Medborgarlön, Ja Tack!

Lasse Ekstrand är en klok man. Det kan vi se bland annat i det här inlägget från SVT. Att sysselsätta folk till ingen nytta är en förlegad modell som vi idag ser konstiga avarter av i form av fas 3, eller barnvakter åt vuxna och friska människor i form av jobbcoacher.

MEN, som Lasse Ekstrand mycket riktigt påpekar, det finns inte mer hopp hos "fabrikskramarna" på den rödgröna sidan heller. Alla är lika fast i sina gamla tankebanor från Luthers tid.

Medborgarlön är inget nytt påfund. Minns att man i min ungdom redan på 80-talet talade om det, då med Gunnar Adler-Karlsson som främsta förespråkare. Debatten har även förts i Finland ungefär samtidigt, för den som vill gräva mera i ämnet rekommenderar jag Google, ett slags sökmotor som finns på det numera etablerade datanätverket Internet.

Men hur skulle det gå om ALLA bara gick omkring och åtnjöt en medborgarlön och INGEN jobbade?

Var inte oroliga. Skulle den risken finnas, skulle vi redan göra det. Det kommer alltid att finnas folk som vill ha mer än andra och då måste de faktiskt arbeta för det.

Men varför sitter jag här och svamlar? Läs Lasse Ekstrands utmärkta inlägg istället!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly


 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Nora

Alla som känner solidaritet med Sverige och dess befolkning nu och tidigare går inte runt och lever på en räckmacka så tillvida att de inte är ockupanter och redan har berikats av de Svenska skattebetalarna. Befolkningen (de som har betalat skatt) vill inget hellre än att arbeta för sveriges väl och ve (pensionärerna, handikappade, hemlösa med mera)och känner avsky när det uppdagas att brottslingar med andra medborgarskap kallas Svenskar i media så fort dessa as har fått medborgarskap (PUT) med snyfthistorier i följe. Döda dessa djävlar! De är enbart här för att splittra och söndra och uppskjuta våra företrädares avrättning.

Mångkulturella samhällen har aldrig lyckats bra. Mångkulturella familjer har aldrig heller lyckats då det krävs en värdegrund i alla familjer för att familjen ska må bra.

2010-10-19 @ 02:32:06
Postat av: Mannan

...och så kan man som medborgare bli in i döden trött på dem som försöker skylla allt på invandrarna. Värsta samhällssnyltaren jag känner ägnar sig åt skattefusk, svartjobb etc, säljer fordon utan att ge nåt till staten. Stjäl från jobbet, och av andra som råkar hamna ivägen när det är nåt hon vill ha, helt utan samvete, och drar sig inte för att skryta om det. Har ihop med gubben en fastighet värderad till miljonen utomlands, den har de skaffat samtidigt som maken skönstaxerades och fogden efter fem år fick preskribera en halv miljon i skatteskulder som de inte kan driva in, för den här familjen har på papperet "inga inkomster". Dessutom är hon snabb att ta på sig jobb som hon sen maskar sig igenom, hon ljuger om allt från vad hon gör på jobbet till varför hon fått sluta på div. jobb, och hon är jävligt bra på att framställa det som om hon alltid blir lurad på olika sätt så folk ska tycka synd om henne och hjälpa henne och hennes man ekonomiskt. Gubben lyfter f.ö. ca 30 svart varenda månad... ovanpå det här är hon såklart mästare på bidrag, det finns inte ett enda bidrag hon inte lyckats sko sig på. Såna borde skjutas, eller hur?Kvinnan ifråga är vit, bokstavligt talat. Blond och grisrosa i huden. Svensk sedan födsel, av svensk släkt. Och hon röstar på SD med precis samma retorik som Nora ovan, det är så man skäms när man lyssnar på henne när hon "pratar politik"... Att hon själv är den värsta snyltgäst jag någonsin sett, en riktig fästing, och att jag själv varit tvungen att sparka henne för att hon misskötte sitt jobb, och för att mina kunder klagat på henne, har liksom aldrig gått in i hennes tjocka snyltgästskalle. Gissa vad jag har för bild av SD:s väljarkår? Leva på andra så man slipper jobba själv verkar vara helt OK bland SD:s väljare också, så dra inga höga växlar, Nora. Jävla skitsnack att alla samhällsproblem skulle bero på invandrarna!

2010-10-19 @ 07:02:02
Postat av: Ljuramannen

Tack Mannan för att du skrev så slapp jag.Nora, läste du över huvudtaget vad mitt inlägg handlade om?

2010-10-19 @ 10:08:12
Postat av: Al.

Wtf, hur kunde den här debatten redan från första kommentarsinlägget börja handla om SD? Har inte dessa människor nått bättre för sig än att surfa omkring till varje ställe det går att posta text för att skriva ut sitt till denna fråga högst irrelevanta hat? Ämnet är ju medborgarlön...Hursom, så håller jag med dig "Ljuramannen", det skulle gynna precis alla om vi kunde införa medborgarlön. Från låginkomsttagare till höginkomsttagare.

2010-10-19 @ 19:38:26
Postat av: Kontrollstaten

Tänk vad många arbeten som skulle försvinna om medborgarlön infördes och människor började må bra och fick utveckla sin kreativitet istället för att förtryckas och förnedras.Socialtjänst,kuratorer, psykvård,föräkringskassa, rättsväsende, sjukvården i sin helhet med mera med mera instanser skulle mista sin kontroll över den stora massan som då hade blivit ett hot för dem.2010-10-21 @ 08:39:43
Postat av: nicklas

Intressant blogg:)

2010-10-21 @ 08:57:43
URL: http://fejkadblond.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Kontrollstaten målar upp ett skräckscenario för det kapitalistiska systemet. Välmående människor är ett hot mot arbetslinjen, de grundläggande lutherska värderingarna samt Nasdaqbörsen...

2010-10-21 @ 11:11:03
Postat av: Gubben

Anser att du har totalt fel i att vi ska införa medborgarlön!

Varför införa något som redan finns!

Du anser väl inte att alla anställda hos arbetsförnedringen får lön för sina arbetsuppgifter?

Alltså medborgarlön finns redan!

Fast det gäller bara en del i landet än så länge.

2010-10-28 @ 09:40:42
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Så som du framställer det, Gubben, är jag givetvis beredd att backa. Att kalla arbetsförmedlarnas dagliga sysslor för arbetsuppgifter är ju faktiskt att ta i...

2010-10-28 @ 17:43:22
Postat av: NoCash

Håller med kommentaren från Gubben fullständigt.

Att kalla den lilla prestation från handläggarna på Arbetsförnedringen för att arbeta är ett skämt.Jag är inne på min 5:e handläggare sedan min arbetslöshet som började i juni 2009. Den 4:e handläggaren hann jag aldrig träffa, utan jag fick snurra vidare i systemet. Får se var det hela slutar?Inte konstigt att dessa inte hinner förmedla 8,9 tjänster per år och handläggare. Vi pratar om trångsynt byråkrati i allra högsta grad.Att vara en bidragstagare blir tyvärr en livsstil...2010-10-31 @ 18:13:26
URL: http://nocashismyname.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0