Näringslivets lösning?

Snubblade av en slump över en debattartikel i SvD författad av Almegas näringspolitiske chef Ulf Lindberg och Marie Silfverstolpe, näringspolitisk expert inom samma organisation. Att en chef skriver under det som de närmaste undersåtarna kommer med utan att läsa genom det först är inget nytt, men att någon som kallar sig expert häver ur sig goja av den här sorten är humor av stora mått.

"Låt alternativa aktörer bidra till att utanförskaptes onda cirklar bryts. Erfarenheter från både Sverige och Storbritannien visar att privata företag och andra fristående organisationer lyckas bättre med att få tillbaka människor i jobb."

Och ETT exempel har man också fått med:

"Ser vi till utvecklingen i Sverige, har vi till exempel kunnat läsa att det privata företaget Jobbfabriken hittills lyckats få 10 procent av de långtidsarbetslösa ”kunderna” i arbete och har enligt företagets vd lyckats bättre än någon annan aktör. Jobbfabriken är bara ett exempel."

Jag sa ju det. ETT exempel. Några andra fick tydligen inte plats. "Enligt företagets vd." Hehehehe...
För eventuella nya läsare kan jag upplysa att både företaget och vd:n har avhandlats ett antal gånger på den här bloggen. Om man låter bluffmakarna själva avgöra vad som är sanning och inte förstår jag att de näringspolitiska experterna inte behöver ha mycket att stödja sig på för att ett påstående blir till fakta. Hoppas att Marie Silfverstolpe har bra lön.


Hade jag varit chef på ”Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, som har cirka 10 000 medlemsföretag med sammanlagt 500 000 anställda”, då hade nog inte jag skrivit under artikeln i fråga. Är det någon gång näringslivet avslöjar sin egen oförmåga i ett samhälle där begreppet full sysselsättning har spelat ut sin roll, är det väl i sådana här pamfletter där allmänborgerliga floskler får frodas utan någon som helst botten.


En sak till Almega, det har inte slagit er in att människor som är sjukskrivna faktiskt kan vara sjuka? På riktigt? I början av artikeln skriver man pliktskyldigast:”Under valrörelsen fick enskilda sjukfall stor uppmärksamhet i medierna” och ”En kontinuerlig översyn av regelverkets effekter är därför självfallet nödvändigt.” För att sedan hylla de privata initiativen som ska tvinga in de sjuka i aktiviteter för att de ska bli ännu sjukare. På något annat sätt kan inte jag tolka den fortsatta andemeningen av artikeln.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

 


Kommentarer
Postat av: KalleB

Träffade StorHövding(AF) på ett (stor)möte idag.Citerar(ur minnet):"Vi får ibland förfrågningar om 20-30 fastreor....då säger vi nej"Min fråga:"Vad tycker du om Norrköping och Jobbfabrikens begäran om 100 fastreor...?)Svar:"Det var 120....var det inte Blatteförmedlingen.."Annars var han utomordentligt trevlig,tom vettig. Nya direktiv kommer som vanligt den 22 dec och gäller från 1 Jan....Ev. kan det finnas något nytt där om fastre,men ingen vet.Nytt möte bokas i slutet av Jan.

2010-11-09 @ 18:52:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0