Men idag borde väl Almedalen ändå börja likna nåt?

Idag har då Mona Sahlin och Det Stora Partiet haft sin dag i Almedalen. Det som media mest har nappat på tycks vara Monas löften om rätt till förskola även om man inte arbetar. Och visst kan väl våra telningar få gå i förskola för mig. Men är detta den verkliga valfrågan? Kanske det är, eftersom blocken redan träter om kostnaden, blir det en halv miljard eller tre miljarder? Ingen tycks veta. Det känns betryggande att inte vara den enda numerolektikern i landet, hos politiker verkar det vara någon sorts yrkessjukdom.  Men vad är det egentligen som kostar, och är det i så fall bra eller dåligt? Att barn går i förskola kommer att kosta eftersom det behövs personal, lokaler och mat. Vilket i och för sig sätter folk i arbete och det vill vi ju inte, nu när vi äntligen har kommit på fördelarna med fas 3. Även det kostar i och för sig men då går pengarna dit de ska, det vill säga till dem som har kunskap nog att dribbla och ta emot. Mer om det på annan plats i denna blogg, i en lång tråd som även idag har fått ett par inlägg…

 

Men på välfärden vill man satsa! Inte bara Mona Sahlin, utan ALLA. Mats Knutsson på Rapport kallade hela Almedalen för en ”Löfteskarusell om välfärden”. Alla slåss om ordet välfärd.

 

Välfärd. Vilken jävla välfärd? Om välfärd innebär att vanligt folk får elen avstängd, måste räkna vartenda öre till mat, avstå från glasögon för barn med mera, för att systemet göder en skuldindustri som täljer guld med en Kronofogdemyndighet som målvakt, då borde ju ALLA partier vara välfärdspartier eftersom det faktiskt är så det ser ut för rätt många av oss. Ingen nämner heller att det i landet finns en halv miljon fattiga människor, skuldsatta, några till och med utan hem.

 

Mona Sahlin, vad är välfärd för dig? Den gamla ramsan om skola vård och omsorg räcker inte! Det finns andra som också mår skit. Det finns folk som aldrig i sitt liv kommer att känna någon sorts människovärde, som aldrig får bli sina egna, som bollas i ert idiotspel och som ni skiter i, för skulle ni börja lova oss någonting, hur skulle det se ut? Det finns två mantran jag har lärt mig när man pratar med en riktig medelsvenne.

  1. Det får ju inte bli för mycket.
  2. Hur skulle det se ut om alla…

 

Och visst. Det får ju inte bli för mycket välfärd och hur skulle det se ut om alla skulle omfattas av den.

 

Per och Ulrika har även idag haft en hektisk dag i Almedalen. Läs deras spännande följetong, del torsdag, på Fattiga Riddares blogg.

 

Åsså veckans fråga: Ska en Ljuraman lägga sin röst på sossarna i år kanske? Tror nog att jag satsar på Centern och omskolar mig till frisör.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Gubben

finns annars ett bra extra kneg hos AMS!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7445069.ab

2010-07-09 @ 17:37:11
URL: http://mhats.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0