Mona Sahlins avsked. Och sossarnas?

Med tanke på gårdagens valanalys går tanken till dagsläget. Idag höll Mona Sahlin sitt avskedstal. Hade det gjort någon skillnad om de rödgröna hade vunnit? Nä.

 

Förutom lite opreciserat svammel om jämlikhet sade Mona Sahlin enligt Aftonbladet bland annat följande:

 

"Redan före valet 2006 satte sig bilden av att vi socialdemokrater stod för bidrag, moderaterna för jobb. Vi lyckades aldrig tvätta av oss den bilden. Valrörelsen 2010 var vi hjälplöst fast i den – trots att det är en vrångbild. Därför måste vi utveckla vår jobbpolitik – både rent faktiskt, och hur vi talar.


Det är arbete som bygger välfärd och välstånd. Utan arbete och tillväxt – inget att fördela. Så är det. Och vår politik måste vara ett praktiskt uttryck för det. En arbetslinje med rätt och plikt, det har alltid varit vår utgångspunkt. Men vi måste bli mycket tydligare med detta. Jag tog upp redan i mitt installationstal. Det följde med genom rådslagen. Vi slog fast det på vår Jobbkongress.


Arbete är inte bara en rättighet. Arbete är också en skyldighet – ett krav som samhället måste rikta mot alla vuxna i vårt land. För det är med arbete vi upprätthåller tillväxt och välfärd, det som gör ökad frihet möjlig. Och det är därför målet heter full sysselsättning – Arbete åt alla.


Vår jobbpolitik måste från och med nu vara helt utan reservationer:


Målet är att alla som kan jobba ska jobba.

Det ska alltid löna sig att arbeta.

A-kassan ska vara en omställningsförsäkring från ett jobb till ett annat – inget annat.

Fler jobb går före större ersättningar.

Det är det första. Vi måste bli tydliga."

 

 

Kärringen är helkass. Men hon är kvinna!

 

Detta svansande i moderaternas släptåg och tävlande om vem som sysselsätter flest har förblindat henne till den milda grad att hon inte ens ser vad som verkligen händer. Hon hade lätt kunnat förklara att om det är något som går på bidrag i det här landet så är det allianspolitiken. Inte en friskola, inte en privatläkare, inte ett åtgärdsprogram skulle rulla utan bidrag. (Ska vi göra ett undantag och ge fan i att skriva om fas3 och 225:-/dag den här gången? OOPPS, jag gjorde visst det redan...)

Kärringen hade kunnat fråga borgarna hur en renodlad marknadsekonomi hade fungerat om vi hade struntat i alla bidrag till arbetsgivare och anordnare. Detta redan under valrörelsen. Då kanske även moderaterna hade varit tvungna att förklara för oss vanliga soffstugusittare att jodå, visst används det skattemedel och mycket till och med. Men nej, hon lägger sig platt och förklarar i princip att allt med Sverige är fel. Och att vi har för lite arbetsläger i landet. Inga visioner, inga ideer, va fan ska en sån styra ett land då för? Får se om Arbetsförmedlingen kanske kan hitta något lämpligt åt henne på måndag.

 

Att döma av den övriga valanalysen som jag skrev om igår finns det inte mycket annat hos sossarna att komma med heller, oavsett vem som för talan. Då pratade man inte ens om trivialiteter som arbete och vanligt folk. Och eftersom allt rödgrönt lades ner på natten under valvakorna och sossarna fortsatte med sitt eget race är det bara att konstatera fakta. Ärade Allians, sitt kvar och nyttja bidragssystemet så mycket ni någonsin hinner och skänk bort allt till dem som redan har! Inget annat hade gjort någon som helst skillnad, mer än att skattekistan kanske nu töms fortare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: NoCash

Vilken loooser....

Sahlin vänder kappan efter vinden och pratar som en riktig moderat. Tänk att rött kan bli så blått. Vilken spännande vändning.Synd bara att det Alliansen skapar är bidragstagare och inte arbetstillfällen.FAS 3 kommer att få regera en lång tid framöver.Fy fan!NoCash

2010-12-05 @ 11:49:06
URL: http://nocashismyname.blogspot.com
Postat av: Erik

Friskolor och privatläkare får inte mer bidrag än kommunala skolor eller landstingsdrivna läkare, tvärtom. Friskolor får t.ex. bara 80% av det kommunala skolor får.Det hade definitivt gjort skillnad om de rödgröna vunnit valet, men kanske inte på ett bra sätt. De hade då genomdrivit en politik det nu är tydligt att de inte alls trodde var bra. De hade infört bidragssystem de trodde var skadliga för landet men bra för att få röster. De hade höjt skatter de trodde skadade ekonomin men som återigen samlade röster från de avundsjuka och misslyckade.Förhoppningsvis lär de sig av sitt misslyckande och framför en politik de faktiskt tror på nästa gång. Vi vill ha politik formad för att förbättra landet, som alliansens politik är, inte politik formad för att samla missnöjesväljare.

2010-12-05 @ 12:49:19
Postat av: Ljuramannen

Ja du Erik. 80% eller 100, bidrag får de och utan bidrag och skattetryck klarar sig inte det privata. Den fria marknaden tycks inte bära sig utan att utnyttja ett frikostigt bidragssystem.Om nu sossar och moderater slåss om samma väljare på samma villkor, varför då ha två partier? Du Erik är förmodligen en rätt lyckad människa att döma av ditt föraktfulla sätt att prata om de misslyckade. Gratulerar, fortsätt med med och spotta gärna lite större loskor nästa gång så känns det ännu bättre.Avundsjuka brukar folk prata om som aldrig har behövt att fundera om man har mat på bordet. För min egen del är jag rätt så misslyckad och anser mig ha rätt att kräva en politik som även gynnar mig och dom som har det värre än jag själv.Landet som du pratar om, det som gynnas, är nödvändigtvis inte detsamma som ALLA dess medborgare.

2010-12-05 @ 15:51:10
Postat av: Ljuramannen

Ett litet förtydligande bara, jag har inget principiellt emot privata skolor eller läkare, har faktiskt använt mig av båda delarna vad mina barn anbelangar. Men när man pratar om bidrag hit och dit, bör man ha i åtanke att inget funkar utan skatter, eftersom dessa faktiskt lever på bidrag.Ingen, förutom en liten, väldigt välbärgad överklass, skulle ha råd att bekosta allt själv och dessa väljare riktar sig inget parti till. Vilket är lite synd. Kaviar- och diamantpartiet vore en frisk fläkt i svensk politik.

2010-12-05 @ 15:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0