Expressen, TV4 och Eva Sternberg. Vem är sjukast?

Skrev om Eva Sternberg i lördags och kallade henne för min nya favoritkomiker. Är nästan beredd att ta tillbaka det ironiska i det hela, för man ska inte skratta åt sjuka människor. Hon måste nämligen vara sjuk på riktigt och sånt är ju aldrig kul.

Idag publicerar Expressen en dementi från Anna Carlsson, vars forskning Eva Sternberg påstod sig ha byggt sina påståenden om de farliga hemmapapporna på. 

Det sjukaste är ju inte själva Sternberg, för sjuka människor ser jag dagligen i min omgivning och hoppas att de kryar på sig. Nej, det allra sjukaste är att hela medievärlden, först Expressen och sedan TV4,  låter henne skämma ut sig på detta sätt. Varför? Har de friska debattörerna tagit slut? Eller blir det ingen bra journalistik av sansade och kloka debattörer? 

I sitt svarsinlägg säger Anna Carlsson bland annat: "Tvärtom tar jag helt avstånd från Eva Sternbergs hypotes. Detta var såväl Expressen som Eva Sternberg informerade om redan när hennes olyckliga artikel publicerades."

Och ändå publicerar man. Åter igen: Varför?

Det finns dock all anledning att varna för Eva Sternberg, hur sjuk hon än är, och det skulle Expressen och TV4 kunna ägna sig åt. Den här artikeln där hon kallar sig hjärnforskare och hävdar pojkars hjärnor inte utvecklas i samma utveckling som flickors för att de skils från mamman och därmed inte lär sig sin naturliga rangordning, den är klart läsvärd...

Däremot håller jag fortfarande fast vid att det hos socialen, familjerätten och BUH fullkomligt dräller av kärringar som är ännu tokigare än Eva Sternberg.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 Dela

Kommentarer
Postat av: Ljurakvinnans granne

Men nu får dom väl iallafall ge sig!! Vart sjutton har den här kvinnan växt upp i för hem? Skulle papporna vara farliga för sina barn? Undrar hur hennes egna barn kom till? Så nu måste jag berätta om en vän till mig!

När hon fick sin son? så var han förtidigt född! O dessutom hade hon två barn tidigare att ta hand om..

Den som vaknade på natten när sonen vaknade o ville ha mat? Ja ni ska ju inte tro att det var min väninna.. utan ?? Japps hennes man..Han gick upp alla tider o gav sonen mat..min väninna vaknade inte ens L. Där kopplas det en otrolig närhet med pappa-son!

Så till slutändan..Skulle han vara farlig för sitt barn???? Svaret bli ju absolut NEJ!!

Jag ser ju dagligen dom som verkligen försöker att vara just pappor!! Men många mammor förstör ju den biten..Av olika själ..Sen finns det ju naturligtvis pappor som skiter i sina ungar med.. men den biten behöver jag ju inte ta upp just här!

Slutklämmen blir!!! Eva Sternberg!! Kom ut ur din fanatiska bubbla...o möt verkligenheten!!2010-03-30 @ 14:11:31
Postat av: Mumriken

Tyvärr så är både Expressen och TV4 (och många andra medier) mer intresserade av att synas än av att fundera kring fakta. Yttrandefriheten ger naturligtvis Eva Sternberg rätt att framföra sina åsikter, men det är också så att medier har ett ansvar för att åtminstone granska det som publiceras. Tyvärr tar inte Expressen det ansvaret. För min del så anser jag att det som publiceras i Expressen snarast är att anse som osant, tills dess motsatsen bevisats.Jag tycker idag mest synd om Anna Carlsson, som fått sin avhandling dragen i smutsen. Fyra års hårt jobb används nu till stöd för meningslöst dravel. En ursäkt är meningslös, om inte Eva Sternberg själv kryper till korset offentligt. Tyvärr lär hon säkert hitta någon annan, mer dubiös artikel någonstans, som kan ge henne stöd för sin trosuppfattning. Jag är förvånad att hon inte hänvisar till Eva Lundgren, faktiskt.Mer källkritik, Expressen! Och publicera en offentlig ursäkt till Anna Carlsson!

2010-03-30 @ 15:42:05
URL: http://mumriken.wordpress.com
Postat av: Ljuramannen

Håller med dig, Mumriken. Anna Carlsson säger ju faktiskt i sin artikel att Eva Sternberg har bett henne om ursäkt, då borde väl Expresen göra detsamma, i synnerhet när de visste redan innan publicering att Anna Carlssons forskining inte stödde Sternbergs teser.Forskare borde faktiskt få forska istället för att lägga ner sin tid på att bemöta sånt här.

2010-03-30 @ 16:06:22
Postat av: Stefan

Intressant läsning. På Babyvärlden.se diskuterar vi just nu pappors engageman i barnen när de är små. Gå gärna in och kommentera och länka till era bloggar:http://korta.nu/e952Mvh

Stefan Bergmark

2010-04-01 @ 19:36:22
URL: http://www.babyvarlden.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0