Parkeringsvakter, kameror och mössor

Igår kunde man läsa följande lite varstans:

Parkeringsvakterna i Malmö har fått nog av hot och trakasserier. Nu ska incidenter registreras med videokamera, som p-vakten bär på huvudet.

Kamerorna, som några av vakterna inom kommunägda Parkering Malmö bär i huvudbonaden från och med i dag, spelar in både ljud och bild när den aktiverats genom att vakten trycker på en knapp. Tanken är att filmsekvenserna ska sparas och kunna användas som bevis i samband med polisanmälningar och eventuella rättegångar.

"Genom att vi nu kan spela in händelser på video så förväntar vi oss att incidenter där parkeringsvakter blir utsatta för okvädningsord och hot om våld ska minska", förklarar gatuchef Leo Strömberg på Parkering Malmö i ett pressmeddelande.

 


Eftersom detta år ett TT-telegram, måste den ju vara sann och eftersom alla, precis alla, skriver om det och det är långt till april måste det ju vara sant.


Vad säger man? En kommentator på SKTF-tidningens hemsida säger så här:


Parkeringsövervakning anses tydligen vara viktigare än räddningstjänst i Malmö varför de inte får rusta sina brandbilar med kameror. Känns snett att människor kan bli utan räddningstjänst eller ambulans på grund av att man inte vågar rycka ut stenkastning, laserstrålar, fyrverkerier etc.


Och så här svarar Parkering Malmö:


I ett vidare perspektiv så arbetar vi bland annat för räddningstjänsten. Genom vårt arbete så skapas förutsättningar för att räddningsfordon utan problem kan ta sig fram i staden. Vad avser kameror så är anledningen till att vi fick kan ha kamera på grund av att den bärs av en människa och inspelningen blir då behovsstyrd. Jag har personligen varit i kontakt med räddningstjänsten och bett dem att titta på en liknande lösning för deras behov. För till slut handlar ju inte frågan om vem som har mest behov av en god arbetsmiljö - ALLA förtjänar det. Mvh Leo Strömberg Parkering Malmö


Med andra ord, skulle du någon gång bli räddad till livet, tacka din parkeringsvakt för det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0