Rösta Fattigt!

Det var rubriken vi fick från huvudkontoret inför onsdagsbloggandet. Och får man ett uppdrag är det bara att lyda order, i synnerhet nu när de flesta i bloggmaffian vet var jag bor.

 

Rösta fattigt...? Hur gör man? Jag trodde en gång i min ungdom att jag röstade på rättvisa, solidaritet och andra saker som var moderna på den tiden. Donna Summer var också populär vill jag minnas, men henne kunde man inte rösta på. Nu är Donna lika ute som V-jeans, pudelfrisyrer och VHS. Eller rättvisa och solidaritet.

 

Att alliansen med några få undantag, Jan Ertsborn för att nämna en, fullkomligt skiter i de fattiga borde väl vara rätt klart för de flesta. Sossarna då? Jag har inte hört något om deras inställning till de skuldsattas situation över huvudtaget. V då? Skulle tro att debatten åter igen, hur mycket Egon Frid än debatterar för vår sak, kommer att handla om Lars Ohly är kommunist eller ett ufo. De gröna kan fortsätta att vända kappan efter vindkraftverken, därifrån har vi inget att hämta. (Hävdar jag tills någon bevisar motsatsen.)

 

Bilda eget parti då? Jag skrev redan förra onsdagen att jag är skeptisk mot enfrågepartier. Men när en enda fråga avgör hela ens tillvaro, varför ska man då ens ödsla tid på en massa andra frågor? Och jag har inte mer pengar nu än förra onsdagen.

 

Det råder en otrolig okunskap om de skuldsattas situation, anledningarna till den och viljan och möjligheterna att ta sig ur sin situation. Illustrerar detta med ett exempel på en kommentar som Ulrika Ring fick på sin blogg:

 

"Man tar sig för pannan när man läser alla synpunkter om preskription och annat. Är det total ansvarsfrihet för den enskilde som eftersträvas? Är det bara att spendera och låta några andra - "samhället" - stå för fiolerna?"

Det här är den klart vanligaste attityden. Jag tror att det är en helt och hållet genomärlig människa som har ställt frågan. Och om denna hederliga medborgare tänker jag göra följande antaganden:

  1. Människan har inte hört att de flesta skulder inte uppkommer av slöhet eller oärlighet utan av orsaker den skuldsatte inte kunnat förutse, skilsmässa, sjukdom, arbetslöshet, konkurs etc.
  2. Människan har ett enkelriktat begrepp på hederlighet. Att ockerräntor gör inkassoföretagare till miljonärer har människan förmodligen inte ens tänkt på. Pengarna ska rulla åt ett håll.
  3. Människan är storkonsument av TV3-programmet Lyxfällan.

 

Tänkte som punkt fyra skriva att människan kan också vara ett cyniskt svin som är medveten om folks elände men skiter i och njuter av det, men det skriver jag inte. Den här bloggen ska från och med nu vara korrekt utan fula påhopp. Åtminstone detta inlägg, för nu ska vi tänka positivt!

 

Paritet Fattiga Riddare är nu registrerat, men det fattas fortfarande namn. Och det är bråttom! Så vad du käre slöläsare kan göra är att du laddar ner den här listan, skriver ut den och samlar ihop så många namn du kan och skickar till

Insolvens Stockholm
Box 761
12002 ÅRSTA
 

Om ni tvekar och skakar på huvudet och vill ha mer kött och fakta runt benen, läs vad den övriga onsdagsmaffian har att säga om samma ämne. Till min stora glädje får jag åter igen hälsa hela två nya bloggare välkomna till den mörka sidan för att reda ut frågan hur många överskuldsatta det behövs för att byta en glödlampa för mer ljus i tillvaron. Välkomna Projekt på Riktigt och Poor Loser!

 

Här har ni fakta så det räcker för en hel vecka:


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dela

Kommentarer
Postat av: Ulrika Ring

"Huvudkontoret" hoppas jag verkligen inte är jag. För då är vi illa ute kan jag säga... Nåt virrigare, mer hårdhudat, mer bossigt än jag får du leta efter. Håller ni inte koll så äter jag upp hela armen. Så stå emot för guds skull, annars är vi rökta. Hela högen :)Men annars är inlägget som vanligt ett fantastiskt inlägg. Har skickat mailet till KFM och om några dagar bör vi får svar. Det vänder rakt ner i din förträffliga brevlåda! :)

2010-03-03 @ 20:42:51
URL: http://insolvenssthlm.blogspot.com
Postat av: Skuldsatt

Jo, Ulrika, vi ser dig som huvudkontoret... Men vi står oxå emot :)

Inlägget är lysande käre Ljuraman. Men vad annars skulle man vänta sig. Trevligt att du inte går in på personangrepp, på människan. Hur skulle det sett ut?

2010-03-03 @ 21:01:51
URL: http://superskuldsatt.blogspot.com
Postat av: Dwight

Du är som vanligt en klok man som uttrycker dig fint. Men vad är det här larvet om att inte gå till personangrepp?Dwight

2010-03-03 @ 22:29:01
URL: http://dwights13.blogspot.com/
Postat av: Inspirerar

Ljuraman du är min idol, hårig underbar och med en fantastisk frisyr, seglar du ut i bloggen utan att låta det minsta bitter. Give me more ;)

2010-03-03 @ 23:14:10
URL: http://inspirera-inspirera.blogspot.com
Postat av: Looser

Lysande

2010-03-03 @ 23:35:54
URL: http://poorloser0.blogspot.com/
Postat av: Mannan

Om en dryg vecka är Mathias och Charlie tillbaka i etern med en helt ny säsong av Fyxlällan. brrrrSer vi fram emot det?

2010-03-03 @ 23:37:02
URL: http://resurspank.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0