Lite mera Jobbfabrik

Egentligen borde jag ge fullständigt fan i den där jävla hästhandeln (som en viss Resurspank kallade det) men man kan ju inte låta bli att reflektera…

 

När en statligt finansierad ”jobbfabrik” på ett allmänt nätforum, Facebook, helt plötsligt hemligstämplar sin sida, endast medlemmar får läsa loggen, när man dessutom tar bort vissa kritiska kommentarer, OCH, stänger av en tidigare medlem i facebookgruppen som har yttrat sig kritiskt, då hänger inte jag med längre. Nu om någonsin börjar den där verksamheten likna en sekt. Kan tillägga att den avstängde inte är jag.

 

Ska inte sån här verksamhet förutsättas vara så öppen som möjlig? Vad säger Arbetsförmedlingen? Vad säger regeringen? Vad säger du, ärade slöläsare?

 

Den långa tråden här på bloggen med sina 235 inlägg (hittills) väntar fortfarande på minst ett par svar från olika deltagare. Själv har jag efterlyst svar på de anställda ledarnas anställningsvillkor. För det kan ju bara inte vara sant att någon anställs på 5 månader och 29 dagar? Måste vara ett av de många otaliga rykten som går på stan.

 

Till och med Jobbfabrikens högt rankade facebookpillare tycks ha fått nog av fas 3. Läs vad Mikael Persson skriver på sin blogg.

Samme Persson som bad mig att hålla truten för mitt eget bästa med dessa numera bevingade ord:

 

"Att gå ut och skvallra löser inga problem, dessutom vem vill ha en deltagare på en FAS 3-plats som har tendens att länka till media för minsta lilla sak? INGEN !!!"

 

Samme Persson vill också att man ska kryssa för honom i valet till Stockholms Läns Landsting, En som är så kritisk till sitt partis uppfinningar skulle inte jag kryssa för om jag vore moderat. Som dessutom så frispråkigt tar ton när han samtidigt ber andra att hålla käft.

 

Det är mycket man inte begriper. O tider, o seder...


UPPDATERING: Idag hade den uteslutna medlemmen tydligen fått komma tillbaka och debatten pågår för fullt på Jobbafrikens facebooksida. För allmänheten är sidan dock lika stängd med en förklaring från Ivan att det tydligen hade förekommit både svordomar och osakligheter om Ivans privatekonomi. Allt som berör Ivan kanske inte hör hemma just där, men att stänga en sida, istället för att bemöta kommentarerna eller att ta bort de värsta grodorna tycker jag fortfarande liknar skunk. Det är ju trots allt en väldigt offentlig verksamhet som betalas med väldigt offentliga medel det handlar om.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela


Kommentarer
Postat av: Mannan

OK, det där med Facebook var ju inte så snyggt. Klarar man inte kritik så är ju något i grunden fel inom organisationen. Sen finns det såklart kritiker som kan gå överstyr med personangrepp och så vidare, men det ska mycket till innan sånt blir straffbart och då vore det väl bättre att göra en polisanmälan som man gör på alla andra ställen i samhället, om sådant förekommer? Men det känns ju litet som att det som gäller alla andra i samhället inte gäller för dem som inneslutits i Jobbfabrikens nät. Verksamheten inom Jobbfabriken är därmed dåligt integrerad i verkligheten, och det hjälper definitivt inte den som står utanför arbetslivet och måste ingå i FAS3.

2010-05-27 @ 08:37:37
URL: http://resurspank.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0