Kan Almedalen idag måhända va nåt?

Någon som minns Hasse Alfredssons rollfigur som ond man i Den Enfaldige Mördaren? Och scenen med den fattige mannen som ber om anstånd om hyran men får det inte. På självaste julafton kommer mannen med hyran, varpå den onde mannen tar emot dem, slänger dem i brasan och säger ”Det är ju inte pengarna, det är PRINCIPEN!”

 

Bloggkollegan Dwight mindes Alfredssons figur i ett annat sammanhang i våras, själv tänker jag på den onde mannen förvandlad till en ännu ondare kärring som försöker göra politik av pengabränning. När Feministiskt Initiativ bränner upp 100 000 koronor i en grill, visar de bara vilka cyniska överklasskärringar de innerst inne är. Ingen som någonsin har behövt fundera på mat för dagen och som fått sin el avstängd skulle visa ett sådant förakt. Gudrun själv svarade också på kritiken med orden ”Vi är inte en välgörenhetsorganisation. Vi är ett politiskt parti och vi vill ha förändring”.

Bra att hon är ärlig. Välgörenhet är inget för politiker. Gud, bevare alla fattiga för FI:s förändringar. Och en sån har man velat bada med…

 

Skolan har fått dagens rubriker. Nu käbblar man om betyg ska införas från sjunde klass eller från mellanstadiet. Det är rätt intressant varför just skolan är ett område som politiker kan sköta bättre än pedagoger och lärare. Inte lägger de sig i hjärnkirurgernas jobb genom att tala om från vilket håll man ska borra i skallen för att komma åt hjärnbarken eller vilken tjocklek det ska vara på skalpellen. Å andra sidan har lärarna ett par tandlösa fackförbund att stötta sig mot också, ett gäng pärmbärare som sväljer vilka order som helst utan att blinka. Säger mannen som för ett par månader sedan gick ur Lärarförbundet. Lär återkomma till det i höst.

 

Men idag var det Folkpartiets dag! Verkar som om media hellre pratar om annat än Folkpartiet och det förstår jag. Jan Björklund vill ha bättre mat på pensionärshemmen och det är ju bra. Nu väntar jag bara på att någon annan partiledare säger emot och kräver att man ska servera döda råttor för gamlingarna. Där Reinfeldt pratade om de stora sakerna, allmänintresset istället för särintressena, håller sig Björklund till verkliga särfrågor och pratar i vanlig ordning om självklarheter. Men även han glömde nämna den halva miljonen medborgare som har skulder till den milda grad att de inte är till någon större glädje för varken sig själva eller för fosterlandet.

 

Och Kronofogden tycks ha tappat omdömet fullständigt. Per och Ulrika fortsätter sitt äventyr i Almedalen och bloggar om ämnet i dagens inlägg på Fattiga Riddares blogg. Läs, förvånas och släng nåt hårt på nåt annat hårt men akta människor och djur, så vitt dom inte jobbar på nämnda instans.

 

Ska min röst då kanske gå till Folkpartiet? Ja, där har ärade slöläsare åter igen något att fundera på.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper


Kommentarer
Postat av: Mannan

Ja, det där emd att bränna pengar... ska vi bränna en kärring istället?

2010-07-07 @ 00:05:38
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Lockande idé Mannan, det var ju en populär sysselsättning på 1400-talet, och eftersom allt gammalt inom politiken tycks komma igen så...

2010-07-07 @ 00:25:14
Postat av: Mannan

...dags att gå ihop om att köpa grillkol, en säck björkved och en dunk bensin och leta upp en ledig grillplats på Ljurafältet :)

2010-07-07 @ 10:32:19
URL: http://resurspank.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0