Veikko har hittat hem!

Kan väl vara kul med en rolig nyhet på den här annars rätt deprimerande bloggen för nu är det glass och tårta!

 

Veikko Virtanen, 90, vars kamp många har följt i tv, radio, facebook eller här, har nu hittat hem! Med hem menas det hem han själv önskade, Suomikoti, Finskt Äldrecentrum  i Enskede.


Om detta i Aftonbladet.

 

...Men sedan medier, riksdagsmän, artister och Finlands president Tarja Halonen upprörts av fallet gav kommunen upp och i onsdags flyttade Veikko in på Suomikoti äldrecentrum i Enskede.

 

Man ska väl inte gnälla men måste journalister på kvällsblaskor ha en sån övertro på sig själva och alla andra övermänniskor? De har redan glömt bort facebookgruppen på 20 500 människor, utan dem hade varken presidenter eller artister brytt sig ett skvatt. Visserligen behövs media för att förmedla saker men i detta fall hade dessa journalister inte rört sig ur fikarummet utan den folkopinion som fallet fick. Utan dessa helt vanliga människor hade inte media orkat skriva en stavelse om en gammal finsk pensionär.  


Så visst är facebook ett bra verktyg om man lyckas sköta det anständigt och det lyckades den här  gruppen med alldeles ypperligt. All heder till Mikko Viitala och Merit Wager som har skapat och styrt fb-gruppen. För att inte tala om allt det jobb som Veikkos son Pentti har lagt ner för att få folk att vakna.

 

Joten hyvää kesää Veikko! Vihdoinkin olet siellä missä sinun kuuluukin. Näytit olemassaolollasi vielä kerran että periksi ei saa antaa!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Linda Åberg, Höga Kusten Poeten

Det där sista förstod jag inte så bra men jag är väldigt glad för Veikos skull. Äntligen få komma till ett ställe där man blir förstådd! Skulle kännas bra kymigt för en själv om man hamnade i ett annat land och blev placerad på ett äldreboende där ingen begrep vad man sade! Usch och FY!

Heder åt alla dem som kämpat för att han skulle få komma dit!

Grattis Veiko, hoppas du ska trivas!

2010-07-10 @ 16:03:28
Postat av: Ljuramannen

Vi får väl ta det sista på det andra inhemska språket också så alla förstår, mina läsare ska inte behandlas som man behandlade Veikko:"Glad sommar på dig Veikko! Äntligen är du där du ska! Genom din existens visade du än en gång att man inte ska ge upp!"

2010-07-10 @ 19:21:20
Postat av: Nattljus

En fight mot myndigheter slut och en ny börjar:

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=135308833164095Denna gång gäller det en grav autistisk kille som mot sin vilja hålls på ett vårdhem och pumpas full med lugnande för att personalen inte klarar av att hantera honom.

Grabbens brott? Han vill till den familj där han hade det bra.

2010-07-12 @ 20:00:27
URL: http://noctumlux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0