restaurangbransch. Fler sysselsätta inom turism- och restaurangbranschen ger fler jobb i hela Sverige.


Det stora turistlandet Sverige kommer alltså att locka hit ännu fler tyskar och japaner med kameran i högsta hugg för att det förutom ett jobbigt klimat även är billigt att äta lunch och klippa sig här.


Reinfeldt ville inte tala om särintressen, men det vill tydligen Maud. Men några löften om oss i det totala utanförskapet blev det inte från det hållet heller.


Men Per och Ulrika har uträttat en hel del i Almedalen även idag. Läs rapporten på Fattiga Riddares blogg. Om inte för annat så får ni svaret på varför en kebabförsäljare i Almedalen genast bör rösta på Centern. Eller det kanske ni inte får, men jag kan tala om det för er. Jo, om han inte röstar på Centern och dumpar sina priser, köper ingen hans produkter mer och detta leder till konkurs, vilket gör att han snart hamnar í obestånd och börjar blogga tillsammans med oss andra överkörda kronvrak. Och vill vi ha en misslyckad kebabförsäljare hos oss? Ja, det är klart att vi vill, men för hans eget bästa kanske han skulle ta tag i sin affärsidé lite bättre så han slipper vårt glada gäng. 


Men hur är det? Vad tror ni? Ska en helt vanlig Ljuraman kanske rösta på Centerpartiet? Ja, om dom får ner priset på en klippning till samma nivå som sist jag besökte en barberare. Vill minnas att det kostade 17:50, frisören hade just höjt priset från 16 kronor varför jag bestämde mig för att sluta med såna dumheter. Året var 1977.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: MA

Ha ha, ordet kronvrak tar jag med mig! Egentligen inget skoj idag men ordet är bra! :)

2010-07-11 @ 22:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0