Herr Talman, nu går jag och skiter.

Var det på toa hon var eller drack hon kaffe? Tidningarna ger lite motstridiga uppgifter om riksdagsledamot Christina Höj Larsens förehavanden då hon skulle rösta på ny talman till riksdagen.

 

Aftonbladet   Expressen

 

Detta spektakel har jag INTE följt särskilt noga, eftersom jag till skillnad från det övriga landet inte anser att detta är någon viktig fråga. Vem som sitter och bestämmer över vem som står i tur att tala är inte viktigt. Talmannen är visserligen det näst högsta ämbetet vi har i detta land, men likt kungen är även talmannen opolitisk och har därmed inte mycket att säga till om.

 

Så otroligt fånigt egentligen. Om talmannen ska vara opolitisk, varför då detta ståhej? Egentligen borde väl sossarna vara glada för att en moderat har lovat att sluta tänka under en fyraårsperiod, eller om resultatet hade varit det omvända, borde alliansen ha jublat åt att en sosse tillsammans med partiboken även lämnar in hjärnan för renovering för en tid framåt.

 

Vad Christina Höj Larsen anbelangar gjorde hon helt rätt. Är det någon gång hon ska dricka kaffe eller sitta och skita, är det väl under de här kosmetiska omröstningarna. Däremot, Christina, så ska du få ett uppdrag av mig som du inte skiter i: Inom kort kommer du att få brev från mig där jag högtidligen ber dig att ta över det tomrum som Egon Frid lämnade. Egon fick ju inte fortsatt förtroende på grund av detta valsystem som jag inte ens försöker förstå mig på, kort sagt blev V en mandat kortare i Skaraborg men tydligen fick Västernorrland ett till som Christina Höj Larsen ersätter.

 

Egon Frid värnade om oss skuldsatta. Hela V har haft bra förslag inom området. V har även uppmärksammat Försäkringskassans orättvisa behandling av frånskilda män. Något man kan läsa mer ingående i det här inlägget. Det arbetet ska du fortsätta, Christina! Och det ska du göra bra. Du ska skriva motioner, interpellationer och en massa andra papper om ämnet. Då gör du ett bra arbete. Skulle talmannen käfta upp sig mot dig kan du be honom gå och skita i ditt ställe och hälsa honom att du har mer makt än han.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Ulrika Ring

Du mé och ja mé.//Ulrika

2010-10-04 @ 14:54:06
URL: http://blogg.segra.se
Postat av: Erik

Fast alla socialister är väl tvugna att lämna in hjärnan när de blir medlemmar i partiet?

2010-10-04 @ 15:32:10
Postat av: Mannan

Till Erik: nja, riksdagens hjärn-depå är ju smockfull med blåtonade högervridna hjärnor, så det finns liasom inte plats för oss på vänsterkanten...Men för guds skull, karl! Frågor om pappors rättigheter, överskuldsättning och skuldfällor såsom underhållsbidragen är väl ändå inte vänstergimmick!!! ALLA kan hamna i rävsaxen oavsett partifärg, punkt slut! Skämmes, tammefan!

2010-10-04 @ 17:02:26
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Instämmer med Mannan. Den kombinationen av systemfel som har förstört mitt och många andras liv är inte blockbunden på något vis. Det är därför ingen vill prata om det i valrörelser eller andra forum där någon kan höra.

2010-10-04 @ 17:43:39
Postat av: Livsrop

Ja, nog finns det viktigare funktioner än denna att strida för, det håller jag med om.

2010-10-05 @ 00:27:41
URL: http://livsrop.blogspot.com
Postat av: Nattljus

Om talmannen ska vara opolitisk kan de väl ge mig platsen. Lovar på heder och samvete att behandla alla i plenisalen likadant: Ber alla hålla käft när de begär ordet tills det kommer något vettigt ur politikertrutarna.

2010-10-05 @ 23:40:51
URL: http://noctumlux.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Så tyst det skulle bli om Nattljus fick jobbet...

2010-10-06 @ 01:34:13
Postat av: peter

Vansklig analys. Ett val av ett ämbete ska anses viktigt oavsett om det endast är en formalitet eller inte. Det är respektlöst mot demokratin, mot väljarna som röstat in företrädarna i god tro om att de gör sitt jobb och närvarar vid omröstningar. Politiskt har talmannen säkert ett symboliskt inflytande, han föreslår och avgör huvuvida koalitioner, anmärker på överträdelser etc. Så, en ideologisk inverkan föreligger där om än inte i öppen dager.

2010-10-07 @ 21:38:29
Postat av: Ljuramannen

Peter: Detta att företrädarnas närvaro vid omröstningar ingår i arbetsuppgifterna, absolut. Ser vi däremot hur mycket dessa folkföreträdare annars är närvarande är inte denna skendemokrati mycket att hurra för. Så visst finns det mycket att önska, oavsett frågornas viktighetsgrad. Vanliga jobbare brukar få löneavdrag när de inte är på jobbet...Men jag tycker fortfarande att om Christina Höj Larsson någon gång ska vara närvarande är det vid frågor som berör folks liv. De frågor demokratin i allmänhet fullkomligt skiter i.

2010-10-08 @ 13:14:49
Postat av: Ulrika Ring

Ja herregud, vilka pseudofrågor man kan ägna tid åt. Och då menar jag inte dig Ljuramannen. Du är som mitt "Superglue". Jag klistrar mig fast helt enkelt.Är du bäst eller är du bäst, one wonders.//Ulrika

2010-10-12 @ 11:49:11
URL: http://blogg.segra.se
Postat av: Egon Frid

Tack Ljuramannen! Läs hela min kommentar på min blogg!

http://egonfrid.v-blog.se/2010/10/10/ljuramannens-trevliga-inlagg/

Hoppas på fortsätt kontakt bloggledes!

Bästa hälsningar!

Egon

2010-10-30 @ 17:25:10
URL: http://egonfrid.v-blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0