Kretslopp

Likt naturen, årstiderna, näringskedjan, vattnet, har även Samhället Sverige sitt eget lilla ekosystem.

När man väl har hamnat i Samhället Sveriges kretslopp har man lika svårt att ta sig ur det som den lilla vattendroppen som finns i sjön, avdunstar med ånga, flyger upp till molnen, kyls ner, ombildas till vatten och faller ner som samma droppe, i bästa fall i samma sjö som han/hon lämnade.


Försäkringskassan slår klorna i den arbetslöse mannen, kräver honom på återbetalning som han inte klarar av, mannen hamnar hos Kronofogden som då även upptäcker att studieskulderna borde läggas i samma hög, mannen hindras från att vidareutbilda sig. Mannen hamnar hos Arbetsförmedlingen, så småningom i Jobb- och Utvecklingsgarantin vars utbetalningar ombesörjs av Försäkringskassan. Och så försörjer Försäkringskassan mannen som inte återbetalar ett dugg av sin försörjningsbörda till någon utan samlar på sig mer och mer skulder och blir kvar i detta eviga kretslopp. Med åren planterar mannen sin bitterhet hos sina barn som blir lika cyniska som sin far, det finns forskare som pratar om ärvd arbetslöshet. Dessa barn i sin tur avlar fler barn som försörjs av Försäkringskassan, kommer i sin tur inte att kunna försörja sina barn utan hamnar i samma kretslopp som sin far, avlar fler och fler barn i fler och fler generationer, Försäkringskassan försörjer och kräver tillbaka och förhindrar ett normalt liv för någon. Men fungerar detta verkligen? Om naturen får sköta sitt brukar den sköta om balansen så kretsloppet kan fortgå, hur är fallet med Försäkringskassan? För att förstå får vi nog ta en jämförelse med evighetsmaskinen.


En evighetsmaskin bör fungera enligt principen att maskinen alstrar så mycket energi att den kan gå i en evighet utan bränsle utifrån. Min fysiklärare påpekade att detta är en naturvetenskaplig omöjlighet. Min fysiklärare skulle nog ha en del att lära ut till Försäkringskassan, Kronofogden, Arbetsförmedlingen, ja kort och gott Samhället Sverige också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0