Låt parkeringsvakterna bötfälla för nedskräpning

Ja, så lyder rubriken på en insändare i dagens lokalpravda. Och hade den skrivits av en hederlig medborgare som tycker om ordning och reda hade jag inte sagt någonting, för till skillnad från bloggkollegan Dwight tycker Ljuramannen om yttrandefrihet. Men nu råkar den vara skriven av den moderate riksdagsvinnan Katarina Brännström.

En riksdagsman/kvinna tjänar 55 000 kr i månaden plus en hel del tillägg. Då vill man naturligtvis att de gör skäl för lönen och det har ju Katarina Brännström uppenbarligen gjort. Hon har t o m skrivit en motion i ämnet nedskräpning tillsammans med partikollegan Ann-Charlotte Hammar Johnsson. Den kan ni få slippa, men insändaren tycker jag att vi tar i sin helhet, håll i hatten, här kommer den:

"Att medvetet eller av slarv skräpa ner utomhus är ett brott som ger böter eller fängelse upp till ett år. I dag ligger det därmed på det allmänna rättsväsendet att lagföra personer som gjort sig skyldiga till miljölagbrott. En dyr process som tyvärr sällan ger resultat.

Inte särskilt många lagförs, därför är heller ingen rädd för att bli straffad. Så kan vi inte fortsätta att ha det.

 

Polisens arbetsbelastning och krav på att utreda allvarliga brott gör det inte rimligt att lägga polisresurser på ett brott som uppfattas som ringa. Om istället bötfällningsarbetet delegeras till ordnings- och/eller parkeringsvakter vore mycket vunnet och vi skulle få en renare stadsbild.

 

Vi menar att kommunala parkeringsvakter och ordningsvakter bör få bötfälla direkt på plats för att få tydliga signaler att nedskräpning inte är acceptabelt. För detta krävs en lagändring och det är vi beredda att arbeta för."


Vi har de politiker vi röstar fram och förtjänar. 


Kommentarer
Postat av: Dwight

Jag tycker att hon är lite snäv när det gäller vem som ska få bötfälla. I en demokrati vore det väl på sin plats att den dag man fyller arton så får man sitt eget bötesblock och sedan är det bara att sätta igång att bötfälla varenda jävel som inte sköter sig. Givetvis skulle det bryta ut rena bötesfejder men det är ju bara bra eftersom Samhället skulle få in enorma summor som skulle kunna bekosta uppsättning av papperskorgar.

2009-11-04 @ 10:47:42
URL: http://dwights13.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0