Vuvuzela är dagens melodi!

Fotbolls-VM pågår för fullt och då måste alla blogga om det, annars kan folk tro att man inte hänger med. Gärna om man kan ge sin egen syn på det hela, lite egen touch, personlig vinkel och allt det där. Och eftersom Ljuramannen inte begriper sig på klotformade idrottsredskap får jag väl skriva om fenomenen runt omkring. Det politiska låter jag bli eftersom Sydafrika numera har avskaffat apartheid, vita och svarta lever sida vid sida och hand i hand med varandra och fattigdomen är utrotad. Nej, så här i sommartid ska man lätta upp stämningen så jag skriver om hur man med musikens hjälp skapar ett glatt VM.

 

Den som till äventyrs har följt fotbolls-VM via tv eller radio kan inte ha missat ljudet som hörs bakom kommentatorerna. Ett surr som låter som 30 miljoner getingar alternativt 3000 formel 1-bilar eller 17 000 motorsågar. Detta ljud kommer från det geniala musikinstrumentet vuvuzela, en meterlång trumpet i plast.  Här kan vi se en instruktionsvideo på hur man blåser vuvuzela.

 

Nu vill vissa elaka människor förbjuda detta tjusiga instrument och som alltid när förbud förs på tal vaknar Ljuramannen. Förbud? Av musikinstrument? I helvete heller!

 

Att förbjuda musikinstrument höll gammallestadianer och nazister på med. Inte vi demokrater som vill att alla ska ha rätt att yttra sig med hjälp av musik och annan kultur. Alla utom möjligen Lars Vilks. Jo förresten, han med, den dagen han har något att säga.

 

Att musik kan förändra saker har vi bevis på sedan tidigare. Se på Jerikos murar. Jag tror i själva verket att hornen som man blåste omkull murarna med var en tidigare variant av vuvuzelan. Dessa horn var stämda i en ton som påverkade murbruket så det sprack. Vuvuzelan är stämd i tonen Bb. Den enda ton man kan få ur den. En ton räcker gott för mig, bara den är bra. Och ett Bb är det inget större fel på tycker jag. I synnerhet när det gäller att förändra världen.

 

Att förändra världen går inte på ett kick, men man kan ju börja gräva där man står. Därför tycker jag att alla i detta land som inte får sina röster hörda, skaffar sig en vuvuzela. Vet inte riktigt hur man gör, men någon slöläsare som ännu inte har blivit bannad av fogden skulle väl kunna satsa en slant och börja antingen importera eller tillverka vuvuzelor. Har googlat och visst finns det enstaka företag som säljer sådana, men alla tycks vara slut just för dagen. Dock lär nya dyka upp inom några dagar till överpriser, men vänta gärna. För just nu är det totalt poänglöst att spela vuvuzela om man vill ha uppmärksamhet.  Nu pågår VM fortfarande, ingen bryr sig om något annat, men när spektaklet är slut är det dags för oss världsförbättrare att ta över. Då svämmar konkurslagren över av vuvuzelor och vi skrider till verket. Så käre slöläsare, här följer din agenda:

 

  1. Köp en vuvuzela när du hittar en till rimligt pris.
  2. Lär dig att få ljud i den enligt instruktionsvideon ovan.
  3. Måndagen den 13 september, samma vecka som valet, tar du dig till Riksdagshuset i Stockholm och ställer dig utanför med oss andra och blåser tonen Bb tills någon kommer ut och frågar vad som står på. Och det vore väl själva fan om inte någon senast då skulle uppmärksamma att allt inte står rätt till i det här förbannade landet.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Dwight

Det är inget som helst fel på Lestadianismen... glöm inte att Korpelarörelsen hade sina rötter där och det var fint folk som visste hur att föra sig.Plasttrumpet i all ära, jag föredrar ett rejält posthorn när jag vill påkalla uppmärksamhet.Dwight

2010-06-15 @ 02:52:21
URL: http://dwights13.blogspot.com/
Postat av: Mannan

Jag tycker förbjudet av plasttrumpeter är bra! Tänk vad mycket träning för lungorna dessa eländans plasttutor ger, det kan inte vara meningen att man ska öka sin lungvolym på det där sättet. Om syret tar slut här på jorden tänker jag minsann skylla på sydafrikanerna, så det så!

2010-06-15 @ 17:42:18
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Gubben

Varför inte utrusta alla i Fas 3 med en sådan!

Ställ dem vid alla vindkraftverk där de får blåsa i dessa då det är ett Jas Gripen i luften. då slipper vårat underbara flygvapen tro att det är ett flygplan!

Tips från coachen till jobbfabriken!

2010-06-15 @ 20:10:55
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Lasse

Varför vänta ända till valet? Det är faktiskt bröllop nu till helgen och det absolut bästa sättet att visa sin kärlek till kungahuset är givetvis att ta ton då? http://hemmabloggaren.svenskablogg.se/2010/06/15/lar-dig-spela-vuvuzela-infor-helgens-brollop/

2010-06-16 @ 16:42:42
URL: http://hemmabloggaren.svenskablogg.se
Postat av: Mannan

Jag har inte råd med nån afrikansk trumpet... men får jag vara med och spela ändå? Jag är ganska bra på kam-och-bakplåtspapper-tutande!! :)

2010-06-18 @ 22:21:32
URL: http://resurspank.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0