ETC väcker minnen...

Hade nästan glömt bort att det finns en modern variant av koncentrationsläger i Sverige ditt man skickar folk, tvingar dem under passiv tortyr sitta stilla hela dagar i sträck utan att de får yttra sig eller gå någonstans utan lägervaktens samtycke. Långsamt bryter man ner dessa människor för att de ska glömma sitt människovärde och endast passivt svara på tilltal. Det handlar inte om samhällsfarliga individer, spioner eller terrorister. Man gör det inte för att skydda samhället från några farliga element. Man gör detta enbart för att tjäna pengar, något som den förra regeringen och troligen den kommande stöder med miljardbelopp från statskassan.

Dessa upplevelser från fångenskapen hade jag nästan lyckats förtränga. Sedan ringde Jon Weman och minnena kom upp... Senaste numret av ETC berättar mera.

Detta får mig att må illa:

 

– Det man ska ha klart för sig är att 60 % eller så av alla i Fas 3 vill inte ha ett jobb. Vi satsar på dem som har initiativ och själva vill något. De som klagar, det är personer som helst inte skulle vilja vara på Fas 3-placering överhuvudtaget, men det är ju inte vårt fel. Det viktiga här är att vi har 10 procent av alla deltagare på Jobbfabriken som gått vidare i jobb, mot AF:s mål på 1,5 procent, högre än för någon annan anordnare, säger Ivan Daza.

 

Ivan Daza, denna syn på människor som du fullkomligt SKITER i, bara du får deras 225:- om dagen, säger vilket cyniskt svin du är. Du säger själv rakt ut att du inte bryr dig om 90% av dem som du förvarar. Hoppas du köpte något gott på fredagskvällarna för de ca 10- 15 000 du tjänade på att tvinga just mig att sitta in din ”fabrik” i tre månader.

 

Gösta Landgren, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping, är DU nöjd med människohandeln du bekostar? Här har du svart på vitt att Dazas fabrik inte ens försöker göra något med 90 % av sina fångar. Är det inte arbete ditt jobb går ut på att skapa? Sov gott om nätterna du med!

 

För övrigt kan man bara undra hur många av dessa tio procent som verkligen har fått jobb, och om denna siffra stämmer, har de fått det på grund av Daza eller via andra kanaler? Dazastatistik har vi ju läst förr, bl a i den här långa tråden.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

pingat på intressant.se och Twingly

Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Furious Rachel

Tack för att du uppmärksammar denna förfärliga verksamhet, Pentti. Vi kan aldrig ropa högt nog för att protestera mot detta moderna slaveri som ger klirr i kassan till giriga entreprenörer. Den här typen av verksamhet borde vara förbjuden och alla som "hamnar" i lurendrejeriet borde anmäla detta till mesta möjliga instanser. Upp till kamp mot förtryckarna, kamrater...!

2010-09-27 @ 20:35:51
Postat av: Livsrop

Kraftfullt inlägg. Det är märkligt att sådana här verksamheter får fortsätta inom alliansens hårda jobblinje där ALLA har rätt till ett jobb.... Men det är klart... det framgick aldrig att det måste vara riktiga jobb nej... slavarbete är ju också en form av jobb förstås... tänkte inte på det.... men har erfarenhet av det från förr ja mä!

2010-09-28 @ 00:35:09
URL: http://livsrop.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Det sjuka är att jag skulle inte vilja kalla detta för slavjobb heller eftersom själva verksamheten är raka motsatsen. Det handlar snarare om passiv förvaring, du gör inget, får ingen handledning som kan leda någonstans, din enda syssla är att vara på plats mellan kl 9 och 16 och bara vara. Närvaron registreras två gånger varje dag.

2010-09-28 @ 10:24:02
Postat av: Mannan

En sjuk människosyn ger inget annat än en sjuk hantering av människor som bokstavligt talat hamnat under beslutsfattarnas rövar... men det är klart, ska man höja sig över behöver man ju någon stackars jä*el att stå på.

2010-09-28 @ 13:08:14
Postat av: NoCash

Allt handlar om en modern version av sophantering. Genom att placera arbetslösa i positionen FAS 3, så kan man dribbla med statistiken totalt.Bidragslinjen växer och våra politiker förnekar verkligheten. Det är nog dags att öppna ögonen...

2010-09-30 @ 08:33:14
URL: http://nocashismyname.blogspot.com
Postat av: Gubben

Det kanske finns en liten norrman i gösta Landgren!

2010-10-01 @ 09:18:27
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Vet inte vilken norrman du tänker på Gubben, men hallelujareklamen för Jobbfabriken får mig ofta att tänka på Runar...

2010-10-01 @ 11:09:53
Postat av: Mannan

Ja, det talas ju i tungor lite här och var i den nyandliga FAS3-rörelsen... och tionde ska de ju också ha när skattepengarna ska försörja kladdpellarna, så liknelsen med frikyrkan har ju en viss substans. Buss på, Ljura!

2010-10-01 @ 17:59:59
Postat av: Mikael

Den där Jon Weman mailade mig, men jag tackade nej. Detta pga han inte kommer ta emot det som sägs med öppna öron. Han liksom alla andra journalister har en redan förutfattad bild som de bara skall få bekräftad.

2010-10-28 @ 10:54:09
URL: http://www.imike.se
Postat av: Ljuramannen

Mikael: Tycker att hela din kommentar luktar förutfattade bilder om Jon Weman och andra journalister så det stinker. Du menar alltså att du tackar nej till att föra fram din bild i fri press när tillfälle erbjuds? Skyll dej själv.

2010-10-28 @ 11:53:44
Postat av: Smsa Låna

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :)!

2011-07-19 @ 01:20:10
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0