Att få svar från politiker

Dom här datorerna nuförtiden är kul på så sätt att man inte behöver skriva så mycket, man kan länka och sedan länka tillbaka och så har man skapat en diskussion utan att själv lägga sig i det. Till exempel kan vi här påstå att vi härstammar från aporna, medan vi här säger att det gör vi inte alls. För att åter igen säga att det gör vi visst för att sedan nästan irriterat hävda att det gör vi inte! JO! NEJ! JO! NEJ! JO!

 

Ungefär så tänkte jag göra idag eftersom jag är lat av naturen. När någon har gjort ett bra jobb kan man ju bara hänvisa till det.

 

Mattias Savemark studerar psykologi på Mittuniversitetet. Han har gjort ett bra jobb genom att skriva en alldeles utmärkt artikel om överskuldsättning. Bloggkollegan och systemsnyltaren Att Göra Rätt För Sig har gjort ett nästan lika bra jobb genom att publicera artikeln på sin blogg. Mattias publicerade sin artikel även i Dagens Industri. Där fick han svar från moderaten Katarina Brännström. Med tanke på hennes riksdagsmannalön tycker jag inte att hon har gjort ett lika bra jobb som Mattias eller systemsnyltaren. Om vi håller oss till de proportionerna skulle jag nästan vilja säga att hon inte har gjort särskilt mycket jobb alls.

 

Läs själva och jämför, artiklarna i original finns i länkarna.

 

Kan bara dra en väldigt kort sammanfattning: Mattias pratar om skuldindustrin och om hur inkassobolagen köper och säljer privatpersoners fakturor, detta varken bekräftar eller förnekar Katarina, hon struntar helt enkelt i att svara. När Mattias talar om andra EU-länder, Storbritannien och USA svarar Katarina:

 

Varje land har sitt sätt att hantera skuldsättning och det är svårt att jämföra. I många länder tvingas skuldsatta familjer att lämna hus och hem, i många länder har man ingen skuldsaneringslag över huvud taget.

 

Och visst har Katarina rätt. Dom har det nog inte så lätt i Burkina Faso heller. Har förresten en god vän som har fadderbarn i Burkina Faso. Skulle gärna bidra med ett par spänn om inte Kronofogden behövde dom bättre.

 

Mattias siffra på 1,5 miljoner människor som berörs av överskuldsättning kommenterar hon inte heller. Hennes tes tycks enbart vara att skuldberget växer eftersom folk inte söker skuldsanering.

 

Många ansökningar uppfyllde dock tyvärr inte kraven.

 

Att precisera dessa krav hann hon tydligen inte med. Och förresten, det är ju som Katarina säger:

 

Man kan aldrig komma ifrån att det alltid är den enskilde själv som har det största ansvaret för sin ekonomi.

 

Att samhället och dess regelverk faktiskt kan förstöra ekonomin för många försökte jag tala om för Katarina på hennes egen blogg för ett tag sedan men det trodde hon inte på.


Ja, efter att ha läst på din blogg, så vet jag inte om det är meningsfullt att svara...

Orimligt underhåll, vad är det? Först gäller det ju om vi är överens om att föräldrar ska betala för sina barns uppehälle, eller inte? Det finns ett schablonbelopp vad ett barn kostar per månad, detta ska föräldrarna dela på, enligt lag. I annat fall ska FK grunda beslut på inkomsten.


Och när man sedan försökte tala om att FK inte brydde sig om den aktuella inkomsten, då kom det här svaret:


Problematiken med vad man ska betala för sitt barn är knepig. Utgångspunkten måste ju vara att alla föräldrar har ansvar för sina barn, inklusive levnadskostnader. Jag har svårt att se att man ska slippa betala helt och samhället göra det i stället. De flesta är ju inte arbetslösa i all evighet, så när inkomst finns får man betala.

Samtidigt är det svårt att vara en bra förälder när man inte har råd att göra saker med sitt barn...det inser jag också.


Kul att hon insåg något. Dock inte det faktum att när man väl får ett jobb har man ett skuldberg som man aldrig kommer att hinna bli av med.  Hon insåg inte heller det hon ska som beslutsfattare, nämligen att se över lagstifningen. Kul med politiker!


Så. Då har vi länkat fram och tillbaka och eftersom det är fortfarande onsdag länkar vi lite till. Följande onsdagstyper har nämligen en väldig massa viktigt att komma med, läs genast!


http://insolvenssthlm.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://affesblogg.blogspot.com
http://systemsnyltarna.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://poorloser0.blogspot.com
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://nocashismyname.blogspot.com/
http://wwwnoomi.blogspot.com


 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Kommentarer
Postat av: Noomi

Katarina Brännström, jag behöver en sedelpress!

2010-05-06 @ 09:51:35
Postat av: Michael Gajditza

Själv brukar jag titta in hos Katarina Brännström och hennes blogg när jag är trött och behöver bli förbannad för att vakna till.........

2010-05-09 @ 15:06:08
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0