Nyetablering av företag från nyår

Gott nytt år på er!


Årets första inlägg handlar om en affärsetablering man länge gått och väntat på från åtminstone lokalpressens sida. Och idag rapporterar Norrköpings Tidningar att affären är i hamn. Och se så stolt vårt kommuns namn stoltserar längst ner på företagets hemsida!


Hells Angels har efter flera års förhandlingar, eller prospectskap som affärsförhandlingar kallas på branschens eget språk, godkänt MC-klubben Top Side i Norrköping som fullvärdiga medlemmar.
Ljuramannen kan bara gratulera Norrköpings näringsliv inom inkassobranchen till detta friska tillskott och önska Hells Angelsavdelningen ett framgångsrikt 2010!


Hells Angels är ett känt varumärke som härstammar från USA men har likt Elvis och Tupperware spridit sig till alla delar av det civiliserade Europa. Förutom nämnd inkassoverksamhet kommer man även att bidra med andra näringsgrenar, då främst motorism, turism och bevakningsverksamhet.


Motorismen för med sig ökad försäljning på fordons- och reservdelsmarknaden. Samtidigt kommer man att bidra med betydande faktakunskaper inom området. Även bensinföretagen borde glädjas.


Turismen för med sig många färska kronor till kommunkassan. I reklamvärde kan Hells Angels ur norrköpingsperspektiv sett endast jämföras med Ragnar Dahlberg. Vi har i färskt minne hur turistbussarna körde runt hans bostad. Vi kan redan nu se fram emot paketbussresor till Kolmårdens Djurpark kombinerade med en tur förbi Hells Angels huvudkvarter. De lokala pizzeriorna och krogarna kommer att fördubbla sin omsättning. Kanske kan kommunens turistbyrå utöka sitt sortiment av souvenirer? Vykort och små vimplar med Hells Angelsmotiv? Eller varför inte små gnuggtatueringar? Jag tror att man kan komma överens om rättigheterna till namnet och logotypen.


Företagets bevakningsverksamhet är känd världen över. Storstjärnor som Rolling Stones har anlitat företaget. Hells Angels uniform inger respekt till skillnad från t ex Securitas som ju tvingades byta namn för inte alls länge sedan. Tänk er ett busfritt Hageby Centrum med ett par ansvarstagande herrar sittande på Lindahls konditori! Något för Hageby Centrums ledning att tänka på under den pågående ombyggnaden! Vad sägs om följande slogan: HA+HC= Handel i Trygghet! 


För oss som dagligen får brev från Kronofogden, Intrum Justitia, SoS Inkasso samt ett tiotal andra inkasseringsföretag gör en entreprenör ytterligare ingen skillnad. Hells Angels är dessutom kända för att rationalisera bort all onödig byråkrati och koncentrera sig på kärnverksamheten, något för andra företag att ta efter.


Till Hells Angels vill vi bara säga: Välkomna till Den Fjärde Storstadsregionen! Ert marknadsvärde tillsammans med kommunens goda rykte kommer att skapa många rubriker! Ni har många fördomar mot er, men detta har drabbat även andra amerikanska företag i regionen, som exempel kan vi nämna Dow Chemical. Och i jämförelse med DC har HA aldrig kopplats ihop med miljöbrott. Ej heller brukar de slumpvis välja sina inkasso-offer och har mig veterligen hållt sig borta från all form av försäljning av förfallna elräkningar och annan maffiaverksamhet som Intrum Justitia, Sergel och de övriga, riktiga brottssyndikaten sysslar med, ej heller använder de sig av Kronofogden som målvakt då barnfamiljer ska vräkas.


Förresten, är det bara jag som tycker att  Läsarnas Hells Angelsbilder ska få 2009 års Åsa-Nissepris så här i efterskott? Jag anser att både idén och rubriken berättigar till det. Dessa spännande bilder från NT kan ni se här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  

Dela

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0