Valdagsfunderingar

Så här på valdagen roade jag mig med att göra SVT:s och SR:s gemensamma valtest som svarar på vilken kandidat som bäst matchar ens egna idéer. Resultatet blev rätt intressant. Den kandidat som bäst matchar en Ljuraman heter Elin Melander, 24 år, Vänsterpartiet. Henne kanske man skulle ta ett snack med så småningom.

 

Att just Elin har liknande åsikter som mannen från Ljura var inte så överraskande. Det som skilde var några skitfrågor där jag inte hade någon åsikt, för eller emot tv-licens med mera, samt naturligtvis de vanliga feministfrågorna.

 

Det som var överraskande var att Jonas Göthner från Feministiskt Initiativ kom på andra plats. Detta pengabrännarparti som jag avskyr mer än… nåja, kanske inte allt, men mycket. Men läser man sedan vad vi har svarat förstår man varför;  ingen av oss vill sälja statliga bolag, båda tycker att papperslösa flyktingar ska få vård, båda har samma åsikter om skatter, jobb, A-kassa, bemanningsföretag…

 

Då är min första tanke varför denne 22-åring är med i detta idiotparti,  eftersom han är väldigt rödgrön i allt som inte handlar om feministfitteri och att han även i de partierna borde hitta kärringfrågor så det räcker. Eller ännu längre, varför finns detta parti överhuvudtaget, om vi bortser från några karräristers privata behov av att synas i media?

 

När jag sedan såg längre ner på listan kom fler FI:are med samma åsikter som jag i allt väsentligt utom då man försvarar legal mobbning av män.

 

Min enda slutsats är att dessa tomtar inom vänstern borde vakna. Får se den dagen gossar som Jonas Göthner får barn, skiljer sig och får kontakt med verkligheten. Hur det är att som pappa slåss mot ständig pengabrist, socialkärringar, familjerätter och i vissa fall betala till odugliga advokater samtidigt som man hör motpartens advokat från rättegångens början förolämpa en med en attityd som i vilket annat sammanhang som helst skulle klassas som ärekränkning.

 

Några icke-frågor saknade jag i testet.

  1. Anser du att överskuldsatta som på grund av omständigheter han/hon inte rår över ska dömas till fattigdom på livstid?
  2. Ska Försäkringskassan få förstöra livet för sjuka och folk med barn?
  3. Ska barn ha rätt till sina båda föräldrar?
  4. Får man låsa in långtidsarbetslösa på institutioner för att privata entreprenörer ska tjäna pengar?

 

Dessa frågor har kantat mitt liv en lång tid, för att inte säga förstört det. Men en typ som jag existerar inte i SVT:s och SR:s valbarometer. Dessa är ju som sagt icke-frågor hos valspecialisterna hos SR och SVT. Frågor som berör ”såna där”, dvs. folk som mig som det inte är så noga med, de frågorna kan man lika gärna låta bli att ställa.

 

En kul kille som jag hade lite gemensamt med enligt SR och SVT var Piratpartisten Mårten Fjällström. Närmare bestämt 9 % av frågorna. När jag sedan kollade vad det gemensamma bestod i, var det bland annat att ingen av oss hade någon åsikt om alkoholmonopolet skulle avskaffas eller om det skulle hållas fler folkomröstningar. Det som skilde oss åt var att jag hade åsikter om det mesta, den här mannen hade kryssat för ”ingen åsikt” i de flesta frågor, oavsett om de berörde arbete och näringsliv, brott och straff, demokrati, skola och utbildning mm. En sådan politiker är väl drömmen för alla tvehågsna väljare! Ännu roligare blir det när det framgår att herr Fjällström är partisekreterare för Piratpartiet. Ett parti som inte har några som helst åsikter, det kanske är modellen?

 

För en Ljuraman står valet nu två timmar innan vallokalen stänger mellan två alternativ: Ska jag bemöda mig att gå och rösta på folk som skiter i mig, eller ska jag göra mig en macka och brygga lite kaffe?

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


pingat på intressant.se och Twingly Dela Creeper

Kommentarer
Postat av: Mannan

Bra att du skriver när jag f.n. inte orkar på grund av strul i privatlivet... Men att du i grund och botten är radikalfeminist, eller kanske t.o.m. dödsmördarsuffragett, kan väl inte komma som någon överraskning för dig?Vi (bekanta och jag) pratade igår om Ohly, V och bröstpumpsdebatten. Det vi kom fram till var väl egentligen bara att ni män kommer kunna dra av för rakhyvlar också den dag ni börjar amma. Menar, det är ju för hemskt med små bebisar som kräks hårbollar efter att ha blivit ammad av far. Så det kanske finns en bra ekonomisk poäng med att driva jämställdhetsfrågor också?hihi

2010-09-20 @ 10:51:39
URL: http://resurspank.blogspot.com
Postat av: Ljuramannen

Mannan, när du framställer det så, köper jag givetvis alla dina argument, hela paketet!

2010-09-20 @ 11:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0