Så tystar man en feministkritiker

Sverige, detta Yttrandefrihetens Oas har åter igen visat vad man går för. Chefredaktören för tidningen Villaliv, Ingrid Carlqvist, fick sparken för att hon på sin fritid bloggade om orättvisor i bland annat vårdnadstvister. Efter att tidningen fått falska anmälningar om att Ingrid Carlqvist "skyddar pedofiler", gav man henne ett ultimatum, "Antingen slutar du att fungera som privatperson med egna åsikter eller så..."

Först lade Ingrid Carlqvist ner sin blogg, men tog sedan upp den igen och, ja, varför ska jag upprepa saker som Resumé redan har gjort, läs där!

Att tysta ner journalister är ganska lätt i ett samhälle där reklamintäkter väger mer än sanning och rättvisa.

Det är naturligtvis upprörande att Sverige, som är Ett Land, tillåter detta beteende. Av rent egoistiska skäl tycker jag dock att det känns hoppfullt med ytterligare en skärpt feministskeptiker och en bloggare som har mer att ge än att administera ytterligare en tidning för villaägare. Trädgårdsfascisterna kan nog tukta tulpaner och gräsmattor ändå!

Ingrid Carlqvists sätt att skriva om "statsfeminister", ifrågasättande av genusvetenskap eller funderingar kring Stieg Larssons konstiga värld är ljuvlig läsning! Börja nu! Här! Hennes numera nedlagda blogg bör också läsas, här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Affe

Sverige är en bananrepublik tyvärr....

Folk verkar ju vilja ha detta då dom röstar gång på gång på samma skit..Affe

2009-12-11 @ 12:14:11
URL: http://affesblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0