Hur sjukt får det bli?

Östnytt igår.  Se och häpna. Eller inte. Nu längre.

Mirza Trto skulle anmäla sig på arbetsförmedlingen men blev akut sjuk samma dag med blåsor på lungan. Därför mister han nu hela sjukpenningen för perioden. Att springa från intensiven till Arbetsförmedlingen med dräneringsslangar i lungan tyckte inte hans läkare var någon bra idé. Mirza överklagade till Länsrätten som gav honom rätt men sedan överklagade i sin tur Försäkringskassan beslutet och nu har Kammarrätten gett sin dom. Man tvivlar inte på Mirzas sjukdom men:

 

- Det finns inga undantag från plikten att anmäla sig som arbetssökande från första dagen.

 

Skulle inte förvåna mig om detta även gäller egen begravning.

 

Gunnar Axén tycker naturligtvis i vanlig ordning att Mirza har sig själv att skylla:

 

 – Så snart man vet att jobbet upphör, ska man anmäla sig till Af. Han hade ju flera månader på sig!

 

Jag har under min karriär alltid fått höra att man ska gå till Af den första dagen man är arbetslös. Det tycker jag att även Kammarrätten pratar om i sin annars väldigt konstiga dom.  Men Gunnar vet säkert bättre. Det har han ju både lön och folkets förtroende för.

Gratulerar Kammarrätt, Försäkringskassa och Aliens Allians! Då har Ni på Mirza åter igen sparat in några kronor som Ni istället kan skänka bort till jobbfabriker och annat samhällsnyttigt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

 Dela

Kommentarer
Postat av: Mannan

Det är värre ändå, Ljura:man KAN inte anmäla sig arbetslös på arbetsförmedlingen flera veckor i förväg, som Axén påstår. Man SKA gå dit den första arbetslösa dagen och anmäla sig på plats. Man FÅR inte göra som Axén tycker. A-kassan godkänner INTE det förfarande han rekommenderar.Så karlen är inte bara arrogant, han är bevisligen okunnig över den korkades gräns!

2010-05-21 @ 18:54:17
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: ljurakvinnans granne

Om man nu ska göra som han säger? Så får nog läkarna omskola sig lite med..sen kommer det ju att behövas många flera ambulanser? Så att man kan ta med slangar o annat som får en att hålla sig vid liv!Pga FK. Sen borde personalen gå åtminstånde sjuksköterske utbildning!!! Så att det inte är någon som helt plötsligt dör iom att dom måste inställa sig till FK. Eller varför inte utbilda alla som sitter på jobbfabriken o gör ingenting? Dom kan ju börja plugga så att dom kan assistera när ambulanserna börjar svämma in!! FY SJUTTON för Sverige...Snart dags att emigrera! Det här landet är ju bortom alla gränser nu!

2010-05-22 @ 12:47:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0