Korkad politiker hjälper fäder på traven

Jag tänkte söka jobb som rubriksättare på Folkbladet, här ovan ser ni mitt arbetsprov. Tror ni att jag får jobbet?

 

Hade jag haft den befattningen på Blekinge Läns Tidning hade nog rubriken igår sett ut så istället för den rådande Nämndeman försökte stoppa pappa-barnförening.

 

Nämndemannen och S-politikern Eva-Britt Dahlström försökte stoppa Kristianstads pappa-barnförening från att träffa riksdagsledamöter.
Hon kontaktade flera centerpartister för att varna för organisationen.
Både politiker och förening är kritiska till hennes handlande.

 

Det är precis sådana politiker vi i papparörelsen behöver. Ondsinta, ickedemokratiska, blinda (nej, inte synskadade, bara blinda), så fulla av sin egen övertygelse att varje annan människas tankar är felaktiga, farliga och därmed förbjudna. Och varför vi behöver dem är helt enkelt för att den tredje statsmakten, pressen, fungerar som den gör.

 

Ingrid Carlqvist fick komma fram med pappafrågorna i och med att hon fick sparken på ett ytterst odemokratiskt sätt. Då började man debattera tillvägagångssättet och senare har en och annan också ställt sig frågan ”men vad var det hon pratade om egentligen?”.

 

Yttrandefrihet är ett njutningsmedel för överklassen har det hetat och lite så är det. Är det någon som hotar den, då är pressen på hugget. Sedan att man självmant tystar ner frågor som berör snedvridna vårdnadstvister, snedvriden ekonomi eller något annat snedvridet i allmänhet, det är det inte så noga med. Dom där gnällmånsarna får väl dela ut flygblad eller starta en egen kvällstidning.

 

Politikermötet med Kristianstads Pappa-Barn hade lätt kunnat gå till som det brukar. Man skakar hand, sedan framför man sin sak, politikern lyssnar i en kvart och sedan skakar man hand igen och går hem och ingen bryr sig. Men nu har Kristianstads pappa-barnförening börjat debatteras även i Skåne och av läsarkommentarerna i BLT verkar man även få rätt mycket sympatiska svar inte minst på grund sign. Morfar som skriver i Eva-Britts anda.

 

Så fortsätt gärna att hacka på oss, det behövs! Vi kräver fler idioter i politiken!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Kommentarer
Postat av: Noomi

Politiker tar sitt uppdrag efter självändamål. Men i det här fallet kanske det ligger annat bakom. En åsikt som man hakat fast vid och inte tänkt släppa på pin kiv. Säger någon annan emot eller tycker något annat blir det till livets sav att försvara sin egen hållning - hur idiotiskt det än är.Sedan kan jag tycka att tredje statsmaken inte utnyttjar sin tredje makt i den omfattning den borde idag. Eller är de också köpta?2010-05-08 @ 18:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0